icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

julinka88
19. sep 2012

@dominika1516 ahoj zatial tehulkujem v poho ale ranne nevolnosti dorazili...čo satýka jedenia tak s čajmi je to pravda mala by si sa vyhýbať čiernym čajom a lavne bylinným lebo všetky bylinky v tehotenstve nemožeš kup si tehu čaj....ďalej sa vyhýbaj plesnivým syrom,pečienke pre velký obsah vitamínu A ktorý by mohol poškodiť plod to ti povie aj doky...no a na záver hlavne papať zdravo dopraj si ovocie a zeleninku 😀

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 moznoze raz dame stretko na pol ceste uz aj s detickami 🙂 mamina mi tiez hovorila, aby som tolko necitala, lebo ozaj sa niekedy stretnes len s takym vecami, ze "jedna babka povedala" a vobec to nemusi byt pravda...treba papat to, na co mas chut..telo si same vypyta, co potrebujes a co sa tyka pohybu..opatrne, ale nezleniviet 🙂 ..ja som kavu pila denne a miesto nej teraz pijem granko ale to uz nie kazdy den 🙂 ja naopak mam ryby velmi rada 🙂

julinka88
19. sep 2012

a Ďakujem za prijatie medzi vás 😀

dominika1516
19. sep 2012

@julinka88 dakujem budem sa snazit vsetko dodrziavat a to s tym vitaminom A to sa musim popytat lebo ani len netusim kde vsade ho je vela okrem pecienky ktoru zboznujem ale ten cca rok bez nej vydrzim koli babatku .. fuu nevolnosti nechcem este 2 tyzdne stacia mi tie co mam a keby som este mala vracat tak zbohom hehe ale asi sa tomu nevyhnem takze sa zasobym veeela lizankami a bude dobre 😀

dominika1516
19. sep 2012

@inviav no tak snad sa stretneme s bobacikmi uz niekde 😀 .. no ved toto ze zbytocne budeme citat babske povery a rady ked aj tak 90% z nich su bludy .. presne papat co si telo vypyta a vela kuracinky,rybiek,ovocia a zeleniny tak a uz som vyhladla a este o tom len pisem 😀 :-P

lydusska
19. sep 2012

@inviav Boooze to je sialene ako to hovoris ze uz stvrtka tehotenstva bude coskoro za nami hhhh .... ten cas leti ako sialeny .. hhh

A inak dobre teda, vsake hej ten tvoj doktor ;))) sefko asi ma pravdu isto by sme radsej mali zo stravy vsetky vitaminky a mineraly brat, ale bohuz\ial nie vzdy to tak lahko ide ;)))... mmm ale urcite by som s nim suhlasila, ale nakolko viem ze uz 3-4 mesiace dozadu som ja mala roblem so zelezom v krvi a brala som uz vtedy doplnky, tak som si povedala ze mi to iba pomoze ak znova zacnem, ked tak iba ako pomoc ;))) ... uvidime.

Drzim palce aby si nic ine nepotrebovala. Neviem ako je to u nas, ale tu sa ta kyselina listova berei iba do 12teho tyzdna u nas na Slovensku je to rovnako, alebo pocas celeho tehotenstva?

lydusska
19. sep 2012

@janulik_81 No jasne moja rozumiem i ja to moc nedavam nejako navonok iba tu lebo to nas v podstate tak spaja vsetkych tu hhh ;))). Aj ked je to iba zaciatok.

Inak ja som tu v UK zatial este len 2.5 roka, takze nie az tak dlho ako ty, inak stale v tomm Brstole, nejako sa na nas to mesto prilepilo hhhh .... I ked mne sa tu moc nepaci, radsej by som niekde na okraji byvala,ale s manzelom to je potom taz\ko, ako by cestoval do prace, lebo robi uplne v centre Bristolu ... :(((.

Inak ja teraz zacinam na novej pozicii v oktobri ako Process Development \Technologist - keby to viem prelozit, tak ti to prelozim,, este presne neviem o com to bude, to co viem malo by sa jednat o trials novych produktov a prezentovanie pred zakaznikmi .... mmm ale tak z opisu to zase3 moze byt nieco ine ako v skutocnosti, ale dolezite je ze po materskej budem mat zase dalsiu skusenost, aby som si rychlo nasla pracu ;)))) .....

A to si to uctovnictvo studovala tu v UK, ci este doma? Inak super praca ;))). paci sa ti byvat v Londyne? Ja by som si nezvykla, je to veeelmi drahe mesto, mam tam vela znamych a ked som tam bola, proste by som si nezvykla To je kde to mesto kam sa budete stahovat? Preco sa budete stahovat? Ako daleko je to od Londyna? Drzim palce

lydusska
19. sep 2012

@dominika1516 No taaaak gratulujeeeeeem velmi k tvojmu prvemu terminu ;)!!!! Daj vediet potom ake to bolo, ano?!
To ja v tom termine budem akurat cestovat domov ;)))), teda az 27ho budem na cetse na slovensko, juuuj uz sa moooc tesim na moju rodinu.

Pocuj ake to kalendare pohlavia to spominas??? Booooze to co je zase, tym tehulka tolko zivia predstavivost aby minali peniaze ze az no .... hhh. Ved to nezalezi od kalendara, ale to zalezi od chlapa ci to bude chlapec, alebo dievcatko!!! Iba on bohuzial s chromozomami X a Y moze rozhodnut ci vysledok bude XX - dievcatko, alebo XY - chlapec 🙂 . Lebo zena ma bohuzial iba XX. Ak nevies nahodou ako to funguje tak takto; Zena kedze je XX, tak vsetky vajicka su iba X, X, X, X .... atd. Lenze chlap nakolko on je XY, tak niektore jeho spermie su X a niektore su Y a podla toho ktora spermia sa ako prva dostane k tvojmu vajicku, co je iba X, tak z toho vznikne XY alebo XX ;)))). Rozumies? Tak ziadny kalendar ti nemoze odpovedat, hhh tam nie je ziadna gravitacia zohravajuca rolu, alebo nieco podobne. baby neminajte si peniaz\ky na taketo veci!!!!! ;)))))) 😀

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 ani nehovor..zas mam dieru v bruchu 😒 asi si dam na veceru hrusku, co mam v miske odlozenu...inak dnes sme so sestrou pozerali nausnicky...no to ti vyjde okolo 70-80€...no riadna palka

inviav
19. sep 2012

@lydusska az na zaklade krvych testov mi odporuci nieco co mi bude chybat, aby som do seba nedavala vselico co mi ani netreba...niekedy aj nadbytok skodi...on je fajn, zatial sa mi jeho rady pozdavaju...na monitore mi poukazoval, co je co...babo bolo velmi malicke, ale zato najjasnejsi fliacik, co tam bol vidiet 🙂 ked vies, ze ti chybalo zelezo, tak jasne, ze je rozumne, aby si ho uzivala uz teraz...tiez by som urobila rovnako na tvojom mieste...u nas sa kyselina listova berie tiez cca do konca 1. trimestra 😉 odkial zo slovenska pochadzas?....inak co sa tyka toho kalendaru, co si pisala dominike, tak to nie je ziadne minanie penazi..to je len takyto kalendarik: http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=p... ...no ja som zvedava ako velmi je presny...teda ktora spermia nakoniec vyhrala 🙂

lydusska
19. sep 2012

Noooo to je mile ze najjasnejsi fliacik hhhh ;))))!! Tak to ja sa tesim na ten moj fliacik tiez to uz bude mat okolo 22mm ;))) - mala fazulka ;))) .... Ced uvidis a co tebe vyslo teda podla toho cinskeho kalendara? Ak si si vsimla tak ten kalendar berie v uvahu iba zenu ... a muz je kde??? Hhhh to je iba 50 na 50 sanca ze sa trafia ... tak az tak tazke to nie je ....

Ale tak aspon nejaka zabavka ;))) ....

Inak pochadzam zo Stredneho Slovenska, ak ti nieco okolie Trencina, hovori?!

dominika1516
19. sep 2012

@lydusska nene moja ja viem ze to kalendarik ti nevyvesti aka spermia sa predrela do vajka len vela bab mi hovorilo ze sprav si sprav a uvidime ci sa aspon jednej nahoda trafi takze ja tomu neverim ale kazala som fazulke ze nech ma pindulku tak uvidim ci ma pocuvne 😀 :-P 😀 ... noo tak na ceste mysli na mna ja sa tesim a zaroven obavam ci je vsetko v poriadku ale stres neprospieva takze musim mysliet pozitivne 😉 .. po akej dobe ides domov k rodinke ?

dominika1516
19. sep 2012

@inviav coo cipana dobra palka ja som dnes pozerala oblecenie pre tehulky lebo budeme tehulovat v zime tak treba nejake nohavice lebo ja som inak chuda a vsetky nohavice mam bedrove a tesne a to babu nespravi dobre ale mam mozno este nejake spred par rokov ked som bola tucna len asi musim prekutrat skrinu u nasich 😀 .. no ja som zas hladna co mam robit uz som salena z toho hladu vlcieho :-\

lydusska
19. sep 2012

@dominika1516 presne tak nestrsuj sa a mysli pozitivne, urcite bude vsetko OK. Ja som si este pred otehotnenim priala dievcatko tiez ale teraz mq to uz preslo a zelam si nech je to co uz to ma byt, len nech je zdravucke. A rovnako i moj mmanzel si moc prial chlapceka a teraz uz zmenil, ma len tak natahovall ze to bude chlapcek, ze on iba chlapcekov bude robit, no nie je trubadur 🙂 ????

No a ked si zase hladna,, hhh tak to bude valibuk 🙂)) a daj mu/jej papat!!!!!

Inak domov idem po viac nez pol roku ... uf nakolko mam manzela z maroka, tak o to to mam tazsie ze serujem cestovanie medzi 3 statmi - Slovensko, Maroko a Anglicko uuuf ..... Ake to mate vy babenky jednoduche co ste si iba lovakov vzali hhhh ;) ...

inviav
20. sep 2012

@lydusska no to je samozrejme...ved od muza v podstate zavisi pohlavie babatka...ale tak aspon nejaka zabavka, ako pises 🙂 potom si to mozme porovnat, ako velmi je presny 😉 jasne pozam...v trencianskej teplej mame znamych 😉 takze uz som tam bola

inviav
20. sep 2012

@dominika1516 to som pozerala este pred dvomi tyzdnami..ja mam tiez iba bedrove gate...takze coskoro budeme nakupovat..ja som stale rovnaka...na ziadnu modelku to neni..ale ani tucna som nie som, takze ani nemam vacsie nohavice niekde odlozene 🙂 v oktobri mam narodeniny, tak si ho pokupim...a budem mat darcek 😉 zatial ich nejako extra nepotrebujem, ale myslim, ze coskoro to pride

lola7712
autor
20. sep 2012

@inviav ........ahoj a to si na nete pozerala tie náušničky???

inviav
20. sep 2012

@lola7712 ahoj, ano na nete...ale to len tak orintacne ako sa ceny pohybuju...to som pozerala take krajsie..my keby mame dievcatko, tak ich aj tak kupim urcite o polovicu lacnejsie 🙂

dominika1516
20. sep 2012

@lydusska noo moj chlap byva 9km od nasich takze mi sme vzdy boli blizko seba :-P
noo jasne hlavne nech je zdrave a nech nie su dvojicky 😀 😀 lebo toto by mi dalo zabrat ale podla mojho apetitu by som tuto moznost este nevylucovala no ja dam papat ked to fazulka chce len nech ak rychlo jak teraz priberam aj potom schudnem :-P

dominika1516
20. sep 2012

@inviav mne uz za tie tri tyzdne narastlo brucho ale nebude to babom ale mojim prezieranim 😀 😀
jeej ja mam narodky v decembri tak to uz ich budem isto potrebovat takze si tiez kupim darcek aspon sa prekvapim 😀 😀 :-P :-P

janulik_81
20. sep 2012

@lydusska ahojcek. uctovnictvo som studovala doma. Zacala som aj tu, ale nechala som to pocase tak. Nestihala som aj do roboty chodit aj studovat a hlavne sa mi nechcelo 🙂. V Londyne sa mi uz velmi nepaci. Uz som tu prilis dlho a je to velmi preplnene mesto. Do Welwyn garden city sa budeme stahovat, lebo sme tam kupili dom. Je to na sever od Londyna. Chceli sme kupit niekde blizko Londyna. Pozeram, ze ani ty nemas manzela Slovaka. Moj je z Madarska.
Ty si uz bola u doktora?
Inac vela stastia tebe aj bublinke 🙂

lola7712
autor
20. sep 2012

........tak dievčence............kukla som aj ja nejaké náušničky.........a tieto sú úplne nádherné http://websperky.sk/index.php/detske-nausnice/d... 😀

inviav
20. sep 2012

@dominika1516 no to budeme mat pekne narodky..my dostaneme ako darek tehotenske oblecenie a nasi chlapi dostanu babatka 😉 mna to prezieranie este len caka..dneska mi strasne zle uz odkedy som vstala z postele..asi som tam mala zostat a vsetko by bolo ok 😉

inviav
20. sep 2012

@lola7712 ale ale..takze s diamatnami...a co este nie? ked to zbada ocko, tak ten bude mat z nich urcite radost...a aj z tej sumy 😀 ale krasne su..ja mam uz tiez aku taku predstavu

arabeska
20. sep 2012

ahojte,sice nie som prvorodicka ale vyzera to ze majovka budem 😎 dufam ze beriete aj viac rodicky 😀

angel31
20. sep 2012

@lydusska k tomu trubadurovi by som ti vedela povedat svoje..mna ten moj tak vcera rozčulil, ze som si chcela okamzite o rozvod podat!!!! By som mu také alimenty dala platit ze by musel chodil tigre a levy aj do cirkusov ockovat... a k tomu odskodne za stratu nervov.. tak uz aby si hladal v nejakom tropig al aqua centrum miesto žralokokrmiča!!!! jaj zaklála by som ho vcera jak mangalicu!!!! ma stastie ze dnes ma do TT zaviezol na vysetrenie s mojou muchotraveckou.... 😀

angel31
20. sep 2012

@inviav sak to.. ze od muza.. aspon že sa aspon volaco rymuje .. za pohlavie pohlave! 😀 😀 😀

dominika1516
20. sep 2012

@arabeska jasne ze ano hlavne ze mas majovy termin 😀

angel31
20. sep 2012

@lola7712 lola.. musim ta pochválit.. su nadherne... keby moja muchotravecka cirou nahodou muchotravecka cervena a nie muchotravecka tigrovana, tak ich urcite chcem pre nu 🙂

dominika1516
20. sep 2012

@inviav no mala si si dat vecer k posteli nejke suche keksy alebo piskoty a rano pred tym nez vstanes spapaj par keksikov alebo piskotiek aby si oklamala zaludok a potom ako budes mat casu sa naranajkuj a vraj to pomaha sice nie kazdej ale vacsine co mi radili tak ano 😉 ... aj tvoj muzik je majovy? no ja sice este nemam manzela ale snad sa to zmeni bavili sme sa o tom uz davnejsie a nechcela som aby ho prebehlo babatko ale stalo sa tak cakam ci ma poziada alebo budeme divoka rodinka kazdy s inym priezviskom :-\