Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@froggynka2013 určite všetko dobre dopadne,neboj 😉 ..ja idem až 14.3,to je ešte ďaleko...pravdupovediac sa drobcovi prihováram stále,aby poriadne papal v brušku,aby nám narástol... 🙂 ...ale myslím pozitívne...nič iné si nepripúšťam 😉
@dominika1516 moznoze teda babatko nebudes mat velke, ale sa praveze o tyzden skor narodi ako mas termin...my sme zatial na kazdej poradni zopovedali tt...takze zrejme nie sme velki...uvidim este co mi povie teraz, ze kolko vazime a porovnam to potom s ostatymi....nieviem, ci sa budu merat aj prietoky...ja len viem, ze sa pred vysetrenim mozem naranajkovat a to pre mna ta najdolezitejsia informacia 😀 co sa bude diat v ordinacii, tak to sa necham prekvapit...dufam, ze sa ti teda dobre natoci a aj to moje by sa mohlo a to dolu hlavickou..naposledy bola zadockom a zda sa mi, ze stale je tak isto...aj jej dohovaram, ze maminka nechce mat jazvicku, tak nech sa tam trosku popretaca na spravnu poziciu..mohlo by to zabrat 😀 ked ti doteraz nevolala ohladom gluko vysledkov, tak su asi dobre
@inviav nevolala tak snad to je vsetko dobre ale je dost mozne ze zas zabudla zabolat .. uvidim co a ako v poradni a snad aj moje babatko poriadne pomera a ze mi malicke uz konecne ukaze co ukryva medzi nozickami 😉 .. hehe ty nechces jazvicku a ja nechcem kontrakcie 😀 😀 .. ja by som aj jazvu prijala ale tak ide leto a budem chciet urcite chodit polonaha po vonku ako mam vo zvyku teda ak dovtedy schudnem cize tam jedine by mi jazva vadila :-P ..
dnes ma zas chytila panika a nervy lebo som sa zamyslela nad vsetkym co babatko bude potrebovat a vyzadovat odomna a chyta ma kusok stav ze ci to zvladnem a ci Martin ostane taky dokonaly ako je teraz aj potom a co svokra ako to zo zaciatku zmaknem kym sa odstahujeme lebo viem ze sa nemozem stresovat aby som neprisla o mlieko alebo nervozitu nepreniesla na malinke a doapela som k zaveru ze Martinovi verim a to so svokrou vyriesim zamknutymi dverami a veeeelmi castymi prechadzkami 😀 😀
@froggynka2013 k tej placente nie je to nahodou zrelost placenty? III. by mala byt uplne zrela 🙂
@froggynka2013 teda ak sa na to pytas, az teraz som si to vsimla 😅
Ahojte, dnes sme boli u doki, sme tabulkove... 🙂
Tehulky srdečne vás pozývam :
Uputavka na film Podoby pôrodu https://www.youtube.com/watch?feature=player_em... ktorý sa bude premietat na Slovensku so SK titulkami http://www.zenskekruhy.sk/akcie/pozyvame-vas/it...
@ulu465 No neviem ci by som v tomto tyzdni bola rada aby som mala uplne zrelu placentu sakra!!! dnes ideme na vysetrenia drzte palce
Takze kocky ideme do nemocnice, rano prijem! Dbajte na to aby Vam lekari poriadne pozreli placentu a prietoky,my mame prietoky hranicne a placenta nam predcastne starne, takze ideme do nemocnice.... Snad nas pustia domov coskoro
@froggynka2013 somnou ležala v nemocke jedna tehulka ktora mala tento problem ako ty placenta staršia ako dieta a už ju do porodu domov nepustili veru 😕 Bola až do konca v nemocke,neviem či je to take nebezpečne či ako .
@froggynka2013 tak sa drz moja a neboj vsetko bude v najlepsom poriadku
@bubinko83 No tak to si ma velmi nepotesila, mne zatial povedali ze na par dni na porozovanie my okrem kocika a par veci nemame pre miminko ziadne nachystane veci ani nakupene, takze to bude kopec srandy, ale verim, ze nas pustia este domov.
@froggynka2013 Ahojky tak sa držkaj budem na vás myslieť nech je všetko v poriadku ☹ mysli pozitívne aj keď je to ťažké
@froggynka2013 Držím palce, nech vás čoskoro pustia domov. Nestresuj, všetko bude ok..
@froggynka2013 z celeho srdca ti prajem aby si tak nedopadla a išla čim skor domov 😖 nechcela som ta vystrašit ale koniec tehu je vždy viac menej rizikovy a hlavne je aby ste boli s drobcom zdravy tu nemocku už prežiješ,pokecaš s inymi maminkami a ubehne to.Prajem vela štastia 🙂
@dominika1516 no uz sa nam to krati do toho 5-teho a neviem sa uz dockat a nielen na moje zlaticko ale aj na tvoje spravy 😉 ty takto polonaha zvyknes chodievat? ja ani nie 😉 predstav si, ze vcera aky "kompliment" som dostala...pytala sa ma jedna znama, ze kolko som uz pribrala a ja jej na to ze 4kg a ona hned na to, ze cooo? no vyzeras, ze uz mas na sebe 14 a nie 4....neviem sice podla coho to usudila, kedze som mala obleceny kabat, ale tak dobre...normalne mi hned kleslo sebavedomie.....mna toto chyta uz dobre dlho..vobec sa nebojim porodu ako skor toho, ci vsetko po porode zvladnem....mozno sa ta tvoja svokra po case zmeni...ktovie
@inviav jaaaj tak ta ti ale riadne siahla na citlivu temu ani sa necudujem mna sa zas dnes kolegina pytala kolko som pribrala a ked som jej povedala ze skoro 20kg tak len kukala ze kde ich vraj mam tak som povedala ze v cickach a zbytok je babo 😀 😀 .. noo ved toto ale ja sa ododnes bojim aj porodu a to panicky videla som totiz videa klasickeho porodu bez epiduralky a mam strach v ociach este teraz .. aj ja sa uz neviem dockat utorka ale zas idem s malou dusickou ze ci zas neodidem sklamana a bez toho aby som vedela co cakame aj ked v podstate uz je to jedno kedze vybavicku uz mame a navyse o cca 2mesiace ho budem mat v naruci ale aj tak ma uz zerie zvedavost 😀 😀
hehe si dala dobry vtip ze sa mozno zmeni 😀 😀 😀 ale moooooooozno taka malilililililinka sanca je a dnes som zistila ze keby bola dakedy tehu moja svagrinka tak chce aby jej mama(moja svokra) sla byvat k nej do CR a pomahat jej takze najblizsie ako dojde svagrina jej zamenim antikoncepciu za homeopatika 😀 😀 😀 😀 😀 .. som to povedala Martinovi tak sa smial jak blazon a povedal ze jeho sestre musi riadne hrabat keby daco take chcela :-P
@dominika1516 myslim si, ze niektori ludia by sa mali naucit, ze su veci, ktore sa tehotnej zene nehovoria....mali by sa podla mna len same lichotky, lebo je to niekedy dost narocne obdobie.....presne tak, ako to tebe povedala....naco take nieco vobec pozeras? nikdy predsa nevies ako to bude u teba a mozno to vobec nebude az take hrozne ako si teraz predstavujes....uvidis, ze to hravo zvladneme, ved co by sme pre tie nase deticky neurobili..no nie?....budem pevne verit, ze tentokrat sklamana uz neodides...sice vsetko zalezi od doktorky, ale hadam sa uz bude dat volaco vidiet....ja ani nedufam, ze by sa ta moja zmenila, ale hovori sa to tak, ze by sa babatkom v rodine ludia mali trosku pomenit...no som zvedava...na leto som si uz vybrala saticky, ktore si kupim a budem v nich chodit na prechadzky, kedze pochybujem, ze sa napracem do rifli, ktore som nosila pred tehotenstvom...ani som to teraz neskusala pre pokoj na dusi, tak skusim to tak cca 3 tyzdne po porode 😀 tak sa tesim, ze uz nas caka len posledny mesiac makacky v praci a potom je uz zasluzeny oddych, len dufam, ze drobcek sa nevypyta na svet skor a je aj po oddychu 😀
@julinka88 Je to tu tazkee...ale snazim sa to tu nejako prezit aj ked no uvidime, v pondelok najskor budem vediet co a ako.....DAKUJEM
@deanka85 Dakujem velmi pekne...snad pojdeme coskoro domov....uvidi sa v pondelok...je nas tu straaasne vela....brutalna masovka
@froggynka2013 aj ja ti posielam veľa pozitívnej energie,aby to všetko dobre dopadlo...opatruj sa 😉
@froggynka2013 silno ti drzim palce, nech je vsetko v poriadku a pustia ta rychlo domov. Hlavne bud v pohode, relaxuj a mysli na pozitivne veci. Drz sa!
@inviav tak tak niekedy aj taka nevinna poznamka vie spravit v hlavicke tehulky sarapatu 😀
ja neviem preco som to vlastne pozerala ale jedno viem a to ze to lutujem :-P .. ale uz som si preistotu zistovala veci ohladom porodu s epi a to ma ukludnilo vraj nijaka bolest len tlaky takze mam nahradny plan 😀 😀
ja to mam tak ze mam vecicky z cias mojej vacsej vahy kedze som predpokladala ze este sa zidu cize som kusok pokojnejsia a rifle co som nosila pred tehu uz ani cez stehna neobleciem :-P
ja dufam ze bude stale taky ako teraz a potom budem stastna a spokojna a tym aj babo bude spokojne 😉
joooj uz sa neviem dockat utorka a veeeelmi sa tesim aj ked ma sprdne asi za vahu lebo uz mam 71kg a to je za posledne 4 tyzdne 4kg takze doooost ale poviem jej len ze mam 70kg 😀 😀 😀
@froggynka2013 neboj sa u nas doktori robia trosku bububu si myslim, nechaj to na prirode, ta vie kedy ma malinkemu/ej dat prikaz zacat rast. Mne tiez nic moc nerastol a zacal az teraz, sa mi za posledne 2 tyzdne pekne potrhala koza, co dovtedy som nemala ziadny problem, preto si myslim ze krpec 😝 rastie o zivot lol. Mam ho sice mensieho ako by mal byt, ale hlavicka zodpoved nadpriemeru ale telicko podla merania zodpoveda podpriemeru, ale na grafe to vyzera OK - konstantne rastie ako by aj mal. Takze ono obcas tie vychylky mozu nastrasit, ale pokym sa ti to nepotvrdi nestresuj sa!!! Drzim palce ze prietoky budu OK!
@dominika1516 ved prave...a este teraz, ked som na to taka citliva, tak toto povie....ale ved co uz...uz len 2 mesiaciky a budeme mat po tehotentve 🙂 ja som citala na jednej stranke, kde bol sprievodca porodnicami, ze u nas v nemocnici vraj epi nedavaju..neviem co je na tom pravdy, ale ked je to tak, tak to snad zvladnem aj bez toho...este ale neviem, ci nebudem mat nahodou ten cisarsky...vsetko je vo hviezdach zatial....no to mas teda stastie...ja som vyssiu vahu ako som mala tesne pred tehotentvom este nikdy nemala, tak mi nemali ake veci pozostavat, no hadam to nejako zvladnem a nebudem chodit vo vreci..nejake kusky, co mi budu dobre sa hadam v mojej skrini najdu 😉 ja sa uz tiez neviem dockat...dnes do rana sa mi snivalo, ze uz utorok je...takze take sklamanie nastalo, ked som zistila, ze je stale vikend 😒 no ja uz mam 72, ale ja poviem pravdu, lebo od minula som pribrala 2kg a to nie je take hrozne si myslim....ja som len strasne zvedava, ze na akych vahach vlastne skoncime
@froggynka2013 drzim palce, ale isto bude vsetko OK!!! Nestresuj sa a ak by nahodou nieco tak manzela posli na nakupy!!! 😀
ahojte baby je tu niekto s termínom 8.máj z okolia Prievidze a chystá sa rodiť do Bojníc?
Ahojte som tu nová, môžem sa pridať?
@monca_jarko vitaj medzi nami 😉...kde si bola doteraz,veď sme už skoro vo finále 😀

@mariettka27 Kedy ides na control?