Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@bubinko83 aha..takze chcete prekvapko...aj jedna kamaratka tak chcela a nakoniec, ked jej doktor ukazoval babatko na sone, tak sa zrazu otocilo a ukazalo maminke, ze co ma medzi nozkami 🙂 hadam sa teda nieco take nestane aj vam....mozno, ked budeme mat druhe, tak ani ja nebudem chciet vediet, ale teraz pri prvom je zvedavost obrovska....mne to zasa vychadza uplne na vsetkych takychto strankach rovnako
@inviav no mne tiež nevyšiel správne ja som už dávnejšie robila tento výpočet 😉
@ivuskase @bebe2013 @veronikabb no tak vynimiek je uz viac 😉 ja som len strasne zvedava ako to bude somnou, lebo vsade mi to vychadza uplne rovnako...teraz je uz len otazne, ci sa tie tabulky u mna mylia alebo nie....vdaka za odpovede
Mamičky.ja mám narodenú dcéru v lete a predávam komplet výbavu pre dievčatko -kočík, veci až do 1.5 roka!!!A super cena!!!
jaj baby ja som aj zabudla napísať my máme kočík už 🙂 🙂 🙂
@veronikabb aky?
@inviav A nejdes na to 3D sono? Ja nakolko mi @veronikabb povedala ze vie kde v BB robia 3D za super cenu asi iba 35Eur, tak si hovorim nech to cert vezme tie peniazky, no ale ak sa ani tam pohlavie neukaze, tak mi to proste vediet sudene nebude ;))) a necham to do porodu ako prekvapko hhh ;) ....
@veronikabb Ahoj Veronika, mozes mi dat to tel. cislo na gynekologa v BB, fakt o tom 3D rozmyslam, ak by ma vzal. Dakujem velmi pekne.
@lydusska Nám na 3D videl pohlavie hneď, povedal, že si je istý na 100%, že je to dievčatko 🙂 a, že ak sa myli a bude to chlapček, tak nám kúpi kocik...Ale, ked kontroloval iné veci, taka sa mala nedala ukázať, poslal ma podrepovat trosku a chodiť po schodoch, bol veľmi trpezlivy. Boli sme tam vyše hodiny, bol to morfol.utz u Mudr.Grochala v Martine(mimochodom ma najlepšie vybavenie na SR a podľa viacerých doktorov najlepsi odborník na prenatalnu diagnostiku u nás, platili sme 50 EUR). Ked som bola na morfo v BB u Schwarza, mala bola v zlej pozícii, tak do správy napísal, že pre nepriaznivu polohu nemohol urobiť vsetky merania a okrem toho nemal ani take vybavenie a ako človek mi straaaaaašne nesadol ☹
@simuska1976 juuuuj prepac moja ja som zase poplietla skratku mesta, myslela som Banovce nad Bebravou (BN). Bystrica a Martin su velmi daleko odo mna. Ale verim ze su skuseni doktori co robia prenatalnu diagnostiku, hhhh. Vsak ak sa vam teda narodi chlapcek tak je to jasne ze budete mat novy kociarik ;)))))))). Velmi mily doktor 🙂)). Inak blahozelam k bambulke teda. Aj si platila u toho doktora v BB za tu nepriaznivu polohu???
My sme 3D nechceli. Uz na 2D to vidno super a okrem toho som mala uz dost utz robenych, tak som nechcela babo zbytocne vystavovat dalsiemu ziareniu. My sme boli na genetike v 9tt, takze pohlavie vieme uz od 10tt.
@pupendo5 neboj,nie je to skoro, mne dá tiež termín buď štvrtok alebo o pár dni neskôr, takže pohoda....a možno sa aj stretneme...to by bola sranda 😉
@pupendo5 no ja zase iba do toho bruška...včera sa mužík smial, že zase mi narástlo 🙂
@lydusska U toho v BB to bolo zadara. Držím palceky nech sa ti už ukáže, ja by som to nevydrzala tak dlho čakať. Nam povedal obvodny už asi v 16 tt, že veď sa pozrite a ja veď pozerám, pozerám , ale nič nevidím. A on, že no a co to znamená, že nič nevidíte? No a ja blbá, až potom mi došlo, tak sme sa straaaasne tešili. Aj preto, že môj syn 😎 (je úžasný) ale je strašny lenoch a dcéra mi so všetkým pomáha 🙂 ale baby stoja niekoľko krát viac. Chalan si vystaci s jednymi teniskami a baba ku každým satam iné pancusky, iné topánky 🙂 A kocik samozrejme nový, ten 10-rocny po dcére si nechávam na doma ( bývame na lazoch), tak po krka-hajoch a do mesta nový ( nech to nevyzerá, že lazy idu do mesta ha-ha). A na ten UTZ určite chod, malému dohovorte nech ukáže co medzi nozkami ma a uvidis, že to pôjde. Prinajhorsom pár drepov alebo po schodoch pochod a donut ho otočiť sa 🙂
@gulkaaa v Ivanke je vraj dobra Dr.,Misikova, ja k nej chodim s malym, ale len od augusta, zatial som tam bola len raz ked mal kasel a spravila mu hned vyter, dala sirup a poradila homeopatika. Zda sa byt fajn, je velmi milucka, ja som si ju vybrala na zaklade recenzii tu na koniku. Prostredie ma tiez pekne a chvalia si ju, a ja tiez nie som z Ivanky a zobrala nas v pohode.
@lydusska majú baby pravdu že musíš drobcovi dohovoriť.... ja som tiež pred ultrazvukom s nou rozprávala aby sa nám ukázala čo má medzi nožičkami a vyslo to aj ked zozačiatku sa mrvila ale pokial sme došli od hlavičky medzi nožičky tak vzorne si ležala a doktor povedal že vie to na 100% lebo že sa jej vyvýjajú vaječníky a podobne pekne si to pozrel a povedal že baba...hned ako to povedal maličká sa otočila zaborila hlavičku do placenty a koniec už ani jednu fotku nám nedala urobiť ale doktor to stihol pred tým ako pekne ležala tak aspoň niečo.....neboj aj ty sa dozvieš čo budete mať....budeme držať palce...
@inviav u mna to tiež pár krát nefungovalo ale tiež som jej povedala či chce mať neutrálne vecičky alebo chce jednoznačne povedať som baba alebo chalan.... a pomohlo to... skus možno to pomože..... aj manžel sa pripojil a povedal dúfam že si chlapec kto mi bude pomáhať..... a nakoniec otecka zradil a mamičku potešilo že bude mamičkina princeznička.... ale základ bol že je drobček v poriadku.....
Ahojte baby, dnes sme si boli zaplávať v Galandií parádny relax a hlavne úlava na tie kríže vrelo odporúčam 🙂

@inviav nie my nechceme vediet ,nedavala som si zistit 😉 A aj mna tie vypočty zaujmaju ale mne sedi len ten čo si dala sem ty .Inak žiadny iny zatial.