icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lydusska
29. jan 2013

@froggynka2013 Dakujem velmi pekne ;))). Uz sa nemusim strachovat a mozem nakupovat vecicky k terminu a nie rozmyslat ze co ak to pride skor ... jupiiii ;). A co ty moja, ako sa tebe dari? Co malinke poslucha v brusku?

ivuskase
29. jan 2013

@miamoja2012 ale my zijeme vo svedsku a tu to takto funguje este plus 3 mesiace materskej pre ocinka

bebe2013
29. jan 2013

@lydusska to je super! Som rada, ze mas plodovu vodu v normale. Ja idem na kontrolu az o tyzden. Tiez strasne defam, ze uz jej budem mat viac!

ivuskase
29. jan 2013

@lydusska jej to je super, tesim sa s tebou tak uz mozes byt kludnejsia zasa 😉

froggynka2013
29. jan 2013

@lydusska Ahoj tak mi ideme na kontrolu presne o tyzden tak som zvedava ci je vsetko trosku lepsie...mala si spokojne ale kopka tak som rada, len dufam ze sme narastli!!! to ma trapi asi najviac hlavne nech rastie... Tesim sa ze ste v poriadku ja by som tiez pomaly mala zacat zhanat veci bo mi doma nic nemame este.

bebe2013
29. jan 2013

@inviav uvidime. Ja defam, ze bude take aerodynamicke, aby islo von sup-sup.

deanka85
29. jan 2013

@lydusska No vidíš, lekári niekedy zbytočne len strašia, netreba si robiť zbytočne starosti 🙂

bebe2013
29. jan 2013

Zienky, dnes sme mali prehliadku po porodnici s porodnou asistentkou. Ide do tuheho. Este pojdeme pozriet jednu a podla toho si vyberieme.

froggynka2013
29. jan 2013

@bebe2013 A odkial si???

lydusska
29. jan 2013

@bebe2013 j ty si jej mala menej? tak drzim palce aby sa to vsetko dalo do normalu ;)!!! Bud pozitivna ja som bola az do dnes do rana hrozne nervozna, ale doktori ma usitili.

lydusska
29. jan 2013

@froggynka2013 jejej vy este nic nemate? Tak to uz je ale na case zacat po pravde!!! Malej by si mala nakupit aspon nejaku zakladnu vybavicku. Aspon mat kociarik a postielku ....A aj ty nejaku vybavicku 🙂)) do nemocnic, lebo coskoro budes aj dost unavena ;)))

bebe2013
29. jan 2013

@lydusska hej, hej, aj som ti hovorila, ze treba pit vela ovocnych stiav :D... myslim pozitivne, pijem vela dzusov, relaxujem.

lydusska
29. jan 2013

@deanka85 no asi mas pravdu, ale ja ssom zase radsej za to aby sa skontrolovalo to co sa nezda byt OK, ako to nechat uplne na prirodu.

lydusska
29. jan 2013

@janulik_81 hojky ako sa mas? Co malinke? Kedy ides alebo si bola u mw? Mate sa OK?

janulik_81
29. jan 2013

@lydusska ahoj lydus. Mame sa dobre, akurat som strasne busy v praci. Kupili sme domcek a v piatok sa stahujeme. Tak sa tesim. Konecne budem moct zacat nakupovat aj pre tu moju malu vcielku. Citala som, ze budes mat Adamka. Ja budem mat Olivera 🙂. Taka som rada, ze ste v poriadku, mas dostatok plodovej vody a malinky rastie. Vidis je to aj vyhoda, ze nas tu casto nekontroluju, aspon nas zbytocne neplasia 🙂. Idem k mw tento stvrtok. Uz sa tesim na tlkot sediecka 🙂. Inac akurat tu zistujem od jednej baby ako poziadat o britsky pas pre maleho. Das malemu tiez britsky pas?
Zatial papiky a drzte sa. Xx

lydusska
29. jan 2013

@janulik_81 ano moja chcem dat malemu britsky pas teda ak budem moct co si nemyslim lebo my tu este nie sme 5 rokov v UK, to sa asi bude dat iba ak tu budeme 5 rokov minimum. Tak mi potom daj vediet ako to dostat isto Britsky bude lahsie dostat ako ten Slovensky aby mohol cestovat ten moj prcko s nami ;))). Takze vy budete mat chlapceka tiez?Oliverko je tiez krasne meno ;)), blahozelam. A ten domcek, to je skveleeeeee ;))) k nemu tiez moc blahozelam .... nech sa vam v nom paci. Aj ides zariadit izbicku pre prcka? Uz mas vsetko co je potreba ci zacnes kupovat az ked sa nastahujete?

janulik_81
29. jan 2013

@lydusska no hej, potrebujes tu byt legalne min. 5rokov. Malemu dam istotne britsky pas. Este rozmyslam, ci mam dat aj sebe alebo nie. Pre malinkeho este nemam nic. Ale uz pozerame, ze ako mu zariadime izbicku.uz nech je piatok aby sme sa stahovali 🙂

lydusska
29. jan 2013

@janulik_81 neboj uz to tu bude ten piatok ;))). Pocuj este k tomu legalnemu pobytu 5 rokov? Ty mas prechodny pobyt tu v Uk nahlaseny? U mna to bude trosku zlozitejsie ako u mojho muza, lebo ja som si nenahlasovala prechodny pobyt na UK adrese, lebo skoro kazdy pol roka sa stahujeme. ale isto ak uz budem mat Slovensky pas pre dietatko, tak nebudem potrebovat Britsky hhh .... ono mi to ziadne vyhody neda..... Si myslis ze Britsky pas ti da vyhody? A ako ju idete zariadit? Do modra, ci nejaka ina farbicka? Aky bytik ste kupili, kolko ma izieb a kde je? Dobre si pamatam ze byvate v okoli Londyna?

janulik_81
29. jan 2013

@lydusska nemam tu nahlaseny prechodny pobyt. Ale to nepotrebujes. Potrebujes preukazat ze si tu 5rokov legalne pracovala. Ak mas P60 za pat rokov tak to staci, aspon ta baba mi to tak pisala. Ona malej uz vybavila britsky pas, ze to slo rychlo, do dvoch tyzdnoch ho mali. Tu nieje taka byrokracia ako na slovensku. Stacili mi ked som vybavovala svadbu, nakoniec sme to aj vzdali a mali oficialny sobas tu. Neviem ci ma britsky pas vyhody, ale my sa aj tak na slovensko s velkou pravdepodobnostou nevratime.
inac kupily sme dom pri londyne. V croxley green. Tesim tesim

lydusska
29. jan 2013

@janulik_81 ahaaa tak to je teda v pohode. lebo v CR som byvala 6 rokov, nakolko som tam studovala, ale kedze som nemala nahlaseny prechodny pobyt tak ma este chceli obvinit z toho ze som tam byvala, studovala a pracovala nelegalne, no pochopis to? tak preto som sa pytala ze ci to potrebujem mat nahlasene, alebo nie. To je skvele na tejto krajine ze nemusis, staci sa iba preukazat ze si tu pracovala.

Ale stale si mi nepovedala kolko je to izbovy ten vas bytik? 2 ci 3oj ste kupili? Planujete kolko deticiek? pocitali ste i s vacsou rodinkou nez s jednym syncekom, si iba toho jedneho ste pocitali pri kupe domceka ;)? Ja veru este neviem ci sa na SVKo nevratim, nikdy nehovorim nikdy. Clovek nikdy nevie kde skonci.

To ze pracujes v londyne, ti nebude vadit dochadzat z toho Croxley Green do londyna? Ci to je dost blizko vasej prace to mestecko? Ahaaa a vy ste sa teda nakoniec brali tu? S tou byrokraciou u nas a v CR mas uplnu pravdu, to je hrozne. Ja som si teraz isla menit meno na manzelove, aby som mala rovnake ked sa nam Adamko narodi a skoro ma kleplo, keby nemam plnu moc od manzela ze ho mozem zastupovat vo vsetkych zalezitostiach suvisiach so zmenou mena, tak mi kvoli jednemu slovicku nedovolia si zmenit meno, no hlupaci: ako keby spolocna ziadost a potvrdenie suhlasu manzela so zmenou manzelkynho mena nie je to iste .... skoro ma tam vykotilo ked mi to povedala hhhh.... Tito nasi Slovaci priam slovickaria, aby ta dostali o viac penazi .... jaaaj. Ty si uz niekedy na Slovensku pracovala? ja este nikdy tak ani neviem ako to tam funguje.

simuska1976
29. jan 2013

Babulky mali ste niektora krvavý vytok do hneda? Ja mám už od obeda, hneď sme utekali na pohotovosť, som bola s nervami na pokraji a mala sa ako na potvoru ani nepohla (az ked som bola na koze). Som teraz v Belgicku, ale gynekologicka ma vysetrila aj spravila sono, krcok ok, placenta ok, mala sa krutila o stosest. Srdiecko v poriadku aj prietoky, zobrali mi krv a pichli mi preventívne nejakú vakcínu, kedže ja som RH negat. a mala pravdepodobne RH pozitív, ak sa zmiesala krv moja a malej, aby ju to neohrozilo. Zajtra si mám volať o vysledky z krvi. Prosím vas nemáte niektora s týmto skúsenosť?

mykaellle
30. jan 2013

Kočky, tak asi máme princezničku 🙂 Nebolo síce nič vidno, ale nič medzi nôžkami neviselo 😉 Tak sa pomaličky budeme tešiť na malú grétku 😉
@simuska1976 juj, dúfam, že čím skôr budete v poriadku. doktorka ta nenechala v nemocnici?

simuska1976
30. jan 2013

@mykaellle Nie mám si dnes len zavolať na výsledky z krvi, ale už to krvácanie prešlo a mala riadne kope🙂

inviav
30. jan 2013

Ahojte dievcata...budete kupovat umele mliecko len tak pre istotu ako vybavicku?

mm22
30. jan 2013

@simuska1976 ja som ho mala zo zaciatku - vraj ked sa zacne materrnica viac roztahovat, stava sa to niektore tenke zilky vraj vedia praskat a pokial je vytok hnedy,, znamena staru krv, cize je to ten lepsi pripad 🙂 ja som brala nejaky cas ascorutin, chvala Bohu potom to preslo, na posilnenie cievok si kludne mozes dat vitamin C, aj ja ho stale beriem. alebo ti to mohl sposobit ak si teda mala niekde nejaku cystu, alebo zrazeninku a ta praskla.

julinka88
30. jan 2013

@inviav Ahoj ja určite áno a konkrétne nutrilon comfort lebo zo skúsenosti viem že ak malého bude trápiť kolika tak toto je nato naj naj vecička žiadne lieky a podobne kvapky a tak ale uvidíme možno to našeho druhého drobčeka obíde 🙂

janulik_81
30. jan 2013

@lydusska ahojcek. dom je two bedroom. Cize dve izby plus obyvacka, dve kupelky, kuchyna a zahradka. Dnes nam daju od neho kluce. Chceli by sme mat viacej deti. Este aspon jedno. uvidim ako sa budem citit po porode, ak dobre, tak na nom hned mozme aj zacat pracovat 🙂.
Croxley green je vonku z londyna, ale este stale je tam metrova stanica. takze do londyna sa dostanem v pohodicke.
No o tej byrokracii ani nehovor. Vy ste kde mali svadbu? Nam dost robila problemy aj madarska strana (manzel je madar), ze najprv potrebuju vsetky papiere odo mna, sudne prelozene a na zaklade toho oni daju jemu papiere aby sa mohol ozenit na slovensku. A ked som si ja zacala vybavovat papiere na Slovensku to bolo ako v kocurkove. Najprv ma otocila pani s tym, ze tam mam zlu peciatku, potom, zase ze dalsia peciatka plati na slovensko, nie do zahranicia........ Kdekolvek som prisla tak prva veta co mi povedali bolo "to mate zle" 🙂 No komedia.
Tu v anglicku sme prisli na council vypytali si od nas pasy, nase povolanie, adresu, meno a povolanie otcov (na matku sa vobec nepytali) a to bolo vsetko. Easy. Za 10 minut sme boli vonku a mali sme booknuty datum 🙂

inviav
30. jan 2013

@julinka88 tak dakujem za radu...ja by som asi tiez taketo veci nechcela riesit liekmi a tak by som si ho teda zaobstarala..pocula som ale aj nazory, ze sa neoplati kupovat dopredu umele mliecko ked nevies, ci bude treba...no co ked nahodou bude treba a nebudem ho mat zrovna doma!?

bebe2013
30. jan 2013

@simuska1976 som rada, ze sa to zlepsilo. Keby si potrebovala s niecim tu v Belgicku (okolie Bruselu a Leuvenu) pomoct, tak sa kludne na mna obrat. Rada ti pomozem, ak budem moct. V ktorej nemocnici si bola?

bebe2013
30. jan 2013

@inviav ja umele mlieko kupovat nebudem, lebo som psychicky nastavena na kojenie. Jednoducho si nepripustam, ze by to nemuselo fungovat. Jedna porodna asistentka mi tu hovorila, ze robila 2 roky v Rwande a tam neexistovalo, ze by zeny nekojili. Proste vsetky kojili, lebo ina moznost nebola. Ze by zena nemala mlieko jednoducho neexistovalo.