icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

froggynka2013
17. jan 2013

@lydusska Ahoj mna takto isto vystrasil lekar tyzden pred vianocami ked mi povedal ze malicke je cca o 8 dni mensie a ze ci dostatocne jem a ci som v poriadku a ci priberam tak ako mam priberat, vsetky hodnoty sme malimensie ako som bola tehotna, takze stres poriadny nakazali mi cez sviatky lezat a vela oddychovat a mam prist na kontrolu na kontrole dopadlo vsetko dobre male zacalo rast a teraz verim, ze to je v poriadku v stredu ideme znovana kontrolu chodime cca 2 tyzdne!!!!a mame este amialni pruh co mi nebolo vsetko jedno ked mi to povedali....skus pozitvine viem nie je to lahke prezila som to iste ale prosila som brusko aby rastlo!!!!

lydusska
17. jan 2013

@froggynka2013 joj po pravde si ma teda ukludnila... ved uvidime radsej sa pojdem spytat doktora aby ak tam nieco bude, tak to podchytia hned.

froggynka2013
17. jan 2013

@lydusska Vies co hlavne to chce naozaj klud mne to zabralo a som rada, a vdacna ale musela som si lekara vybavit dalsieho po znamosti, lebo prvy mi to tiez nepovedal nejako velmi prijemne takze som bola v soku a ja som nasla asi 4 rozne tebulky na porovnanie tych zakladnych hodnot a ani jedna sa s dalsou nezhodovala, takze co ti poviem. ale treba mysliet pozitivne hlavne vitaminy a vela kludu a pozitivne bude to dobre uvidis. ja mam napr. stale placenu velmi nizko, amialni pruh a este som sa stihla vysypat ale snazim sa byt pozitivna aj ked si poplacem....

miamoja2012
17. jan 2013

@lydusska
Ahojte,
no vcera sme absolvovali 3D/4D u MUDr.Cunderlika, Bolo to velmi podrobne vysetrenie, asi pol hodinu ukazoval detailne, ručičky, nožičky, tvár, orgány...meral, komentoval...všetko je tak ako má byť, sme v 25 tt+1, 754 gr, cm sa nedali zmerat lebo malá bola stočená do klbka 🙂 nohu mal v pri ústach. otecko v nemom úžase sledoval a celý deň o tom hovoril ešte...
A cestou domov sme v babylande - velkosklad/velkoobchod/ dovozca kočíkov kúpili aj kočík...najprv sme kukali concord, ale potom nas preesvedčil JANE CROSS MATRIX, je bezpečný, pekný, dobry design, jednoducho sa ovláda, 4 koles, 3 kombin...ma setko co mam mať 🙂)) aj ked drahy, ale co uz.
A uz sme pokupili postielku a veci k nej 🙂
Takze 3D odporucam 🙂) je to skvely zazitok.

miamoja2012
17. jan 2013

Jaaj,
kamoška mi odporuča EPI-NO a DIANATAL gel... plánujete použiť, kúpiť? Je to dosť drahuo... ale snad dalsich 200 € neolutujem 🙂 lebo porodu a toho natrhnutia sa bojíííím.
Uz ste si vybavovali porodnika? kedy zacat s tymito vecami??

deanka85
17. jan 2013

@miamoja2012 no ja som už jeden pôrod absolvovala, práve s Dr. Cunderlikom a hovorila som mu o tom asi uz od 20. tyzdna pri kazdejporadni, ale to sa stale len tak usmieval, ze co robim paniku... Zmluvu sme podpisali potom az asi 3 tyzdne pred porodom, takze taketo veci staci zacat vybavovat asi mesiac pred pôrodom. Dôležitejšie je si radšej o niečo skôr zaplatit epidural, lebo to ak na vás náhodou príde predčasne, nikto Vám to už nepichne...

deanka85
17. jan 2013

@miamoja2012 a s gelmi nemam skusenosti, takze neviem, ci to ma zmysel, ale myslim si, ze mne by to aj tak nic nepomohlo, kedze moj maly mal 4 kg a ja uzka ako neviem co... Nastrihu by som sa asi aj tak neubranila 🙂 ale toho sa netreba bat, je to úplne v pohode... 🙂

anietka
18. jan 2013

@lydusska blahoželám k chlapčiatku 🙂 a je mi lúto tých problémov, ale zasa na druhej strane v UK na to neprišli...., čo mi príde dosť divné

julinka88
18. jan 2013

@lydusska gratulujem k chlapčekovi 🙂

lydusska
18. jan 2013

@froggynka2013 Neplac moja, nikdy neplac to ani tebe a ani babtku nikdy nepomoze. Ved ja sa budem snazit mysliet pozitivne pokym sa mi toto nepotvrdi.Snad sa mi podari dostat cez tych byrokratickych doktorov v UK, lebo neviem ci sa to bude dat a ci ma budu pokladat za taky rizikovy pripad. Ja im ale poviem ze chcem aby ma aspon raz vysetrili a povedali mi svoj nazor, lebo neviem ci budu respektovat nazor z druheho statu, ale vlastne 4D je snad najlepsie sono, tak dufam ze to budu respektovat a hlavne tato doktorka mi hovorila ze oni tu v tej ordinacii dostali anglicku akreditaciu, tak dufajme ze ano. Tato doktorka bola zlata i ked mi to povedala takym sposobom co ma prekvapil, ale ja sa na nu za to nehnevam, ja som taka osoba co ma rada priamociarost i ked niekedy nie je prijemna a to som jej i povedala do tvare, ze viem ze si mam na nieco dat specificky pozor. Nemam rada ludi co chodia okolo horucej kase a si z toho viac pomotana ako na ferovku ked ti to niekto takto povie. Ma upozornila ze nemam este stresovat, lebo sa rast nespomalil az natolko, ale ze sa to ma odpozorovat radsej ak by tam nahodou nejaka ta rastova porucha nastavala .... tak uvidime.

A ty si mala takyto zly zazitok/necitlivy s doktorom? Tabulky asi mas pravdu ze by som moc nemala riesit nakolko mi doktorka povedala ze malinke ma oolo600g a baby mi hovorili ze pre 25ty tyzden by malo byt babo 600-700g. Ale aj tak som hranicna a preto ma na to upozornila. Takze si pojdem za tym ak sa bude dat. Uvidime. Dakujem inak za povzbudenie, ja si to moc cenim od vstekych babeniek tu.

@anietka Anetka, v UK je omnohooooooo horsia starostlivost o tehotne ktore su nerizikove. Aj tu doktorka mi povedala ze vie ako to tam funguje, nakolko tam bola par krat na stazi .... Ale zase som pocula pokym si v UK rizikova, ze si daju na teba pozor, tak uvidime co mi na to povedia ... ze ci ma budu brat ako rizikovu, alebo nie .... Dam vediet. Este to nechcem ako problem riesit, lebo ona mi hovorila ako ten rast musi byt spomaleny aby babo bolo v probleme, tak uvidime. Ale dakujem za podporu a blahozelanie.

lydusska
18. jan 2013

@miamoja2012 Juuuuj no blahozelam a tesim sa s vami veru;))). To je skvele pocut take super spravy. Ja sa s vami moc tesim. Aj nas Adamko bol stoceny ze nozicky pri ustockach ;)))). Takze uzasne zazitok. So mnou bola na sone maminka a tiez hovorila ze by sa na to mohla pozerat az do vecera ;))). Je to fakt skvely zazitok, mas pravdu. Mas aj fotocku zo 3D? Ak nie daj do profilu,tiez som zvedava 🙂). Cmuk

pupendo5
18. jan 2013

@froggynka2013 tak to ma mrzí s bbm, ved uvidis, možno si nakoniec vyberirte niečo úplne iné, je toho velmi veľa.. Daj potom vediet ako ste sa rozhodli !

froggynka2013
18. jan 2013

@pupendo5 Ahoj manzel sa rozhodol ze chce ist dnes este do znova do BBM ale uz mame len "5" favoritov: Britax B-smart, Britax Affinity, CAsualplay S4, Brio GO, Gesslein.....a este ten BBM tak uvidime, aka tam bude smena dnes, ale zacina ma to prestavat bavit, lebo vzdy tam najdes nieco zle... 🙂 ty budes casto chodit do lesa?

pupendo5
18. jan 2013

@froggynka2013 V bbm gesslein nemaju, ten maju len v na zlatych pieskoch, vcera sme sa v bbm vecer zastavili a cakaju na tovar. Od Hartanu im ma dojst koncom jan. 20 kocikov na sklad... No my sme uz nevydrzali a objednali si 😅 ja budem chodit aj do vinohradov, do lesa, po blate po snehu..ale aj do mesta 🙂 ano, ono kazdy kocik ma svoje vyhody aj nevyhody.. Ja som v bbm natrafila na predavacku kt sa vola Lucia, povedala mi ktore dni robi a vsetko som uz len s nou. ( faktom je ze niektore ostatne nevyzerali an i zdaleka privetivo). Ked trebalo tak mi aj zavolala.. Toto je fakt asi o stasti na koho clovek narazi... Skoda ze u nas mily staff v obchodoch nie je samozrejmost :(

adell34
18. jan 2013

@lydusska ahojte dievcata, takze moje pocity boli spravne, budeme mat chlapciatko, sa vytesujem velmi 🙂 Lydusska aj mne povedala dr. ze je trosku mensi, ale ze to nevadi, dozenie to 🙂 inak vsetko Ok 🙂

adell34
18. jan 2013

@dominika1516 tak sa nam ukazalo chlapciatko, som taka happy, ze si neviete predstavit 🙂 neviem ako to je, ale na zaciatku vysetrenia malicky lezal tak, ze hned som si myslela, ze nic nebude vidiet, aj som sa na to pytala dr ale ona mi povedala, ze ked je dobry pristroj 3-4D, ona uvidi aj ked lezi nevhodne, lebo kontrolovala aj vnutorne organy a to sa len nejak presveltenim zisti, takze ked zlcnik vysetrovala, aj pipika a gulky videla 🙂

adell34
18. jan 2013

@janulik_81 presne toto hovorili vsetci aj mne, ze je to nabeton dievca a bude to chlapciatko 🙂 to su vsetko len babske reci 🙂

adell34
18. jan 2013

@veronikabb aj ja mam presne taky tlak, chodim na kardio na kontroly, dokonca som absolvovala to 24 hodinove vysetrenie- holterov strojcek ci ako sa to vola a teraz cakam na vysledky...

ivuskase
18. jan 2013

@adell34 ja som zasa s tlakom na tom opacne 90/50 niekedy mam problem vobec vstat z postele ☹

adell34
18. jan 2013

@ivuskase myslim, ze Ty si na tom lepsie, horsi je vyssi tlak, ja uz aj ocakavam, ze vysledkom a odporucanim kardio bude cisarsky rez... ☹

ivuskase
18. jan 2013

@adell34 no ja viem , ale neboj nic to bude ok

bubinko83
18. jan 2013

@adell34 a to maš vysoky tlak len v tehu či aj predtym? Lebo ja som mala pri prvom a rodila som v 35tt cisarskym kvoli tomu.

dominika1516
18. jan 2013

@adell34 jeeej gratulujem k chlapciatku 😉 .. aj moja lekarka ma taky pristroj a povedala mi ze ked lezi male tak neuvidi co skryva ale sama tomu nechapem lebo ked to presvedcuje tak by to malo byt viditelne aspon si myslim ..

dominika1516
18. jan 2013

baby aky je normalny tlak v tehu a aky je uz povazovany za vysoky? .. a ake vysetrenia ma cakaju ked mi lekarka povedala ze bude zistovat cukor?

dominika1516
18. jan 2013

@lydusska tesiiiiim moja ze uz vies co budete mat 😉 .. a nebooj a hlavne nestresuj nic to nemusi znamenat a babatku nespravi dobre ked budes rozrusena aj ked chapem ze si ale vela zien malo taky problem a maju zdrave babatka mojej znamej povedali ze sa jej narodi babo s dawnom a dnes ma maly 2 roky a je jak repa zdavucky ..

dominika1516
18. jan 2013

@inviav nooo presne tak je to aj u nas najviac sa rozkopka ked je tatko blizko 😉 .. ano budu mi ho robit vo vedlajsich dverach pri mojej lekarke tam ma vsetko poruke aj na ekg vraj pojdem takze pochodim toho 5.2. dost a dufam ze ako odmenu za to sa dozviem pohlavie uz aj ka ved uz skoro vsetky majovky vedia co cakaju :-\ .. 😉 .. aj mi sme tak hladali vecicky pre babo najprv sme si vyhliadli co sa nam paci a potom sme pozerali na cenu ci sa neda zohnat lacnejsie 😉

skorinkas
18. jan 2013

@dominika1516 je to tkz.orálno glukózo tolerančný test. berie sa tam krv pred vyš., 2hod. po.ide o záťažový test,ako sa telo vysporiada s cukrom v tele. to sa pije sladká voda a tak sa zisťuje,či nie je tehotenská cukrovka.u mamičiek s teh.cukrovkou je zvíšené riziko,že dieťatko bude diabetik

dominika1516
18. jan 2013

@ivuskase aha dakujem nejem sice moc sladkeho ale nikdy neviem kedy to na mna pride a tak si dam pozor aby to nebolo blizko terminu vysetrenia .. fuuu to je dost vela som zvedava ci to zvladnem bez otocenia zaludka ked je to na lacno a chut asi tiez nepatri medzi lahodky .. 😀

dominika1516
18. jan 2013

@skorinkas aha cize krv a pitie hnusne sladkej vody no tak to by som teoreticky mohla zvladnut ide o to ze nalacno ked som coilen par minut tak mi je neskutocne zle a toci sa mi hlava dvihne mi tlak a uz ma musia kriesit cize dufam ze na ten den sa dobre vyspim .. 😀 .. dakujem za rady 😉 ..

skorinkas
18. jan 2013

@dominika1516 hehe.ja som rovnaká.ja sa zobudím hladná a musím sa hneď najesť,lebo by som sa buď vyzvracala z podoby,alebo odpadla od hladu. A nie je za čo. 🙂