Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dominika1516 @inviav no akurat som sa vas chcela spytat ci uz mate vsetko pripravene na prichod? Ja vacsinou vsetko ale asi ten monitor dychu nebude kupovat lebo Adamko bude s nami spinkat v spalni v postielke tak to snad nebudem potrebovat, ako keby spinkal v inej izbe, tak isto kupujem, ale takto snad netreba. Kolko mate bodiciek s dlhym rukavom a kolko s kratkym? Kolko ste kupili bodiciek na spinkanie? ja mam zatial na spinkanie 3x, s kratkym rukavom mam 10x a s dlhym rukavom mam 3, tak neviem ci mam este tie na spinkanie dokupit a aj tie s dlhym rukavom alebo nie? Co vy na to? Ako ste na tom? Kolko mate kusov z kazdeho? nechcem toho prilis vela kupovat, lebo som kupila iba tie velkosti 62ku co je na 0-3 mesiace, takze mu to bude isto vacsie ale nechcem kupovat tie novorodenecke lebo z toho isto rychlo vyrastie za 2-3 tyzdne.
@dominika1516 ahaha myslis to s tym varenim ked pozeras nejaku relaxiu o vareni? No ja mam obcas take chutky ze mi ani to statie u sporaku fakt nevadi 🙂))). Co dnes planujes, ides sa s drahym niekam prejst von?ako je doma, uz aspon zacala byt teplota nad nulou, ci stale sa drzi pod nulou?
@lydusska no ja mam na spanie starsie vecicky - dupacky a body - nemusela som všetko kupovat nanovo.....
na dlhy rukav mam priblizne 7 ks body a na kratky tiez tak nejak
ale tiež mam take supravky - dupacky + kosielka, a par samostatnych teplackov
to sa neda odhadnut, kolko toho budeme potrebovat a tiež zaleží od počasia
mne este chyba nejaky hrubsi svetrik alebo bundicka, lebo myslim ze pri odchode z nemocky nemoze ist len v body + deka
tiez mam prichystane vel. 62 , no zalezi aj od velkosti babenka, no u mna to bude valibuk ,takze ja mensie nepotrebujem
@dominika1516 aha..viem si to zhruba predstavit..take nieco robi aj moj sused....to je dobre, ze ste tak dobre nakupili...ja mam uz nastastie nocne kosele 3, takze to uz netreba....my sme isli aj napriek tomu, ze tu strasne lialo a boli sme v drogerii, tam som si kupila malinky samponik do nemocnice a aj zubnu pastu a potom som isla do detskeho obchodu, mali tam krasne deky, tak jednu mam doma a kupili sme aj plachticku a to je cele...chceli sme ist kupit este nejake oblecenie, co nam pre malinku chyba, ale ten obchod, do ktoreho som chcela ist ako naschval nebol otvoreny....no nevadi, budeme musiet ist este niekedy nabuduce....okrem tych par kusov oblecenia uz vsetko mame az na dojcensku podprsenku...ale tu podjem kupit az pred porodom....este ze je Martin taky ohladuplny a robi ti to vsetko prijemnym 🙂 aj ja ti to zelam, nech je babatko po nom
@lydusska my mame uz vsetko az na par kuskov oblecenia...nemam to presne zratane, tak neviem presne...ale viem, ze je toho dost a este sa nam ohlasili nejake navsetevy uz na maj, tak neviem ake velkosti prinesu, ale ked to budu malicke, tak asi ani vsetko neobnosime 😉 mne sa zda, ze co sa tyka bodyniek na dlhy rukav, tak tych mame 4 velkosti 56 a 5-6 velkosti 62...potom mame kopu na kratky rukav a myslim si, ze viac ani netreba....dobre rozmyslas, ja mam vo velkosti 56 toho strasne malinko a myslim si, ze to staci...keby sa babatko nahodou narodilo mensie, tak ocko popripade este nieco dokupi a bude
@inviav no presne tak i ja rozmyslam, ze keby sa narodilo babenko mensie, tak ked tak ocko narcyhlo skoci nieco malinkate kupit pre Adamka ;))). Ved i vacsie zatial moze na sebe mat, i ked sa v tom asi utopi, ale tak na zaciatok noveho zivota to je v pohod, hhhh ten prvy dnik a tak ....
@darina85 nemas za co dakovat, tak gratulujem k dievcatku ;))) .... aj uz vies meno? Ci radsej nechces sirit? kEDY MAS PRESNE TERMIN ?
@janulienka36 NO JA BY SOM RADA NA spanie pouzivala starsie veci, ale bohuzial nemam po kom ... nemam nikoho kto by mi mohol dat take vecicky .... takze som bola nutena vsetky nove kupit .... ale to si dobre vymyslela s tymi starsimi vecickami, na tom nie je nic zle ak su zachovale.
baby,možno hlúpa otázka,a čo sa vlastne oblieka bábätku na spinkanie?
@mariettka27 ja mam pre malu tie vaky vlastne ako nocna kosuelka len dole su gombicky, bude sa mi tak aj lahsie prebalovat v noci a myslim, ze aj pre nu to bude pohodlnejsie na spinkanie
@mariettka27 no alebo mozes dat iba babatku take bodicko co bude nosit i cez den, len s rozdielon to bude ze to bude mat cele nozicky a cele rukavy ;))). Alebo mozes iba bodicko bez noziciek ;))) a dat ho do toho navleku ako Ivka hovori. Alebo iba prikryt dekou, alebo zabalit do zavazovacky, tam je kopa rieseni, ako sa tebe len chce a malemu/ej to bude vyhovovat
@lydusska fuu tak to mas riadne vela veciciek 😉 ja mam tak po 2ks z kazdej velkosti ale iste este zatrielime do obchodikov ked sa dozvieme pohlavie 😉 .. normalne az som zacala rozmyslat ci nemame malo veciciek ale ja som viacmenej nakupovala len do porodnice nejake a potom tie 62velkost co su od 0-3m co si spominala lebo si myslim ze budem mat vavsie babo ako 0-0 😀 :-P ... a monitor neviem ci chcem ale asi ho radsej budeme mat no stale vaham ci to nie je zbytocne ked mame postielku hned vedla nasej ..
jooj mi hovor ja som neskutocne leniva :'( .. dnes asi prechadzka nebude lebo prsi ale ideme do mesta pozriet nejaku komodu pre babatko lebo sme zistili ze mame malo miesta na jeho vecicky a chceme nech ma samo nejaku komodku alebo skrinku vies ze mam vsetky veci pokope 😉
@inviav dakujeeem :-* ..
noo tak a teraz vidim ze som zabudla sampon a pastu si mi pripomenula :-P a este dokupim nejake spolahlive vlozky a nohavicky poporodne na tie prve katastrofalne dni ale mam pocit ze vzdy ma nieco napadne co nemam aj ked si myslim ze uz mame vsetko 😀 😀 ...
jaaaj tak to ako naschval mali zatvorene :-P .. inak dnes mam uplne stastny den lebo vcera sme boli u nasich a pozerali sme ja Martin a moja mamina byty a nasli sme jeden uzasny a k nemu uchvatnu hypoteku so statnym prispevkom pri ktorom nepreplatis vela a aj mesane by nas vysla len na 70€ takze uzasne uz len nech prejde april a mozeme vybavovat vsetko snad sa to uz podari lebo sa to vyvyja pekne aspon na tej teoretickej urovni 😉
@dominika1516 ahoj, vecicky ako gatky a pastu atd..tiez nemam pokupene, vlastne je toho vela, ja si stale myslim, ze mem kopu casu a ked pridem sem a citam, co vsetko uz baby maju, tak som v strese 🙂 drzim palce s bytikom, nech vam to vyjde. A kde v ktorom meste chcete kupit?
@lydusska jeeeej, vy budete mať Adamka ?
aj my....... 😅
AHoj,. uz ste oznamovali zamestnavatelovi datum nastupu na materskú (povinné sme 30 dni vopred) ? Mate uz nejake tlaciva do SP alebo nieco? to oznamenie si len napisem sama, vsak
@miamoja2012 mne moja doktorka povedala, ze papiere mi da ona a tie das zamestnavatelovi a on nahlasuje do SP alebo ked nepracujes tak ty ich odnesies do SP hadam som dobre pochopila 🙂
@veronikabb Áno, je to tak ako píšeš 🙂
@deanka85 to je fajn doktorka mi to uz davnejsie spominala tak som nevedela ci si este dobre pamatam. 11.3 idem na poradnu tak mi uz aj da papiere 🙂
Ahojte baby tu čítam o výbavičke a zariaďovaní ....no mne chýba ešte strááááášne vela vecí a musíme vymalovať a nábytok v spálni trošku prehádzať aby sme sa zmestili a mám hlavu v smútku lebo náš prvorodený neviem či ho nechať ešte s nami v izbe alebo mu narýchlo spraviť izbu hore na poschodí u svokrovcov ale nechcem ho zas odstrčiť na vedľajšiu kolaj tak neviem čo mám robiť bo ráno vstáva do škôlky a asi by sa pri malom moc nevyspal
Čo by ste vy urobili na mojom mieste????a hlavne keď sa na bračeka neuveritelne teší?????
@julinka88 fuha ja nemam nejake skusenosti ale len vyskusat sa s nim porozpravat a uvidis ako to vezme alebo sa zatvari ... skuste nanho ist s tym, ze uz je velky brat a velki bratia uz spinkaju sami vo svojej izbicke v noci a cez den mozu byt spolu 🙂
@julinka88 no my sme sa sťahovali do noveho domu, ked mal maly 2 roky...vtedy sme mu spravili svoju izbu.....sice aj tak väčšinou spaval s nami, ale kym sa Natalka narodila - to mal 4 roky - sa to nejak ustalilo....potom nastalo obdobie, ked žiarlil že ona spava s nami a on nie 😒 tak to väčšinou vždy prešiel v noci k nam a potom sme sa tlacili v nasej posteli, alebo sa manžel rozhodol,že ide on radšej spať do jeho postele.....no kedže to nechcel akceptovat,že musi spať vo svojej, tak ked mala malá asi okolo 8mes. dali sme jej postielku ku nemu do izby, a to ssa mu pačilo....že akože dava na nu v noci pozor.....tiež bol velmi naučený na nas a nechcel to pochopiť, že musí spať sám
@ivuskase
@lydusska baby,a tie spacie vaky ste kupovali akú veľkosť?nie je 56 malá,veď z toho nám vyrastú za 2-3 týždne,či?
@julinka88 ahoj,tiež nemám osobnú skúsenosť,ale možno by som ho radšej nechala pri sebe,lebo by mohol na bračeka začať žiarliť...môj starší brat na mňa žiarlil,keď som sa narodila (on mal tak 2,5 roka) a kusol ma do prstíka,keď som spinkala 😒
@adell34 upokojím ťa,ak napíšem,že mám kúpenú iba jednu nočnú košeľu pre mňa,pre bábo asi 4 ks body,2 dupačky,2 tričôčka,fľaštičku,dečku,osušku a nejakú drogériu a plienky?...a ešte som kúpila monitor dychu na bazáre... 😉
chýba mi tiež veľa ešte....kupujete dievčatá aj nejaké mini svetríky a mikinky?ja mám len body dlhý rukáv zatiaľ...
baby, užasny rozhovor s osvieteným lekárom pôrodníkom, odporúčam prečítat..hlavne pre tie, ktoré zvažuju cisársky na želanie...
@adell34 dakujeeem verim ze sa zadari lebo je to uz v stadiu ked sme obaja rozhodnuty uz len dajaka kalamita v rozpocte nam moze pokazit plany 😀 .. noo ved aj ja stresujem ked niektore baby citam ze uz su aj pobalene a vecicky maju poprate a pozehene a ja nic este ani komodu doma nemam na babatkovske vecicky 😉
@lydusska ahoj lydus. akurat citam,ze si tiez musis kupovat nove vecicky. Ani ja nemam po kom zdedit. Ja som kupila zopar z ebay. Nepozerala si tam nahodou (ak ti teda nevadi ze nebudu cisto nove). Ja si vzdy zadam "baby boys clothes 0-3 months" a tie vecicky su fakt krasne. A velmi velmi lacne. Cena vacsinou zacina na 0.99. Skus si pozriet. Ja som tam kupila aj monitor dychu za £27. Tiez som tam kupila nabytok do detskej izby. Postielka (taka vacsia co sa da neskor prerobit na detsku postel), skrina a sada suflikov za £175 od mamas & papas. Tieto sady vacsinou idu po £1000. To len taka rada, ze ak ti to nevadi ze su veci second hand pozri si ebay, ja tam vzdy nieco najdem 🙂

@lydusska aj ja mam take chvilky ale rychlo ma to prejde ked si predstavim ze musim stat pri sporaku 😀