Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@mariettka27 ahoj, ano 😉 upokojila, ale teraz v marci uz pomaly zacnem, hlavne veci do porodnice, keby daco...
@janulik_81 no moja aj by som sa tam sla pozriet, ale uz vsetko mam, teda myslim take tie nevyhnutne veci ... Mam Len dilemu co sa tyka tych bodiciek ci dokupit alebo nie? Ale zase hovorim si ze ked tak po navrate z nemocnice dokupim ak bude potreba... ;). Ale dakujem za radu, mozno tie vacsie vecicky juknem neskor ked bude treba, lebo I tak si myslim ze makeup nebudem nijako fesakovat do 3mesiacov ... Bude iba papat a spinkat asi ;). Ako sa ti inak dari? Maly kope? Mna dnes vobec nic, tak neviem ... Ked pridem domov troska budem musiet potyrit brusko aby som vedela ze je tam ok a spokojny.
@lydusska maju tam vselijake vecicky,podelene je to vacsinou ze 3-6,6-9 months atd. A za £5 kupis aj pat veci, a vacsina z nich su next,mamas &papas a tak. Ja som uz kupila aj nejake ze 3-6m. Inac sa mame dobre, nastahovali sme sa do noveho domu tak som bola dost busy. Maly je dnes tiez trosku tichsie,inac kope o dusu. Ale paci sa mi to ked sa mi tak nadvyhuje brusko 🙂. Vy sa ako mate? Tak uz ste na Adamkov prichod riadne nachystany 🙂. Uz co by tu boli. Dokedy budes robit? Ja asi az do zaciatku maja, termin mam az 16maja. Ono to preleti ako voda 🙂
@dominika1516 no po pravde ja ziadne novorodenecke nemam ako som uz spomenula vyssie. No a co tak vyhrniem rukavy na tych par tyzdnov ;). A ten monitor dychu, je asi dobre mat, ale ja Di hovorim Ved ho budem mat u seba tak naco mi je ten monitor? Lepsie bude ked sa budem spoliehat sama na seba, ale Kato keby Adamko spinkal vo vedlajsej izbe tak isto ho kupujem. Ako sa inak citis moja? Co ta tvoja frfla doktorka, uz si u nej bola? Co ten glukozovy test, ti ho uz robila? Co sono, vies kedy ho budes mat?
@janulik_81 takze uz ste v novom? To je uzasne pocut take spravicky. Moc blahozelam. Som si aj myslela ze si busy lebo neprispievas sem vobec. No isto tam pozriem. Ja planujem do prace chodit do polky aprila ak teda vydrzim. Lebo uz teraz som unavena uf ;).
@dominika1516 ja som objavila taky malilinky samponik v DM-ke..co sa tyka mojich vlasov, tak je mozno na dve pouzitia, ale myslim si, ze to uplne staci....ja mam ten jeden balik vloziek a este si kupim jedny always-ky, lebo mi pisala znama, ze aj tie treba..ale urcite bez kridelok, lebo to by som len zbytocne pretiekla vraj....no uz mi to ani velmi nevadi, ze ho mali zatvoreny....dnes som bola na mensom nakupe a robila som sumar a chybaju mi vlastne uz len 3 bodynka a jedna ciapocka a pre babatko mam tym padom uz vsetko....teda vsetko okrem plienok...ale to zatial nekupujem, lebo mam 2 moznosti ich lacno kupovat, len este mi musia zistit ceny a ja sa rozhodnem, ktora ponuka bude pre mna vyhodnejsia 🙂
tak to sa tesim, ze sa vam to takto pekne risuje....no tych 70€ vobec nie je vela..oproti tomu, co mi platime za domcek, tak je to nic...ale my sa s tym nejako popasujeme...daj potom vediet, ako sa to vyvija a drzim palce
AHOJTE BABY NECHCELI BY STE SA PRIDAT ? MAME NOVU SKUPINU NA FB PRE VSETKY MAMICKY SNAZILKY AJ TEHULKY 🙂))))
@lydusska jooj doktorka stale to iste neochota a nespolahlivost spojena s nezaujmom takze u nej vsetko po starom 😉 .. na gluko som bola a ta vodicka mi chutila veeeeelmi takze super bolo a na sono idem 5.3. takze sa zas tesim ci sa nahodou nedozviem pohlavie no bojim sa ze zas budem sklamana ..
ved aj mi mame postielku hned vedla nasej a preto ja vaham ci ten monitor kupit alebo nie stale mam taku dilemu raz hej potom ze netreba no proste sa neviem rozhodnut tak som povedala Martinovi nech to rozhodne on a bude pokoj 😀
nooo presne velmi dobre riesenie ved mozno sa nam narodia vacsie babatka a potom tie veci boli kupene zbytocne ..
@dominika1516 neviem aku mas zdravotnu ale union a dovera vraj tie monitory poziciavaju ... zajtra idem na skusy do svojej poistovne tak uvidim ako to je
@inviav jaaasne ze dam a dakujem v sobotu mame stretnutie s mojim ujom on je financny poradca tak ocakavam od neho len same pozitiva :-P
jeeej tak to je super ze uz len toto ti treba aj ja uz nekupujem oblecenie ved na prvy mesiac najmenej iste mame vecicky a potom dokupime ved este neviem ake babo budeme mat mozno bude malinke a mozno oooobrovske 😀 ..
my uz mame aj plienky jedny tie pampers newborn to je nejake 43ks balenie myslim ci tak nejak to mam do porodnice a potom sme zobrali este jedny vyse 70ks pampers premium care a tie asi aj budeme pouzivat ale to uvidime vsetko podla toho ako na nich bude drobec reagovat 😉
inak dnes som pozerala na seba v zrkadle a katastrofa nieco riadne som sa rozbachtala a aj celulitidu mam na zadku a stehnach a to som este nevidela na seba ani ked som bola predtym silnejsia normalne mi az do placu bolo ze co sa to somnou stalo a ako vyzeram a to este nie je koniec tehu :'(
@veronikabb heeej viem ze poziciavaju ale za 30€ na polroka a to si volime kupit a potom ho predat .. 😉 .. a ty budes mat? a budete mat male u seba v spalni ci bude mat samo izbycku?
@dominika1516 no ja vela o tom neviem ale zajtra tam aj tak musim ist tak sa nato hned opytam ako to je ... male bude pri mne ... nenecham ju samu v izbe
Neviem, ked vravite, ze budete mat babo pri sebe to je sice fajn, ale to budete 24 hodin denne hore ho zledovat ci dycha? Ja viem, ze pred parrokmi sa bez toho vsetci obisli, ale ja budem ovela kludnejsie spat aj ked bude malinka vedla mna. A zasa ja to beriem, ze my planujeme este tak dve tak to vyuzijeme 😉
@veronikabb aj ja mam postielku hned vedla seba viem ze tak budem pokojnejsia nez mat male vo vedlajsej izbe minimalne taky rok a pol bude a nami a potom uvidime 😉 ..
@dominika1516 to je dobre, len sa poradte 😉 my sa tiez s kazdou vacsou investiciou radime s financnym poradcom....ja som myslela, ze uz nam chybaju len bodynka a ciapocka a mame oblecnenie na 3 mesiace...verim ze to bude stacit, to co mame...ja mam trosku strach...ja som mala ked som sa narodila 3,5kg a bola som take malicke babatko 52 cm ale Marian mal az 4kg, tak dufam, ze sa Simonka tiez taka velka nenarodi...hoci ked tu citam niektore mamicky ake velke deticky porodili, tak mam pocit, ze 4kg babo je len taky chrustik....som uz zvedava na poradnu, kde nam konecne doktor povie uz aj vahu a aspon zistim, ci nie sme prilis velky...ja som rozmyslala, ze zo zaciatku kupim tie premium care a potom po case sa uvidi ake budu babatku vyhovovat....ale co to pises, ved sme krasne tehulky 🙂 netreba sa moc v zrkadle skumat a uzivat si krasne bruska, ktore mame
@dominika1516 Ahoj domi chcem sa ťa spýtať či si nerozmýšlala nad tým že by si išla na jedno sono za účelom zistenia pohlavia k inému dokymu lebo keď to tu tak čítam tak tvoja doktorka je trochu divná 😒
@julinka88 rozmyslala som aj sme sa o tom bavili s drahym ale nakoniec sme to nechali tak lebo aj keby sme sli tych 40km na sono tak nemame istotu ze sa tam dozvieme pohlavie tak sme si povedali ze ak nam to nepovie moja lekarka tak nam to povedia v porodnici alebo sa dozvieme az pri porode ved vybavicku uz mame celu takze netreba nam vediet v akych farbach budeme zatial a potom po narodeni uz dokupime vecicky bud v ruzovuckej alebo modrej 😀 😀 😀
@inviav no ved tiez som rozmyslala ze na seba budem pozerat ako na tehulku a nie ako na tucnejsiu verziu mna samej 😀 😀 .. noo ved aj ja sa bojim ze bude velke babo lebo ja som mala 3.6kg a 50cm a Martin tiez tak priblizne no ale pri tom ako papam a ako mi lekarka hovorila ze je velke tak ma to desi povedala mi ze som tyzden popredu .. ale hlavne nech je zdrave a nech zomna ide ryyyychlo 😀 😀 .. no aj ja som zvedava na poradnu ako sa vsetko vyvinulo za tie 2 mesiace co som babatko nevidela a to teraz budu meraj aj prietoky ze?! snad sa male natoci dobre a uvidim pindika alebo pisulku :-P a uvidim aj co mi povie na neuspesnu liecbu toho zapalu a ako som dopadla na gluko testoch ..
Ahojte kocky, takze nasa poradna nic moc mala je dole hlavou ale mame ledva 1200g co sa lekarovi zdalo ze je malo a napisal mi odporucanie na prietoky tam ideme vo stvrtok vecer a podla toho sa uvidi ci bude nutna hospitalizacia alebo nie, tak drzte palce aj som si poplakala dnes kolko vazia vase babatka????
@froggynka2013 ahoj,veď 1200 g sa mi nezdá tak málo...neboj sa,určite bude všetko v poriadku...prietoky už budú robiť aj nám na najbližšej poradni,takže to nie je nič nezvyčajné...čo sa týka hospitalizácie,v tomto týždni je to už tiež normálne,kamarátky ležali aj 2-3 x v posledných týždňoch,keď sa lekárom nezdali prietoky...náš mal v 28+5 okolo 900 gramov,takže možno bude teraz ešte menší ako tvoja bambuľka,keďže priberajú teraz cca 100 g za týždeň (od 32 týždňa priberajú cca 200 g)...a mne bolo povedané,že je to OK...hlavne buď kľudná,aby si nerobila zle sebe a ani maličkej...držím palce,aby bolo vo štvrtok všetko v poriadku... 😉
@mariettka27 Dakujem velmi pekne za podporu som z toho na nervy lebo chodim do sukromneho centra a nemaju termin tak udem inam kde si to budem platit ako som napalena a nestastna..a este mi napisal do papierov placenta II-III, neviete co to znamena?
@mariettka27 My sme mali v 27tt okolo 990g len sam im nezda to ze kolko pribrala do dnes...to asi bude ten problem ze to je ledva 200g
@froggynka2013 pre svoj kľud skús určite ešte vyšetrenie niekde inde,aby si bola pokojnejšia...za tých pár eur to určite stojí...oni niektorí tí lekári zbytočne stresujú,nechápem len na čo je to dobré,už mi lezú na nervy s tými tabuľkovými hodnotami...veď musíš byť v prvom rade v pohode ty,aby bolo aj tvoje bábätko... 😉
ja som vďačná mojej dr,že ona ma upokojuje,že je to OK,lebo zasa ja sa jej pýtam čo ma zaujíma...dnes som bola len pre recept a sestrička sa už pýtala,že kedy by som mala ísť na materskú....tak som sa jej rovno pýtala,či mi nebudú meniť termín pôrodu,že sme o týždeň menší a ona že nie,že veď bábo zodpovedá pôvodnému termínu...a to ti vravím,že sme mali na konci 28 tt len niečo okolo 900 gramov...
držkaj sa a neboj,naše deťúrence si zoberú od nás čo im treba,budú to určite krásne zdravé detičky 🙂
@mariettka27 A az teraz som si vsimla, ze mi do knizky este napisal ze placenta II-III. ako ja neivme o com im ide, stale vraveli ze mala je mnesia a nikto to neriesil a teraz to zaciname riesit, ach jaaaj snazim sa mysliet pozitivne ale nejako mi to nejde....som z toho velmi smutna a taka nestastna neivem co a ako dalej...uz aby bol stvrtok poobede....
@froggynka2013 to neviem o tej placente čo to znamená...ja by som skôr povedala,že nech už je aspoň taký jún,že už budeme mať dietky pri sebe a už aj budeme ako tak vedieť čo s nimi robiť 😉 ...už nám nezostáva veľa času,to už nejako zvládneme...ja už sa trénujem na prebdené noci,nemôžem vôbec spávať....ty si na tom so spánkom dobre?
@mariettka27 ja spanie uplna katastrofa, a tieto posledne dni uplne zlee...vecer nemozem zaspat a rano som okolo 4,30 hore a koniec...ani za nic zaspat....ja uz cakam na zajtra co nam povedia...bojim sa co bude...ale musim mysliet pozitivne...

babulky dik za rady tak zatial ho necháme s nami v izbe a potom uvidíme ako sa to vyvinie a možno bude bábatko dobré a nebude sa v noci moc budiť 🙂 optimizmus 🙂