Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@froggynka2013 Neboj sa hlavne, hlavu hore, babatko je v poriadku a drzim palce, aby ste mohli ist v piatok domov!
@bebe2013 Baby su tu vazne super aj ked niektore stavy su tu hrozne...ale na izbe mame kopec srandy tak sa to da a verim, ze nas prednosta pusti domov este aspon na par tyzdnov no uvidime...
@ulu465 Dakujem kraaasne aj ja v tom verim, ze pojdme coskoro domov...my nemame nic nachystane
@ivuskase Vies co o placente tu od tej doby co som tu nikto nic nepovedal, vcera kukali prietoky a ze aj tie vyzeraju dobre tak ja uz neviem, ale pichli nam tie kortikoidy na plucka tak uvidime, my meskame s bruskom 2 tyzdne, to je u nas vraj trosku problem
@dominika1516 tak vitaj v klube chlapčiatkov 😀 ja som tiež chcela viacej babu ale niekto to zariadil inak 🙂
ja dnes idem na cievne,tak som zvedavá, čo mi povie 😖
@froggynka2013 este budes mat urcite dost casu vsetko pochystat 😉 to ze meskate o dva tyzdne znamena ze malicka je mensia? my mame UZV az o dva tyzdne tak dufam ze bude vsetko OK, aj ked som taka dolakana tym predcasnym porodom, co ma vsetci strasia, ze ja uz 32t. beriem relativne v pohode, hlavne aby to na mna neprislo teraz niekedy, uz od 24.t sa stale pozorujem, kukam stale na nohavicky ci mi netecie plodovka a ked mi stvrdne brusko tak tiez ani nevravim 😒
mozno mi to ani nemali hovorit, lebo je to strasny stres, uz si zelam nech je maj a babo vonku 🙂
@dominika1516 pripajam sa a gratulujem k chlapciatku 🙂 ja uz ani nedufam ze mi pohlavie povie, pri synovi mi tiez nechcel, dokonca povedal ze to vyzera na dievca 😀 stara skola 😀
@dominika1516 no to ano oblecky ja dievcatka su uzasne, ale I pre chlapcov sa da nakupit I ked touz nie je take jednoduche. Lol snad druhe sa nam postastia dievcatka ;). Ano ano chutky si mala rovnake ako ja lol. Hlavne mandqrinky a kyslosladke pomarance, teda moj manzel mi hovoril ze su brrr velmi kysle, ale mne sa zdali byt kyslo sladke hmmm. To si asi Adamko u mna a Martinko u teba pytal kysle. Na com teraz ulietavas? Ja vsetko mliecne boooze, tie chutky ma zabijaju, od raja do vecera by som iba mliecne vyrobky zuzlala ;))). Ale problem je v tom ze uz I kyselinu mi to sposobuje, hlavne syry. Ty s kyselinou nemas problem ked nieco tucne spapas? Inak Dufam ze tie silne atb ti pomozu na tu infekciu.
@ janulienka36 noo aj ja som tuzila po babike koli vecickam lebo babiky maju uzasny vyber oblecenia 😀 😀 ale ked vidim radost svojho draheho tak zabudam na vecicky 😀
@ulu465 aj ja som pochybovala ze ci mi povie uz konecne no malicky to zariadil hned po prilozeni UTZ na brusko .. taaaak ho vystrcil ze som to aj ja lajk videla a ne to este lekarka 😀
@dominika1516 no ale moj doktor ma monitor otoceny stale len k sebe a ja nan nevidim, az ked ho otoci ku mne 😠
@lydusska joooj pali na zaha a riadne a tiez mam mliekostavy len cerealie v mlieku ochutene acidko kopu jogurtov syry na vselijake sposoby takze vidno ze nasi drobciaci maju rovnake chute 😀 .. nooo su uzasne a take zivsie ako chlapcenske ale nevadi pozhaname aj na chalanov peckove kusky Martin mu uz zhana adidas capacky aby mali rovnake no proste prepinak ma od radosti 😉 .. aj ja dufam ale ja som zakazdym dufala a nikdy nic no teraz su silne a vraj velmi tak im doverujem dnes si az idem po nich takze vecer este venujem Martinovi a od zajtra idem na liecbu 😉
@ulu465 aj moja na k sebe len teraz ho natocila na mna lebo som ju uz doslovne prosila o ten UTZ tak ho natocila nagelovala ma a uz bol pindik v zabere 😀 😀 😀
@dominika1516 ja idem najblizsie aj s muzikom tak hadam ho ukeca on 🙂 no ja by som straasne chcela dievcatko ale muzik tvrdi ze on baby robit nevie 😀 😀 😀 ale ak bude chlapec nic sa nedeje, hlavne aby to bolo zdravucke🙂
@ulu465 no snad sa nam podari ist skor domov, uvidime ako nam to vsetko zajtra dopadne....tak som zvedava ale neriesim, hlavne nech je malinka v pohode...nam pre istotu uz napichali kortikoidy ak by sa nieco dialo aby to mala zvladala ak by sa nieco udialo...ale verim, ze nie a vydrzime to este pekne tak ako mame.....neboj bude to v pohode vsetko uvidis....
@ulu465 jeeej pekne ti povedal aj moj to nejak nevie ako vidim kedze moja vysnivana Sofinka ma pindika 😀 😀 😀 .. ale presne ako hovoris hlavne je zdravie a ja som stastna ze to nase je a verim ze sa na tom nic nezmeni 😉 ..
@dominika1516 no a pockaj, co Martin on sa nemusi liecit pokym aj Ty sa liecis? Ja vzdy ked som mala zapal tak I manzel sa musel natierat. Prenho nemas nic? A co to mas za zapal vlastne? Mozno preto sa ti to po tych vyplachoch nevyliecilo, lebo ste si to predavali jeden druhemu cely cas. Nemal by sa I on dat vysetrit, to ti ta tvoja pipi doktorka nepovedala??? Ja Len aby si sa tej pliagy do porodu zbavila, lebo ako si v predchadzajucej sprave pisala, tak to moze byt pre maleho Matka nebezpecne. Pre istotu jej skus zavolat a spytat sa, alebo ked tak v nemocnici sa popytaj nejakeho ineho doktora/porodnika, popripade vygoogli abysi bola o nieco mudrejsia.
Juuuj takze I Ty mas tu kyselinu, juuuj ale mas ju iba po mliecnych vyrobkoch, ci stale? Ja hlavne po tucnom syre a tiez hnusnu som mala po vlasskom salate, inak ked to nejako moc neprezeniem s mlieckom, tak OK. Hhh to je fakt sranda ake podobne chute Mame ;)))).
@froggynka2013 Ahoj moja tak sa držkaj vydrž a neboj všetko bude o.k. myslím na teba tak sa drž 😀 držkáme silno palčeky
@lydusska @dominika1516 jasne to mozme, len skoda, ze budeme mat frajera az tak daleko 😒
@lydusska Baby, mne porod.asistentka hovorila ze mliecne v&robky najma mlieko pomahaju proti paleniu zahy! a vsade sa to aj piše. Nerobi vam to dobre, lebo to zle kombinujete mozno...myslim ze nemozes jest pred a po ovocí,...
@dominika1516 preco ti do nej nic nepise? ved to su predsa dolezite udaje aj pre doktorov, co budu v nemocnici...ja nechapem...ja som sa inak, ked som sa dozvedela pohlavie, zabudla opytat na veci ktore ma zaujimali 😀 to je dobre, ze si ho videla, aspon mas dokaz, ze je to ozaj chlapcek...ja som tej nasej tiez vcera prvykrat videla co ma medzi nozickami a chlapcek to veru nie je 🙂 ocko sa vam takto vyziva v nakupoch? ten nas ani nie...ale co uz narobime...ale velmi sa mu paci kocik, ktory som vybrala...boli sme ho okukat v obchode a hned poobzeral celu konstrukciu 🙂 poslala ta doktorka aj na interne vysetrenie a na EKG? lebo mna hej
@miamoja2012 Vsak mlieko ano, ale nie syry!!! Z mozzarely mi je najhorsie, ale chuti mi najviac 😀 . Vzdy ked na to palenie zahy zabudnem, tak si tu mozzarelu kupim aspon raz za tyzden a potom si hovorim ze uz nikdy viac uf 😝 ... Inak ml;ieko je super stahovac tej kyseliny, to je uplna pravda - naturalny liek ktory pijem o zivot ;). Na com ty ulietavas?
@miamoja2012 moja mne ovocie vobec nesposobuje kyselinu! Ani jedlo po alebo pred ovocim, mozno niekomu ano, ale mne nie .... ja len viem ze mozzarella a vlassky salat mi to sposobuju najviac ...
Ahojte dievčence 🙂
ako sa cítite?nezdá sa vám,že je to horšie a horšie ako sa blížime k cieľu?ako spávate?
@froggynka2013 ahojky,držím moc palčeky,aby maličká ešte vydržala pekne v brušku čo najdlhšie...opatruj sa 😉
@mariettka27 neviem ako tebe..ale mne sa spi vynikajuco..stale spim ako take babatko 😉
@lydusska pytala som sa jej na to ze aky to ma povod a ze ci ta liecba nezabera preto ze si to posuvame a ona ze nie ze to je cisto tehu zapal a nie je tam nic prenosne ze skor mi poskodi teola voda nez sex 😀 😀 ... no maleho Matja to moze ohrozit a to tak ze predcasne porodim povedala alebo ak by som nahodou nala prirodzeny porod tak by s tym prisiel do kontaktu a tie lieky co mi dala no poviem ti rano som vstala a celkom pohoda a to je prva noc cize zacinam verit 😉 .. Vies co je to take denne individualne dakedy ma pali po teplom mlieku a dakedy vobec m zas sem tam po syr a sem tam po jogurte
@inviav nepise mi nic do knizky len do karty zaklada papiere z kazdej poradne ze co mi predpisala a take veci ale tehu knizku mam cistu jak lalia 😉 ..
noo ved aj ja mala som tolko otazok a zabudla som hned ako mi ukazal pindika 😀 .. ale to sa mi stava bezne ze doma mam 100 otazok a pridem k nej a nic sa jej pomaly nespytam 😀 ..
vyziva sa od zaciatku by len nakupoval a teraz ked vie ze to bude chlapec tak este viac mali sme ist vcera ale nestihali sme lebo sme behali po uradoch Nellku sme boli strihat lebo uz sa jej zakriakavali chlpky ale Martin mi vcera kupil uzasne boticky takze aspon ja mam nieco kupene 😀 .. a malemu pojdeme bud dnes alebo zajtra este dokupit nieco teplejsie lebo nam doslo ze nemame ziadnu bundicku ani svetrik ak by bolo chladnejsie a aj capacky este chceme nejake modrucke 😀 ..
neposlala ma zatial na nijake ine vysetrenie a dalsiu poradnu mi dala o mesiac az 9.4. a tebe?

@froggynka2013 drzim aj ja palceky nech ti to dobre dopadne a nech vas s drobcom pustia co najskor domkov...