icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bebe2013
18. feb 2013

Inac, pozerala som ten balik, co tu ta kocka ponuka, a dost ma zarazil ten energeticky napoj. A co tak taurin? Energeticke napoje su teda pekne svinstvo a oni to pribalili cerstvej mamicke? Co to spravi s babatkom? Napada mi pri tom Letajici Cestmir. :D

ivuskase
18. feb 2013

@bebe2013 ahoj, ako sa mas? Ja prave sedim na letisku a cakm na svoj odlet, idem na posledny vylet na slovensko a potom si manzelik pre mna pride a pojdeme domov autickom. No dufam, ze to nejak zmaknem, predsa len je to dlha cesta. Ale tesim sa v stredu idem k dr. Tak konecne dufam uvidim malinku. Chcem vediet ako je velika. Ale tesim sa , ze konecne budem mat kocik a vsetko pre nu, takze na velku noc uz budem len prat a upratovat.
Hehe nad tym energetakom som sa aj ja pozastavila, ale tak ved vies ako to je obcas.

mariettka27
18. feb 2013

@miamoja2012 ahoj,to budú asi bedrové kĺby...mňa to bolí len v noci....škoda,že máme len dva boky,lebo keď to bolí,tak už neviem ako si ľahnúť 😀 ...to sa rozťahujeme,panva sa pripravuje na pôrod 😉

bebe2013
18. feb 2013

@ivuskase prajem stastny let! Ja uz na Slovensko pred porodom nepojdem. Akurat tu riesime, ze by sme v oktobri isli vsetci traja do Spanielska na taky mesiac za slnieckom. Bombulka bude mat 4-5 mesiacov, to by sa uz dalo. Samozrejme, podla okolnosti, nic nebudeme silit. Ale Spanielsko je v Tom termine prekvapivo vyhodne, pocasie je tam vtedy take akurat, tak 23C a chcem vyuzit tu matersku, lebo tolko casu s babatkom potom uz nikdy mat nebudem. A od nas je to rovnako daleko ako na Slovensko.

mariettka27
18. feb 2013

@bebe2013 ten energeťák je možno pre tatika,keď sa pri plači bábätka nevyspí,aby nezaspal v práci 😀 😀 😀

dominika1516
18. feb 2013

@bebe2013 a ta voda kusok zasyti? lebo ja si neviem predstavit 2hodiny sediet o hlade a este aj rano ist nalacno .. :-\ ..

julinka88
18. feb 2013

@bebe2013 fúúúj domi ty máš asi velmi rada sladké 🙂 ja som to skoro vyvracala ani som to dopiť nemohla ble ble 🙂

bebe2013
18. feb 2013

@dominika1516 ja som si so sebou brala kus syra na potom, ze budem hladna, ale ten sirup mi brucho zalepil tak, ze som jedla az na obed. Urcite hladna nebudes. Ja som ho vypila o 8.00.

dominika1516
18. feb 2013

@bebe2013 no aj ja mam ist na 8mu takze som rada ze to zasyti 😉 .. dakujem za rady 😉 .. pozeram ze si v 26tt a uz to mas za sebou a ja som v 29tt a ledva som sa doprosila aby mi ten test spravili .. :-\

ulu465
18. feb 2013

@janulienka36 ahoj, tak mne to presne takto isto ako pises vystrelovalo koncom mojho prveho tehu , to som uz ledva chodila, co krok to ma az vystrelo 🙂 doki mi vtedy povedal ze babo asi tlaci na nejaky nerv...a teraz zas som dost taka ubolena, tiez akoby v bedrach a v stehnach a aj akoby medzi nohami, neviem to tak celkom opisat akoby som v tych miestach mala svalovicu 🙂 v noci sa mam problem prevalit na druhu stranu a tiez zacinam chodit ako kacka 😉 tak dufam ze to nebude nic vazne ale opytam sa to pre istotu v poradni

adell34
18. feb 2013

@dominika1516 ahoj 🙂 neboj, ja som isla na siedmu, ta voda je celkom chutna, nic zle, ak mas rada sladke ako ja, tak v pohode a jedla som potom az na obed...okolo 12tej.. 🙂

adell34
18. feb 2013

@ulu465 @janulienk36 ahojte baby, aj ja mam cca 3 dni take bolesti dole, hlavne na lavej strane v slabinach akokeby, bolest vystreluje az do zadku, taka ostra a pichlava a vsetko dole ma boli aj pri sedeni aj chodeni.. ☹ to je tym roztahovanim? ☹

dominika1516
18. feb 2013

@adell34 mam rada sladke a kazdym dnom viac a viac ved aj dnes bojujem sama so sebou aby som si nic nedala tak snad vydrzim 😉 .. no tak som rada sa napapam a zaroven aj ukojim chute na sladke 😀

adell34
18. feb 2013

@dominika1516 Domi, ja som bola na ten test minuly stvrtok, nik mi nepovedal, ze den pred tym nemam jest sladke, praveze som sa pytala sestricky na gynde, ked ma tam posielala, ze ci sa mam nejako inak stravovat pred tym a ona ze naopak, tak ako stale...tak som si dala aj sladke...

dominika1516
18. feb 2013

@adell34 fuuu teraz si mi dala chrobacika az mam chut na ten kolacik co mi babka dnes po drahom poslala 😀 😀 .. a vlastne to da vacsiu logiku kedze tie vysledky maju byt co naj a podla toho ako zijes a stravujes sa pocas celeho tehu a nie ze den pred nejes nic sladke potom nemusia byt 100% .. hehe vidis aku man silnu volu jednou spravou si ma odstavila 😀 :-P 😀

ulu465
18. feb 2013

@adell34 no baby to tu pisali ze to moze byt tym ale ja mam aj krcove zily na nohach, vonk. aj vnut.rodidlach tak ja si to pripisujem aj tomu 😉 hlavne ked ma tam zacne tak pichat.... a ta ostra pichlava bolest necitis to tak akoby v posve? lebo tak mi to robilo pri prvom tehu, to bolo vtedy asi to roztahovanie lebo sa mi nic vazne pocas tehu nastastie neprihodilo, byvalo to dost silne, raz som myslela ze ma drahy odvezie na pohotovost 😉

ulu465
18. feb 2013

@adell34 tak to si dlho vydrzala az do obeda 🙂 ja hned ako som vysla od doktora som bezala do obchodu, co som bola taka vyhladovana 😀

ulu465
18. feb 2013

@dominika1516 inak ja som tiez teraz taky sladkoholik ako ty 😀 pri synovi som mala chut stale na kysle a teraz na sladke, kazdy treti den peciem nejaky kolac 😀 inak vraj pri dievcatkach je chut na sladke 😉 ale take povery treba brat s rezervou 😉

adell34
18. feb 2013

@dominika1516 🙂 este som na tom teste hovorila sestricke ci tej laborantke, bola som na to totiz na inom mieste, nie u mojej dr., no hovorila som, ze den pred tym som jedla dukatove buchticky a vecer keksik a pomarance, a ona ze v pohode.. 🙂 No ale ak Tebe prikazali nejest, tak nepapaj, ja som len chcela povedat, ze mne to nik nezakazal 🙂

adell34
18. feb 2013

@ulu465 presne tam to citim a vyusti do do zadku az dakedy vykriknem..je to moje prve tehu, tak som vyplasena jak srna, vo stvrtok idem na poradnu, tak sa na to popytam svojej dr....a dakujem 🙂

adell34
18. feb 2013

@ulu465 @dominika1516 ja som to vydrzala asi aj kvoli tomu, ze nebyvam hladna aj ked dlho nejem, trpim skor nechutenstvom a som na tom podobne ako Domi, mam strasnu chut na sladke, obedy, vecere striedam dukatove buchticky s palacinkami a nakypom a to vraj chlapciatko vo mne rastie - potvrdene, takze to o sladkom a dievcatkach je blud podla mna 🙂

ulu465
18. feb 2013

@adell34 mna pri tom pichani, v tom prvom tehu hned napadlo ze ci uz nejdem rodit, ale nebolo to tak, syn sa narodil den predtym ako som uz mala byt hospitalizovana lebo som prenasala 😉 no vidis ja tu poveru poznam presne naopak 😀

dominika1516
18. feb 2013

@ulu465 viem ze s rezervou ale ja na zaciatku tehu som papala kysle a pikantne a teraz zas jedine sladke a velmi slane 😉 este zatial nevieme co cakame takze mozme len typovat ale vacsina mi hada chlapca tak uvidime 😉 .. a inak s tymi krcovymi mam aj ja problemy na lytkach a rodidlach tam si ich sice nevidim 😀 ale na nohach su katastrofalne navrete :-\

dominika1516
18. feb 2013

@adell34 nooo jasne este spominaj dukatove buchticky a palacinky a potom ze nemam papat 😀 :-P .. nepovedali mi ze den pred nemam jest sladke to len tu na mk sa tak hovori mne povedali ze len v ten den mam ist uplne nalacno ale uz vydrzim a navyse predchvilkou som zjedla pizzu s feferonkami a mam krce v podbrusku ze asi porodim :-\

ulu465
18. feb 2013

@dominika1516 no na maternici mi ich potvrdil lekar este pred tehu a zvonka na vulve si ich vidim sama a ich aj citim, 😒 lekar mi predpisal detralex...na nohach ich mam aj ja riadne, malo by sa to po porode zlepsit aj ked to uz nebude ako predtym 😉 ja ich mam od prveho tehu ale teraz ich mam o dost horsie 😒

ulu465
18. feb 2013

@dominika1516 mne tiez povedali ze den pred testom nic sladke ale caj som si osladila a priznam sa te dvom stvorcekom cokolady som aj tak neodolala, asi by si to s tymi feferonkami nemala prehanat 😉 ked mas potom krce 😒

dominika1516
18. feb 2013

@ulu465 kiez by som to vedela pred tym nech som zjedla celu velku pizzu :-\ .. noo ved aj mne ich potvrdila az teraz lekarka ale to je u nej normalne ze az teraz a nie na zaciatku vdaka jej ,,schopnostiam a zaujmu" a na nohach ich mam uz dlhsie vdaka genetike no teraz tak navreli ze dakedy mam pocit ze puknu ..

adell34
18. feb 2013

@ulu465 ved prave, toto napadlo aj mna, ze ci nerodim...tych povier je viac, mne napriklad tipovali dievcatko podla bruska a od zaciatku sa napchavam sladkymi jedlami 🙂

adell34
18. feb 2013

@dominika1516 🙂 tak uz teda vydrz a zajtra si daj sladku fajovku na obed..drzim palce, aby si vydrzala nejest, sladka voda Ta trosku zasyti.... 🙂

deanka85
18. feb 2013

@ulu465 ja som pri prvom nemala žiadne takéto bolesti, možno tak posledné 2 týždne pred pôrodom a teraz už vyše mesiaca mam bolesti lonovych kosti hlavne po dlhšej chodzi, presne ma to boli ako píšeš ako svalovica, je to take zvláštne. Hovorila som to doktorovi, lebo som sa bala, či sa náhodou neotvaram, ale povedal, ze je to bežne a spôsobené hormonmi. Krcok drží, takze sa nemám čoho báť.