icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lenuschka1
21. sep 2012

@inviav Oki, pôjdem si to kúpiť 🙂 Koľko to cca stojí 🙂 ? Fúha, nerviem kedy sa to dáva, alen viem, že sa dačo dáva 🙂 Napr. káva Caro, rôzne vzorky plienok a tak.....🙂 Inak ako mám oznámiť manželovi, ktorý je v práci, že čakáme mimi? Ty si tomu tvojmu ako povedala 🙂 ? Už mám aj smsku pripravenú, mám poslať? 🙂

inviav
21. sep 2012

@lenuschka1 tak ta moja sa vola Kyselina listova Aktiv od firmy Virde...je tam 30 tabliet a stala 2,77€...myslim si, ze to davaju az pri konci tehotenstva, lebo na zaciatku je to este zbytocne a zatial som bola iba na potvrdeni tehotenstva 🙂 my sme babatko planovali, tak som mu na nocnom stoliku nechala testik a ked sa zobudil, tak ho tam nasiel 🙂 ale ako chces...jedna moja znama to oznamila tak, ze mu na jeho strane postele nechala testik aj s nejakym kusom oblecenia pre babo 🙂

matulkam
21. sep 2012

@angel31 tak ja to mám podobne, nafúknutá som ako vzducholoď, už len čakám kedy odletím, tiež sa mi to v bruchu krúti vrtí... a veru hrozno mi minule vôbec nepadlo dobre. ale ako mi chutilo 😀 občas si dám espumisan, vyhýbam sa potravinám ktoré nafukujú, ale nemám pocit, že by to malo nejaký efekt. asi to musí odznieť samo ☹

matulkam
21. sep 2012

@lenuschka1 moja sa volá kyselina listová forte 60 tbl výr. Naturvita a tiež stála okolo 2,70€ ony sú rôzne, väčšinou je to to isté, len v lacnejšej alebo drahšej krabičke...

dominika1516
21. sep 2012

@inviav no my sme spolu skoro 3roky a 4mesiace coskoro a viem ze prsten ma uz doma niekde ale zas nebudem kutrat chcem sa nechat prekvapit ak sa toho vsak dockam 😀 :-P 😀 ... no on uz je blizenec takze bud budem prenasat male alebo sa nezhodnu v znameni no podstatny je maj 😀
ja som rano vyskusala musli tycinku ale.nebol to dobry napad taky tazky pocit na zaludku je po nej a uz ani nie hodka a som.hladna asi si spravim parky a pockam na draheho kym dojde cca o 16tej z prace (brigady😀) a dame si syrovu pizzu je tam aj plesnivy syr ale na pizzy a inych jedlach.moze byt ak je zohriaty na viac ako 70° a pizza sa robi na 200° takze bez problemov mozem a tesim sa na nu asi ale spravime dve lebo ja sama zjem jednu bo to su take tenucke a mensie jak v pizzerkach maju a navyse som pazrava teraz 😀 😀

angel31
21. sep 2012

@matulkam baby ja tie tabletky nemusim.. nasadila som si na jar salat a cul jem kazdy den velku kopu salatu, od hlavkoveho, spenatu, rimskeho...ved ide o to aby ze nech je to male silne.. a ine umeliny mu neni treba 😀

inviav
21. sep 2012

@dominika1516 ocuj...no ako ta tak spoznavam pomalicky..tak zistujem, ze si taka prava blazniva vychodnarka...no sama sranda si 😀 ja sa na celu pizzu zatial necitim a asi ani na stvrtku, lebo stale musim ist na jedlo velmi opatrne...naviac za den zjem okolo 16-17..vtedy mi uz zle nebyva..ale dovtedy je to riziko....aj teraz som si dala na obed len suchare...neviem co by somnou porobili take parky...ale dala by som si 🙂 ideme poobede na jarmok, tak tam si nieco zajem..... no to by si musela prenasat dobrych 11 dni, ale nic nie je nemozne...moja sesternica prenasala 13 dni...uz sme si mysleli, ze sa ani nedockame 🙂 pytala som sa maminy, ze ako to bolo u nej a ja som sa narodila 6 dni pred terminom a moja sestra 14 dni pred...takze ktovie ako to bude u mna...ja som si inak tiez prednedavnom dala kusok nivy...myslim si, ze v malom mnozstve sa moze vsetko...netreba nic prehanat samozrejme...vraj by sa nemala ani bryndza..no buduci tyzden maju, tam kam chodim na obed bryndzove halusky..a ja ich milujem...no nedaj si teda 🙂 ja som sa tiez toho prstienku nevedela dockat, no som zvedava aj za teba, ze kedy pride ten velky den

lola7712
autor
21. sep 2012

........kočky tak už som po vyšetrení.........pani doktorka mi robila ster z krčka....aj ultrazvuk............bublinka tam je ale ešte je moc malinka........tak nevieme presne v akom sme týždni..... 😀 ale tak tu mi síce ukazuje začiatok 7 tt ale my si myslíme že zajtra začneme len 6 tt.............a tiež mám papať kyselinu listovú 😀 .........3.10. ideme na ultrazvuk 😀 a potom budeme mať až tehot.knižku 🙂

lola7712
autor
21. sep 2012

@angel31
@inviav ............ozaj kočky.......videla som dnes bublinku a bol to skvelý pocit 😀 .........len je este taka malilinka.....ale tak netreba sa čudovať........................maminka s jej 50 kg............ 😀

angel31
21. sep 2012

@lola7712 to si teda na tom ako ja.. ani ja neviem co kolko a kedy.. ale podla vypoctu by mi to malo sedet... nepytala si sa nahodou na tie bolesti? to aj tebe povedal ze mas jest tu B9? no mna porazi.. a mne povedala moja babka susedka ze staci len jest salat.. tak ja teda neviem.. podla mna zas moc tej B9 skodi... co ked jej bude velka kopa na tu moju muchotravecku???

lola7712
autor
21. sep 2012

@angel31 ............tak tie bolesti sú v poriadku...........ak by však došlo ku krvácaniu......okamžite do nemocnice....a ja som tiež nechcela moc jest nejaku chemiu ale tak ked mi to predpísala tak to idem papat jednu tab. rano jednu večer.....

...........podla mojich vypočtov zajtra mi končí 5 tt a preto ešte bublika je taka mala.....pani doktorka povedala že 3.10. uz urobime aj foto bublinky.......ak bude všetko v poriadku....... 🙂

............v sobotu som to chcela všetkým povedať ale asi predsa len počkám........len ja to už nevydržím 😀

dominika1516
21. sep 2012

@inviav jeeej tak dakujem beriem to ako komliment 😀 .. nooo mne je praveze zle ked som hladna a nenajem sa ale akonahle mam nieco v zaludku tak je dobre 😉 .. byndzu by si taktiez nemala vo velkom mnozstve ako aj syry splesnete resp plesnive lebo mozu obsahovat listeriu taka bakteria prejavovalo by sa to ako chripka presne keby si sa nou nakazila a nemusela by si potratit jak hovoria ale sposobit babatku vrodene vady alebo porodit mrtvy plod ale inak spravne spracovane potraviny kvalitnych znaciek by tu bakteriu nemali mat a navyse ty chces bryndzu v haluskach takze toto kludne papaj to sa nepocita lebo to papas teple tak isto ako aj ja tu pizzu cize ziaden strach a hor sa do haluskoch 😀
fuu tak to je dost prenasania ja uz chcem.mat do polky maja babo v naruci takze ja sa s babatkom dohodnem aby to vyslo na toho 15.maja a musi ma pocuvnut 😀 😀
nooo ja sa neviem dockat ale musiiiiiim 😉

dominika1516
21. sep 2012

@lola7712 jeeeej tak ochvilocku uz budes mat knizku no zavidim ja idem este len 26.9.na prvu navstevu a som trosku pred tebou tak snad uz bude vidno fazulku ... a kedy to chces povedat hmm?az po tom 3.oktobri?

lola7712
autor
21. sep 2012

@dominika1516 .........ja neviem.....ked to bolo take zlaštne,........ked pani doktorka povedala.........že som tehotna, ale ze potom si o tom povieme 3.10. ked už bude babatko väčšie.......teraz mam trošku strach.......či sa nahodou ešte niečo nestane bublinke do 3.10.....ale tak myslim pozitivne........ 🙂

..........ja neviem už ani sama kedy im to mám povedať.........čo mi poradíš..........ešte to nikto nevie len ja a mm.....ale u nás bude strieľať šampus ako poznám našich...... 🙂

dominika1516
21. sep 2012

@lola7712 aj u nas to zatial vieme len ja a moja.polovicka a chceme to povedat az ked nam doktorka povie ze je vsetko oke toho 26. cize do dalsej soboty uz chcem aby to vedela rodinka najblizsia nie cela len ta hlavna zlozka a ostatny sa to dozvedia casom ked to bude namne vidno alebo ked sa to dozvedia od druhuch lebo tu u nas sa pletkari/rky vyzivaju v takych veciach zijeme v dost malom mestecku takze pocitam ze tak to tyzdna to budu vediet vsetci co nas ako tak poznaju :-\ ..
jaaaj ale mysli pozitivne aj ja sice mam take stavy ze sa zamysla ci je vsetko v pohode a ci bude ale nijako to neovplyvnis tym ze budes myslit na zle veci takze fazulka je v poriadku 3.10.pekne pojdes spravit fotecku a vystrela sa u vas sampus a mozes spokojne tehulkovat 😀

angel31
21. sep 2012

@lola7712 ty sa máš... to ja zas vidim tak, ze u nas sa oslavovat nebude... neni dovod na to... a s kym aj? ked tu budem sama...

angel31
21. sep 2012

@dominika1516 baby ja mat vase starosti... to ja riesim zas co poviem ked uz to bude vidiet uplne.. 😒 nemam z toho dobry pocit... a este ked ten moj je v tej afrike a ja tu budem zase na vsetko sama.. 😒 uz teraz mam z toho nervy.. asi fakt zacnem nosit tu maslicku z tych nohavic...

angel31
21. sep 2012

dievcata som kukala v pardone clanok nejakej eko prispievatelky o plienkach- bavlnenych... tak mala pravdu v tom ze su lepsie, lebo sa v nich zadocek nepari.. ale po pravde.. nechat dieta v mokrej bavlnenej plienke, alebo ju hned dat dolu oprat a atd... no proste uz sa rozum stava na tych ekosialencoch... a vraj to vyjde lacnejsie.. by mi uz fakt muselo siskat aby som prala, avivazovala a este aj zehlila len kvoli ekologii.. a podla mna tie plienky su rozlozitelne skor ako radioaktivita po vybuchu reaktoru ked mamicky zacnu vo velkom prat a zehlit po svojich detickach

dominika1516
21. sep 2012

@angel31 :'( noo tak to by asi kazda mala nervy keby tu mala byt na vsetko sama v takom krasnom a aj zlozitom obdobi ale ved ked bude male tak uz nepojde do Afriky!?!ci?

dominika1516
21. sep 2012

@angel31 akurat som citala co si napisala o tych ekosialencoch a ani ja nemam pocit zeby to vyslo lacnejsie alebo bolo lepsie pre babo ved ked mas bavlnene plienky musis ich prat hej tam mas elektrina za pracku voda prasok na pranie a avivaz potom este aj zehlenie tak o co je to lacnejsie oproti jednorazovkam ktore pouzijes a odhodis a nemas starosti .. ako dakedy sa rozum zastavi nad tymi sialencami presvedcenymi len o svojej ,,pravde"

sisus123
21. sep 2012

@dominika1516 ..ahoooj.no v tretom🙂Papam kyselinu listovu a uz bolo aj pekne vidiet na sone.a ty??

angel31
21. sep 2012

@dominika1516 neviem.

dominika1516
22. sep 2012

@sisus123 Ja v 7tt a k lekarke idem prvy krat este len v stredu takze neviem ci bude vidno alebo este nie ale tesim sa uz tak snad bude vsetko v poriadku 😉 .. ako dlho ste sa snazilkovali? mi pol roka a posledny mesiac ked sme to vzdali sa necakane zadarilo 😉

angel31
22. sep 2012

@inviav tak ja mam na to nazor taky, ze sa moze absolutne vsetko.. ak sa to neprezenie.. tym myslim aj nizko % alkohol, trochu nikotínu a jedlo tak isto.. teda od udeneho az po plesnive syry.. skor by som dala pozor na bylinky... 😝 , vychadzam pri tom z historickeho vyvoju ludstva, kedy sa nepozeralo na to co clovek konzumuje a jedla sa vylucne vacsinou solili a udili.. a nemyslim si ze to mali taky zavazny dopad.. pokial nezjes oziarene radioaktivne huby, pripadne nejake jedla s traviacim ucinkom tak je to v pohode.. babo neni napojene priamo na tvoj zaludok ale na krvny obeh, cez placentu a ta krv sa z casti prefiltruje...

zuzigirl
22. sep 2012

Ahoj dievcata 🙂

Pripajam sa k vam 🙂 mala by som byt 6t+6d dnes 🙂 aj vam uz vykuka brusko? Neviem, ci je to drobatkom, alebo som nafuknuta... Moj drahy hrdo hovori, ze drobatkom 😀

Ako sa citite? Mne zacalo byt pred par dnami trosku nevolno. Po jedle mi je tazko a potom v priebehu sekundy dostanem vlci hlad 😀 brusko ma obcas pobolieva, vzdy sa potom bojim, ze zacnem krvacat...

Pekny den vam vsetkym 🙂

angel31
22. sep 2012

@dominika1516 je to tak.. mne by sa tie bavlnene plienky pacili.. urcite by boli prijemnejsie na pokozku.. keby boli jednorazove.. teda pouzijes-vyhodis... a nemusis to vyvarat a cakat kym sa to ususi (ak nemas susicku) a zehlit aby boli make.. lenze to by ta bavlna musela byt rychlorozlozitelna.. inak ked tak nad tym premyslam, mozno by nebol zlôy napad popremyslat nad plienkami z prirodneho materialu, ktory by dokazal absorbovat ako bavlna a bol by rolozitelny ako papier trebars na toaletaku.. mozno by stacilo len tu bavlnu inak technologicky spracovat.. trebars ze by sa ani nie ze vyrabali komplet plienky ale len plienkove nohavicky z jemneho materialu a tam by sa vkladala len ta vysokosava bunicinova vlozka ktora by sa nasledne vyhodila.. no a od mamiciek, smetarov majitelov smetisk az po starostov obci kde su smetiska by boli spokojni.. ked tak nad tym uvazujem, kym nebudu ine plienky ako su teraz , budem odpisovat ekomaniackam mamickam ze ked maju menzes nech si namiesto vloziek davaju vechtiky z bavlny aby usetrili a setrili prirodu, ked uz setria vo vsetkych podhadoch pri babencoch 😀

angel31
22. sep 2012

@zuzigirl vitaj u nas.. nechcem ta sklamat ale je to z nafuknutia a hormonov.. teda zo vsetkeho dokopy.. to aj ja som mala taketo nafuknutie.. a k tomu krvacaniu.. pokial nebudes mat silne bolestive krce tak mozes mat aj to.. od prasknutia cievky az po blaznive hormony ktore si akosi stoja na kabli alebo nedostali info este o tom ze mas v sebe prizivnika a kludne sa spravaju ako keby nebol tam, cim zbytocne zatazia tvoju penazenku na cestovnym za lekarom, pripadne nakupom hygienickych pomôcok...

zuzigirl
22. sep 2012

@angel31 vdaka za privitanie 🙂 ja mojho draheho teda necham v tom, ze je to baby brusko 🙂 a aj ako alibi pre mna na vytrcajuce brucho v plavkach 😀

angel31
22. sep 2012

@zuzigirl ides sa niekam kupat?

zuzigirl
22. sep 2012

@angel31 na dovci sme prave 🙂