Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@ulu465 @mm22 ahojte, chvalabohu nie som jedina 🙂 ja zacnem chystat asi az po odchode z prace na matersku, len ci budem vladat, lebo uz teraz nevladzem toho vela, brusko mam male ale velmi pocitujem to roztahovanie panvy, robi mi problem uz aj chodza a do toho vyssi tlak...achjaj.. @ulu465 krv z nosa sa mi pusta tiez, ale vacsinou pri umyvani zubov, ked sa naklanam nad umyvadlo a pripisujem to mojmu vyssiemu tlaku, nemas ho tiez vyssi?
@dominika1516 jeeeeeeeeej gratulujem, no konecne to vies 🙂 takze bude Martinko? Dobre, potom posli foto.....a kde budes nakoniec rodit? Uz si sa rozhodla? 🙂
@dominika1516 ahoj, no co ako si dopadla?...mozno si to aj pisala, ale necitala som prispevky 🙂 my sme stale dievcatkom, takze je dobre, ze mame skoro same ruzovucke vecicky 🙂 doktor nas poslal na EKG preventivne a vazime 1595g...vsetko vraj zodpoveda 31tt a nabuduce mi uz aj vypise papier na matersku....vidis aku dobru svokru ty mas, ze vam to takto zaplatila
@dominika1516 no uz som si to precitala, tak gratulujem...bude teda chlapcek a po tatovi bude mat krasne meno 🙂 este som zabudla, ze mam dobru spravu...malinka je uz otocena hlavickou dolu, takze sa zmensila sanca na cisarsky 😀
olaaaaa dievcata,tak aj ja sa k vam pripajam ,az teraz sice ,ale aspon ,no mam to tu vsetko pekne od zaciatku precitane, sak by nie ja som na rizikovom,tak sa aspon na pc bavim,tak vam a prckacom zelam hlavne zdraviiicko 🙂
@bebe2013 jej tak ta porodnica to ju super, ja uvidim az ked sa vratim, ze aka je porodnica. Tatinko nas zapisal na ten kurzrodicovstva, ked sa vratime a v tom je vlastne aj navsteva porodnice a cely priebeh porodu proste vsetko, tak sa uz na to tesim 😉 Nevadi, ze ste drobnejsi, aspon sa ti bude ladsie rodit a budem drzat palce aby to bolo prirodzene 😉
@dominika1516 ahoj na gratulujem, konecne si sa dockala po takej dlhej dobe 🙂
@adell34 praveze nemam, skor naopak, vzdy som mala nizsi a teraz ked musim brat aj magnezium tak ho mam este nizsi.....mozno to bude tym suchym vzduchom ale vidim ze nie som sama tak to bude asi normalne 🙂
mne sa zas pre zmenu od vcera toci hlava a mam zavraty, taky divny tlak v nej citim, asi to bude tym nizkym tlakom
@adell34 dakujeeem 😉 .. ano mal by byt Martin po tatkovi a komodu poslem moja uz len dostavame vsetko na miesto a fotiiiim 😉 ale neviem ci dam dnes foto lebo ideme kukat filmik s drahym 😉
@inviav jeeej tak som rada ze ste v poriadku a otoceny spravne 🙂 .. nooo chlapcek nakoniec a bude po tatkovi Martin a ten moj drahy Martin ide z koze vyskocit od radosti 😀 a ja ani neviem kolko meriame vazime alebo ako sme otoceny nic nepozerala len som ju popytala pohlavie a horko tazko mi kukla ale pindika som videla aj ja takze na 100% bude chlacurik .. na zapal mi dala silne lieky uz ze zaberu uz vraj ale ze mam davat pozor lebo ze uz som vo vyssom sadiu a nevie ako na nich moje telo zareaguje tak kusok sa obavam no ale vyskusam lebo boliiiii jak slak :-/ .. dnes som inak prala prvu varku oblecenia a veciciek a uz sa tesim ako ich budem zehlit 🙂
Zajtra ideme dat strihat Nelly (nas havik) a Martin hned ze skocime do mesta kuknut modre vecicky 😀
@ivuskase noooo ved som bola stastna ze uz konecne vieme a drahy ide z koze vyletiet od radosti 😀
@lydusska nemocnica je strasne depka, je nas tu 28 a rozne pripade vtipne to nie je ale bojujeme ako sa da....v piatok je velka vizita tak tam sa uvidi ze co a ako bude dalej...takze kolko tu este budeme lezat nikto nevie ale verim, ze v piatok ideme domov...
Kocky caute, takze sme este stale v nemocnici....nic moc ale snazime sa to tu nejako v zdravi a v pohode vydrzat aj ked nas je tu 28 a nie je to tujednoduche...vcera nam zacali pre istotu ak by sa nieco stalo pichat kortikoidy na dozretie plucok ak by bol nejaky problem a museli by sme ist von. CTG monitory su ukazkove vraj ako z ucebnice, prietoky a voda stale hranicne ale lepsie tak uvidime co bude dalej verim, ze v piatok nas pustia domov a budeme chodit len na kontroly do nemocnice drzte palceky je to tu depka!
@froggynka2013 drzim palce, nech to v pohode zvladnete. Papat sa tam da? Teda dobre vas krmia?
@ivuskase to mas pododnu vahu ako my, cakas dievcatko???? lebo mi sme v nemocnici
@bebe2013 mozem ti poslat nejake fotky toho co nam tu varia, takze maminka nam pekne navari, a prinesie nam jest lebo sa to tu neda, tato strava absolutne nie je pre tehotne, sosovicovy privarok parka co nie je ani parka, fazulovy privarok, polievka, kapusta knedla a podobne, Lekari a sestricky super ako vazne sa staraju aj ked maju plny stav jedine asi 2 ale to sa da a lekari tak isto fajn, len by sme mohi ist domov, lebo psychika je tu zla
@froggynka2013 same dobre veci. Ak clovek na izbe nie je sam, tak to moze byt pri tych vybusnych zmesiach teda dost neprijemne. Dobre, ze mas domace od maminky. A hlavu hore! Kazdy den si blizsie k babatku!
@dominika1516 viem si predstavit ako sa asi vytesuje a ty urcite tiez...takze tie tmavomodre ponozticky, co ste kupili sa vam akurat hodia 🙂 ....takze takto to teda uz na 100% viete? a do tehotenskeho preukazu ti tieto udaje nepisala? ja som dnes mala morfologicky a mam tam pisane aj prietoky aj vahu a aj rozmery babatka...povedal, ze aj objem plodovej vody je v poriadku a vsetko zodpoveda aj tt...dufam, ze ti tie lieky nebudu robit potiaze a ze uz konecne zaberu a budes zdrava...mne sa nase velkosti 56 a 62 zmestili na dve prania a uz viac kupovat ani nebudeme...prajem teda stastne nakupovanie a dufam, ze nieco pekne pre malinkeho Martinka objavite 🙂 kedy mas dalsiu poradnu?
@dominika1516 No konecneeeee supeeeeeer! Takze doktorka nerobila problemy s prezradenim pohlavia?
Inak som si myslela ze kedze mas velmi podobne chute tak to asi bude chlapcek. Zrovna vcera som o tom rozmyslala ze co to budete mat ;))), ked som si citala tvoje prispevky 🙂)) jaaaaaaj. Aj si rada ze to vbude chlapcek, ci ty si chcela radsej dievcatko? Ale zase teraz mozete s @inviav parikovat ;)))) 😝. Cmuk a blahozelam k zisteniu!
@froggynka2013 Tak sa moja drz a oddychuj co najviac aby maly/a rastol/la. A na vizite sa rozhodne ze vsetko je OK. Drzim moc palceky
@froggynka2013 hej dievcatko, ale my sme podla doktora ok aj podla tabuliek co som pozerala, ty si tam kvoli tej placente nie?
@inviav nie ja mam tehu knizku cistucku nemam tam nic napisane ale do karty mi zapisala pohlavie chlapec jasne viditelne takze na 100% bude chalan lebo aj ja som toho pindika na pol obrazovky videla 😀 😀 😀 .. mi to tak priblizila 😀 😀
juuuj tak to mas dost mi este dokupime lebo Martin chce modre vecicky a uz mu pozeral aj capacky adidas takze uz ho asi nezastavim v nakupoch 😉 .. jeeej super ze mas vsetko tak dobre a zodpovedajuco tyzdnu 😉 .. aj ja dufam (zas) ze uz zaberu tieto lieky ale po dnesku mam tak dobru naladu ze uz konecne vieme pohlavie ze som optimista az za hrob 😀 😀 ...
heeej som stastna aj ked som tuzila po babike ale ja sa tesim aj na chlapceka to mas jasne ved je to moje drobciatko a ked vidim radost ktoru ma Martin tak som este stastnejsia 😉
@lydusska 😀 😀 😀 .. tak tak dohodneme im parikovanie s @inviav Simonkou ako hovoris len ci s tym budu aj drobci suhlasit 😀 😀 .. ale popytala som ju lebo inak neviem neviem a podlahla mi a malinky ukazal hned medzinozie takze som rada ze uz vieme a ano chcela som babiku ale mne je to v podstate jedno len sa mi viac pacia oblecky na popky 😀 .. ale aj ja som myslela ze bude chalan jak vysity papala som pikantne a kysle a kazdy hovoril ze som opeknela takze indicie tomu nasvedcovali 😉 ..

@bebe2013 hejze konecne 😀 .. dakujeeeem 😉