icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
21. feb 2013

@ivuskase jaaaj tak mi to mame podelene lebo ja chcem dievcatko a snubenec chce chlapceka tak kedze este nevieme tak kazdy nase babo vola svojim menom a berieme to ako sutaz ze kto vyhra 😀 ..
dufam ze aj mi sa uz dozvieme aj ked do mojej ,,sikovnej,, lekarky nedavam moc velke nadeje 🙂

julinka88
21. feb 2013

@inviav áno jedla som haribo cukríky na kilá a vlastne všetko čo sa doma našlo a aj som moc pribrala pri nom 30kg!!!!!takže z 53 bolo krásnych 83kg našťastie po tehu som zhodila úplne samo to išlo na 56kg 😀 ale teraz si dávam pozor aj ked musím priznať že práve som došla z obchodu a kúpila som si čokoládu ale inač ju nejem skor si dávam jablká na kilá 🙂 teda ked ma to drapne 🙂

julinka88
21. feb 2013

@janulienka36 ja idem tiež 11.3. tak som zvedavá a ja mám asi tiež v genetike väčšie deti malý mal 4100g a 51 cm 🙂 tak si držme palce nech to je teraz menšie 🙂

lydusska
21. feb 2013

No s tymi ponozkami a topankami ;) Mame rovnaky problem hhhh .... Len ja to Mam o to horsie ze v praci ked precadzam zbhigh risk do low risk tak sa musim aj 100x za den prezut, tak uz Len to je riadny kus prace odvedenej, aj z toho som normalne uz unavena, ale pre mna lepsie nez sediet doma ;) aj. Ked fucim ;)))). Ty este pracujes? Vidis deticky v bruskach Mame malinke, ale brusiska Mame asi riadne. Ja som to brusko az do 26teho tyzdna riadne ani nevidela a ono si vyhupslo takto pred nedavnom. Vsetky svetre su mi po pupok lol, takze uz iba tehotenske topy nosim.

ivuskase
21. feb 2013

Ja som dnes zasa neodolala 🙂

veronikabb
21. feb 2013

@adell34 mne nato dala magnezium 500 3x denne .... magnezium znizuje tlak a mne to pomohlo mam teraz normalny 🙂

mykaellle
22. feb 2013

@dominika1516 bo vari sa vam drobatko už ukáže, bože, 30. týždeň, ako to letí, mala som pocit, akoby som si test robila len pred mesiacom 😉

inviav
22. feb 2013

@dominika1516 zatial to u nas vyzera celkom dobre, teda ze ideme...ale on ma teraz taku pracu, ze stale musi byt na telefone, lebo ked je niekde nejaka porucha a chcu to opravit hned, tak treba ist...tak snad sa nam to podari, ked to uz tak dlho odkladame....uz sa nam ta poradna blizi, tak budem pevne dufat, ze budes mat dobre spravy aj ohladom pohlavia a aj toho zapalu 🙂 100x horsi porod mozno je..ale nikto to nikdy nemeral..mozno budes mat stastie a bude to mensia bolest, aj take sa vraj stava, tak mysli pozitivne a nicoho sa neboj...prezili to mnohe, prezijeme aj my 🙂 ja som na tom rovnako, tiez mam pocit, ze lepsi si ma ani nemohol najst...tak to sme mali asi rovnake stastie, ze ich stretli 😉 tak len sa dobre napraskaj dobrotami od babky...tie vraj varia najlepsie, nemam to sice overene, ale hovori sa tak

inviav
22. feb 2013

@julinka88 no fuuuha, 30kg to je veru dost....myslim si, ze teraz ked uz si davas pozor, tak to bude o inom, co sa tyka tvojej vahy a aj babatka....tak drzim palce, nech je tento porod ovela lepsi ako bol ten prvy 😉

deanka85
22. feb 2013

Ahojte všetky 🙂 práve mi prišiel domov balíček s doplnkami ku kociku. Poznáte pinkie.cz? Bože, nevedela som si ani vybrať, ale tie vecicky sú take krásne, ze som si hneď objednala ďalšie aj v iných farbách. Kuknite, určite neodolate 🙂 Ešte ze mam už aj nášho Oliverka a môžem ich hned používať 😀 😀 som totiž kocikovo doplnková maniacka 😉

deanka85
22. feb 2013

Neodolala som... Musim sa s Vami podelit ako pripravujeme Oliverka na sestricku 🙂

dominika1516
22. feb 2013

@mykaellle no ved aj ja neskutocne to leti a ani sa nenazdame a budeme tu pisat ako nase babatka rastu 🙂

dominika1516
22. feb 2013

@inviav noo tak to mame stastie a riadne dufam ze aj po porode ostane taky ale verim ze ano a ze mi bude pomahat a ze vsetko bude v pohode aby bol klud a pohoda aj v domacom prostredi 😀 ... jaaj taka praca ze nevies ked mu zavolaju a musi ist juuj niekedy je to asi dost neprijemne ked mu volaju ze ja to poznam aj Martinmal taku pracu isty cas a neraz sme museli zrusit nase vylety spolocne stravene chvilky a one veci ked sme este nebyvali spolu a bola som z toho smutna aj ked som vedela ze je to jeho praca a musi ist //
to mi mame teraz poradnu v rovnaky den ze?? .. ja sa neviem dockat uz jaaaaaj uz nech prejdu tie 2tyzdne ale este viac sa tesim na zajtrajsok len nech prestane snezit lebo od rana len pada a pada ☹

janulienka36
22. feb 2013

@julinka88 no to som rada,že som tu neni sama,čo čaká väčšie bábo...no už s tým nič nenarobíme,tak len dúfať,že nás velmi nepotrápia 😨

miamoja2012
22. feb 2013

@inviav nepotesim ta, IH ma 3 mesiace pokazene váhy na UZV... zmeral len hlavu :((

lydusska
22. feb 2013

Ahojte babulky, ako sa mi tu mate? Boze teraz pozeram relaciu o vareni a pripravuju zemiaciky na vsetky mozne sposoby, normalne keby som nebola taka leniva po dnesku, hned si idem kupit par kilov zemiakov a zajtra pripravujem nieco, bud to bude zemiakova kasa s tymianom a jarnou cibulkou, alebo taka super chrumkava placka opecena na masle s jarnou cibulkou a petrzlenom ;))). Mate aj vy taketo chvilky? Toto ma asi zabije tych poslednych 10 tyzdnov ... 😀

inviav
23. feb 2013

@dominika1516 ja som si vedoma toho, ze to urcite potom s dietatkom bude ovela viac stresujuce ako teraz ale spolocnymi silami to zvladneme...staci ked sa chce na oboch stranach..to sme uz za tie roky, co sme spolu zistili...dufam, ale ze budeme mat dobrucke pokojne dievcatko, lebo ani my sa nezozculujeme teraz pocas tehotentsva....teraz uz len cakam, kedy sa nam ocko zobudi..caka na neho na stole kavicka a mozme vyrazit na nakupy...uz sa tak strasne tesim...vcera na tej oslave ma tak napchavali, ze som sa radsej dneska rano ani neodvazila postavit sa na vahu...asi by to ani nebolo objektivne 😀 co Martin vlastne robi v praci? ..... ano, mame poradnu buduci utorok....to uz je ovela menej ako 2 tyzdne, tak sa neboj a urcite to rychlo prejde

inviav
23. feb 2013

@miamoja2012 ja mam take podozrenie, ze my asi nechodime tomu istemu doktorovi...aj ked inicialy maju rovnake...ja totizto nechodim do NZ ale do Surian

mariettka27
23. feb 2013

@lydusska ahojky,papaj kľudne na čo máš chuť,asi si to pýta bábätko...ja tiež stále maškrtím... 😉 ...inak aj tu je dobrá stránka "čo dnes varíte?dajte inšpiráciu"...chodím tam slintať každý deň a aj skúšam receptíky od báb 😀

lydusska
23. feb 2013

@mariettka27 noooo to je dobry napad, mozno i ja zacnem na to foum chodit lol 🙂)). Ale zo vcerajska mi ta chut na varenu cerstvu zemiakovu kasu nepresla, tak si ju idem veru uvarit, lebo lepsie ako nejake take away co ani neviem co si davam do bruska. A k tej zemaikovej kasicke si urobim i nejake to kuracie stew, uvidim co najdem zlacnene v Lidli lebo nemam pre koho varit iba sama pre seba, takze mi fakt staci malinko a nechcem vela toho varit, lebo i tak to nespapam ... A co ides teda dneska varit? Si sa inspirovala na tom fore? Moje babenko uz vystraja, tazkze Adamko je uz hladny, je na case si ist nieco kupit a zacat varit lol ;).

simuska1976
23. feb 2013

@deanka85 to je naaaaaadherneeeee🙂 Moj 3,5 ročný syn privítal sestricku v porodnici fackou☹ Mi vtedy nebolo všetko jedno, ale teraz po skoro desiatich rokoch sa na tom super zabavaju🙂

mariettka27
23. feb 2013

@lydusska ja som mala v týždni zemiakovú kašu a rybie filé na masle a kmíne a k tomu som si spravila uhorkový šalát...tiež varievam väčšinou len pre seba,ale snažím sa pestro a zeleninky a ovocia veľa...ja obľubujem mcdonald,ale teraz v tehu mi je z toho zle,taktiež milujem čínu (priamo od číňanov),ale som sa jej teraz vzdala....keď si niečo fajnové ukuchtíš sama,aspoň vieš,že je to z dobrých surovín a čerstvé 😉
ja idem dnes halušky so syríkom a slaninkou a ešte aj šošovicovú polievku...je doma aj manžel,takže to spapáme 🙂...inak vieš čo robievam,keď mám chuť na niečo čoho sa nedá uvariť málo?minule som mala napríklad veľkú chuť na klasický guláš s chlebíkom,tak som navarila a vriace to dala do fliaš a otočila hore dnom,vydrží to aj 3-4 mesiace... a trošku som si nechala a zjedla...

simuska1976
23. feb 2013

@lydusska mnǎm, tu placku by som si dala🙂

ivuskase
23. feb 2013

Joj baby moje prave som sa dorazila sosovickovou polievkou a palacinkami s dzemom a cokoladou, ledva fucim a aj tak by som este nieco zjedla

darina85
23. feb 2013

Dievčatá prosím, ako sa pridám do skupiny? Asi som slepá, ale ozaj to nikde nevidím :(

deanka85
23. feb 2013

@simuska1976 Fuuha, no ja pevne dufam, ze u nas to tak nebude. To by mi bolo luto, aj ked sa chystam na to, ze bude maly ziarlit..

simuska1976
23. feb 2013

@deanka85 Ti moji dvaja na seba žiarila stále, ale maju sa radi 🙂

lydusska
24. feb 2013

@ivuskase mmmmm dobra kombinacia ;))). lol ja som vcera vecer vypila na posedenie 2litre plnotucneho mlieka, uz sa tesim zase n tu vahu koncom tyzdna, brrrrr .... no budem teda zirat ak moje babo bude mat alergiu na kravske mliecko hhhh 😀

lydusska
24. feb 2013

@darina85 Ahoj Darinka, nemusis sa nikam pridavat, toto je otvorena diskusia vsetkym buducim mamickam ;))). Prispievaj nam sem a budes medzi nami ;)!!! Inak blahozelam k tehotenstvu ;)), aj vies co cakas, ci sa nechas prekvapit?

dominika1516
24. feb 2013

@inviav Martin robi skoro na vsetkych strojoch vo firme programuje ich a tie nasledne vyrabaju kusy najcastejsie suciastky do tych velkych strojov ako su lktcky a tak podobne proste srojipri stroji a tuka donho 😀 .. noo mi sme boli a poviem ti bola som hotova ale uz mame skoro vsetko uz len mne nocnu koselu a z lekarne lieh kalciovu masticku a Martin zhana aj monitor dychu 😉 .. noo tak ja som nervozna dost niekedy ale to vacsinou zo svokry alebo z toho ze privelmi rozmyslam nad tym ze ako to budeme mat dalej ci sa konecne rozbehneme niekam a tak ale inak mi Martin robi idealne podmienky na pokojne tehulkovanie takze medzi nami je to uzasne a snad to prenesieme aj na babatko a dufam ze nech bude ci chlapcek alebo babika tak bude po Martinovi lebo ja som bola vraj extremne zle a urevane dieta 😀 ..
a vy ste co ponakupovali a co este zhanate?