icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bettyx
7. feb 2013

@peta_k ještě musím dodat, že jak ta zpráva přišla, tak jsem úplně jak zdebilněla -nevím jak to říct jinak, tak se omlouvám za ten výraz.... a zapoměla zavřít zábranu do kuchyně! a on mi tam šel starší Štěpánek, zapnul všechny plotýnky, troubu, do pekáče vylil litr oleje a nasypal 0,5kg soli a dal to píct a pak se ošklivě popálil na ručičce ☹ .. má přes tři prstíčky veliký puchýře a ta kůže usmažená byla úplně hnědá, než se to změnilo v ty puchýře...

peta_k
8. feb 2013

@bettyx neviem, ani, čo povedat... hrozna tragedia a to sa ti vobec necudujem, ze si z toho zostala trochu mimo, ved to kazdemu normalnemu cloveku prestava v takych momentoch rozum stat... Drzkajte sa a Stepik nech sa rychlo zahoji, panecku, mama aby mala oci aj na zadku...

strakovakatka
13. feb 2013

@peta_k Už sem neprispievame, lebo pri tých našich loptošoch a loptoškách asi nestíhame 🙂 niektoré už čakajú dalšie bábo, niektoré z nás opäť pracujú.... 🙂
Ešte niektoré kojíte? Ja už prestávam, už len asi raz denne, niekedy ani to nie, našťstie už aj lepšie spíme, lebo malý dudloš nie je "závislý" na cecku 🙂

bluerose
15. feb 2013

@strakovakatka Ja este kojim, ale maly naststie celkom dobre v noci spi 🙂 Ale pomaaaaly sa chystam odstavovat, maximalne chcem potiahnut do konca leta 🙂

gianni
15. feb 2013

@strakovakatka

@bluerose
ja tiež ešte kojím,ale už len raz a to večer pred spaním, konečne si pospím,
momentálne máme zase laryngitídu,ale liečime sa doma,nie ako pred tým v nemocnici, niekedy v lete mám ísť s detmi do kupelov-do Štósu...

jana86
15. feb 2013

@strakovakatka ja tiez kojim ale uz len v noci raz niekedy 2x, cez den uz nechce 🙂

jana86
15. feb 2013

@gianni aj my sme mali laryngitidu min.tyzden ale uz je dobre

gianni
17. feb 2013

@jana86
a a ko ste sa liečili? my sme dávali len studenú plienku kolo krku a chladnejšie v izbách, malo by sa spať vo vyššej polohe ale mne sa stále malý zošuchol a spal na rovnom.... aj vám sa to opakuje? my sme mali v októbri a potom aj v novembri,boli sme aj hospitalizovaní...

katuska_za
18. feb 2013

ahojteee.. nas matusinko robi prve kroky, je to nadherneeeeee.. zatial len pri opore ale ved len zaciname 😵 😵

jana86
18. feb 2013

@gianni my sme to mali prvy krat, doteraz som ani nevedela co to je laryngitida kym sa mi v noci skoro nezadusila ☹ doktorka nam dala calcium a fenistil, caste vetranie, mokre uteraky na radiatoroch..a dala nam cipky rectodelt, hned som jej jeden dala a preslo jej to, su super. pomaly to ustupovalo ale ked som jej davala ten calcium - plac, krik, ani usta nechcela otvorit, vzdy mi polku vyplula...

gianni
18. feb 2013

spomínaný chlebík K.Magálovej...
tá slaninka dá tomu chlebu fajnú chuť...
joj ako to vymazať,tie fotky,som si pomýlila tému !!!!!!

gianni
18. feb 2013

@jana86
nám naša detská na to nedala nič, že keby kašlal tak sirup,no pekne...
ináč ked sme boli hospitalizovaný prvý krát tak nám na dlhodobo predpísali aerius sirup...

missy97231
18. feb 2013

@jana86 @gianni aj nasho Davidka chytila laryngitida... tiez bol uz s tym v nemocnici, pred vyse rokom. V noci som mu dala cipok, na krk plienku, otvorila okno dokoran, a po nejakej chvili zachvat kaslu presiel.. Ale mi mame problem,,,, David je uz starsi, a ten cipok raz nechce 😒 tak neviem ako to bude tuto noc... 😒 Inak nam dal tiez sirup od kaslu - TRIFED. Tak snad nas to nebude dlho drzat, a hlavne ze to nechyti aj Adélku 😒

missy97231
18. feb 2013

@katuska_za no super... Matusko sikovny 😉 😉 len tak dalej...

gianni
20. feb 2013

@jana86 bola som sa dnes spýtať za tie čípky rectodelt,či by nám ich nepredpísala pre budúcnosť a nechcela,že sú hormonálne a neni dobre ich len tak držať doma,že to len keby sme prišli a ona ich predpíše ked by uznala asi za vhodné,šak by som mu ich nedala 10 naraz,ale ked by sa začal dusiť v noci tak neviem čo by som v tej rýchlosti robila okrem otvoreného okna a kým by prišla sanitka tak dovi dopo,hádam sa to nikdy nestane...

dadusa
21. feb 2013

ahojte dievcata/ maminy...straasne dlho som tu nebola a chcem vas poprosit o nazor, radu.....takmer rok planujeme ze decka pojdu k babke na prazdniny...ona pracuje a byva dost daleko takze je to vzacnost...a co sa stalo? deticky ochoreli, obe naraz, su na antibiotikach...syn kasle a mala ma tiez zapal v hrdle a este k tomu jej idu zubky....katastrofa...neviem co robit...tak strasne uz s muzom potrebujeme chvilocku na seba, ved to poznate...mamina je uzasna zena , obetava, viem ze pre deti by spravila aj nemozne a vzdy sa o syna dokonale postarala...oboch este nemala, ....tak mam na vas otazocku, davate svoje deti strazit aj ked su chore? na jednej strane mam pocit ze som sebecka svina...a ze ak nepojdu coskoro ma svihne o zem...na stane druhej si nejako neviem predstavit ze su odo mna 300 km ...

tunzal
21. feb 2013

@dadusa z jednej strany ťa chápem, že chcete byť troška aj sami 😉 ale ja osobne by som nedokázala dať deti k starým rodičom na viac dni, hlavne keď sú choré, ked chcem pravdu povedať tak mi syn čo už má cez 9 rokov nikdy nespal inde len doma, samozrejme okrem dovoleniek ale tam chodievame vždy spolu.

bettyx
22. feb 2013

ahoj! koukám, že vesměs marodíte, tak dovolte abych vás počastovala naším chorobopisem... od 29, ledna se oba kluci léčili se zánětem prudušek... 8.2. byli kluci propuštěni jako zdravá děťátka a že Štěpík může do školky a Šíma mohl slavit že nebude brát ty hnusný antibiotika po kterých blinkal 😖 .. takže 11. jsme šli poprvé po dvou týdnech do školky a světe div se!!!!!! ty mrchy tam absolutně nerespektují doporučení hygieniků a lékařů a chodí ven v inverzi!!! hned 13. začal Štěpík pokašlávat, smrkat a pěkně se tím nakazil ten malinký zase a už je opět třetí den na antibiotikách!!!!! větší se do tohodle momentu držel! šli jsme spát, najednou se ozvalo prsknutí a malý Štěpánek dostal ke 4. narozeninám nějakou asi střevní chřipku, protože od deseti večer nezavřeně blinká a blinká a blinká... už jsem 4krát sundala rychlopovlak z postele, pyžama vyměňovala, umývali jsme pusinky, začali cucat coca-colu.. tak doufám, že se o to kluci opět nepodělí! -o všechno se dělí!! včetně nemocí... dnes jsem se rozhodla držet noční, protože se fakt bojím aby Štěpík něco nevdechnul.. jak jsme teď přišli o malýho Adámka, tak se bojim o ty děti nějak jinak - vždycky jsem se strašně bála, ale teď je to nějaký jiný..
tak brzký uzdravení vám a dětičkám!!

jankamgr
22. feb 2013

@dadusa Ahoj, presne chápem ako ti je... my nemáme rodičov tak ďaleko, sú cca 12km, a malý u nich spal už 2x... prvýkrát, keď sme sa sťahovali a druhýkrát túto noc, lebo nám tato musel nečakane odísť na služobku a ja by som ho ráno nemala ako vyviezť k našim, keďže nemám vodičák a do práce musím ísť. Srdce mi šlo roztrhnúť, poriadne som si aj poplakala 😒 a presne ako si napísala, aj ja mám pocit, že som sebec ... ale na druhej strane, keď si predstavím, že by som ho musela budiť ráno o štvrtej, pred piatou trepať na bus a k našim a ja znova absolvovať celú trasu naspäť, tak neprostestujem... no a čo sa teba týka, keď sú chorí, no neviem, nedalo by sa to presunúť? vieš, aspoň keď vysadia antibiotiká, predsa, mamina je super, tomu verím, ale dve choré detičky dajú poriadne zabrať.... myslím, že pár dní počkaj a potom nevidím dôvod prečo nie 😀

lucy56
22. feb 2013

@dadusa moj nazor ze zase ze kludne by som dala, ale ja to hovorim preto ze viem ze moja mamina sa postara o maleho uplne plhnohodnotne ako ja, ved predsa vychovala 2deti, chorob zvladla s nami neurekom, a aj ked bol moj maly chory,co bol ako babatko casto vzdy prisla na par dni a pomohla mi so starostlivostou lebo ja som mlela z posledneho, a my sice nemame starkych daleko len 20KM ale davam maleho k mame pravidelne od 9 mesiaca, aj na tzden sme boli sami s muzom prec a vsetko v poho a viem presne ako sa citis ze chces mat aj cas pre seba a muza, aj my sme radi teraz za chvilu kludu bez maleho

dadusa
22. feb 2013

dakujem za odpovede, ste zlate....mamina si nemoze presunut dovolenku...takze ak nie teraz tak az v lete...tak som sa rozhodla, ze skusim ich dat, viem ze ona bude robit to iste co by som robila aj ja...necham im aj autosedacky keby cosi...snad nebude treba a predsa len keby sa pohorsilo nastartujeme a sme tam za 3 hodiny.....este mam noc na rozmyslenie..syn je uz ovela lepsie , myslim ze to uz len vykasliava von, dcera zatial bere lieky len treti den tak snad coskoro zaberu...veru odkedy maly nastupil do skolky stale je v podtate doma..a vsetci si to posuvame dokolecka dokola......uz nech je aspon jar...

iwky
13. mar 2013

Ahojte žienky 🙂 Tak ja som pekne dlho nebola ... ani si Vás nestihnem prečítať. My sa máme skvele, pribudol k nám braček Maxim, narodil sa 28.2.2013 (3850g a 49cm) ... veľmi som sa obávala ako Sofia zareaguje, že bude žiarliť... ale musím ju pochváliť, zatiaľ je to tá najúžasnejšia sestrička, pomáha mi prebalovať, obliekať, ke&´d ho kojím tak sa k nám túli. A predtým ako sa maličký narodil nebola veľmi samostatná, vždy potrebovala aby som sa s ňou hrala, a keď som mala robotu a nesedela pri nej, tak vystrájala aby na seba upozornila, No príchodom bračeka sa zmenila... hrá sa sama, prezerá si knihy, hrá sa s bábikami,... no zlatá je. Sem- tam niečo vymyslí to je jasné 😀 naposledy si dala pleťovú masku zo sudokrému ... tak sa takto zabávame s dvomi detičkami . A malá pomaly bude bez plienky, doma sa už pekne pýta, no von je ešte zima a ona si rada hocikde sadne tak tam ešte dávame plienku ale čakáme na jar a snáď už bude úplne bez 🙂
Držkajte sa októbrovky aj októbrovčatá 🙂

zuzu805
13. mar 2013

@iwky gratulujeme 😉 a vela zdravička malemu aj maminke 🙂

silvike
13. mar 2013

@iwky
Jeeeej, pripajame sa ku gratulaciam a prajeme hlavne pevne zdravie. Takze oktobrovky zacinaju druhe kolo ? 🙂 My mame termin o dva tyzdne, tak som uz tiez taka vselijaka. Dnes na poradni mi dr. povedal, ze uz sa to posuva, ze porod mozeme ocakavat v podstate kedykolvek. Tiez sa troska obavam ako to s malou zvladneme. O to horsie, ze sme len v jednoizbaku...fuuu. Asi to bude zaberak. Tak sa tesim ze Vasa mala je taka zlata. A este sa spytam, ten druhy porod si mala tiez prirodzene ? A bolo to lahsie, kratsie ? Alebo ani nie ? A este jedna vec. Maxima uz neockovali na TBC ? A ani sa to nedalo, ak by si mala zaujem ?

peta_k
14. mar 2013

ahojte baby, tak aj ja uz mam po porode, 7.3. sa nam narodil syncek Brunko 🙂

anita12
14. mar 2013

@peta_k
@iwky ... maminky, tak srdecne Vam gratulujem k dalsiemu dietatku a prajem vela zdravicka a radosti v rodinkach 🙂

iwky
14. mar 2013

@silvike ahoj, dakujeme 🙂 .... A porod som mala uzasny. Musim povedat ze som si ho dokonca uzila. Rodila som prirodzene a ani neviem ako. Prvy porod som mala vyvolavany a tento prisiel spontanne dva dni po termine. Išla som na ctg ako kazdy tyzden a tam mi povedali ze mam pravidelne kontrakcie a mozem ist na salu :D taky šok som dostala... Otvorena som bola na 4,5 cm, hned mi prepichli vodu a do dvoch hodin bol krpec na svete 🙂 a musim povedat ze oxytocin mi podali az tesne pred tlacenim a dovtedy boli kontrakcie mierne a malo bolestive 🙂 prajem ti nech to mas take lahke ako ja 🙂 za chvilu mas babatko pri sebe... Ja som uz na konci tehotenstva bola hrozna:( nevladala som, nervozna som bola... No otras. Chuda moje dieta a muž ma museli znasat :D a maleho neockovali uz, a neziadala som o ockovanie tak neviem ci maju vakciny. Najlepsie je opytat sa pediatricky, mozno by aj ona zaockovala 🙂

bettina
14. mar 2013

@iwky gratulujeme celej rodinke 😵 a tiež k postu veľkej sestričky 😉

bettina
14. mar 2013

@peta_k no super sa to rozbehlo. gratulujeme 😵

silvike
14. mar 2013

@peta_k gratulujeme a prajeme rychle zotavenie a vela zdravia 🙂