icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

inviav
13. jan 2013

@veronikabb krasny je 🙂 na moj vkus sice velmi bleducka farba, ale preto ich tolko vyrabaju, aby ulahodili kazdemu...to je iba hlboky kocik?

mimik456
13. jan 2013

@inviav tak potom neviem už len zvíšiť hlas a čakať ako to dopadne.....

lydusska
13. jan 2013

@veronikabb Dakujem Veronika za to t.c. moc si to cenim a ten kocik tiez vyzera vynikajuco, to uz je pre vasu bambulku, ci nan mas zalusk?

lydusska
13. jan 2013

@mimik456 noooooo asi ano na babatka to plati uplne inak, moje je zvyknute na vysoky hlas a ked nanho moja mminka vcera prehovorila tak som sa normalne prekvapila, zakazdym ako ona nanho hovori ze zlaticko pohni sa, tym jej milym hlaskom tak zakazdym sa pohne a tomu by som dovtedy nebola verila ;)))). Ten hlas asi na azdeho inak zabera ... 😀

veronikabb
13. jan 2013

@inviav normalne trojkombinacia za 110 eur sme nekupovali novy ale tento je aj tak ako novy majitelia predtym maju tiez dievcatko a viac ju nosili a vozili v aute ako v kociku. Vanicka bola pouzivana a sportova cast vobec a dostali sme k tomu aj vselijake tasky, sietku, plastenku a vselico a na kolieckach su este chlpky ako od novoti este ked byvaju. Potahy sa daju normalne oprat v pracke to ma tiez zaujimalo kedze je to bleda farba. Aj tak bude nasa mala letne babo a nechcela som moc tmavy aby sa v nom neuvarila. Inak skutocna farba je asi taka horcicova alebo taka podobna. Uz mam aj deku donho ani som nevedela, ze sa mi tam bude hodit lebo je ovela prv objednana. 😀 😀

veronikabb
13. jan 2013

@lydusska ten je uz nas tatino bol prenho ho kupit lebo som mala poobednu tak som ho pustila sameho ale dobre kupil sikovny je 🙂 Nemas zac zato cislo len aby ta vzali to by bolo super a este ked male roztiahne nozicky to bude radosti 😉 drzim palce 🙂

veronikabb
13. jan 2013
veronikabb
13. jan 2013

no to je decka kupovana tu na MK nova nepouzivana 😉

dominika1516
13. jan 2013

@lydusska jeeej tak to zavidim tie kosicky zvacsene mne zatial len o jeden a pol no uz aj to sa mi zda malo ja asi nikdy nebudem spokojna 😀 .. dnes som zacala zdravsiu stravu nepapam uz biele pecivo ani sladkosti ale viac zeleninky jogurtov acidko a ovocia ak snad uz nenarastiem viac lebo uz mam +10kg a desi ma to a iste to nie je dobre aj pre babatko .. vcera som vypila energeticky drink sice bol light ale celu noc mi drobec nedal spat hemzil sa a mne bolo zle lebo som mala pocit ze nezaspim a pritom som bola unavena takze uz nikdy viac pocas tehu nic povzbudzujuce ...

lydusska
13. jan 2013

@dominika1516 nooooo moja ze zavidis tie kosicky hhhh, keby mozem a nie je to mliekarna pre malinke, hned ti ich dam haha ;)))

bebe2013
13. jan 2013

@dominika1516 Ja som zatial pribrala 6 kil, ale mas predo mnou naskok 3 tyzdne.

dominika1516
13. jan 2013

@inviav hehe sak ja som vzdy rada prva 😀 😀 .. citala som to o tom kociku co si mala vybraty takze ked bude chalan tak si vyberies iny koli tym kvetinkam? ... no babatko foto bude zajtra aj brusko pridam lebo sme zas podrastli :-P ... a inak podla toho vypoctu pohlavia mi vychadza dievcatko 😉 tak uvidime ci to vynde aj pri mne 😉 .. no chyba mi zelezo ale tak snad to tie vitaminy co mi predpisala napravia aspon trosku lebo ak nie tak vraj mi bude zle ako byva babam na zaciatku tehu tak na odpadnutie malatnost ospalost a tak .. neviem presne kolko vazi a meria male nepise mi to lekarka do knizky ale na nete som citala ze by to malo byt kolo 25cm a 600g takze nejak tak asi a ty vies kolko ma tvoje malinke? ..

dominika1516
13. jan 2013

@bebe2013 😀 😀 .. to ma dobehnes :-P :-P

dominika1516
13. jan 2013

@lydusska :-P 😀 hehe domaca mliekaren 😀 😀 .. neee ja si pomastim moje cibulkou aby narastli tiez ako mas ty :-P

lydusska
13. jan 2013

@dominika1516 ty si ale expert, len si to nezelaj, potom to budes lutovat hhhh. Ked som mala mensie, tak som si priala vacsie, ale teraz by som ich kludne niekomu i zadarmo dala keby neboli pre malinke hhhh 😀 . Nikdy si nepraj to co nemas, lebo pan Boh to vymyslel spravne. Kazdy ma byt spokojny s tym co ma ;))))).

lydusska
13. jan 2013

@bebe2013 no veru ako hovorim Dominika, to ju este lahko dobehnes, nakolko za tieto posledne 2-3 tyzdne som i ja najviac pribrala ;)))) ... takze dobehnes bez problemov tych 10kg hhhh

karinkaeich
13. jan 2013

Kocky, predavam vybavicku za ozaj symbolicke ceny. Ak by ste mali o nieco zaujem, rada pofotim

anietka
14. jan 2013

@bebe2013 aj ja mám zatial na sebe 6 kíl 🙂

anietka
14. jan 2013

@lydusska
@dominika1516
babule ani si neviete predstaviť čo by som dala aj ja za menšie - bolí ma chrbtica ako šalená a robím si zakaždým srandu, že by som si mala kúpiť už "S-ká" ako Stany - no, ale na druhej strane mm si ich nevie vynachváliť - to preto, že ich nemusí nosiť on 😀

inviav
14. jan 2013

@lydusska @anietka @dominika1516 mne sa teraz trosku zvacsili, takze teraz mam C-ka...a uz sa ma ten moj pytal, ci sa vratia potom naspat do povodnej velkosti, lebo jemu sa velke nepacia 😀

inviav
14. jan 2013

@dominika1516 ale kdeze, ja som si to nakoniec s tym kocikom rozmyslela a zoberieme ten vybraty bezohladu na pohlavie...pozerala som tu vybratu znacku len ine farby a nic ine ma neoslovilo, tak predsa nebudem mat doma kocik, ktory sa mi nepaci....mne podla tych vypoctov tiez vychadza dievcatko, ale uplne vo vsetkych, ktore som vyskusala, takze mam pocit, ze to bude nakoniec chlapcek...som z toho zmatena a dufam, ze to uz nebude dlho trvat 🙂 no vidis, na zaciatku ti zle nebyvalo, tak si to teraz vynahradis na konci...ale nie, dufam, ze tu zasobu zeleza doplnis a bude dobre tebe aj babatku....kolko vazi moje, tak to ti napisem v utorok..som zvedava, ci sa riadi tabulkami 🙂 a co sa tyka tej tvojej vahy, tak ako tak sledujem, tak pomaly ma dobehnes aj tam....ale ked sa teraz das na tu zdravu stravu, tak mozno ani nie

julinka88
14. jan 2013

@dominika1516 Ahoj domi strava je super ale neboj ty si bola chudulunká tak ty ešte asi trošku naberieš neboj aj zhodíš naspäť potom aj ja prechádzam na zdravšiu hlavne ovocie, zelenina, ryža a strukoviny nakolko ma začali tak ako aj pei prvom tehu trápiť hemeroidy 😠 ale zvládneme to 🙂 ja som zatial pribrala 5 kg tak snáď mi to víde tak ako plánujem a priberiem max. ešte 5 🙂

bebe2013
14. jan 2013

Zienky, zavarujem vas, nejedzte susene slivky! Ja mam krce v bruchu uz od vcera vecera. Ale take, ze sa neviem ani narovnat.

brita
14. jan 2013

@bebe2013 Ja to poznam, ale vies, preco sa to stalo mne? Lebo aj susene ovocie treba oplachnut, je to tam na nom napisane. A ja som neoplachla. Ked som oplachla, nic mi nebolo. Tak mozno ze aj tebe sa stalo to iste. 😖

lydusska
14. jan 2013

@anietka noooo to i mojmu ze vraj sa mu velke pacia, hhh. Ale to ja som si ista ze sa mu pacia lebo su teraz iba pevne, ked babo docuca, neboj este si budu zelat tie ase mensie ;))).

@inviav ten tvoj je veru rozumny s malymi prsiami. Mne je jedno co sa mojmu paci ci nie, aj tak chcem mat mensie spat ;)))), takze sa budem snazit ich nejako zmensit aspon mozno nejakym,i cvikmi, aby mi nahodou neochabli hhh 😀

anietka
14. jan 2013

@bebe2013 tak to 😕 mne zo sliviek nič nebolo

inviav
14. jan 2013

@lydusska co som citala, tak vela zenam sa po dojceni vratili na povodnu velkost, pripadne zostali len o jedno cislo vacsie

anietka
14. jan 2013

@inviav no dúfam, že ja ich dostanem späť na tú veľkosť a keďže musím aj čo to schudnúť tak pôjdu dole aj prsia či sa to mm páči alebo nie - to moja chrbtica je zaťažovaná nie jeho

deanka85
14. jan 2013

@bebe2013 Ja ich jedavam bežne, ked neviem ísť na zachod. Väčšie množstvo ( to je uz aj 10 ks) je prirodne neskodne prehanadlo, ale je pravda, ze v tehotenstve maju intenzivnejsi ucinok 🙂 ked som bola tehotna prvykrat, tiez som si raz tak v obchodnom centre pojedala susene slivocky a to by ste mali potom vidiet ako som utekala na zachod a co sa tam dialo... Hanbila som sa ako pes 🙂 inak susene figy maju tiez takyto ucinok, tak pozor na to. Jedzte vzdy iba zopar 🙂

deanka85
14. jan 2013

@inviav mne sa po dojceni vratili na povodnu velkost, ale uz neboli take pevne. Maleho som kojila 11 mesiacov, mozno aj preto, ale hned sa mi zvacsili, ked som prestala kojit, to už som bola ale 3 mesiace tehotna, takze dlho som netrpela zmensenim 🙂 hmm, neviem ale ake to bude teraz po druhom babatku, tak ale co by som pre svoje deticky neurobila..