Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dominika1516 ano, presne ako kompliment som to aj myslela 🙂 vies ako ti zavidim, ze sa mozes normalne najest, mne je uz od obeda nejako blbo...dakujem za vysvetlenie..ani som nevedela presne, co tie syry sposobuju, len som vedela, ze sa nemozu...tak som aspon o nieco mudrejsia teraz 🙂 aj ja by som porod asi mala radsej za sebou skor, no to este neviem ako sa drobcovi bude velmi pacit v brusku 🙂
@zuzigirl Ahoj, tak to som rada, ze sa ti tehotenstvo potvrdilo 🙂 nas od seba deli iba jeden den, lebo ja som dnes 7tt+0d 🙂 aj ja som sa bala, lebo obcas mavam krce ako pred mrchou, ale doktor ma ubezpecil, ze su v tehotenstve uplne normalne...nevolno mi byva skoro cely den, az na vecer mi je trosku lepsie, ale musim davat obrovsky pozor na to, kolko toho zjem, lebo ked to prezeniem, tak mi je zle este viac...ale pre drobceka vydrzim 🙂
@inviav ja som bola pred necelymi 2 tyzdnami u dokiho. Bodecka tam bola, ale bolo este priskoro. 1.okt ideme znova, vraj by malo byt pocut aj srdiecko. Fajn, ze nie som sama, kto ma predmrchovske bolesti a este lepsie, ze tebe uz doki povedal, ze je to ok. Skusala si zazvorovy caj na tu nevolnost? Vraj by mal pomoct, ak nie su nevolnosti prilis silne...nech ta to cim skor prejde ;)
@angel31
@dominika1516
@inviav ................kočky tak ja som to teda povedala našim..........to bolo radosti 😀 ..........oslavujeme už od včera a dnes pokračujeme.............všetci sa tak tešia...........ako ja som vedela, že sa budú tešiť.............ale toto predčilo všetky očakávania........ 😀 😀 😀 ..............tak ma rozmaznavaju........až sa hanbím 🙂 .............ozaj a mama mi vyveštila že bublinka bude ružovučká bublinka...........a reakcia mm........naozaj 😀 ten sa tak tešííí.......on chce velmi dievčatko........ozaj a pali ma záha a mama povedala, že to vtedy byvajú babatka vlasate.......... 😀 .........no kopec veci som sa dozvedela........ešte sa ozvem.........ale konečne mam doma mm.........tak sa teším kompletne celá rodinka 😀
@angel31 😀 😀 😀 tak to by si im veeelmi dobre povedaka ale asi by si nasli kopu argumentov ako oni vedia .. noo to by nebolo zle toto babatka by to mali lepsie na kozicku a mamicky na pracu takze hor sa do realizacie mozno raz niekto take nieco zrealizuje ale mam pocit ze to uz nase babatka budu mat vlastne babatka :-P
@inviav bude sa mu pacit babatko si to v brusku zariadi aby sa mu pacilo 😉 .. zamaaalo rado sa stane vzdy ja to viem od ujka robi v mliekarni a tak ma sem tam poucal uz od mala tak som jak chodiaci mliekac 😀 ... no aj mna to caka ze mi bude blbo ako tebe ale ja musim papat lebo pri hlade je mi blbo akurat mi drahy slubil ze po sprche mi spravi prazenicku ale ja uz som hladna jak vlk takze ho budem musiet popohnat kusok 😀
@ppppetra ahoooj vobec to nie je neskoro mne vysiel pozi testik 7.9. a k lekarke idem prvykrat az teraz 26.9. cize v pohode ti staci o dva tyzdne ist a inak gratulujem a vitaj :-P
@lola7712 jeeej tak si to uzivajte a oslavujte a maminka nech vesti a radi ... takze ruzovucke heeej no uvidime ale tiez mam pocit ze vacsina z nas bude mat babiky 😀 .. tesim sa s tebou a snad aj ja budem na tyzden tak oslavovat pekne ako ty 😉
@dominika1516 A uz ti bolo vidno aj srdiecko???,
@angel31 Ahojky medzi nai teda ;))). To je mile ze hovoris o nejakom tom hadovi, neviem ci ten ti dopomohol, ale kazdopadne gratulujem. Na tom ultrazvuku asi bude iba vidiet malinku 10mm fazulku ;))) ale inak v pohode. Drzim velmi palceky. Hhhh ako vidim babenky moje tak ja budem asi ako posledna vidiet tu moju fazulku na ultrazvuku hhh - termin mam az 11teho oktobra, co uz asi budem predpokladam v 10tom tyzdni ... hhhh. Snad uz ta nasa fazulka bude mat 20mm 😀 aby ju i vidiet bolo hhhh...
Pocul angel kam sa ti to sestra vydala ak mozem vediet kedze ma v rodine samana???? Hhhh to znie zaujimavo ;).
@inviav Ahaaa pockaj ty uz si bola u doktorana vysetreni a nedalo sa este presne urcit kedy mas termin? To preto ze si bola az tak skoro, ci ako??? Hmmm to je zaujimave, tak asi preto tu davaju termin na ultrazvuk az medzi 9-11 tyzdnom, ten prvy. Akurat si hovoroim ze budem z vas vsetkych babeniek majovych posledna na ultrazvuku hhh ;)))).
Tak nech ti ten druhy termin vyjde a da ti tehotenstku knizocku 🙂))). Drzim palceky!!!
@dominika1516 hmmm...tak dobru chut ti teda prajem 🙂
@lydusska bola som na konci 6tt a povedal, ze velkost zodpoveda tt, ale vzhladom na to, ze som posledne 3 cykly nemala pravidelne, tak mi predpokladany termin porodu vie povedat az v 9tt, ked tam pojdem na dalsie vysetrenie...teraz som bola vlastne iba na potvrdeni tehotenstva 🙂 ...dakujem..nech je aj tvoje dietatko zdravucke 🙂
@ppppetra Ahoj Petka!!! Tak velmi gratulujem!!! Nech sa dari ;))) a spokojne tehulkujes .... Urcite to az za 2 tyzdne nie je neskoro lol. Ja idem az asi v 10tom tyzdni na prvy ultrazvuk hhhh ... nie je sa kam ponahlat ;) si myslim aspon bude tu nasu fazulku tam vidiet uz s pulzujucim srdieckom 😀 . Tesim sa ako o zivot .... Este raz blahozelam a uzivaj si.
Inak k tomu spaniu hhhh, ja som hrozne unavena tiez, prsia ma bolia ako hell, hlavne ked lezim a obcas si ich potlacim ked sa prehadzujem. Take ich mam nejake napumpovane ze az no ;((( ... to je jedina vec co je hrozna. A co sa tyka toho spania ja uz som si asi 2x pospala dneska arano ked sme boli s manzelom nakupovat tak mu hovorim ze by som spala, no som ja normalna? Ze po stojacky mu hovorim ze by som si pospinkala hhhh!!!! Si myslim ze ta nasa fazulka bude po nom ked ma tak velmi nuti spinkat hhhh ;)))))))))
@lola7712 jeeej..tolko radosti 🙂 u nas sa tiez vsetci tesia...chceli, aby to vedela len najblizsia rodina, no ale kazdy sa chcel s radostnou spravou s niekym podelit...a cuduj sa svete, je tomu len tyzden a uz to vie takmer polka mesta odkial pochadzam 😉 mne zatial nikto nic nevyvestil 🙂 ale zato kazdy sa o nasom drobcovi vyjadruje ako o dievcatku..no uvidime 🙂
@inviav Ahaaaaa no tak to je dobre vediet, ja uz som si hovorila ze ako neskoro tam pojdem, ale asi maju ti doktori pravdu ked volaju tu az tak neskor na prve sono. Hmmmm ja mam odjakziva nepravidelnu periodu, takze mne by to isto povedali rovnako hhh, tak normalne teraz si ma dokonca i utisila teda. Kolko dnovu mavas normalne? Ja som vzdy mala pravidelnu iba s antikoncepciou hhhh, nikdy bez nej neprisla nacas. Inak normalne mavam tak cyklus az 35-38 dni ... 😒. A kvoli tomu som si myslela ze bude tazke otehotniet hhh a vidis stalo sa 3ti pokus hhhh ...
@inviav hhhh inak k tomu vesteniu, neviem co je na tom pravdy, ale vraj to by sa nemalo vestit detickam v brusku. Nam to i sama vestica raz povedala ze dieta do 3 rokov by ani v blizkosti takej osoby nemalo byt lebo to zle vplyva na deticky nakolko su tak senzitivne. Ja so dala prisny zakaz myslit v negativnom svetle o mojom dietatku a pytat sa na nieco o nom nejakych takych ''vestic''. Radsej si pockam co mi Pan Boh pozehnal. Som trosku poverciva, takze ani sa moc nevyjadrujem o mojom tehotenstve nikomu, len tak vacsinou blizkej rodine, nechcem aby o mojom dietatku tkazdy hovoril, hlavne ked som este len v 2 hom mesiaci, to je prilis skoro a moze sa stat cokolvek! Ale inak drzim palce hhh ;))). A ak to ma byt diecatko u teba alebo chlapcek, najdolezitejsie je aby bolo zdravucke!!!!
@lydusska to ja som na tom zhuba tak isto..uz od 13 rokov som mala nepravidelnu....od decembra minuleho roku chodila na 28 dni presne ako hodinky 🙂 no a v maji sa zase nieco pokazilo...a potom to uz bolo aj 46 dni...bola som na vysetreni a doktor povedal, ze som v poriadku, ze ked chcem, tak mi predpise antikoncepciu..ale to som nechcela a potom ked sme sa rozhodli, ze chceme babo, tak hned sa aj podarilo na prvy sup 🙂
@dominika1516 noo neboj,v siedmom bude vidnio urcite..mne bolo zatial vidno iba ten vacok🙂ani neviem ako sa to vola🙂)Noo my sme sa nesnazili vobec...zadarilo sa..zacala sa mi krutit hlava sem tam mi bolo na odpadnutie,bolesti ako pri menzese.tak som bezala pre test a okamzite sa mi zjavili dve ciarky🙂No a o tyzden na to som uz lezala u doktorky.ani som necakala ze mi to doktorka potvrdi..len zrazu ked mi robila sono..noo slecna vyzera to ako vnutromaternicove tehotenstvo a plod je este velmi maly mozete byt v takom tertom tyzdni a uz aj mi predpisala kyselinu listovu a tak..ale co sa divim tak nemam vobec ziadne tehotenske priznaky akurat bolestivejsie prsia a bolesti bruska..,ale take ze kazdu chvilu sa chodim pozrat ci som nahodou nedostala menzes🙂
@ppppetra az teraz v stredu idem prvykrat tak uvidim ci bude vidno ale myslim ze uz ano ..
@inviav dakujeeeem vyborna bola ale taky tazky pocit na zaludku som z nej mala este aj v noci :-\ a rano pohroma len som cakala kedy pojde svokra fajcit na balkon a az potom som vstala lebo ma tak napinalo ze som myslela ze neudrzim a svokra by hned vedela ze som tehu a bolo by po prekvapku 😀 .. a ty ako nevolnosti sa ti stupnuju ci zatial sa drzia na rovnakej urovni?
@sisus123 jeeej pekne ze sa vam takto podarilo 😉 ...aj ja som chodila zo zaciatku kazdu chvilku na wc kontrolovat ci nedosla mrcha aj potom co mi vysiel pozi testik lebo som mala take priznaky ako by som mala dostat a este aj teraz ich mam citlive a bolestive prsia,bolesti podbruska ale daktore su take silne ze sa az zlaknem k tomu mi este aj v hlave trieska a bolia ma zuby a co ma najviac stve ze sem tam mam take dni ze mam ksich jak v puberte a take som doteraz nemala :-\ ... noo tak to by uz malo byt vidno a tesim sa uz na stredu ze uvidim srdiecko a mozme to vsetkym povedat 😉

Ahojte kocky, tak sa k vam potichucky pripajam aj ja. Mrcha mi meska tyzden, a vcerajsi testrobey vecerpred spanim ukazaljasne dve //. K lekarovi sa chystam az za dva tyzdne, aby uz bolo vidno krasne aj srdiecko, aby som sa zbitocne nestresovala. Myslite, ze je to neskoro????
Bolia Vas prsia? Lebo mna len vecer, ked si dam dole podprsenku, tak sa od bolesti idem zblazdnit. A veeela spim. Inac mi nie je nic.