Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte
Pamätate si este na mna? Asi 100 rokov som tu nebola. Dodko oslavil 5.10. 2 rocky.plienky pouzivame uz len na noc, rozprava pekne vety,vsade je,nikoho sa nehambi clovek aby mal stale na nom oci. V januari na zapis do skolky ale to leti 🙂mate krasne deticky ake uz su velke 🙂
@katuska_za moj chodi uz od roka a aj tak si hlavu rozbil bo behal s detskou kosačkou okolo linky :D neboj este bude tych padov, ak sa mozem opytat mate nejaky problem ze az teraz chodi sam? moj starsi začal tiez v 14m az bo sme vojtovku cvičili, inac sikulo moj sa na nočnik ani nahodou nepyta, aj ked ho posadim nechce nič :(( a to v zime ked mal 1r2m chodil a pytal sa .((( snad zase začne neviem prečo nechce ani v lete do travy von ani raz jediny raz sa nevypisal jedine pustil po nohe abo do gati
@tinika Matuško ma downov syndrom, tazke to je velky uspech ze uz chodi, bezne chodia okolo 3-4 rokov 🙂 ma operovane srdiecko ked mal 4 mesiace, rok sme cvicili vojtovku a teraz bobath...
@katuska_za tak to je sikovniček velky a krasny smejko :D bobath nepoznam ale vojtovku sme aj my cvičili
@tinika bobath je menej invazivne, ale zaroven je to celodenna zalezitost a nie iba 3x si odcvicit a dost... proste vsetky bezne cinnosti sa robia urcitym spravnym sposobom aby posiloval svaly 🙂
ahojte kocky.ja som tu uz nebola asi rok.vidim ,ze deturence rastu.dievcata kolko vazia a meraju vase deti?hlavne teda chlapci ma konkretne zaujimaju.my zijeme v irsku a tu mi lekarka povedala, ze moj syn je nadpriemerne vysoky.ma 15 kg a 101 cm.on sa narodil dlhy mal 57,5 cm.irske deti su o dost mensie od slovenskych, tak som chcela porovnat so slovenskymi.ako nie ze by ma to nejako trapilo.je zdravy a to je hlavne. len som zvedava.a ako pozeram niektore uz mate aj dalsie babetka.tak gratulacia 🙂
@michaela18 ahoj my sme zase na opacnej strane "tabulky" 😉 Kubko ma iba 11 kg a sice sme ho uz dlho nemerali a mam pocit ze od Vianoc dost podrastol, ale este stale moze v pohode nosit oblecenie c.86 (nove uz kupujeme 92, ale to nam este dlhooo vydrzi)...je to individualne, aj byvala kolegyna ma velku dcerku, je od Kubka o dva tyzdne mladsia a o hlavu vyssia...
baby je vas tu viac co uz full-time robite? ako zvladate zladit pracu s malym dietatom? ja som prave zacala, Kubko chodi do takej mini-skolky, travime spolu cas az vecer, je to velka zmena, ale zatial sa drzime 🙂 ...ale zrejme tie co pracuju uz nemaju cas na konika, ja uz som tu uz tiez len raz za sto rokov...
@jana0706 janka ja robim 24 hodin do tyzdna a zda sa mi,ze uz nic nestiham.takze klobuk dolu.je to fuska mat dieta a pracovat.ale co narobime.za nieco si to jedlo kupit musime 🙂
@michaela18 nas "maly" bol velky a tazky od narodenia
vcul ma nejakych 94-95 cm a 16,8 kg
@jana0706 ja robim full time uz vyse roka a v pohode. robinovi sa v skolke paci - teda pokial chodi pravidelne
akonahle je 2-3 tyzdne doma s chorobou, tak zacne rano boj a pred skolkou vreskot. v konecnom sucte mu skolka viac dala nez vzala - evidentne to bolo ked uz dosiahol 2 roky.
@michaela18 Matusko by mal byt vraj drobnejsieho vrastu lebo downici su mensi oproti beznym detom ale meriame 93cm a vazime 13kg 🙂
@michaela18 Ahoj! Náš má cca 100cm a 14kg. Oblečenie veľ. 104. Je dosť vysoký, od svojej 5 ročnej sesternice je nižší ledva o pol hlavy 🙂
@michaela18 tak náš má 104cm a 17,5kg 😀 😀 ťapušo všetkým rozpráva, že má päť rokov a všetci sa divia, keď ho opravím, že nech netára, že má dva, tak sa na mňa pozerajú ako na blbú 😀 Bežne nosí veci na 4-5 rokov alebo sa sem tam ešte vtrepe do 110ky, noha 27-28 😀 volám ho minimužík, inak keď sa narodil, nepatril medzi obrov, mal 4050g a 53cm
dievcata ako tak citam ,tak to je nas syn normalne slovenske dieta.to asi irske su drobnejsie vzrastom.dakujem
@jankamgr hi hi ,ze nepatril medzi obrov.nahodou pekne miery mal 😉 ,nas mal 4080g a 57,5cm..spageta. 🙂
@amisa uf,ze 4,6 kg .dobreeee.
@michaela18 😀 tak je pravda, že keď ležal na detskom áre a okolo neho detičky s váhou 400-500g, tak obor bol 😀
o boze,na are?asi ste to tiez nemali jednoduche.hlavne ze vsetko dobre dopadlo 😉
Baby inak ako ste na tom s prihlaskami do skolky? uz ste podali? uz mate odpovede? A ako su na tim vasi s plienkami? Mi uz sme bez aj v noci ale tak nehody sa stavaju 🙂 Prihlasku sme podali ale este odpoved nevieme,
@tunzal ako sa k tej skupine dostanem??? neviem ju najist
@katuska_za poslala som ti pozvánku, tam boli zaradene automaticky všetky mamičky ktoré rodili v oktobri, asi si mala iný termín pôrodu než oktober a preto sa ti to nezobrazuje
@tunzal no my sme stihi este 30 september... a neda sa mi tam ani pridat asi kvoli tomu☹
@katuska_za nedošla ti odomna pozvánka do skupiny?
@tunzal dosla ale pridat sa mi k vam neda... no skoda
@katuska_za škoda, tak napíš adminovi aby ťa pridal
@katuska_za zmen si datum narodenia Matuska na oktober a hodi ta to tam automaticky... potom si ho vratis naspat ale v skupine uz ostanes 🙂
@katy2 jeeeej dakujem.... 🙂