Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
ano ano ja sa už neviem dočkať 🙂
@katkaliptakova to asi my všetky....už nech máme svoje bábätká pri sebe 🙂 ...kopančeky cítiš?pre mňa osobne je to taký nádherný pocit,že keď ma drobček kopne,tak sa usmievam a usmievam 🙂
áno kope ma 🙂 hlavne má v oblube ma teraz kopať tam dole, takže niekedy behom pol hodinky utekám aj 3x na malú 🙂 ale áno usmievam sa 🙂 je to príjemný pocit 🙂 ako to máte v noci ? začínajú ma svrbieť paty na nohách a behám na malú niekedy aj 6x 🙂 je to niekedy náročné
@katkaliptakova aj mňa kope do mechúra,sa mi zdá,že sa mu to páči čím ďalej tým viac 😀 ...ja v noci idem prvé dve hodiny aj každých 10-15 minút na wc,neviem prečo mám stále nutkanie,snažím sa už po siedmej nepiť nič, a potom v noci asi tak 3-4 krát ešte 😒 ...takže je to namáhavé ako píšeš....potom by som spala do desiatej,lebo som nevyspatá...
@katkaliptakova vitaj u nás 🙂
@mariettka27 aj ja sa usmievam keď kope - dnes mi šéfka hovorí - čo sa rehoceš? veď som nehovorila nič smiešne a ja jej na o že drobec kope a vtedy sa vždy usmievam 🙂
Baby a o tom wewe ani nehovorte...som na tom podobne asi ako všetky 🙂
😀
@katkaliptakova Moje telo sa muselo prispôsobiť situácii a ja cez noc idem tak maximálne raz, pretoze okrem toho, že čakáme malú princeznicku, mame ešte ročného syna, ktorý spava s nami a pri každom mojom pohybe sa budí, takze ja viem veľmi dobre, co je to kvalitný spánok 😀
@anietka no veru, na mňa tiež sem tam niekto kuká,že čo sa smejem bez príčiny 😀 ....
@katkaliptakova vitaj a gratulujem k babatku!
Zienky, co keby sme si aj my spravili tabulku aspon nasich terminov a kde budeme robit?
@katkaliptakova vitaj vitaj a gratulujem k princezničke 😀
Čaute mamičky. Mám otázočku. Slobodné matky majú nárok na 37 týždňovu materskú dovolenku. Aby som na ňu mala nárok, musím mať trvalý pobyt iný (u rodičov) ako je trvaly pobyt otca dieťaťa? Alebo môže byť rovnaký? Chcela by som si totiž zmeniť TP ku priateľovi, len neviem, či to neovplyvní tú predĺženú MD.
@veronikabb
@inviav
tak kocky, krvny test vysiel negativne. Teda HCG menej ako 10. Ale doky mi hned povedal, ze mam prist pre istotu este raz na odber v piatok a urobi mi hned aj sono, aby sme vylucili zakladne priciny meskania MS. A niektore baby tu mi vraveli, ze to mohlo byt aj biochemicke tehu. Tak tentoraz nic, ale nevadi, uz nech len pride MS a vsetko nech je so mnou OK. A uz sa tesim, ked budem tiez tehulkovat raz 🙂 snad sa nam to coskoro podari 😉
@11miuska11 hlavne aby si ty bola v poriadku a ono to pride samo neboj nic, hlavne na tonetlac 😉
@ivuskase uvidim v piatok, co uvidime na sone. Snad len dobre veci a coskoro pride MS :D Jasne, netlacit na to..hihi. Inak zistila som, ze ked vyjde negativny test, tak mam cely den na prd a je mi velmi smutno. Ked ma to prejde, tak som cely mesiac OK a nemyslim na to. Az kym zase nepride obdobie testov. To by som sa testovala od rana do vecera. Pre istotu 😀
@inviav no aj ja som bola taka ze som nejedla na verejnosti a teraz vytiahnem namasteny chleba nech som kdekolvek 😀 .. aj ja uz mam zoznam veciciek do porodnice ale ani netusim kedy je vhodne zacat balit ty kedy cca zacnes v akom mesiaci? .. ohladom oblecenia a potrieb pre babo tiez uz nam ostava len par veci co sa tyka kozmetiky a oblecenia ostatne uz mame vsetko 😉 .. tesim sa uz na dalsie nakupy a radsej sme zacali skor ako keby som mala v nejakom 8 alebo 9 mesiaci s obrovskym bruskom behat po obchodakoch tak to ma nelaka ved uz teraz ked mam niekam ist a chodit tak dychcim len pri myslienke na to 😀
@11miuska11 poznam to velmi dobre, s predchadzajucim partnerom to tak bolo, bola som ako posadnuta a ked som konecne otehotnela tak po dvoch mesiacoch prisla rana, zamlknuty potrat, potom mi moj ex povedal, ze ked som potratila tak sa mu ulavilo a to bol koniec par rocneho vztahu, takze aj keby sa tonestalo tak som asi teraz sama s dietatom. S mojim manzelom sa to neda porovnat, obcas mam pocit, ze to preziva viac ako ja vsetko a prislo to vsetko rychlo ani som si to nestihla uvedomit.
@ivuskase zase raz krasny priklad toho, ze vsetko zle, je na nieco dobre 🙂 No my sme spolu uz piaty rok a manzelia sme pol roka 😀 a tym, ze sme este len zacali, tak moj muz to az tak nepreziva, ani ked mam pozit. test. On je taky racio v tomto, povedal, ze tomu uveri, az ked to lekar potvrdi, ze aspon jeden z nas musi stat nohami na zemi 😀 a ja to teda asi nebudem..hehe.. to je super, ze sa vam tak rychlo postastilo 🙂 Drzim palec, nech len radostne spravy pocuvas od lekarov 🙂
@inviav podobne 🙂) napočítala som uz 50 kuskov baby oblecenia...🙂) stovečky len tak miznu... najhorsie je ze uz aj v robote nakupujem, míňam, namiesto zarábania...🙂)
@ivuskase ivka na tom 4D sono som bola v Banovciach nad Bebravou, to bolo jedno z najlacnejsich 4D v okoli Prievidzskeho okresu. Stalo ma 40Eur kedze nie som doktorova pacientka - DVD v cene a kazda foto 2 Euro navrch. Ak mozes, urcite chod, oplati sa to,nakolko je to neuveritelny zazitok ;). Aj keby si zaplatila o 10Eur viac, aj tak sa to oplati, povodne som take peniaze za sono nechcela vyhodit, ale teraz fakt nelutujem.
@mykaellle ahojky moja, ano ano vidim ze sem moc nechodis ;(. Ano budeme mat chlapceka, ak teda vsetko dobre dopadne ;). Uz sa neviem dockat veru, kazdym dnom si uz pripadam iba viac viac ako nafuknuty balon lol ;)))). Ako sa inak mas? Vsetko Ok v praci? Ja som teraz odsuhlasila v praci, aby mi trosku prilozili, nakolko potrebuju vypomoc na oboch poziciach, tak som zvedava ako to zmaknem do porodu uf uf uf ;)...
@lydusska ja uz som bola, ked som bola na slovensku ale koncom februara idem este posledny krat k lekarke na slovensko na kontrolu a manzel mi povedal, ze by sme mohli ist este raz aby sme vedeli ci je vsetko ok a ci malinka rastie tak ako ma, lebo potom uz budem cakat len na porod, ved to poznas tiez zijes v zahranici. To si bola u dr . Baskovej ?
@ivuskase ano Ivka, ta p. Doktorka mi to robila a aj ma hned upozornila na 2 veci co som vobec necakala po pohodovom scans v 20tom tyzdni. Vraj babo je o 8dni mensie ako by malo byt, to by nebolo to najhorsie, lebo to moze dohnat, ale problem je tiez ze mi zistila malo plodovej vody, co by u NAS na SVKu riesili ako rizikove tehotenstvo ak by sa to opat potvrdilo, takze teraz uz iba cakam na mw appointment ze co a ako to budu riesit tu. Vcera mi ta mw volala ze Jesse Mam s nou app dohodnuty na stvrtok, tak to Mam nechat na vtedy, ukazem jej vsetky merania lebo p. Doktorka mi dala vsetky zaznamy. Tak snad ma posle ta moja mw na dalsie sono abysa to potvrdilo, alebo vyvratilo. Som ako na trnoch teraz. Oplati sa ist na to sono veru. Ja som ziadnu takuto negativnu spravu necakala po pravde!!@

@katkaliptakova ahoj,vitaj medzi nami...gratulujem k dievčatku 😉 ...veru,ide to rýchlo,brušká sa nám zväčšujú,ani sa nenazdáme a je tu máj... 😉