Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Ahojte tehuľky 🙂
tak ako sa dnes máte?my sme dnes absolvovali ten glukózový test,citrón ani čaj mi nedovolila sestrička,vraj by to stiahlo ten cukor 😀 😀 😀 ..tak som sa len zasmiala a vypila som ten skvelý drink samotný 😀
domov sme si dnes priniesli prvú fľaštičku pre bábätko a jednorázové plienky...tiež pomaly zbieram čo treba,až sa potom nezbláznim z toľkých nákupov 😀
@dominika1516 ale urcite to zvladnu a aj vsetko ostatne co bude treba 🙂 uz si nasiel pracu? takze uz ste na dobrej ceste vlastnemu byvaniu? mna to nakupovanie celkom bavi a aj behanie po obchodoch, ale nechcem vela naraz kupovat, lebo potom uz do konca tehotenstva "nebudem mat co robit"...takto to mas ty premyslene...a to v KE by si isla uz na ten 3D alebo 4D? dufam, ale ze nebude treba a ukaze sa ti konecne
ahojík kočeny nejcete některá oblečko na malou slečnu velikost 6-12m,,,čekáme za 2 t klučinu tak bych ráda uvolnila skříň díky moccc, papa ozvěte se
aj ja chodim k nemu. som sa unho narodila 🙂) si na FB?
@lydusska Ak ta to potesi, tak ani v Belgicku nevysetruju automaticky zvnutra, vraj je zbytocne sa krcka dotykat, lebo to vidia dobre na sono.
@dominika1516 tak na tie papierovacky sa ani ja netesim, hlavne my to budeme mat dost nestandartne ako dvaja ini stastni prislusnici v cudzej krajine.... Ale som si povedala, ze ak bude Slovensko robit cirkus s pasom pre dieta narodene v cudzine, tak sa na to slovenske obcianstvo asi vykaslem.
@bebe2013 u nas to bude tiez vesele , tak isto dvaja cudzinci v inom state, ale co som si uz zistila tak velvyslanectvo tu funguje super, aj ked si pockame na rodny list tak cca 3 mesiace a potom s jednorazovym pasom pojdem na svk a tam malej dam urobit pas.
No a tu to tiez nefunguje s vysetrenim ako na svk tu barmuska pochyta brusko, zmeria, zvazi a hotovo, uz len cakas na porod ale zasa to co som sa dozvedela tu nastrih moc nehrozi a v nemocniciach sa ospravedknuju ak ti nahodou musia urobit jeden stych. Vraj tie barmusky vedie babo tak otocit, ked ma vonku hlavicku, ze ta nepotrha a to uz mam z viacerych zdrojov tak dufam, ze aj ja budem jedna z tych stastnejsich.
Ozaj baby v zahranici pozistujte si ci mate narok na ten jednorazovy prispevok pri narodeni, je to dost peniazkov spolu cca 800 euro, to mi tu tiez poradili, vraj ak ma babo slovensky rodny list tak na to mame narok, takze teraz kec pojdem este na svk tak si to pozistujem a zoberiem vsetky papiere, ved predsa to nenecham len tak.
@bebe2013 hej no ak si v zahranici, potrebujes zaznam o narodeni dietata a potvrdenie od pediatfa, ze sa dieta dozilo 28 dni, aspon to bolov podmienkach, pre deti narodene v zahranici, a rodny list trva max 3 mesiace, viem, len, ze baby si prenosobne nesli a necakali kym im ho poslu ale niekto z rodiny im ho bol zobrat na ten osobitnej matrike, no ved pozistujem, zoberiem vsetko, popytam sa priamo na urade prace a budeme mudrejsie zasa, ved ked na tieto peniaze maju narok matky z nie prave normalnych rodin, nechcem nikoho urazit, ale vieme koho tym myslim, preco by som si to nevybavila aj ja, ked som platila dane a odvody a setko naokolo.
@dominika1516 kam chodis v Ke na sono? Som myslela, ze si priamo z Ke
Ahojte kocky, tak my sme dnes boli zas na kontrolnom sone nechapem tych lekarov 4 nam povedal uplne nieco ine ako predtym 3.....zvlastne je to....potvrdili nam konecne ze to je DIEVCA!!!! opicka sa konecne natocila tak ako mala a plodovej vody je dostatok, a tak isto krcok je cca 38mm, takze vsetko v pohode len mam co najviac oddychovat ale inak nezakazal nic. jedine co ma trosku zarazilo tak ju celu premeriaval a tam nameral hodnoty zase uplne ine ako pred dvoma dnami, nechapem pred dvoma dnami mala cca 836+-136g a dnes mala 728g a aj miery ostatne boli uplne ine ako keby sme boli pozadu, ja uz neviem mate stym skusenosti???
@bebe2013 Problém by si s tým nemala mat absolútne, stačí ak donesies prelozeny rodný list s peciatkou(od oficiálneho prekladatela) a automaticky má baby nárok na slovenský rodny list, len by si k tomu asi mala mat na SK trvalý pobyt. Ja som dokonca dostavala materskú aj tu aj tam, kedže som mala odpracované a ešte aj nejaký príspevok pri narodení, len si to už presne nepamätám.
Dobré ránko vštkým prajeme🙂
no dnes som mala haluzný sen, že som už mala mlieko (25 tt) a kojila som šteňa 😀
@ivuskase @veronikabb
@inviav Ahojte kocky, bola som na tom sone. Ovulka asi prebehla, kedze mam v kazdom vajecniku jedno zlte teliesko a vysoku sliznicu maternice 😀 lenze prisla neskor, ako u beznych ludi. Uplne sa z toho tesim, lebo dve zlte telieska vraj znamenaju nabeh na dvojicky, keby sa to zopakuje 🙂 Tak vam zelam krasne tehulkovanie a snad sa k vam coskoro pridam 😉 drzte saaa 😎
@11miuska11 tak to je super a ked by si aj dvojicky chcela, tak o to lepsie...len sa trafit na ten spravny cyklus...tak drzim palce a snad sa k nam teda coskoro pridas...vsetko dobre prajem 🙂
@simuska1976
@ivuskase prave som sa docitala, ze sa vraj ten prispevok od juna chystaju zrusit?
@11miuska11 drzim palce, aby ti to vyslo!
@bebe2013 no to je uzasne 😠 😠 😠 dufam, ze to stihneme alebo zalezi podla toho ako ten zakon schvalia az ho schvalia lebo ak sa bude pocitat aj ta doba novorodenecka tak akoze nic nedostaneme asi 🙄
Ahojte som tu nova,rada by som sa k vam prikmotrila 🙂 Cakame dievcatko 9 maja,sme v UK...malinka sa aj tu narodi.
Toto som nasla
ANOTÁCIA:Novela zákona o príspevku pri narodení dieťaťa, o príspevku rodičom, ktorým sa súčasne narodili tri deti alebo viac detí alebo ktorým sa v priebehu dvoch rokov opakovane narodili dvojčatá ruší poskytovanie príplatku k príspevku pri narodení druhého a tretieho dieťaťa a zavádza poskytnutie nepeňažného príplatku k príspevku pri narodení dieťaťa u oprávnenej osoby, ktorou je poberateľ dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi alebo ňou je fyzická osoba, ktorá sa s občanom v hmotnej núdzi spoločne posudzuje a poskytuje sa im dávka v hmotnej núdzi a príspevky k dávke v hmotnej núdzi.Cieľom navrhovanej úpravy je snaha zamedziť zneužívaniu príplatku k príspevku pri narodení prvého, druhého a tretieho dieťaťa, keď samotný príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa končí často v rozpore s požadovaným účelom jeho poskytnutia, snaha zvýšiť zodpovedné správanie obyvateľstva pri používaní príplatku k príspevku pri narodení dieťaťa a snaha zvýšiť zodpovednosť obyvateľov pri plánovanom rodičovstve a rozhodnutí o založení resp. rozšírení svojej rodiny.
@ivuskase takze vraj zvysit zodpovednost obyvatelov pri planovanom rodicovstve...nemyslim si, ze by nasu mensinu toto odradilo od dalsich potomkov, kedze maju kopu inych vyhod a prispevkov....skor je to vsetko namierene na nas..my osobne sme sa dlho rozhodovali, ci je ten spravny cas mat dietatko aj co sa tyka financnej stranky, no nakoniec sme sa teda rozhodli, ze je a ten prispevok nam aspon preplati nejaku cast penazi, co sme minuli na vybavicku...bola som presvedcena, ze chceme aj druhe, kedze aj tam by sa nam to vratilo, ale teraz veru neviem...nie ze by mi islo len o tie peniaze, ale ide o princip a pri tom biednom rodicovskom prispevku je to naozaj velka pomoc

@inviav nooo tak ved toto ale verim ze moj aj tvoj muzicek to zvladnu 🙂 .. bude toho sice dost a hlavne tie papierovacky budu narocnejsie ale snad pojde vsetko lahko 😉 .. noo tak to mate dobre moj je teraz este do pondelka doma a potom nastupuje do prace tak vyberame spolu a este jeden nakup absolvujeme a snad budemem mat vsetko lebo sice rada nakupujem baby vecicky ale nevladzem uz tak chodit aby som z toho mala aj iny pozitok .. noo tak mi az ked budeme vediet pohlavie to bude dufam uz 5.2. a ak nie tak pojdem do Kosic na utz. po ceste na nakupy 😀