Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@veronikabb to je naozaj velka vyhoda..mame v skrini uz vsetko odtiene...od modrej po ruzovu...niektori ludia ma ale presviedcaju, aby som dievcenske moc nekupovala, lebo ze co ked sa doktor pomylil...no co nebol by to prvy ani posledny chlapcek, co mal pripravenu ruzovu vybavicku 😀
@inviav ona je trosicku vyraznejsia na zivo, len sa mi to nedalo lepsie odfotit. V pondelok idem na odber krvi. Toto uz je treti taky. Ale radsej sa predcasne netesim, lebo toto su vraj ti duchovia. A napriklad vcera vecer som si robila test a nic tam nebolo. Iba ked rano testujem. Dakujem za nazor 🙂
@11miuska11 no veru ja tam vidim tu ciarku 🙂 pockala by som este nejake tri dni 😉
@11miuska11 ja tam tu ciarocku vidim aj tak...dufam, ze sa to teda tentokrat podari...ked chces, pozri si v mojom najstarsom albume...tiez tam mam prvy testik iba takeho dusika (tiez to bol ranny test) a teraz ma uz cca 30cm...tak vela stastia a daj vediet 🙂
@inviav aku kraasnu ciarku si mala...no jo..uvidime, do pondelka snad este vydrzim, i ked by som sa testovala kazdu hodinu, ci sa nieco nezmenilo 😉 Ale radsej si hovorim, ze je to zase meskanie a nic sa nedeje 🙂 Za aku dobu ti tak zosilnela ta ciarka? A ako dlho ste sa snazili? Ja som vysadila HAK koncom sept. Odvtedy som mala prvy krat normalnu MS v decembri vdaka odvarom z tradicnej cinskej mediciny. Dovtedy len vyvolavacka a to bolo vidiet, ze to je umelo vyvolane. Tak ak to je zase len meskanie, idem zase do byliniek a na bud. mesiac to bude celibat. Vraj aby to mohli dat poriadne do poriadku, nesmiem otehotniet pre istotu - silne odvary na to treba 🙂 Tak dufam, ze sa budem coskoro tesit, ako vy tu na tejto diskusii 🙂 Moc vam to prajem vsetkym a tesim sa, ze su tu aj taketo pozitivne diskusie...
@11miuska11 dakujem ti velmi..tak zosilnela za tyzden 🙂 nam sa zadarilo hned prvy mesiac snazenia, ale ja som naopak nikdy antikoncepciu neuzivala...budem ti drzat palce, nech sa ti to teda potvrdi 🙂
@11miuska11 no ja ked som si robila tak to uz som bola dlhsie tehotna som myslela, ze som niekde prechladla tak preto meska 😀 a potom len tak som si spravila a ciara ruzova jak hrom 😀 bol to trosku sok lebo sme sa nesnazili o babatko ale ani sa mu nebranili 😵 ale teraz sa tesime moc z nasej bambulky neboj aj ty sa budes 🙂
@inviav @veronikabb kocky, ste zlate, dakujem 🙂 my to nejako neponahlame, len by som uz rada mala jedno, alebo druhe 🙂 ale nie, ze ani MS a ani tehu 😀 kedze si ja nic nemeriam a ani nesledujem,tak ma zo mna doktor hlavu v smutku, bo mi nic nevie vypocitat 🙂 Zobrali sme sa toto leto v auguste a vysadila som HAK iba preto, ze keby nahodou, tak uz by nam to nevadilo. a to som ani len netusila, ako ma HAK rozhodi. Ale bude to coskoro OK urcite, som zdrava, tak dam len telu sancu, nech sa spamata a snad sa k vam coskoro pridam 😀
@11miuska11 no antikoncepcia je bordel viacmenej ale co uz ... ja som ju tiez niekedy uzivala ale ked som nemala dlhsie nikoho tak som ju vysadila zdala sa mi zbytocna a vysla ma aj celkom dost 😕 no a veru ze som to tiez pocitila mrcha bola celkom v pohode len som mala vela vyraziek a aj tam kde v zivote nie ramena a chrbat no strasne hlavne v lete 😖 😠
@veronikabb no ja som brala 8 rokov. A dva vztahy 5r a teraz 4r a nieco s mojim manzelom. Tak som moc nemala sancu vysadit. Keby som toto vedela pred tymi 8 rokmi, tak sa toho ani nedotknem. Ja som po vysadeni praveze uplne spokojna, nemam ziadne depky a ani PMS, navaly..nic, co bolo s HAK. Cize mojmu telu vysadenie prospelo. Ale uz to nikdy nebudem brat. Fuj. 😒 Ale toto by mali pri nasadeni HAK povinne hovorit, ze je tu moznost, ze... Ved to je blbost, sposobit problemy s cyklom umelymi hormonmi a potom to umelymi hormonmi liecit. To potom telu nedava ziadnu sancu dostat sa z toho.
@11miuska11 ja nejake styri roky ale telo to celkom zvladlo aspon myslim. Keby ze chcem otehotniet tak mozno by sa hned nedalo a po navsteve doktorky by som mala tiez nejaku liecbu ale ono si nejak pomohlo samo 🙂
@veronikabb no ved toto. do mna sa teraz silou mocou snazia napchat lutenyl. Ale bojim sa toho, radsej este par mesiacov skusim tie odvary a umelina bude posledna moznost. Ved keby vznikol problem, tak si clovek uzije liekov dost, takze preventivne to do seba davat nebudem 😉 a kolko po vysadeni sa vam pri nesnazeni podarilo? Lebo pod snazenim si predstavujem meranie BT a podobne zalezitosti.
@11miuska11 meranie BT neviem co je .... no nam sa podarilo asi tak pri 3 alebo stvrtom cukrovani 😀 😀 a kedze som tehotna 5 mesiac a 2 tyzdne priblizne tak sme s priatelom spolu cca 7 mesiacov 😎 sa nam zadarilo trosko skor a to si vraj panko daval pozor 😀 😀 😀
@veronikabb jeeej. To je super 😀 meranie BT je meranie bazalnej teploty, pride mi to cudne, ale niektore zeny to robia a aj mne sa tym vyhrazal lekar, ze aby mi vedel prist na fazy cyklu, ci co 🙂 mne sa ale do toho moc nechce. Mas sikovneho panka, teda hihi 😉 a tiez som za prirodzenu cestu a teda stasticko pri cukrovani, ma to podla mna taky krajsi rozmer 🙂 Hlavne, nech sa mi da telo dokopy, som zvedava, ako sa ten moj zatvari, ked mu oznamim, ze buduci mesiac budeme mat celibat 😉 to kvoli tym silnym odvarom na upravu cyklu, musime uplne eliminovat moznost otehotnenia dovtedy. Aaach jo, to bude nervozny mesiac 😀
@inviav nooo parada ak vam ma kto takto pomoct ved tie nase deturence tie vecicky ani nestihnu vynosit teraz jedna znama ma male babo a rastie ako z vody nema ani mesiac a uz su mu tolko veci male ze sa nestiham cudovat cize ani mi moc obleckov nenakupime uz lebo fakt to nema zmysel volim ako ty ked bude babika odlozit na krasne nausnicky ale podla mna to ozaj bude babika aj ked kopka ako poriadny futbalista 😀 .. noo tak ja som nebola na lacno ale v cakarni som cakala 2hodky a vyhladla som az mi v bruchu skvrkalo a male sa len hemzilo aj doktorka sa ma pytala ci nie som nahodou hladna ze tak vyvadza 😉 .. asi budem stale zo sebou nosit nieco v kabelke aby som sa tesne pred tym napapala 😀
@11miuska11 aj ja tam nieco vidim pockaj este a sprav potom dalsi testik ten ti povie viac ale podla mna je tam duch 😉
@11miuska11 ja som brala tiez antikoncepciu nejakych 8rokov,vysadila som ju v aprili,zacali sme sa snazit o babatko v juny po svadbe a v auguste som otehotnela. A mozno by som bola otehotnela aj skor len manzel chodil stale na tyzdnovky. Takze antikoncepcia nemusi mat ziaden vplyv na teba. Nic neboj 🙂
@11miuska11 ja som otehotnela hned druhy mesiac po vysadeni hak. Ale mne telo nastartovalo okamzite. 28 dnovy cyklus a kec neprisla mrcha na hodinu presne tak som hned testovala. Hypnotizovala som ten test jak blba, ale tiez az asi po tyzdni bola dobre viditelna. Drzim palce 😉
@veronikabb hlavne, ze ste stastni, nie? U nas je to tak podobne pozname sa asi dva roky, ale to sme boli ako kamarati a potom sme sa pred 8 mesiacmi dali dokopy, hned sme zacali spolu zit a povedali sme si, ze obaaja chceme deti tak to nechame na prirodu a ona potvorka si to rychlo zariadila a teraz sa vytesujeme a uz sme sa aj stihli zobrat 😀
@11miuska11 tiež tam vidím ducha - počkaj pár dní a sprav si testík znovu, verím, že palička bude silnejšia 😉
@anietka
@ivuskase
@janulik_81
@dominika1516
No dobre, zajtra sa netestujem a nebudem sa ani v ten pondelok a pojdem hned na krv 😉 lebo uz dalsie sledovanie neviditelnej ciarocky by som asi nezvladla. A vsetkym vam stastnym tehulkam zelam krasny zvysok tehotenstva. Musi to byt nadherny a dokonaly pocit stastia. 😀 Este pred mesiacom som bola velka frajerka, ze sa este na dieta necitim a chcem pockat a bla bla bla, ale ako som uvidela toho ducha, tak som nad tym zacala celkom premyslat a celkom sa uz aj tesim na ten moment, ked sa to raz stane 🙂
@dominika1516 no to by si mala teda stale nieco aspon male zjest, ked tak vyvadza ze je hladnucke...moje nastastie nie a skor sa rozkopka, ked sa niecoho najem, ale nie je to pravidlo 🙂 zacne kopkat napr. aj ked si ponatieram brusko, lebo vtedy ju hladkam...ja som bola volakedy taka, ze som na verejnosti velmi jedavat nechcela...ale teraz mi to je jedno, ked pride hlad, tak sa najem kdekolvek..ja viem, ze potom napr. ludom v cakarni robim chute, ale tak nech si daju aj oni 😀 co sa tyka toho oblecenia, tak aj sesternica co zije vo viedni sa pytala, ze co mi treba a ze mi prinesie nejake oblecenie pre babatko, ze tam maju dobre akcie a aj sestra s maminou uz nakupuju ruzove vecicky..tak mame po starostiach a okrem kocika nam naozaj zostava kupit len par drobnosti...uz mam aj zoznam, co si treba vziat do porodnice, tak uz aj tam sa mozem pomalicky zacat balit 🙂
@ivuskase @lyduska Baby, zalozila som novu temu, ktora vas bude mozno zaujimat. Vola sa Slovenky mimo Slovenska atd. a znie takto: Mile mamicky a buduce mamicky, ktore ste sa usadili mimo Slovenska a vas manzel nevie po slovensky. Zakladam tuto temu, aby sme si tu mohli vymienat rady a postrehy, ako docielit, aby sa nase deti napriek tomu, ze vyrastaju v cudzojazycnom prostredi, a ze my chodime do prace, takze sa s nimi nemozeme rozpravat cely den, naucili slusne po slovensky. Moja situacia je taka, ze ja budem pre nase buduce babatko jedinym stycnom bodom so slovencinou, teda okrem skypu s babickou. Napriklad jednou z otazok, ktore ma zaujimaju, je, ci s dietatkom hovorite detskou recou, resp. v zdrobneninach. Aby sa potom nestalo, ze 8 rocne dieta bude hovorit len o mliecku a chlebicku a nebude na prazdninach u babicky rozumiet slovam ako chlieb a mlieko. Na druhej strane, povedat malickemu dietatu: "Prosis si este mlieko/dzus/chlieb?" je tiez zvlastne. Ako taketo veci riesite vy?
Ahojte baby 🙂 už ste prosím Vás niektoré objednavali nejaké vecicky aj tu na konikovi cez Shopy? Neviete ako to funguje? Včera som malinkej chcela objednať take rozkosne ciapocky a celenky a neprišla mi žiadna odpoveď, tak neviem, či som urobila niečo zle alebo co... Neviete poradiť?
Cez aky shop si to objednavala?
Ahojte 🙂 ja som už pomaličky v 24 týždni 🙂 hrozne to uteká 🙂 bruško mi krásne rastie a čakáme dievčatko 🙂 veľmi sa teším 🙂 🙂 prihlásila som sa na koníka len nedávno, zajtra práve idem na testy na cuktorvku tak dúfam, že všetko bude fajn aj nadalej

@inviav veru budeme 🙂 ono sa nam dobre nakupuje ked bambulky budu uz v lete esteze budu dievcatka mame viac moznosti 😉