icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

mipolka
7. feb 2013

@simuska1976 Podla mna aj to ma na to dost velky vplyv.... ja mam podobnu skusenost s magneziom, moj gynekolog mi posunul termin porodu, kvoli prilis malej vahe mojej bambulky a kazal mi pokracovat v uzivani magnezia aj ked sa mi uz blizil termin porodu. Na cviceni pre tehotne, ktoreho som sa zucastnovala a ktore viedla skusena vrchna sestra z porodnica nas ale na to upozornovala, aby sme ho vcas vysadili, pretoze budeme mat problem s kontrakciami. A kedze ja som ho nevysadila, mala som velmi nepravidelne kontrakcie...

mipolka
7. feb 2013

@dominika1516 Ale ved zase to netreba s tym sledovanim prehanat, lekari vedia co robia a ak tomu svojmu nedoverujes, je dobre porozmyslat o zmene lekara..... moj nazor. K testom na protilatky, neviem odkial mate informaciu, ze sa beru kazde dva tyzdne pri negativnych matkach, ktorou som aj ja 🙂 Beru sa iba dva krat pocas tehotenstva a v pripade ak je test pozitivny, mamicka sa az vtedy sleduje castejsie a nasadia sa lieky, v zavislosti od vysky protilatok. A mozem ta upokojit, ak si prvorodicka je velmi velmi vynimocne, ze sa ti zacnu tvorit, pretoze krvny obeh matky je od krvneho obehu dietata oddeleny. Ak tvoje dietatko po otcovi bude RH pozitivne, tak k prvemu kontaktu s tvojou krvou moze prist az pri porode, preto sa v takychto pripadoch po porode matkam na nasledujuci den podava anti D globulin, ktory zabrani tvorbe protilatok, aby si nemala problem pri dalsom tehotenstve, picha sa do zadku 🙂 Vzdy ked ti beru krv tak musis byt nalacno, takze ak ti pri poslednej navsteve tu krv brali, nebola si zbytocne tri hodiny hladna 🙂 A co sa tyka sona pri kazdej navsteve, niektori lekari ho robia ini nie..... ja osobne si myslim, ze je to zbytocne a castym sonom sa zbytocne zvysuje teplota telicka babatka. Pokial ti robili kontrolne sono v 20 tyzdni tehotenstva a vsetko bolo v poriadku vratane krvnych testov, tak mozes byt kludna.... a trpezlivo cakat az budes drzat maleho drobca v naruci, to je ten najuzasnejsi pocit na svete 😉 ...dovtedy ta ale este caka asi jedno sono a prietoky....

inviav
7. feb 2013

@janulienka36 kazdemu vyhovuje nieco ine a ja som sa praveze stretla s opacnymi pripadmi, ze isli radsej z Nitry sem...ale mas pravdu s tym lekarom...necham to na nahodu a snad to vsetko dobre dopadne

bebe2013
7. feb 2013

Tehotenske chute v takmer priamom prenose.

dominika1516
8. feb 2013

@inviav noo ma vela pacientiek a alo si hovorila nechapem naco nabera dalsie ked nestiha tie terajsie co ma .. no mna chripka takzko chyti mam velmi silnu imunitu a ked uz som chora tak uz to je vacsinou az za brany nemocnice akurat teraz je moj drahy chory tak sa o nho staram lebo vies ako to s chlapmi a chorobou 😀 :-P .. vyzera to lepsie ale su to len 2 dni co som na tej liecbe tak dufam ze to dam dokopy do tyzdna a budem stastna 😉 .. jaaaj zavidim ti ze ides na poradnu a uvidis svoju Simonku 😉 .. teraz uz lekarku nezmenim ale nabuduce v ziadnom pripade nechcem tuto to radsej budem cestovat kazde 2tyzdne do Kosic .. a co sa tyka glukozoveho testu netusim moja kedy pojdem dnes som sa stavila ze sa objednam a mali z technickych pricin zatvorene vies ta kalamita co bola tak elektrina nesla a ani voda isty cas takze vcera nemohla ordinovat a dnes asi nevedela ze uz vsetko pojde tak si dala volno cize niekedy natyzden uz musim ist ved som v 28tt a to je hranicne uz ze ci mozem ist aj v 30tt ked pojdem na poradnu?

dominika1516
8. feb 2013

@mipolka ako ja ju na jednej strane chapem ze nemoze robit sono kazdy mesiace ale na druhej strane nie je moc zodpovedne ze ma necha 6mesiacov trpiet zapal ktory sama povedala ze moze babatku uskodit a mne sposobit ze sa zacnem otvarat a teraz ked ho zacne liecit konecne tak sa tvari ako by som jej mala byt vdacna ze sa vobec unuvala mi nasadit liecbu .. a co sa tyka tych negativnych to mi sama povedala na zaciatku ked zistila ze mam krvnu skupinu 0- .. viem ze je to uzasny pocit a neviem sa dockat ako budem mat babatko uz pri sebe 😉

mipolka
8. feb 2013

@dominika1516 To je dost zvlastne s tym zapalom, ja som ho mavala v prvom tehu casto a neviem si predstavit, ze by som s tym mala fungovat 6 mesiacov, to sa neda vydrzat, tomu neverim.... Standardny postup je, ze ked lekar pri prehliadke zisti zapal, co je podla mna dost lahke, urobi ster a posle ho na kultivaciu, aby si bol isty ktora bakteria je premnozena.... a okamzite sa nasadi liecba, vacsinou sa vkladaju antimykoticke cipky..... Inak nelieceny zapal je velmi nebezpecny pre dieta, ak sa nelieci moze sa casom rozsirit az na placentu a moze sposobit potrat alebo predcasny porod, takto mi to vysvetlil moj lekar.... ja som vzdy velmi zvedava 😉 Inak preventivne odporucam Lactofeel, je to super vec, poucena opakujucimi sa mykozami v prvom tehu, teraz vdaka Lactofeelu nemam ziadne problemy.... 🙂

mipolka
8. feb 2013

@bebe2013 No super, pekne to vyzera...same vitaminy 🙂 Ja mam pre zmenu uz dlhsi cas strasnu chut na stavnaty cerveny melon, len skoda ze je zima ☹

ivuskase
8. feb 2013

Babulky moje mozno to sem nepatri, len je mi z toho tak smutno, ze sa musim podelit s niekym. Dnes rano mi zomrela sesternica a to len vinou lekarou 11.1. Sa jej narodila dcerka po cisarskom reze, malu prenasala 10 dni, s pravidelnymi kontrakciami a velkymi bolestami ju nechali dva dni trapit v nemocnici, vobec sa neotvarala a az potom jej urobili cisarskya to porodna vaha malej bola 4480g.no jej lekar pocas tehotenstva zanedbal to,ze jej opuchali nohy a praskalI zili a mala nedostatok zeleza.Ked sa lekara pytala na cisarsky rez tak jej povedal co vymysla ake hluposti. Dnes rano ju jej manzel uz neprebral, dostala emboliu. Tak si davajte na seba pozor a toto nepodcenujte prosim ak sa vam nieco nezda a vas lekar je zaneprazdneny alebo vam povie,ze je to nic radsej vyhladajte este jedneho. Prepacte, ze dnes tak smutne no urcite viete pichopit ako mi je.

deanka85
8. feb 2013

@ivuskase Aach, to mi je velmi velmi luto ☹ je to strasne, vzdy ked o niekoho prides... Este strasnejsie je to, ze babatko prislo takto o maminku, ktora sa ho urcite nevedela dockat. Je hrozne, co vsetko sa moze stat ☹

julinka88
8. feb 2013

@ivuskase to mi je moc lúto čo sa stalo....no dnes je to tak bohužial že aj keď ty máš podozrenie tak lekár ťa odbije lebo veď nad neho neni 😠 je to velmi smutné ☹

simuska1976
8. feb 2013

@ivuskase to je mi hrozne ľúto☹ neviem co k tomu dodať, nemám slova utechy, život jej to nevráti, len nepochopim, ako môže niekto vykonávať takéto povolanie a brat ľudsky život na ľahkú váhu☹ A je mi ľúto toho ocina a bábätka, co si nebude poznať maminku☹

bebe2013
8. feb 2013

@ivuskase to mi je velmi, velmi luto. Je to strasne! uprimne sucitim s jej rodinou, s jej manzelom, ktory prisiel o svoju lasku, s jej dcerkou, ktora prisla o maminku... strasne, strasne, strasne. Drz sa. Na lekarov sa clovek nesmie 100 % spoliehat, lebo tiez su to len ludia. Treba si vsetko overovat a preverovat. Nesmieme sa nechat odbit, musime byt silne pre nase babatka, aby sme ich mohli dlho, dlho drzat za ruku.

simuska1976
8. feb 2013

@ivuskase Viem, ze sa to neda, aby si sa teraz netrápila, ale musíš byt v poriadku kvôli tvojmu bábätku, to musí byt teraz na prvom mieste, tak sa snaží (ak sa to dá), teraz naň neprenasat veľa smútku, tvoje bábätko potrebuje šťastnu mamicku🙂

ivuskase
8. feb 2013

Dakujem za vase slova, viem musim teraz mysliet hlavne na moju malicku ale je to tazke, stale sa mi zda, ze to nie je pravda. Cakali na nu 5 rokov. Asi sa naozaj nesmieme nechat a mysliet si, ze jeden doktor moze vediet vsetko.

bebe2013
9. feb 2013

Update k foto> Tak, ta velka misa Litchi sa vcera minula. A babatko je spokojne.

inviav
9. feb 2013

@dominika1516 ja si myslim, ze oproti ludom z okolia co hovoria ako su casto chori, tak ani u nas to casto nebyva...ale som rada, ze ty si na tom tak dobre...teraz sa ako starostliva mamicka musis postarat o ocinka 🙂 no len sa pekne vyliec teda, nech sa toho cim skor zbavis....to teda vazne netusim, ze dokedy sa moze robit ten glukozovy test, ale podla mna ti mala dat hned nahradny termin a nie, aby si sa ty vypytovala...ja som dostala na papieriku napisane, ze v rozmedzi ktorych dni sa tam mam zastavit, tak som isla hned prvy mozny...ja som totizto strasne nedockavy clovek...a bolo to asi aj vidno, ked som uz strasne chcela vediet pohlavie nasho dietatka...co si pamatam, tak dnes ste mali ist nakupovat..ale ked je Martin chory, tak asi nejdete nikam...ci? ja som chcela ist tento vikend, ale som si povedala, ze radsej az po poradni behneme...tak nakupy sa odkladaju az o dva tyzdne v sobotu...lebo buducu ideme na oslavu...uz sa tesim ako sa tam napraskam 🙂

dominika1516
9. feb 2013

@mipolka dakujem za radu ano aj mne to nesedelo a ozvala som sa zakazdym aby mi dala nieco co zaberie lebo to uz prerastlo do takych bolesti ze som sa bala aj do sprchy vojst a ona stale ze si mam robit vyplachy s rosalginom toto nezabralo tak povedala ze vyskusat nejake antimykotika z lekarne tak som poskusala a nic a az teraz som bola na poradni a uz som naliehala na nu tak pozrela poriadnejsie a povedala ze to je vazne a zaberu uz len anribiotika a este k tomu nejaky husty olejcek co mi namiesali v lekarni ale zatial to ustupuje len minimalne asi tam uz bola riadna paseka tak som zvedava ci to vobec bude mat ucinok :-\

dominika1516
9. feb 2013

@inviav jaaaj mnamky robis mi chute aj ja by som uz sla niekam na oslavu kde je vela kolacov a torta a slane pochutky a zmrzlina a proste vsetko 😀 .. noo staram sa onho ale ani nevie o sebe uplne mimo je z tej horucky normalne mi v posteli nahradza radiator len dufam ze ho to prejde do utorka koli praci vies teraz nastupil a keby uz aj marodoval tak to by nebolo dobre no ale ked nebude na vyber tak bude musiet vylezat ved zdravie mame len jedno .. mali sme ist ale nejdeme asi si dame nahradny termin niekedy na tyzden ked bude na tom dobre a ked bude priaznive pocasie a cez tyzden idem skusit ten glukozovy tak uz mi musi nieco vynst ved v poslednej dobe sa vsetko kazi ja to nechapem asi musim byt este vacsia pesimistka aby som potom nebola sklamana .. 😉 ..

mariettka27
9. feb 2013

@ivuskase ahoj, až mi vyšli slzy pri čítaní tvojho príspevku...moc ma mrzí strata v tvojej rodine,hlavne,keď ide o mamičku,ktorá sa tešila na dieťatko a mala mať pred sebou teraz to najkrajšie obdobie života s dieťatkom aj manželom. ☹
ten život je tak nespravodlivý...človek sa obracia s dôverou na lekára a veríš mu,keď ti povie,že to alebo ono je normálne a v poriadku...ako máš vedieť,že si v ohrození...ale potom,keď sa niečo pokazí,už nie je čas a ani možnosť vrátiť to späť... ☹

ivuskase
9. feb 2013

Prave som sa docitala na fb recept na zistenie pohlavia. Vraj treba nacikat do jednej nadoby, do druhej treba dat sodu bikarbonu a zaliat ju kocom. Ak vysumi bude to chlapec ak nie bude dievca. Baby co to skusali tak vraj sa im to potvrdilo 😉

simuska1976
9. feb 2013

@ivuskase to sa mi zdá iná haluz, ale vyskúšam🙂

ivuskase
9. feb 2013

@simuska1976 mne to tiez pride divne ale tak tiez skusim ci sa to potvrdi, citala som nieco take prvy krat

veronikabb
9. feb 2013

@ivuskase jedna holka v májovkach tu na koníku písala, že jej to vyšlo .... jej aj jej kamoške 😉

janulienka36
9. feb 2013

ahojte,no čo ja viem,tak na glukozovy test sa chodí medzi 24-28 tt,ak su zle vysledky,tak sa robi v 30-tom tt znovu a potom sa dava liečba.....tak mi to povedal moj doktor.

inviav
9. feb 2013

@dominika1516 ja som uz tak dlho na ziadnej nebola, ze sa tak tesim a konecne nemusim rozmyslat, ze co budem cez vikend varit 🙂 az tak zle je na tom? tak mu prajem skore uzdravenie...dufam, ze sa rychlo vylieci..viem co to je...mna tiez raz chytili choroba akurat druhy tyzden, co som bola v novej robote, no nastastie to nebrali tragicky...len vyskusaj a mozno sa to tentokrat podari...niekedy proste su take obdobia, ale neboj sa, coskoro bude lepsie 😉 este stale tam mate tu kalamitu? ci uz je to lepsie?

ulu465
10. feb 2013

@ivuskase Tak som to vyskúšala a nič, nevyšumela...tak by to malo byt dievčatko🙂 som v 25.tyž. ale pohlavie nevieme nakolko nám to doki nechcel prezradiť vraj to je jedno, hlavne aby bolo bábo zdrave...
a ty si si to už skušala spravit? či ti to vyšlo?

lydusska
10. feb 2013

@ivuskase Aj ja sa pridavam ku kondolenciam ;(((. To mi je luto ....

lydusska
10. feb 2013

Ahojte baby, ako sa tu mate vsetky? Uz dlho som sem k vam nezavitala, tak to chcem teraz napravit. ako citam viacere tu pisete dost pochmurne veci .... To mi je fakt luto. Ja som tento tyzden prezila s odretymi usami, unavena a prechladnuta som bola:( ... ze si cez vikend oddychnem a prdlajs .... vikend nam usiel pomedzi prstami a zajtra zase spat do prace uf .... ale tak uz iba 9 tyzdnov a materska je tu ;))) jeeeeej.

Co vy ako sa inak citite a vase fazulky v brusku? Dufam ze ste zdrave a uzivate si kazducky dnik s malickymi co kopkaju. Normalne vcera som si urobila video s tym ze ako ma Adamko kopal v brusku bolo to uplne viditelne ako sa mi brusko vlnilo, len bohuzial dnes ze ho idem nacitat sem a to sa tu na MK asi ani neda ;((((, tak smola....

@dominika1516 inak som rada ze ta tvoja doktorka ti aspon dala nejaky ten pripravok konecne na tu mykozu/zapal co mas a trapi ta uz od zaciatku tehotenstva. mam o tej tvojej doktorke velmi zly nazor, ale ked ju nechces zmenit kedze sa uz blizis ku koncu tak rozumiem ... ale i tak je to s prepacenim ''koza''. ked ta nechala az takto trpiet do vysokeho stadia tehotenstva a az teraz to zacne riesit ked uz i malej/mu moze ta infekcia pri porode uskodit ... no comment.

simuska1976
11. feb 2013

@lydusska Lyduska to máš ešte dost 9 týždňov do MD, ja som už na PN a tak som zlenivela, ze si teraz neviem predstavit ísť do roboty. A ako dlho môžeš zostať na MD?