icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dominika1516
5. mar 2013

@bebe2013 hejze konecne 😀 .. dakujeeeem 😉

adell34
5. mar 2013

@ulu465 @mm22 ahojte, chvalabohu nie som jedina 🙂 ja zacnem chystat asi az po odchode z prace na matersku, len ci budem vladat, lebo uz teraz nevladzem toho vela, brusko mam male ale velmi pocitujem to roztahovanie panvy, robi mi problem uz aj chodza a do toho vyssi tlak...achjaj.. @ulu465 krv z nosa sa mi pusta tiez, ale vacsinou pri umyvani zubov, ked sa naklanam nad umyvadlo a pripisujem to mojmu vyssiemu tlaku, nemas ho tiez vyssi?

adell34
5. mar 2013

@dominika1516 jeeeeeeeeej gratulujem, no konecne to vies 🙂 takze bude Martinko? Dobre, potom posli foto.....a kde budes nakoniec rodit? Uz si sa rozhodla? 🙂

inviav
5. mar 2013

@dominika1516 ahoj, no co ako si dopadla?...mozno si to aj pisala, ale necitala som prispevky 🙂 my sme stale dievcatkom, takze je dobre, ze mame skoro same ruzovucke vecicky 🙂 doktor nas poslal na EKG preventivne a vazime 1595g...vsetko vraj zodpoveda 31tt a nabuduce mi uz aj vypise papier na matersku....vidis aku dobru svokru ty mas, ze vam to takto zaplatila

inviav
5. mar 2013

@adell34 uz ano, radsej teraz ako neskor, ked uz na to nebudem mat sily...ja este neviem presny datum, kedy nastupujem, povie mi doktor az nabuduce 😉

inviav
5. mar 2013

@dominika1516 no uz som si to precitala, tak gratulujem...bude teda chlapcek a po tatovi bude mat krasne meno 🙂 este som zabudla, ze mam dobru spravu...malinka je uz otocena hlavickou dolu, takze sa zmensila sanca na cisarsky 😀

ipurple
5. mar 2013

olaaaaa dievcata,tak aj ja sa k vam pripajam ,az teraz sice ,ale aspon ,no mam to tu vsetko pekne od zaciatku precitane, sak by nie ja som na rizikovom,tak sa aspon na pc bavim,tak vam a prckacom zelam hlavne zdraviiicko 🙂

ivuskase
5. mar 2013

@bebe2013 jej tak ta porodnica to ju super, ja uvidim az ked sa vratim, ze aka je porodnica. Tatinko nas zapisal na ten kurzrodicovstva, ked sa vratime a v tom je vlastne aj navsteva porodnice a cely priebeh porodu proste vsetko, tak sa uz na to tesim 😉 Nevadi, ze ste drobnejsi, aspon sa ti bude ladsie rodit a budem drzat palce aby to bolo prirodzene 😉

ivuskase
5. mar 2013

@dominika1516 ahoj na gratulujem, konecne si sa dockala po takej dlhej dobe 🙂

bebe2013
5. mar 2013

@ivuskase dobreho vraj vela nebyva 🙂. Ten kurz bude urcite super a hlavne na nom stretnes mamicky z okolia na spolocne kocikovanie.

ivuskase
5. mar 2013

@bebe2013 hehe to aj moja mamina vzdy hovori, lebo je nizka velmi oproti mne asi o 15 cm a moj tatino mal 2 metre a onaledva 155

ulu465
5. mar 2013

@mm22 no mne to este asi este riadne nedochadza 🙂 , ze sa mi to uz krati....ale mam nejaky vnutorny pocit, ze mam cas este vsetko pochystat 😉 pri synovi som poprala a pozehlila az v 8mes. a ostatne veci sme dokupili podla potreby 🙂

ulu465
5. mar 2013

@adell34 praveze nemam, skor naopak, vzdy som mala nizsi a teraz ked musim brat aj magnezium tak ho mam este nizsi.....mozno to bude tym suchym vzduchom ale vidim ze nie som sama tak to bude asi normalne 🙂
mne sa zas pre zmenu od vcera toci hlava a mam zavraty, taky divny tlak v nej citim, asi to bude tym nizkym tlakom

dominika1516
5. mar 2013

@adell34 dakujeeem 😉 .. ano mal by byt Martin po tatkovi a komodu poslem moja uz len dostavame vsetko na miesto a fotiiiim 😉 ale neviem ci dam dnes foto lebo ideme kukat filmik s drahym 😉

dominika1516
5. mar 2013

@inviav jeeej tak som rada ze ste v poriadku a otoceny spravne 🙂 .. nooo chlapcek nakoniec a bude po tatkovi Martin a ten moj drahy Martin ide z koze vyskocit od radosti 😀 a ja ani neviem kolko meriame vazime alebo ako sme otoceny nic nepozerala len som ju popytala pohlavie a horko tazko mi kukla ale pindika som videla aj ja takze na 100% bude chlacurik .. na zapal mi dala silne lieky uz ze zaberu uz vraj ale ze mam davat pozor lebo ze uz som vo vyssom sadiu a nevie ako na nich moje telo zareaguje tak kusok sa obavam no ale vyskusam lebo boliiiii jak slak :-/ .. dnes som inak prala prvu varku oblecenia a veciciek a uz sa tesim ako ich budem zehlit 🙂
Zajtra ideme dat strihat Nelly (nas havik) a Martin hned ze skocime do mesta kuknut modre vecicky 😀

dominika1516
5. mar 2013

@ivuskase noooo ved som bola stastna ze uz konecne vieme a drahy ide z koze vyletiet od radosti 😀

froggynka2013
5. mar 2013

@lydusska nemocnica je strasne depka, je nas tu 28 a rozne pripade vtipne to nie je ale bojujeme ako sa da....v piatok je velka vizita tak tam sa uvidi ze co a ako bude dalej...takze kolko tu este budeme lezat nikto nevie ale verim, ze v piatok ideme domov...

bebe2013
5. mar 2013

@ipurple vitaj! Kedy mas termin?

froggynka2013
5. mar 2013

Kocky caute, takze sme este stale v nemocnici....nic moc ale snazime sa to tu nejako v zdravi a v pohode vydrzat aj ked nas je tu 28 a nie je to tujednoduche...vcera nam zacali pre istotu ak by sa nieco stalo pichat kortikoidy na dozretie plucok ak by bol nejaky problem a museli by sme ist von. CTG monitory su ukazkove vraj ako z ucebnice, prietoky a voda stale hranicne ale lepsie tak uvidime co bude dalej verim, ze v piatok nas pustia domov a budeme chodit len na kontroly do nemocnice drzte palceky je to tu depka!

bebe2013
5. mar 2013

@froggynka2013 drzim palce, nech to v pohode zvladnete. Papat sa tam da? Teda dobre vas krmia?

froggynka2013
5. mar 2013

@ivuskase to mas pododnu vahu ako my, cakas dievcatko???? lebo mi sme v nemocnici

froggynka2013
5. mar 2013

@bebe2013 mozem ti poslat nejake fotky toho co nam tu varia, takze maminka nam pekne navari, a prinesie nam jest lebo sa to tu neda, tato strava absolutne nie je pre tehotne, sosovicovy privarok parka co nie je ani parka, fazulovy privarok, polievka, kapusta knedla a podobne, Lekari a sestricky super ako vazne sa staraju aj ked maju plny stav jedine asi 2 ale to sa da a lekari tak isto fajn, len by sme mohi ist domov, lebo psychika je tu zla

bebe2013
5. mar 2013

@froggynka2013 same dobre veci. Ak clovek na izbe nie je sam, tak to moze byt pri tych vybusnych zmesiach teda dost neprijemne. Dobre, ze mas domace od maminky. A hlavu hore! Kazdy den si blizsie k babatku!

inviav
5. mar 2013

@dominika1516 viem si predstavit ako sa asi vytesuje a ty urcite tiez...takze tie tmavomodre ponozticky, co ste kupili sa vam akurat hodia 🙂 ....takze takto to teda uz na 100% viete? a do tehotenskeho preukazu ti tieto udaje nepisala? ja som dnes mala morfologicky a mam tam pisane aj prietoky aj vahu a aj rozmery babatka...povedal, ze aj objem plodovej vody je v poriadku a vsetko zodpoveda aj tt...dufam, ze ti tie lieky nebudu robit potiaze a ze uz konecne zaberu a budes zdrava...mne sa nase velkosti 56 a 62 zmestili na dve prania a uz viac kupovat ani nebudeme...prajem teda stastne nakupovanie a dufam, ze nieco pekne pre malinkeho Martinka objavite 🙂 kedy mas dalsiu poradnu?

ipurple
5. mar 2013

@bebe2013 dakujem,tak termin podla posledneho usg 21.maj,ale nemam skoro nic nachystane nie ako vacsina sikovnic tu,zatial si robim prehlad.a ty mas kedy termin asi az po mne ,podla tt,a co cakas?

lydusska
5. mar 2013

@dominika1516 No konecneeeee supeeeeeer! Takze doktorka nerobila problemy s prezradenim pohlavia?
Inak som si myslela ze kedze mas velmi podobne chute tak to asi bude chlapcek. Zrovna vcera som o tom rozmyslala ze co to budete mat ;))), ked som si citala tvoje prispevky 🙂)) jaaaaaaj. Aj si rada ze to vbude chlapcek, ci ty si chcela radsej dievcatko? Ale zase teraz mozete s @inviav parikovat ;)))) 😝. Cmuk a blahozelam k zisteniu!

lydusska
5. mar 2013

@froggynka2013 Tak sa moja drz a oddychuj co najviac aby maly/a rastol/la. A na vizite sa rozhodne ze vsetko je OK. Drzim moc palceky

ivuskase
5. mar 2013

@froggynka2013 hej dievcatko, ale my sme podla doktora ok aj podla tabuliek co som pozerala, ty si tam kvoli tej placente nie?

dominika1516
5. mar 2013

@inviav nie ja mam tehu knizku cistucku nemam tam nic napisane ale do karty mi zapisala pohlavie chlapec jasne viditelne takze na 100% bude chalan lebo aj ja som toho pindika na pol obrazovky videla 😀 😀 😀 .. mi to tak priblizila 😀 😀
juuuj tak to mas dost mi este dokupime lebo Martin chce modre vecicky a uz mu pozeral aj capacky adidas takze uz ho asi nezastavim v nakupoch 😉 .. jeeej super ze mas vsetko tak dobre a zodpovedajuco tyzdnu 😉 .. aj ja dufam (zas) ze uz zaberu tieto lieky ale po dnesku mam tak dobru naladu ze uz konecne vieme pohlavie ze som optimista az za hrob 😀 😀 ...
heeej som stastna aj ked som tuzila po babike ale ja sa tesim aj na chlapceka to mas jasne ved je to moje drobciatko a ked vidim radost ktoru ma Martin tak som este stastnejsia 😉

dominika1516
5. mar 2013

@lydusska 😀 😀 😀 .. tak tak dohodneme im parikovanie s @inviav Simonkou ako hovoris len ci s tym budu aj drobci suhlasit 😀 😀 .. ale popytala som ju lebo inak neviem neviem a podlahla mi a malinky ukazal hned medzinozie takze som rada ze uz vieme a ano chcela som babiku ale mne je to v podstate jedno len sa mi viac pacia oblecky na popky 😀 .. ale aj ja som myslela ze bude chalan jak vysity papala som pikantne a kysle a kazdy hovoril ze som opeknela takze indicie tomu nasvedcovali 😉 ..