Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@froggynka2013 mne dobre padne,keď si tu popíšeme ako ktorá pochodila na poradni,aké vyšetrenia ktorej robili...aký môže byť problém a tak,...aspoň potom viem na čo sa mám pýtať...sestrička sa mi minule smiala,že sa jej páči,aká som akčná 😀
@froggynka2013 ku podivu ja predne viem, kedy sme nase babatko pocali 🙂, preto som bola stale taka zmatena z tych vsetkych vypoctov. Tak uz len pockat do maja 🙂
@dominika1516 to su teda poriadne rozdiely...ja som mala v tejto mojej akualnej vyske najmenej 56 a to som sa zrovna vydavala...to je asi moje minimum, lebo uz nizsie to neslo a povodnu vahu pred tehotenstvom som mala uz 67...takze taku aku mas teraz ty 😀 to sme vysoke skoro rovnako..len akurat moj Marian je odomna az o 10cm vyssi a vazil pred tehotenstvom o 10kg viac..ale uz ho pamaly ale isto dobieham....ja som to s tou sodou este neskusala, ci to naozaj funguje, lebo vzdy ked som v obchode, tak ju zabudnem kupit...no ako si dopadla s gluko?
@janulienka36 ahaaa tak to dufam ze to je cez sono 😉 .. noo tak sme na tom rovnako ale vzdy si poviem ze uz nesmiem tolko papat a musim zmenit stravu ale este sa mi to nepodarilo vzdy sa napraskam pukancami,zmrzlinou sladkostami a podobnymi lakocinkami a potom sa len stazujem aka som pribrata 😀
@mariettka27 ahaaa zaujimave meranie zas som o nieco mudrejsia .. dakujem :-P
@inviav noo tak pri takej vyske je vaha 67kg normalna to sa strati na tebe ved som aj tvoje foto videla a si bola chuducka takze myslim ze to dame naspat po tehulkovani 😉 .. noo na gluko som jej volala a zdvihla mi doktorka takze som dopadla dobre a hned v utorok na neho idem uz konecne takze som sa potesila ze uz aj ja to budem mat za sebou 😉 ..
@froggynka2013 neviem ci si skysala, ale ja ked mam hrozny kasel tak mi zabera , ked si urobim na jemno posekanu cibuly a zasypem cukrom teda navrstvim a necham kym to pusti stavu, potom dam do chladnicky a vzdy si dam z tej stavy pol.lyzicu. pomaha mi to velmi a potom este cajik s lyzickou masla, je to ako balzam na priedusky. Ja som si nazbierala minule leto cucoriedky a tie som zaliala medom do tmavej flasky, kazdy den si glgnem a musim zaklopkat, ze som zdrava a to som byvala chora velmi casto.
@mariettka27 nooo tak už viem to sa volá u nás že natáčanie trvá asi 20 min. a sleduje sa tep bábätka no ja som bola na tom pri prvom dva krát raz tuším v 8 a potom v 9 mesiaci 🙂
@dominika1516 urcite dame, ved nam daju deticky zabrat a ani nebudeme vediet ako idu kila dolu 😉 tak to sa tesim, ze si si to uz konecne vybavila...takze v pondelok ta caka post..ja som predtym pre istotu nejedla sladke cely den...hoci vecer som uz mala taku strasnu chut, ze som si radsej isla lahnut a spat, nech na to nemyslim...a ako sa ma drobcek? moje zlaticko ma cely tyzden nejako vela energie
@inviav aj ja som velmi rada ze uz to nam ako tak vybavene ale netesim sa na ten.post lebo ja bez sladkeho neprezijem a este rano na lacno tak to mam kolaps zaruceny .. noo presne nad tym som rozmyslala ze babatko mi iste pomoze zhodit mozno este viac ako som nabrala 😉 .. a tento tyzden je mooooc aktivne a hlavne ked ja chcem oddychovat tak sa rozkopka :-P ale stikutku som este necitila ako tu uz ine pisali ale verim ze coskoro aj mne sa podari ju ucitit 😀
@froggynka2013 zaujimave, ze ste všetky mensie...,my sme zatiaô boli tabuľkoví, ale teraz vraj +3 tyzdne... tak uvidime bud.week na velkom meraní. Ale to su vsetko len odhady, vela kamosiek mi hovorilo ze im povedali ze bude mat male 2,5 kg deti a mali skoro 4 kg...
dnes som si uvedmila, že strašne letí čas... možno už o 2 mesiace začneme 🙂)
a my ešte nemáme detskú spravenú...
ale aspoň nakupene je 🙂) včera došla snuza halo aj el.odsávačka... na pošte som nechala 200 €:((
babyyyy... mna tak bolí niečo, neviem to pomenovat... "kosti v zadku"... neviem či panva, či bedrové... hlavne soboty, ked upratujem, zohynam sa, a ked dlsie lezim a pozeram TV, to sa ledva postavim... co mi pomoze ???
ahojte, som na konikovi len par dni....ja mam termin 02.05.....je to moje prve dieta a strasne sa nan tesim....
@dominika1516 mne zas rano, ked mam byt na lacno, tak mi to az tak nevadi, ale ten post mi dal zabrat 😀 drobatko nam dava o sebe vediet aj kopkanim ale napr. aj tym, ze sa mi natlaci na jednu stranu...to je teraz jej najnovsia zabavka asi...ved sa v tom brusku musi aj nudit....mne povedal nas ocko, ze malinka ma stikutku, inak by som to ani nezaregistrovala..boli to take pravidelne jemnucke pohyby...take zlate to bolo 🙂 no uz sme po oslave..napapana riadne a aj torta bola vynikajuca..este mam z nej v chladnicke...aj brusinko mi niektori pohladkali 🙂
....ja som tiez citila raz nieco take ako keby mala stikutku, take jemne pravidelne pohyby, lebo inak kope poriadne, a ked zacne vecer ked chcem spat lebo musim vstavat do prace tak vtedy ju ukludnuje tatinko, 😉 polozi si ruku na moje brusko pohladka a necha ruku polozenu a prestane, ked to urobim ja tak si kope veselo dalej.....
no u mne je to az posledny tyzden , mozno desat dni co tak strasne kope niekedy je to ozaj neprijemne, je to az volnym okom vidiet ako sa mi brucho na urcitych miestach nadvihuje, alebo niekedy je vidiet na kt. strane lezi to mam take sikme brusko...., ale aj tak ju lubim bambulku moju....
@inviav jaaaj robis chute s tortou mne zas svokra vcera upiekla kolacik borovnicovy tak som pozerala ze co sa jej stalo ze mi upiekla ale vazim si to 😉 :-P .. jeeej tak to som este necitila vacsinou mi kopka do mechura ked mi treba cikat alebo do rebier a na jednej strane som ich mala zlomene takze to dost boli ale je to mile ze vie kde kopnut aby som to citila 😀 😀 .. a to natlacenie na jednu stranu poznam niekedy mam pocit ze ma roztrhne zvnutra hlavne ked chodim a vtedy ze sa natlaci tak musim az zastat kym sa neodtlaci 😀 .. ty dodrziavas post? a vydrzis to dokonca? 😀 ja mam dost slabu volu a neviem si to predstavit moc 😀 .. jeej hladkali Simonku heej a tebe nevadi ked ti chytaju brusko?
@dominika1516 kludne si dojdi pochutit..aj celu krabicu ti dam 🙂 teraz o chvilu ideme este gratulovat svokrovi, lebo ten mal tiez narodeniny, tak mame rusny vikend...to je aky ten borovnicovy kolacik? no to si veru vaz..ktovie, ci ta bude takto rozmaznavat aj ked bude uz drobcek na svete...mala si zlomene rebra? a to ako? to ti teda nezavidim, musi to byt poriadna bolest...mna z casu na cas pobolievaju "stare zranenia" ale nastastie to nie je okolo babatka, tak je to v pohode....presne taky isty pocit mam niekedy aj ja...ze mi ide roztrhnut brucho zvnutra 😀 nie nedodrziavam post...ale pred gluko testom som musela...slabu volu az tak nemam, lebo som z jedneho dna na druhy prestala fajcit a viac si nezapalila, ale teraz v tehotenstve proste musim mat kazdy den nieco sladke, lebo inak som zla 😀 nevadi mi, ked sa mi dotykaju bruska, lebo sa to nedeje moc casto a takto aspon Simonka citi niekoho ineho dotyk ako ockov a maminkin...tebe to vadi?
@inviav jaaaj taky post tak mna to caka dnes ale bojim sa toho ze neodolam dnes som vstala a bola som taka hladna ze som mala pocit ze to malicke sa vykope vonku od toho ako mi skvrkalo v bruchu takze zajtra to bude tazke ale dufam ze ta sladka voda ma zasyti aspon kusok 😉 .. ano mala som nehoda na bicykli vbehla som v plnej rychlosti do plota a zlomila som si rebra a ukazovak a doskriabala tak ako keby ma macky nahanali 😀 😀 .. ako tak samo o sebe to boli len ked je vonku zmena pocasia ale teraz ked babatko kopne niekedy tak az hviezdicky vidim 😉 .. jaaaj tak to si ako moj drahy on fajcil vyse 5 rokov a zo dna na den prestal takze taku volu zavidim ja som sice nefajcila ale bojovala s jedlom nevedela som schudnut a kazdy zavazok som porusila do dvoch dni a potom ani neviem ako som schudla sama od seba len tym ze som zmenila chlapa 😀 😀 takze ja nemam silnu volu ale stastie 😀 :-P ..
ani nie ze mi to vadi ale niektorych ludi si neviem predstavit zeby sa mi ho dotkli napriklad mamina alebo sesterka mi ho hladkaju zakazdym ale keby to spravila nejaka kolegina v praci alebo svokra tak by som to nebrala ze zle ale ani ze mi je to prijemne neviem preco asi sa mi ho mozu dotykat len ludia ktorych mam rada :-P .. takze tebe by som dovolila 😀 😀 😀 .. aaaale zas robis chute?! 😉 ale dnes nie a ani zajtra doobedu lebo vies ze musim mat sladkopost takze ziadne chute 😉 ..
@miamoja ten "zadok" čo ťa bolí, to sa ti vlastne rozťahujú panvové kosti, prispôsobujú sa na pôrod.....pri prvých dvoch som to tiež tak cítila,keď som upratovala,alebo dlho chodila, no teraz ma to bolí už v kuse od nejakého 20tt...bola som aj u ortopéda,dokonca mi dal odporúčanie na cisársky.....povedal mi, že mám nejaký zápal v okolí bedrových klbov, je to vraj dedičné po otcovi a keby som neni tehotná, tak sa mi to ktovie kedy ukáže....ale mňa to bolí v kuse, či sedím, či ležím,vystreluje mi to do krížov, potom zasa do nohy......... ke´d dlhšie chodím, tak sa hompálam z nohy na nohu....muž mi povedal,že chodím ako kačica 😠
zajtra idem konečne k dokimu, som zvedavá na malinkého, o kolko bude väčší, už som ho dlho nevidela....
caute zienky, dlhsie som tu nic nepopisala, boli sme dost busy. Vymalovali a vytapetovali sme babatku izbicku, nasla som konecne oznamenie o narodeni babatka, ktore sa paci nam obom a zistovala som papierovacky okolo narodenia. A som rada, ze som v chystani o par krokov dalej. Aj vas tak bolia krize?
@dominika1516 teraz je post!? Ani som nevedela.
@bebe2013 noo vraj ano sice ho nedodrziavam ale pocula som z Funka ze je post ja momentalne mam sladkopost kedze zajtra idem na glukozu ..
@bebe2013 Ahojky aj my sa chystáme malovať až na budúci mesiac ale tie oznámenia si idem aj ja mrknúť a čo sa týka krížov tak to už ani neriešim lebo akonáhle si lahnem na chrbát tak ma v momente sekne a ked sa idem zohnúť tiež je to problém len neviem ako to zvládnem na pôrodnej sále kedže už viem čo ma čaká tak sa dosť bojím aby ma nezlomilo v páse lebo tak sa cítim ☹
@dominika1516 mnam mnaaaaam, ale vazne, ten test je uplne v pohode.

@twetinka81 My mame termin 1.5. ale teraz mi aj vravej ze 7.5. ze uvidi sa podla toho ze sme mensi....tak neivem....ale hlavne ze je Ok a ze ma ukazkove miery o ten tyzden menej, ja som sa strasne bala ked mi to prvy krat povedali. ale ved presne ak by sme mali sexik lenraz do mesiaca tak vieme kedy sme to babatko pocali ale takto 🙂