icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
19. sep 2012

@angel31 hehe vyskusaj mozno rad vymeni vakcinu za flasticku on je taky cestovatel? mozno ostane a vami ved iste vie ze bude toho na teba vela

inviav
19. sep 2012

@angel31 oni su v obchodoch vzdy taky rychly..este sa oficialne ani jesen nezacala a uz toto 😀 veru veru..krasny sen to bol 🙂

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 my sme sa zhodli na dievcatku uz davno 🙂 mne to v tom cinskom kalendari vyslo tiez na dievca a este aj co su ludove povery, ze v ktorej faze mesiaca sa splodi dieta, tak take bude pohlavie a este aj pichanie v podbrusku na pravej strane...podla tych "mudrosti" by to malo byt jasne dievca 🙂 no uvidime...sestra mi akurat priniesla zazvorove lizatka, ale nie gravi pop ale travel pop...tie obsahuju este nejake bylinky..tak som hned studovala, ci take mozem...a ze ano...tak to je fajn...hadam aj tie pomozu..ved zazvor jak zavor 🙂 no vidis, tak este si tyzden pockas, a uz budes vidiet tu svoju bublinku...o 11:00 nie je trochu neskoro? ci ani ty nemusis prist na prvykrat na lacno?

angel31
19. sep 2012

@dominika1516 skusim... 😀 je .. on velmi rad cestuje kade tade selmi zachranovat... on to ma proste v krvi.. ale tak ja dufam ze ked uvidi to nase klbecko ruzove pekne zabalene v macickovskom obleceni, tak na tie selmi zabudne a bude sa venovat len nasemu klbecku bodeckovanemu.. 😀 a mozno budu vyrabat aj macickovske plienky, tak ho bude bavit aj prebalovanie 😀

angel31
19. sep 2012

@inviav tak ja mam doma fusak po nebozke sestre , co davala malej neterke.. ja vyuzijem ten.. a aj kopec oblecenia..

dominika1516
19. sep 2012

@inviav nepovedala ze ci nalacno ale aj tak asi budem lacna hehe na lacno pojdem sak ma to raz dufam nezabije ak ovsem nebudem mat nevolnosti to asi nezmaknem 😀
noo tak u nas to bude zaujimave ze kto vyhra ale mna jasne ze potesi aj chlapcek len ovela viac si viem predstavit dievcatko ci uz ako ju obliekat alebo hrat sa vies a s chalanom si budem mat viac blizsie priatel ale povedao ze chce aj dievcatko ale skor druhorodene aby chlapcek ochranoval dievcatko hehe tak vtedy som sa dozvedela ze chce viac deti najprv povedal 3 ale to som mu zatrhla ze jedno staci ale vraj ma casom prehovori tak pochybujem ale sak necham ho v tom ze vyhral :-P
noo tak zazvor je dobry tak snad ti pomoze ak uz budes mat tie nevolnosti :-P

inviav
19. sep 2012

@angel31 a co sa jej chudatku stalo? ak smiem vediet? no to my nemame po kom nic dostat, lebo to bude prvy drobec v rodine po 14 rokoch

dominika1516
19. sep 2012

@angel31 hehe pekne na to ides darmo sikulka si sak babatka este aj placu sem tam ako selmicky ked ho alebo ju este aj oblecies tak tak bude mat divocinu doma 😀 :-P

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 my sme sa tiez tak dohodli, ze aj ked to bude chlapec, tak ho v porodnici nevymenime 😀 ja chcem tiez iba jedno..na tuto dobu je to viac nez dost...moj chce sice dve, ale na to mozno pristupim, len ked sa nam teraz narodi chlapec...mozno ty vydrzis nejest, ked nemusis tak skoro vstavat ako ja...to by som este zvladla, ale byt skoro 5 hodin hladna, tak to uz nie...to by sa uz nasmu drobcovi nepacilo...vcera vecer ma inak tak strasne bolel zaludok na vecer, ze som si musela dat jogurt pred spanim, aby som vobec mohla zaspat...a to som volakedy pred spanim 4 hodiny nic nejdla...takto mi take male stvorenie pomeni stravovacie navyky 😀

dominika1516
19. sep 2012

@inviav ved toto ze uplne nam rozhadzalo stravovacie navyky ja ked som predtym pred spanim tesne nieco zjedla tak som nemohla zaspat a teraz je to presne naopak kym sa nenajem tak nezaspim .. no ved to ze uz jedno je dost na dnesnu dobu ale tak to druhe mozno bude ked sa bude casom darit ja len dufam ze nebudem mat dvojicky lebo toto nerozdycham 😀 :-P .. no tak ja vstavam o 7mej cca takze ja to zmaknem ale potom zjem aj tanier 😀 ... inak ako sa volas ak sa smiem opytat 😉

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 ja ani nie ze by som predtym nevedela zaspat, ale ked som isla spat s tym, ze som mala nieco v zaludku, tak rano mi bolo neskutocne zle a tazko...to teraz ako keby mi to do dvoch hodin vyzrala nejaka agresivna kyselina a znovu mam dieru v bruchu 🙂 tiez ma manzel plasil s dvojickami, ale to neviem ako by som zvladla..zatial to ale na ultrazvuku vyzeralo na jedno, tak to hadam aj tak zostane 🙂 ja som Veronika, tesi ma 🙂

angel31
19. sep 2012

@inviav ani sami nevime.. proste rano uz bola mrtva.. zrejme kolaps srdcovy

angel31
19. sep 2012

@dominika1516 veru.. ja si myslim ze bude mooc spokojny🙂

inviav
19. sep 2012

@angel31 tak to mi je luto ☹

lola7712
autor
19. sep 2012

@angel31
@inviav ......tak dievčence.........došli nevoľnosti 😀 ........ale ja bez jedla nevydržímmm 😀 .....a to som sa tešila........... 😀 nevadí............pre bublinku všetko vydržím 😀 .........ozaj večer mi začínajú tŕpnuť nohy.....čo to môže byť??? .............inak prajem všetkým náááádhrený deň........ 😀 už nech je ten piatok a pôjdem k mojej gyn......uvidíme čo povie na našu bublinku 😀

julinka88
19. sep 2012

Ahojte dievčatá chcem sa spýtať či sa možem pridať aj keď som už druhorodička? 😀

dominika1516
19. sep 2012

@inviav no aj mne povedal ze maju v rodine dvojicky a ze aspon by som mala hned dva babatka a bol by uz spokojny uplne .. ja by som to nezmakla a hlavne financne urcite nie .. noo ved toto ze pri takom tempe vecerneho jedenia budem jak velryba zachvilku :-\ ...
aj mna tesi Veronika ja som Dominika ale to je asi jasne z nicku 😀 :-P

dominika1516
19. sep 2012

@julinka88 jasne ze mozes podstatne je ze si tehulka a termin mas v maji 😀 .. ako sa ti tehulkuje?

angel31
19. sep 2012

@lola7712 bez jedla to mam aj ja tazke moc... tiez mi byva zle... trpnu ti nohy?? na to je dobre ked si das vankus pod seba a nohy nan vylozis 🙂 aspon teda co viem ze to pomaha.. alebo nech ti spravi drahy masaz na ne 🙂

dominika1516
19. sep 2012

@angel31 jasne ze bude ved ide o vytuzene babatko 😉

inviav
19. sep 2012

@lola7712 no tak asi sa ani jednej z nas nevyhnu...a to sme sa vytesovali este pred tyzdnom, ako nam je dobre 🙂 jasne..pre nich vsetko...to trpnutie vazne netusim, co moze byt...no uz sa ti to krati..tak potom daj info, ako si dopadla..a manzel ti uz prisiel domkov?..ci az poobede?
@julinka88 ahoj, vsimla som si, ze v teme majove babatka 2013 je uz strasne vela buducich mamiciek, tak preco nie...aspon tu budeme mat niekoho skusenejsieho 🙂

dominika1516
19. sep 2012

@angel31
@julinka88
@inviav
@lola7712
Babiky papate v tehu vsetko alebo ste nieco razantne vylucili a ako je to s cajmi vraj by sa nemali pit?su to len babske reci ci na tom nieco je .. dnes som dokonca citala ze ani po schodoch nemozme chodit a take veci takze uz neviem comu mam verit a co su len reci .. :-\

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 je mi to uplne jasne...nick hovori za vsetko 😀 aj ten tvoj ma v rodine dvojicky..pocuj, my mame tolko veci spolocnych..moj ma bratrancov dvojvajecne dvojicky...ale to su vraj s prizenenej strany..tak nastastie dedicnost "zatulana" nehrozi 🙂 tiez povedal, ze uz by bol spokojny a uz by sme dalsie nemuseli mat...jeden jeho kolega mal dve deticky..cheli este tretie, tak ze to uz bude posledne...a buuum trojicky...tak teraz maju 5 😀 ja si myslim, ze sa mi asi nepodari pribrat len to minimum, co by sa malo..no geny na to nemam, aby som bola chuducka jak trieska...budeme dve velryby 😀

inviav
19. sep 2012

@dominika1516 ja som vylucila uplne kavu, plesnove syry..caj som nepila ani predtym..akurat som si kupila zazvorovy kvoli nevolnostiam...niektore bylinky by sa nemali a doktor mi hovoril, ze by som mala jest viac kuracieho masa a ryby a menej toho ostatneho masa (co ja aj tak nejedavam), mala by si jest a pit ovela viac mliecnych vyrobkov kvoli vapniku...chodit po schodoch mozes, preco nie..akurat skakat by si nemala a robit sporty pri ktorych je riziko padnutia...o inych veciach neviem ani ja

angel31
19. sep 2012

@dominika1516 je.. niektore bylinky by sa nemali vôbec ... treba prekonzultovat s lekarom.. ani caje by si nemala prilis pit.. lebo je to silnejsie ako kava.. myslim klasicky caj.. a po schodoch? kludne.. mic zle sa nestane..dokonca mozes aj sportovat , bicyklovat(davat si pozor na vymole) , mozes aj behat rekondicne, dokonca aj plavat, dvihat strende tazke veci a vsetko co nespôsobuje bolest a tah na maternicu 😀

lola7712
autor
19. sep 2012

@inviav ........manžel príde až v piatok..........tak aj preto sa tak teším nech už je ten piatoček piatkový........ozaj kočky.......a v ten piatok idem na 9.00 k zubkačovi......lebo vraj tehotne musia mať prehliadku.........tak si to odbijem už na začiatku 😀

@julinka88 ...tešíme sa.......aspoň nám poradíš čo a ako... 😀

@dominika1516 ...ja nepapam plesnove syry......syrokrem.....jasne alkohol kavu a ine drogy 😀 ......čaje len pre tehotne a ovocne..... 😀 ......vitamíny zatial nepapam......uvidíme čo povie pani doktorka.......a snažím sa jesť viac mäsko..........lebo to ja vôbec nemusim.........a zeleninu a ovocie 😝

inviav
19. sep 2012

@lola7712 jaaaj...no ja som myslela, ze 19.9. ma prist domov...tak sa vytesujes 🙂 my sa chystame tiez zubarke ale asi az v oktobri...tento rok som nebola este ani na rocnej, tak by sa uz patrilo 🙂

dominika1516
19. sep 2012

@inviav no tak ja som syry nepapala a kavu len sem tam som si dala a ostatne sa da celkom no ryby neznasam jak sa len da ale asi sa budem musiet premoct .. no tie babske blbosti asi prestanem citat lebo je tam vela bizardnosti co tehotne vraj nemozu a daktore su az hlupe .. noo vela mame spolocneho zaujimave stretnut sa este aj na skoro rovnakom termine porodu 😀

dominika1516
19. sep 2012

@lola7712 tak alkohol som nepila ani kvapku pred tehu takze nehrozi fajcenie tiez nehrozi a drogy uz vobec nie .. asi nebudem mat problem s tym co nepapat ake s tym co papat lebo asi ryby ani mliecne vyrobky ci zeleninu nemusim ale sak pre babatko co nespravim 😀

dominika1516
19. sep 2012

@angel31 no tak sportu sa nevenujem uz ziadnemu teraz mam skor rada rekreacne turistiku a plavanie takze som rada ze toto je v pohode mozne aj pocas tehu a co sa tyka papania tak sa budem musiet koli babu premoct 😉