Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
dievcata, budete pre deti varit nieco specialne na stedry vecer?
Dievcata idem sa postazovat. Uplynuly tyzden urcite patri k tym najtazsim v mojom zivote. Zacali sme chodit na adaptacnyprogram do jasliciek a robinko to velmi zle znasa. A ja teda tiez. Zatial sme sa dostali za cely tyzden len k tomu, ze tam ostal sam dve hodiny dopoludnia, raz tam papkal obed. Mne srdce puka ked ho pocujem plakat a hoc ucitelky vravia, ze place v norme, ja som ho nikdy tak dlho a tak zalostivo nepocula plakat:( normalne na nom vidiet, ze je vystresovany. Vsak od vcera mi zacal grckat a hnackovat, takze v sebe neudrzi ani lyzicku vody....ako tak pomaha aspon to, ze je dojceny, hoc i po mliecku grcka. Ja fakt neviem co budem robit ak sa toto stane aj v januari ked nastupim do prace. Naviac idem do novej prace, lebo som pred tyzdnom dostala ponuku, ktora sa neodmieta....pripadam si, ako by som zapredala svoje dieta....mno, ale kazde euro dobre, najma v dnesnych casoch:/ uf, dufam, ze si tieto vianoce uzijeme pekne avsak dobre nam nezacinaju. Jej, a aby som nezabudla, hned po sviatkoch budu mojej mamine operovat srdce...aby sa niekomu nezdalo, ze mam malo stresu:/ :(
@rough je mi to luto ale ja by som v tom pripade ostala pri dietati... moze mat psychicku traumu na velmi dlho.... ja mam neterku, ktora je uz prvacka a este stale preziva podobne stavy..... riesili to uz aj u psychologa... podla mna to ani za tie peniaze nestoji.... alebo radsej najst opatrovatelku.... 😔 ja by som to jednoducho nezvladla.... 😔
@katy2 vsak uvidime, mozno to budeme riesit opatrovatelkou. Ale i na tu si bude musiet zvyknut, takze mi to pride prast jak.uhod, akurat pri nanny nemusim riesit chorobnost:/ jaslicky sme vybrali super, aj ucitelka sa mu paci a kym s tam s nim, tak je spokojne a stastne babo, no len kym neodidem. Ale maju jaslicky na neho aj pozitovny.dopad a to hned po tyzdni. Pekne mi tam papa, doma nechce ani za svet, dokonca chce papat aj sam bez pomoci, rozrozpraval sa viac a aj ukazuje ked nieco spravil do plienky, proste pokroky, co je skvele. On tam je najmladsi (hoc len o mesiac od spoluziacky🙂) a preto ho tie starsie deti inspiruju. To by s opatrovatelkou nemal a zasa ja nechcem aby mal " druhu mamu". No, uvidime. Manzel tvrdi, ze z toho robim vacsiu dramu ako to je...pravdepodobne, vsak aj ja som na malickom zavisla🙂
Btw, ostat doma vobec neprichadza do uvahy:/
@rough ahoj no musí to byť isto pre neho stresujúce pre teba tak isto..ale časom sa to napraví neboj.ked išla nelka do škôlky mala sice necelé 3 roky ale plakali sme 2 týždne obidve 😉 je to niečo nové a kedysi bolo normálne od 6 mes. Dať dieťa do jasli nie? Ak máš dobrý flek sa ho drž . Linda to bude mať tiež ťažké preto som s ňou začala chodiť do detského centra, síce som tam s ňou ale aj tak tam behá a hrá sa bezo mňa.tak je to dobrý pokrok u nás...
@rough neboj zvykne si,menšie deti si zvykajú lahšie ,ale je to pravdaže individuálne,ja som staršieho dala do jasiel tiež ked mal rok aj 2 mesiace,ale bolo to v pohode,ako píšeš človek v dnešnej dobe musí pozerať aj na financie a tiež mám robotu o ktorú by som nerada prišla,do práce nastupujem v apríli a malého dám bud do jasiel,alebo s ním ostane manžel na materskej lebo momentálne nemá prácu,mladšieho napr.nedostanem na nočník,hned sa stavia a ten starší sa naučil skoro asi že bol v jasliach a tam mali proste režim....
ahojte dievcata chcela by som vam a detickam popriat vsetko dobre do Noveho Roku vela vela zdravia lasky a nech sa vam vsetkym dari a vsetko co si zelate nech sa splni 😉
ahojte baby, prajem vam stastny novy rok, hlavne vela, zdravia, stastia a trpezlivosti s nasimi drobcami 🙂... Neviete mi poradit, ci ten jednorazovy statny prispevok sa dostava len pri narodeni prveho dietata?
Stastny Novy rok maminy ,pokoj v dusi a lasku v srdci prajeme,nech sme vsetci zdravi a stastni🙂
Ahojte ako po sviatkoch? Prepapkany? 😉 my ideme zajtra oslavovať nelkine narodeniny tak sa dnes aj torta piekla...no mala som dosť ked som liala polevu prvý krát som to robila aj som sa nanervacila 😀 ale už som čosi mudrejsia
zdravím, októbrovky!!! Je to viac ako 200 strán dozadu, čo som napúosledy písala... takmer rok 🙂 Ale nedá mi ...
Jaj, babky, cítim sa tu pri vás jak kocúr v čižmách. Možno si ma už ani nepamätáte, ale ja sa okrem januárovky (09) cítim aj ako októbrovka (11)🙂
Nedopustím však, aby som vám všetkým, tento rok opomenula zavinšovať.
Boh nech vám, dievčatá, požehná pevného zdravíčka jak je soli v mori, šťastíčka kopu jak pod holubím bydielkom a potešeníčka, toho bežného, malého, každodenného, nech sa vám sype nezbedne a láskavo jak maku z makovice na bielu perinu, nech si ho poriadne všimnete ..nech je vám sladko na svete.
Šťastný rok 2013, baby!!
Dievcatka, ide si k vam po radu.Chcem sa spytat - ako chodia vase deticky? Myslim tvar noziciek. Stale pozeram na tie dcerkine v pancuskach ci leginkach a.... lytka ma nejak do O, spicky dava sem-tam do vnutra......a stale chodi nejak nasiroko. U syna som to nespozorovala - mozno preto, ze bol chlapcek a v teplakoch ci nohaviciach tvar noziciek nebol tak viditelny, ale nad tymi dcerkinymi stale premyslam....ci je to proste normalne alebo to mam nejako riesit. Nemate s tym skusenosti? Citala som si uz aj blogy ohladom krivych a plochych noziciek.....ale nie je to este v jej veku velmi skoro riesit? A davat detickam na noc dlahy na nozicky do O a potom zas na nozicky do X mi pride trocku scestne.Neviete mi poradit? Dakujem.
Ahojte.. Mala mi zacala bojkotovat spaci vak, v ktorom spokojne v postielke spinkavala ako babatko... Teraz uz tak 2mesiace ani cut 😠 Samozrejme ze nevie spat ani prikryta paplonom, ci dekou... Takze spava odkryta, len v pyzamku... Neviete mi poradit ako ju "prinutit"spinkat prikrytu, alebo naspat do vaku nanutit??? 😉 a kojim... teraz je to DES a HRUZA... celu noc prisata... donedavna spavala krasne v postielke,,, no uz sa to meni na manzelsku postel.. Mam pokracovat v tom ze ju aj 100x prelozim do postielky kde sa v momente rozplace, a chce sa opat prisat,, alebo mam rezignovat? a zvyknut si na nu v posteli???
@missy97231
ahoj,no môj malý spáva so mnou na manželskej posteli,kojím ho,tiež dosť často a nechce byť vôbec zakrytý,odkope sa,potom nad ránom spí tvrdšie tak znesie aj deku,ale ináč spí len tak,tiež neviem čo s ním...
@missy97231 ...ahoj, nas by sa vo vaku zblaznil uz teraz, tiez nonstop odokryty, tak spinkava v bodycku a frote pyzamku a ponozky, akonahle polozim nan decku v momente sa preberie, ked pridam kurenie zas sa zle dycha.... ja ani nekojim a tiez kazdu pol hod sa budi....spi v postielke vedla nasej, ja sa nemozem ani pohnut, vsetko ho budi :(, tiez uz chodim ako Zombie ;(
Moja bola tyzden so soplami, tak spavala som mnou na posteli, ale navrat do postielky sa uz nekonal. Uz som to vzdala - ja na to nemam nervy, aby mi vecer v postielke plakavala. Co sa tyka prikryvky-tiez nechce byt prikryta....vlastne uz jej to az tak nevadi, ale celu jesen a zaciatok zimy sme prespali bez prikryvania - potom som na nu hodila aspon taku tu tenucku letnu deku, no a asi 3x sme uz spali s paplonikom - ale to ju zakryvam,az ked zaspi.
ahojte, uz mate za sebou ockovanie co nas caka teraz coskoro v cca 14-15.tom mesiaci? ani poriadne neviem co je to zac no my ideme prave zajtra a vraj je to ziva vakcina tak snad to bude ok...
@katuska_za
my sme už mali posledné očkovanie do ramena asi pred 2 či 3 týždnami, v pohode bolo ako každé očkovanie...
Aj nas caka ockovnie v 15 m a dr nám ponúkla spolu s tým zaockovat aj proti kiahniam, neviem sa rozhodnúť či hodať zaočkovať, či nie. Dávali ste?
@katuska_za ahoj my uz mame ockovanie v 15m za sebou ale maly ponej bol 2 dni nervozny ze sni bolo na nevydrzanie nastastie to trvalo len tie 2 dni 😉
@gianni vas ockovali do ramena? nas normalne do nohy to ako kazdy ockuje kde sa mu chce? 😠
Ahojte mamicky my sme boli vsetci cez sviatky chory najpr jeden syn potom druhy potom ja a nakoniec muz a ten to preniesol na moju mamu 😀 tak sme si to prenasali ako stafetu a konecne starsi syn zacal po 3 tyzdnoch chodit do skolky a mensi od vcera zase sopli a nejak mu zacali slzit oci tak radsej snim pojdem k lekarovi.ako citam viacere mate poroblem ze deticky spavaju odkryte aj moj starsi spaval tak ze bol stale odokryty akonahle som ho zakryla za chvilu uz bol odkopany tak som to nejak neriesila a mladsi ten spava vo vaku tak to nejak neriesim aj ked ja v izbe nekurim lebo by sa tam nedalo spat za chvilu to tak vykuri ze az 😀 tak aspon bude otuzili 😀 a ako sa maju nastavajuce maminy uz niektore viete co aj cakate?
@gianni myslis tretie posledne ako hexavakcinu? Katka myslela v 15m.asi to mmr ockovanie,,, nie hexu. Moja krpata nemala este tretiu hexu,,, ani mmr, tak ani neviem kde ju budu pichat. Furt jej nieco je, momentalne nadcha, tak cakame 🙂
kukam ze nie sme same co nespia v postielke, a pod paplonom 😀

Ja sa stresujem ako dostavim malú....a už viem prečo a hlavne po kom to dieťa je také aké je... Po tatinkovi :-P aj on plakaval keď mamina išla na wc alebo hoci kedy keď ju nevidel a aj kojeny bol 2,5roka 😀