icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
28. jan 2013

@adell34 nie nie niesom som z Prakoviec ale momentalne uz 4mesiace byvam v Gelnici takze do Ke to mam nejakych cca 40km a na sono som tam este nebola kde mi odporucila lekarka to je uz som aj zabudla kde ale napisala mi to na listok takze ked ho najdem ti napisem ale tam pojdem az ak mi nepovie teraz moja lekarka na poradni ze co cakame lebo to chceme velmi vediet 😀 ..

simuska1976
28. jan 2013

@angel31 No to je veľmi jednoduché, z čerstvých zemiakov, len sa pecu na viac krát pri rôznych teplotách a výsledok je výborný, chrumkave, dobrucke. Ja ich normálne nemusím, ale tu sa ich proste neviem dojest. Ked tu je všetko take dobre, ja sa tu nikdy nejdem dojest. Ale si neviem predstaviť ako to budem zhadzovat doma☹

inviav
28. jan 2013

@anietka bavia aj mna, ale mna skor vysivanie..ked som bola mensia tak ma mamina ucila strikovat..aj mi to celkom slo, ale zas ma to az tak velmi nebavilo...snad sa teda podari a ta co je uz hotova sa synovcovi bude pacit 😉

inviav
28. jan 2013

@dominika1516 ja ti verim, ze uz by si to tak strasne chcela vediet...ja som uz teraz pokojnejsia a uz sa mi ani nezda to cakanie na dalsiu poradnu take dlhe...tak to zelam aj tebe...istotu sice naozaj budes mat az po porode, ale aj tak ja verim, ze moj doktor sa nepomylil 😉 my mame tiez obchody cca 30km od nasej dediny, ale ja som podstatnu cast vybavicky objednala na internete a co nam este chyba to je nejake oblecenie, tak to pojdeme kupit teraz v sobotu do Nitry a do Novych Zamkov....ja uz potom tiez len vsetko poperiem a pozehlim, ale asi si to necham az na obdobie, ked budem na materskej...aj tak sa asi budem doma potom nudit, tak nech vyplnim cas....tak verim, ze sa vam to podari tak ako chcete a kludne mi mozes napisat

anietka
28. jan 2013

ahojte takže podávam hlásenie 😉 drobec má cez 1300g a doki povedal, že budeme mať veľké bábo alebo sa skôr narodí, lebo podla sona t.j. veľkosti mu vychádza termín na 19.4. - zo 4.5. sa mi to posunulo skoro na začiatok apríla - dobré nie? 😀 no ale to si už nebudem meniť. Drobček spinkal sme mu krásne videli aj na 2D ako ma zatvorené očká a odfukuje. Zapol nám aj srdiečko a ja som sa z toho vytešovala 🙂 . Na glukózu mám ísť keď doberiem antb. takže budúci týždeň. No a ďalšiu poradňu máme zasa až 28.2. takže môžeme zasa mesiac čakať kým drobca budeme vidieť. Inak drobec je otočený už hlavičkou dole a preto stále mamičku kopeme do rebier 😀

inviav
28. jan 2013

@anietka jeeeej tak vy ste teda uz poriadne velky a ten termin 😀 to je teda riadne posunutie...krasne a tesim sa s tebou..nase malinke zlaticko bolo minule tiez otocene hlavickou dolu

miamoja2012
28. jan 2013

@anietka Ahoj, my sme velkostou tabulkoví... ale ked som sa spytal DR ci sa meni termin porodu, preratal mi to podla toho, ze kedy som 1x citila kopanie /18.dec./ a povedal dlsi mozny termin...18.4....namiesto 6.5.... to by bolo aj fajn, lebo kamoska hovorla ze osledny mesiac je najhorsi...na nevydrzanie, ze ona prosila lekarov aby jej uz vyvolali porod...
myslela somsi inak ze sa to robi inekciou...ale vraj nejaky spravny chvat-hmat... 🙂)

miamoja2012
28. jan 2013

Baby,
mate niektora zistene na 100 % ako je to s pracou na dohodu počas materskej... mam taku moznost, ze nejake papierovacky porobit z domu, ale sama mzdarka mi povedala ze sa to nemusi oplatit...
viem len tolko, ze ked si dam "nepravidelny" prijem, netreba platit nemocenske poistenie...
a ze ked zarobim za rok viac ako 2918 €, musim si platit sama zdravotne 55 €/mes?
dík, každá rada nad zlato...dufam ze niekto z vas robi v socialnej poistovni ... 🙂)

mk1
28. jan 2013

Milé mamičky-čakateľky, chcem sa spýtať, aké vecičky si chystáte pre drobcov. Já mám TP koncom mája, a tak neviem, či kupovať bodynká s dlhým/krátkym rukávom, ... díky

ivuskase
28. jan 2013

Baby ake velkosti oblecka kupijete pre krpcov? Ja som kupila nejake 56, mamina mi kupila v tescu tie od 0-3MESIACOV ale neviem ci mam kupit aj nieco mensie alebo nie. Kedze my z porodnice pofrcime domov hned na druhy den pripadne par hodin po porode bude to mozno troska vacsia zaberacka, ziaden oddych a pomoc, jedina vyhoda, ze tatinko ma zo zakona narok na 10 dni plateneho volna pri narodeni dietata tak aspon to, ale viete ako je to pustit chlapa do obchodu sameho 😀

deanka85
28. jan 2013

@ivuskase Ja z vlastnej skúsenosti viem, že tie najmenšie kupovať nebudem. Môj syn mal 4 kg, ked sa narodil a všetky tie malinke vecicky, ktoré som mala nakupene mu boli male, takze ich vôbec ani raz nemal na sebe. Malinkej teraz všetko objednavam tak 0-3 mesiace, lebo je pravdepodobne, že sa mi aj ona narodi 4-kilova 🙂 Popripade pockaj s tými úplne malinkymi vecickami na obdobie tesne pred pôrodom, ked už bude vediet doktor odhadnúť váhu a keby si mala mat menšie babo, tých pár veciciek ešte rýchlo dokupis. Ono tie najmenšie veci ( aj keby ti ich náhodou bolo treba) budeš mat možno na mesiac...

angel31
28. jan 2013

@ivuskase veru.. ani nehovor... ja som ho ani sameho nemusela pustit .. a isol oci vypustit na takej prsnatej zenskej.. a to som tam bola s nim!!

ivuskase
28. jan 2013

@deanka85 no ja sa uz pred porodom urcite nedozviem velkost a vahu, kedze barmuska mi tu maximalne prehmata brucho a zmeria tlak, takze posledne info budem mat z nejakeho 29tt, ked este pojdem na sono na slovensku 😒

adell34
28. jan 2013

@dominika1516 dobre, ak sa Ti neukaze najblizsie🙂 co verim ze ukaze, , napis, mozno pomozem s adresou, ja chodim k dr, kam chodia baby z viacerych miest, mozno mas tuto adresu a dr. 🙂

lydusska
28. jan 2013

@anietka juuuuj ako si to krasne napisala. Nech sa vam dari ;). To uz tak skoro ho mas otoceneho? Wooow ... Len Nech si kopka a hmyri sa. Drzim palceky ;)

lydusska
28. jan 2013

@mk1 po pravde ja kupujem aj s kratkym a aj s dlhym rukavom. Na vecer bude stale chladnejsie, to by som uz nedavala s kratkym rukavom I ked je to koniec maja a nikdy nevies ci male si nezmysli prist na svet skor. Maj aj take a aj take.

lydusska
28. jan 2013

@ivuskase vies co ja som si kupila 2 nohavicky a 2 tricks s dlhym rukavom pre novorodenca, to je vsetko co Mam z tych malinkych veciciek. Inak budu musiet tie 0-3 mesiace stacit ;))).

dedikatessa
28. jan 2013

Tak dnes nam panii doktorka potrvdila ze cakame dievčatko 🙂

deanka85
28. jan 2013

@ivuskase približnu váhu sa dá odhadnúť aj podľa toho, koľko si vazila ty, ked si sa narodila, ale samozrejme aj tvoj muž.. Ak si bola malinka, pravdepodobne porodis male babo, ja som mala cez 4 kg, môj muž tiez približne rovnako a porodila som 4-kiloveho dlhého syna, aj ked sa každý cudoval, kde sa vo mne ocitol 🙂)

julinka88
28. jan 2013

@ivuskase Ahojky ja mám už komplet výbavičku a prvé velkosti mám pár kúskov 50-54 apotom 56 lebo z tej úplne malej 50-54 ti vyrastie aj do 2 týždňov to viem po prvom synovi 🙂

ivuskase
28. jan 2013

@deanka85 no obaja sme boli drobnejsi ja som mala presne 3kg a 49 cm a moj muz ten sa narodil este vo vaku s plodovou vodou, svokra povedala, ze jeho porodit bolo ako is na wc a to porodila 6 chalanov 😀

inviav
29. jan 2013

@ivuskase ja som kupovala velkost 56 ale iba velmi malinko kusov oblecenia...mensie nie a potom az tu 62...a to vazne je narok na 10 dni plateneho volna pre ocka?

miamoja2012
29. jan 2013

@ivuskase z akeho zakona ma 10 dní PV? ja som vedla tak ze 3 dni... ale moj ocinko robi v ŠS...tak nevím

miamoja2012
29. jan 2013

@ivuskase ja som tiez kupila minimum 56, kamoska ma 6 tyzdnove bábo a už nosí 62

bebe2013
29. jan 2013

Ja tiez 50 nekupujem, hlavne ale kvoli tomu, ze ked som sa na to pozrela, nejako sa mi nezdalo, ze by nase babatko malo byt take malilinke. Ja mam cez 170cm, manzel cez 180cm...

bebe2013
29. jan 2013

Uz ste zacali riesit detsku izbu? Ja som vcera stravila minimalne 2 hodiny na nete len pozeranim a vyberanim nalepiek na stenu. Ale uz sa nam ta predstava, ako izbicka bude vyzerat, celkom rysuje.

inviav
29. jan 2013

@miamoja2012 aj nas ocko donedavna robil v šs, ale tam to uz nemalo zmysel, tak siel radsej za lepsou pracou a teraz ma klud 🙂 ja som mala obchod s dojcenskym oblecenim a velkost 50 veru skoro nikto nekupoval...asi vedeli, co robia

inviav
29. jan 2013

@bebe2013 vy ste na tom tak ako my vyskovo 🙂 ja som dokonca mamine ukazovala, co som kupila pre babatko vo velkosti 56 a ona povedala, ze take malinke my urcite mat nebudeme, ved nema byt po kom 😀 tak ale moja znama ma do tych 180cm a jej manzel takisto a babatko mali malilinke a to sa narodilo iba tyzden pred terminom

lydusska
29. jan 2013

Ahojte baby tak sa musim pochvalit po dnesnom sone, vsetko opat v norme. (Aj plodovej vodicky Mame dostatok a nezda sa byt ziadny problem). Tak som zase opat kludnejsia, som stastna ako blcha ;))).

froggynka2013
29. jan 2013

@lydusska Velmi sa s tebou tesim.....SUPER!!!!!