icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

mariettka27
13. feb 2013

@ulu465 treba sa pýtať,čo sa neopýtaš,to sa nedozvieš...ja som si záznam od očnej nevidela nikdy,takže neviem čo tam ona popíše...ale ak máš v karte napísaný dajaký problém,tak podľa mňa sa treba na tú sekciu ísť opýtať,aby si si bola istá 😉

julinka88
13. feb 2013

@ulu465 tak to hej máš teda toho bohato to je mi lúto ☹

lydusska
13. feb 2013

@inviav a @mariettka27 nemusite sa toho pichania bt baby, to ma asi kazda z nas. Presne ako vam doktori povedali, pokym to nie je nejaku ukrutna bolest co by sa nedala prezit, tak su to iba svaly ktore sa roztahuju kvoli tlaku maternice ako sa nam zvacsuje. Ked sa nam babatka narodia tak budeme mat asi pekne ovisnute tie svaly ak nezacneme na sebe makat skoro po porode ;DDD... no uz sa tesim

lydusska
13. feb 2013

@ulu465 kvoli comu ti hrozi predcasny porod????

lydusska
13. feb 2013

@inviav Viem ze pises ze moc masko nmusis ale to je najsamlepsie na doplnenie HBG nakolko ten hemoglobin zo zeleninky nie je az tak dobre vstrebatelny ako ten z cerveneho maska .... Ale tak skusaj vsetko mozne, kazdopadne mas tu hladinu dost nizku, takz tie lieky su dobre pre teba. papaj a oddychuj co najviac. Ja mam nastastie HBG v poriadku, az om z toho prekvapena nakolko som dost pevna a mala som strach ze budem mat dost problemov pocas thotenstva, tak si musim zaklepat zatial ani jeden sa neukazal.... Drzim palce aby si doplnila HBG co najryclejsie.

inviav
14. feb 2013

@ulu465 ja zasa uzivam Ferro-Folgamma a tam je v navode pisane, ze sa ma uzivat aj 3xdenne 1 tableta a mne doktor povedal, ze mam iba jednu za den si davat

inviav
14. feb 2013

@dominika1516 hned si ma ty napadla, ako mi dal termin 🙂 a uz sa ti ta hladina zeleza nejako upravila do normalu, ci este ti odvtedy nerobila odber? tak dufam, ze sa uz coskoro vybavis....je to u mna o nieco jednoduchsie s tymi nakupmi, ale zober si to tak, ze u nas v meste je iba jeden detsky obchod a kedze nema konkurenciu, tak su tam nehorazne drahe veci...musim teda pockat ked pojdeme do Novych Zamkov a to veru casto nebyva 😒 neboj sa, urcite sa aj ty coskoro dozvies, ze ci mas v brusku dievcatko alebo chlapca...a ten test so sodou bikarbonou co sa tu spominal si neskusala?

inviav
14. feb 2013

@lydusska tak u mna to pichanie bolo dost silne a v pondelok som preto ani do prace nesla, lebo ma to bolelo uz len pri chodzi...ale doktor ma ubezpecil, ze kym ma to nepicha v strede podbuska alebo mi nerobi stahy maternice, tak je to v poriadku...malinka bola vtedy s vacsinou svojej vahy natlacena na lavej strane a som vraj mala tlak vo vazivach, co drzia maternicu...predsa len bol na ne vacsi tlak ako inokedy....tak to som rada, ze ty mas hemoglobin v poriadku 🙂

inviav
14. feb 2013

@dominika1516 inak uz som prekrocila na vahe hranicu 70-ky...to som teda pod sebou na vahe este nevidela...normalne, ze bude co zhadzovat po porode a dame sa so Simonkou na cvicenie 😀

ulu465
14. feb 2013

@mariettka27 no este som nemala tu moznost, mam to normalne napisane vo svojej karte ale az teraz som si to vsimla ked som pozerala kedy som bola naposledy...kedze sa mi to neunuvala povedat tak hadam to nebude nic vazne, ale sice niekedy ked sa nepytas, tak sa nedozvies 😉

ulu465
14. feb 2013

@inviav no ja si tiez myslim ze to s tymi liekmi netreba prehanat 😉 a okrem toho pri prvom tehu som bola tiez anemicka ale to som mala ineho doktora a ten mi nedal ani neodporucil nic, ani kyselinu listovu...vobec nic som nebrala a maly je zdravy 😉 klop klop

ulu465
14. feb 2013

@lydusska uz som to tu pisala vyssie 😉 od prveho porodu mi ostala velka ranka na krcku maternice, teda mam slaby krcok...doki sa ma hned ako ma prvy krat pozeral ze ci chcem mat este deti, to som zostala uplne vyjavena, ze preco,
no ze to bude problem lebo ze mi hrozi potrat tak to mam zvazit ci to risknem, no ale kedze sme teraz drobca urobili ani nevieme ako tak uz to musim risknut 😀 povodne som chcela vacsi vek.rozdiel medzi detmi, ale clovek mieni....
tak dufam ze ten hore vie co robi a bude to v pohode a bud.tyzdnen ked pojdem na kontrolu tak krcok bude drzat 🙂 ale to sitie ma asi neobide 😒

inviav
14. feb 2013

@ulu465 moj doktor je zasadne proti uzivaniu liekov v tehotenstve...este aj paralen, co som si raz dala proti teplote si starostlivo zapisal a chcel vediet presny datum, ze kedy to bolo...velmi ma prekvapilo, ze mi teda predpisal toto, ale asi je to naozaj nutne...som rada, ze je malinky zdravucky...ked si to tak zoberies, tak volakedy sa tolko krvi pocas tehotenstva nebralo a ani na cukor mamicky nechodili a rodili sa zdrave deticky aj tak 😉

ulu465
14. feb 2013

@julinka88 no konecne som po dvoch mes. prestala krvacat a teraz zas toto...ale pri prvom som mala krasne bezproblemove tehu tak aspon to 🙂 len si uz zelam nech je konecne maj a nech uz mam potom a predstavujem si ako spokojne drzim zdrave babatko 🙂

ulu465
14. feb 2013

@inviav fuha, tak to straostlivy...ja ked som este nevedela ze som tehu som bola chora, tak som si dala panadol a jeden sacok teraflu a bojim sa dost ale povedal ze to by nemalo spravit nic, ked som to neuzivala dlhsie..tak hadam bude dobre, no vsak to, ja si uz niekedy zacinam mysliet ze niekedy uskodi aj prehnana starostlivost 😉
inak ste tu pisali o tom pichani....pri prvom som nic take nemala ale pri tomto som mala krce v podbrusku dost a silne, aj v nemocke som im to vravela ale nezistili nic, ze tam nic nie je...a niektore boli dost silne, som sa ani nadychnut nemohla tak mi na to dali magnezko a odvtedy je to o dost lepsie, doki povedal ze to mozu byt aj tie moje krcove zily, tak k tomu este beriem kazdy den aj detralex....aha a pri prvom tehu ma niekedy pichalo tak v krcku, tak zospodu akoby s nozom mi tam niekto pichal, bolelo dost a nic to nebolo, maly sa narodil v termine, resp.den pred nastupom do nemocky 😉

sylvia2012
14. feb 2013

@inviav ale ale ale sikula a ty si tu ?

julinka88
14. feb 2013

@ulu465 neboj všetko dopadne dobre a všetky sa dočkáme našich krásnych drobčekov mysli pozitívne 🙂

julinka88
14. feb 2013

Inak dievčence máme 29tt ale ani foto už asi nebudem dávať bo mám dojem že sa už nezmestíme s bruškom do objektívu 😉

inviav
14. feb 2013

@ulu465 ja som s nim velmi spokojna 😉 urcite bude dobre...ved niektore tehotne v ramci choroby musia niekedy aj antibiotika uzivat...babatko je dost chranene a vsetko sa k nemu dostane ako si to velakrat myslime...mna celkovo uz to pichanie preslo, asi zmenila polohu trosku....vidis...nakoniec nam nic nezistia a my sa len strachujeme...ale tak vzdy je lepsie ist na vysetrenie ako keby malo byt neskoro

inviav
14. feb 2013

@sylvia2012 veru ano a ako vidim tak uz aj ty 🙂

janulienka36
14. feb 2013

no ja sa určite nevmestím , priberám aj z vody , ale asi marne dufam, že to pojde aj tak rychlo dole ako to ide na mňa... 😢

sylvia2012
14. feb 2013

@inviav ja tom ta len zbadala ze to komentujes nebola som tu este.. nestiham to . potom 🙂 mas sa

inviav
14. feb 2013

@sylvia2012 tu nas je veru oooovela viac 🙂 mame sa vynikajuco alebo nikdy sme sa nemali lepsie 🙂 uzivam si kazdy jeden den, kym mi este brusko dovololi robit obvykle veci a samozrejme aj kazdy jeden kopancek 🙂

froggynka2013
14. feb 2013

Kocky kolko ste pribrali do dnesneho dna???? ja som tak isto uz na 70kg....co je pekny zaberak a ta dvojita bradicka co mi rastie...a brusko nikde....mam ho velmi malinke....

miamoja2012
14. feb 2013

@inviav kedy mas termin?
citala si tu o NZ porodnici?

miamoja2012
14. feb 2013

Baby... kto sa chysta rodit do NZ ?

miamoja2012
14. feb 2013

a este jeden postreh... posledny tyzden -2 sa budím spotená, ale len okolo krku a plecia... tam kde nie som ani zakryta... nemame prekurene doma... je to čudné... nemate skusenosť?

mm22
14. feb 2013

@miamoja2012 aj mna sa zda, ze sa v noci akosi viac spotim, pritom ani nemusi byt nejako moc teplo. a tie sny.....

dominika1516
14. feb 2013

@inviav nie neskusala ani neviem o co ide aku je to test so sodou ??? 😉 .. noo ja mam este 3 kila do 70kg ale to do konca mesiaca vyrovnam 😀 .. cipana az sa mi nechce verit ze uz som pribrala 14kg ☹ .. bojim sa ze po porode ich nedam dole lebo mam pocit ze zacinam byt zavisla od jedla .. ☹ ... jaaaj no tak tymto sa nase pokusy o nakupy vyrovnaju ja neviem pohlavie a ty nemas moc obchodikov na vyber .. noo aj ja verim ze coskoro vybavim gluko a ze sa aj dozviem co skryva nase drobatko 🙂

ivuskase
14. feb 2013

Tak my sme sa prave vratili z nemocnice, ko ecne som natrafila na normalneho lekara, ktory sa ku mne choval normalne a citlivo. Celu noc mi tvrdlo brusko a rano sa ku tomu pridali strasne bolesti, ze som sa nemohla ani pohnut. Tak ma dr popozeral a dal mi infuzku. Vraj mam pekne lezat a nic nerobit, boze ved to robim aj teraz. Mala je vraj velmi ziva a moc tlaci, no ale uprimne dostala som strach.
Inak citam ontych nakupoch pozerali ste na nete obchod babytip.sk? Celkom fajn veci a zda sa mi, ze aj normalne ceny.