Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@julinka88 @mariettka27 mavam ho mozno tak 5krat za den, ale to je maximum...zvykne mi ale stvrdnut, ked sedim a vstanem alebo ked dlho stojim...ked som v klude tak nie...aj tak by sa to malo riesit magneziom?
@inviav ahoj,prepáč, že sa miešam, ale mne povedali, že do 10 tvrdnutí je to normálne, nemalo by ísť ale o pravidelné sťahy a nemali by sa skracovať intervaly medzi nimi a pridávať sa ďalšie. Mne to začalo už v piatom mesiaci tak tri krát za deň a doktor mi dal Mg, vraj je to ešte skoro a radšej ho mám brať, že nemôže uškodiť len pomôcť. Nechal mi ho doteraz, vraj ho stačí vysadiť potom až okolo 36. týždňa. Čo som sa pýtala báb na poradni, tak ho berie hádam každá, ktorej som sa spýtala...
@inviav keď si dáš magnezko raz za deň alebo raz za dva dni,tak sa nič nestane...ja ho tiež tak beriem,iba keď mi moc tvrdne bruško... 😉
@mariettka27 @bublinka711 tak trosku som dufala, ze je to uz v tomto stadiu normalne a nebudem musiet brat este nieco,kedze uz teraz uzivam calimbrum a zelezo...skusim sa este spytat na to lekara na najblizsej poradni...zatial dakujem 🙂 nech sa vam dari 🙂
kocky, ak zhanate vybavicku pre mimi, tak ja posuvam nasu. nieco som uz aj pofotila, kuk ku mna, pripadne rada urobim balicek veci za dobru cenu. ak nieco potrebujete, kludne mi napiste
Baby, ako tak pozeram ine diskusie,, som rada, ze v tejto sme sa zisli same normalne bez potreby hadat sa a navzajom sa osocovat.
@inviav mne nieee, ake to je ?
Mne brusko tvrdne pravidelne posledne tri tyzdne ak nie aj viac, dr mi tiez kazala magneb6 ale uzivam ho len raz za cas, ak je to tvrdnutie príliš caste. Nerada by som aby sa mi malinka narodila s abstakom na magnezium a bola ospinkana. Dalsia vec udajne su z toho nepravidelne kontrakcie potom a v niektorych statoch je magnezium zakazane. Nic netreba prehanat a davka 2-3x denne sa mi zda naozaj velmi vela.
@ivuskase ja mam davku 2x denne, ale tiež ho tak neužívam. Beriem ho podľa potreby, len posledný týždeň som to dodržiavala, lebo som bez neho mala strašné bolesti, ani som sa nemohla postaviť, chodiť, nič... Ale teraz sa to zasa zlepšilo tak rozmýšľam, či ho zas na chvíľu nevysadiť...
@bublinka711 no ja som toto mala naposledy ale, ked som zjedla kapustnicu , tak to som musela riesit espumisanom, lebo som sa nevedela ani nadychnut a ani otocit v posteli 😀
Ja sa to tvrdnutie snazim vzdy dajako predychat a vacsinou sa mi ulavi, ked idem na wc ale len cikat a hned je to lepsie. Akje to uz moc casto a neprijemne tak si dam magnezko ale skor na noc, pre mna je to problem aj preto, lebo mam velmi nizky tlak a mmagnezium ho este znizuje 😒
@ivuskase ahojky, ja som v 33tt, tiez mi brusko zacalo viac tvrdnut posledne 3 tyzdne, a tiez trpnut nohy(take krce).., tak mi doktorka predpisala magnezium, ktore beriem 3xdenne po 2 tabletky a dost mi to pomaha, krce uz takmer necitim, len obcas a aj brusko tvrdne menej... Skusala som si znizit davku na 3 tabletky denne, ale nestacilo... A poznma baby, ktore beru aj vyzsie davky magnezia, tak snad je to ok...
http://www.pluska.sk/zena/zdravie/zenske-zdravi... troska mimo temu o magneziu ale aj tak
@bublinka711 ahoj, magneB6 beriem tiez, naordinovala mi to doki 1x denne, o vitamine AD Ti neporadim, ci sa moze, neberiem ich a nic zle som na ne nepocula...a porod? 🙂 strasne sa bojim, ako a co bude, este na to nechcem mysliet, hoci sa to blizi, stale si namyslam, ze je to este daleko... 🙂
Ja zatial tvrdnutie nemam. Len obcas mi v posteli trpnu nohy.
@ivuskase ja tiez beriem magnezko 2krat denne uz od 13.tyzdna, netusila som ale ze to moze sposobit nepravid.kontrakcie 😒 ale aj ked ho beriem aj tak mi tvrdne brusko, niekedy aj 4x za den, tak teraz neviem ci by nebolo lepsie si tu davku znizit ale ked mi brusko tvrdne tak neviem 😖
@dominika1516 tak a som po poradni..necakane uz dneska, aj ked som mala ist az zajtra...vcera som sa totizto smykla na blate a spadla ako hnila hruska na chodniku...no malinka je v poriadku a veselo sa mrvi ako keby sa nic nestalo...este aj po pade sa ani len nepohla, lebo zrejme spinkala....uz mam vypisanu matersku a buduci tyzden v utorok mi zacina...dalsiu poradnu mam az o tri tyzdne...ktovie preco..vobec jeho vypoctom nerozumiem, ale tak ked sa on v tom vyzna, ja uz nemusim 😀
@inviav esteze sa nic nestalo a malinka je nastastie v poriadku 🙂 ja som sa tak zgulala pri synovi v 8.mes. ked som vystupovala z autobusu, sofer tak blbo zastavil ze ked som vystupila tak rovno som si to supla do asi metrovej diery z kanala, ktoru som si nevsimla kedze bola tma 🙂 ma odtial vytahovala svagrinna, ta sa vtedy vylakala viac ako ja 😀 😀 😀
@inviav jaaaj ty moja nesika tak zimu a poladovicu prezijes bez ujmy a vykoprcnes sa na blate 😀 .. ale som rada ze ste v pohode a mala asi ani nepostrehla ze maminu blato premohlo 😀 :-P
no aj ja by som bola rada keby som nemala lebo ma to len obera o energiu a pritom mi za to nestoji ale ze vobec snazim sa ju uz pustat jednym uchom dnu a druhym von ale dakedy to nejde ked uz aj Martina vytoci a on je kludas oproti mne tak to uz je sila uz sa nevieme obaja dockat konca aprila ako mu skonci skusobna a padaaaaame z bytu hrozy :-P len dufam ze sa nenaplnia prognozy a nedaju martinovu pracu do konkurzu lebo inak sme doli uz dokonca aj prepustali ale s nim su vraj spokojny takze ked neskonci firma tak by to malo byt v suchu a dokonca ho chcu dat na veduceho technologie ked vsetko dobre dopadnd takze aj platovo by siel hore cize len tiiiisko verim a dufam 😉
juuj tak to mas skoro ako ja lebo ja mam poradnu az 9.4. a potom uvidim co somnou spravi lebo ten zapal je este horsi a uz ma boli cely podvozok a uz nie len vonku ale aj vnutri a o tom ze to vyzera ako by som 2 frndy ani nehovorim proste nenormalne to.boli a opuchlo a uz som zufala a cisaraku sa nevyhnem ..
@dominika1516 ahoj smiem sa spytat co to mas za zapal?
Ahojte dievčatá, tak my sme sa dnes dosť nečakane ocitli u dokiho. Pôvodne som mala ísť až 4.4. na poradňu, ale v noci som sa zobudila na takú divnú bolesť, akoby som mala dostať MZ a objavil sa aj krvavý výtok. Bruško som mala ako kameň, celé zospodu. Ráno už bol výtok len taký hnedastý, ale reku nebudem riskovať... Porobili mi všetky možné vyšetrenia, malinká je našťastie v poriadku, len ja som sa za týždeň o poslednej kontroly otvorila na špičku prsta a vraj to môže pokračovať, čo je ešte skoro. Tak máme kľud na posteli s nohami hore a spomínané Mg nám zvýšili z 2x1 na 3x1. Ale už ho radšej budem brať poctivo, veď ešte je skoro, aby sa drobček narodil. Máme len 1900g. Tak verím, že všetko dobre dopadne. Doki mi povedala, že keby sa také niečo objavilo znova, treba ísť hneď na pohotovosť... Lebo ja som napríklad nevedela, čo robiť, že či len zbytočne nepanikárim... Ale ako sa ukázalo, dobre, že som prišla...
@bublinka711 dobre, ze si isla k lekarke! Drz sa a hlavu a nohy hore!
@bebe2013 Ďakujeme 🙂. Veď to, trocha ma to vyplašilo, lebo sa mi do teraz nič takéé nestalo, tak som v prvej chvíli nevedela, čo robiť. Že či čakať do rána, či ísť radšej na pohotovosť hneď... Ale teraz som pokojná, lebo mi dala doki inštrukcie, že čo a ako... Ono je asi najhoršia tá neistota ☹...

@bublinka711 radšej sa nestresujme a tešme sa 🙂