icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tunzal
9. jan 2013

@natalii6
@gianni baby, niečo nesedí s tým očkovaním, do oboch nožičiek mali dostať 3x a to okolo 3.,5.,11. mesiaca to je tá hexa vakcína a od 15.do 18. mesiaca sa očkuje do ramena MMR.

katuska_za
9. jan 2013

@missy97231 ano ano myslela som to mmr, hexu nam dali vsetky do nohy.

natalii6
9. jan 2013

@gianni my sme mali vsetky ockovania iba do nohy

natalii6
9. jan 2013

@tunzal tak neveim preco ale nas ockovala sestricka myslim v tych 15mes. do nohy na 100% a tie predchadzajuce 3 sme mali do do nohy....no musim sa informovat ze preco nie do ramena 😠

tunzal
9. jan 2013

@natalii6 no to teda neviem že prečo ale ked sme boli naposledy u dr. tak hned vravela že už len posledné očkovanie bude a to po 15. mesiaci do ramena a ako som si aj prečítala všade by to malo byť tak, u nás sestrička tieto vakcíny neočkuje jedine dr.

anita12
9. jan 2013

ahojte, spytam sa aj ja, ci budete davat popri mmr aj vakcinu proti kiahnam, to je ta nepovinna .. tiez uz pojdeme o dva tyzdne ockovat, no je to zaberak na tie male telicka popri zubkoch sa s tym vsetkym vyrovnat, tak nech to vsetky deturence v pohode a bez bolesti zvladnu

tunzal
9. jan 2013

@anita12 nie proti kiahnam vôbec, to je predsa velmi bežná choroba a očkovanie nezabráni v tom že si ich nedostanú len možno majú o niečo lahši priebeh ale ani to nie je zaručené , inak my si dávame len povinné očkovania a nič navyše

gianni
9. jan 2013

@tunzal

@natalii6 baby tak ja som z toho blázon,lebo mne sa uplne zdá že do nohy bol 2x očkovaný a teraz do ramena,možno som potom zabudla ,ale nezdá sa mi...

tunzal
9. jan 2013

@gianni pozri sa do očkovacieho preuzu, tam by malo byť kedy a s čím bol očkovaný

gianni
9. jan 2013

@tunzal no bohužial žiaden očkovací preukaz nemáme,ked tak ho má doktorka,nám len na papierik napíšu najbližší dátum kedy máme prísť a hotovo....

tunzal
9. jan 2013

@gianni v pôrodnici si nedostala očkovací preukaz???

natalii6
9. jan 2013

@tunzal tak u nas ockuje len sestricka a ako tak citam si myslim ze sa musela pomylit ked ho ockovala v tych 15mes. a miesto do ramena dala do nohy ale urcite sa jej to spytam ze preco..ja som si to ani neuvedomila ze to malo byt do ruky nastastie to mame uz za sebou a najblizsie az v 3 roku
@anita12 ja okrem povinnych tiez nic ine nedavam mozno ze zltacku typu A ale to este uvidim
@gianni ano je to tak 3 x sa ockuje do roku a potom v tych 15 mesiacoch a my mame tiez ockovaci preukaz ale ci mi ho dal doktor alebo v nemocnici uz si nespomeniem 😀

gianni
9. jan 2013

@tunzal niečo sa mi marí že som mala preukaz o priebehu chorôb či čo a očkovaní,aj som to nosila a ked tam nezapísali prvé očkovanie tak som myslela že to neni nejako asi potrebné a fakt neviem kde to je a ani to nikto odo mna nepýta,najbližšie sa to doktorky spýtam či to nemajú oni

jana0706
9. jan 2013

@katuska_za ako ste dopadli s ockovanim Kati? nas ockovali vcera, som rada ze to mame za sebou, zda sa ze to Kubko dobre zvladol...nas este caka 3.hexa za dva mesiace (ja som ho nechala hexou prvykrat ockovat az ked mal 9 mesiacov), pneumokoky neockujeme takze som rada ze bude na dlhsie obdobie od ockovania pokoj...

katuska_za
10. jan 2013

@jana0706 aj my sme boli vcera a vcelku to zvlada dobre, nemal teplotu ani nic, vytsraja jak zive striebro, len na tyzden mame zakaz civit vojtovku tak sa Matusko vytesuje, ze ma klud.... nas prvou hexa ockovali este nemal 4m, lebo nascakala operacia srdiecka, tak aby aspon trosku bol chraneny a poslednou teraz v novembri takze to mal 14m. a snad uz mame aj my pokoj na dlhsie od ihiel, aj ekd nas cakaju odbery z alergologie, imunologie a endokrinologie ale snad to zvladneme....

nelustek
10. jan 2013

baby ste ma akosi zblbli 😨 my sme mali asi len 2x ockovanie do nohy (do obidvoch) a teraz ideme v 15mesiaci

tunzal
10. jan 2013

@nelustek ale iste ste boli 3x , len 2x je tak za sebou pár týždnov a potom okolo roku, tak možno preto sa ti nezdá

katuska_za
10. jan 2013

@nelustek my sme mali vsetky do nohy aj to v 15m 🙂

peta_k
10. jan 2013

caute baby, tak sme od dnes prvykrat na atb, malu chytilo hrdielko, kasle a sopli chudatko, v noci nespi a skoro nic nechce papat... Radsej ju preliecime, ked ide ta chripka

michaela18
10. jan 2013

ahojte babule,zaujima ma co davate drobcom na veceru.?nam prestava chutit kasa,co ho aj najviac zasytila.mlieko tiez odmieta,uz pije len rano

michaela18
10. jan 2013

kocky,akurat citam, ze aj vase deturence nechcu spinkat prikryte.my mame to iste.tak ja davam synovi bodiky s kratkym rukavom a na to hrubu fleesovu pyzamku.prikryjem ho len dekou a aj ked sa v noci odkope,tak mu nie je taka zima 😉

nelustek
11. jan 2013

@michaela18 ja malu davam ešte do spacieho vaku

nelustek
11. jan 2013

@tunzal no musim povedat nech mi to pozapisuju do ock.preukazu akosi na to zabudam 😅

micicka
12. jan 2013

Ahojte babulky, uz som tu 100 rokov nebola 😒
Mame sa fajn, Natalka rastie ako,z vody, hlavne posledne tyzdne, dokonca sa v noci budi na mlieko 😨 Ale aj som si vsimla, ze sa viacej vytiahla. Druhe baby tiez zatial v poriadku a mal by to byt chalanisko 🙂

Priznam sa, citala som len tuto jednu stranu a vidim, ze riesite ockovanua. Ja mmr asi odmietnem, aj ked je povinne, lebo sa ho velmi bojim. Toto sa ockuje do ramena.
Hexu davaju do noziciek, ale niektori lekari tu poslednu, tretiu davku, pichnu do ramena, abu deticky neboleli nozicky ked sa uz stavaju pripadne chodia. Takze moze byt, ze 2x dali do nozicky a tretiu do ramena.

To mmr budete davat vsetky?

natalii6
12. jan 2013

@micicka ahoj gratulujem k chlapcekovi takze budete mat parik super 😉 a co sa tyka toho mmr ak je to to ockovanie v 15mes tak to uz mame zasebou 😉

katuska_za
12. jan 2013

@micicka aj my mame za sebou a pichali do nozicky 🙂, uplne v poho ani teplota ani nic, maly bol este viac uleteny a vyvadzal v den ockovania ako inokedy 🙂 a to mal mat kludovy rezim heh

katuska_za
12. jan 2013

dnesna uzasna sankovacka.... lubim moje slniecko najviac na svete :-*

missy97231
14. jan 2013

Aj my si uzivame sankovacku 😉

katulka74
15. jan 2013

@micicka ja som mmr nedala,dala som odklad,doktorka ma nahana,ale maly bol teraz taky usopleny.tak sa vyhovaram na to,moja doktorkami za to nadava,ale ja sa velmi bojim

micicka
15. jan 2013

@katulka74 my mame teraz 29-teho poradnu, poviem jej aby mi o tom ockovani povedala viac a som zvedava co mi povie. Teraz ju urcite nedam zaockovat, ked tak az po druhom roku, ak vobec. Len si musim pozistovat ako to tu funguje na hygiene, lebo zevraj moja dr hned nahlasuje rodicov, co nedali zaockovat, aj ked by nemusela 😠
Bojim sa tohoto ockovania ako certa a uz len to ma na tom zaraza. Hexi som sa tak nebala, tak ci to nie je nejaka predtucha 😒 je vela deticiek co nemali problemy, ale nechcem byt jedna z miliona ktora si bude potom hlavu buchat...