Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@julinka88 teraz uz nevedia presne zmerat vahu bába, odchylka môže byt aj 500 g. Vraj sa to vypocitava podla nejakych rovnic, a tie najlepsie pristroje su vraj japonské, a su nastavene na čínskych krpcov...
Mne jeden tyzden povedal Dr. ze podla velkosti hlavičky je malá az o 3 tyzdne vacsia ako by mala byt, tak mi to nedalo a sla som k do nemocnice na UZ, a t am mi povedali, ze je tabulkova... ze staci ked sa malá pri meraní pohne, a uz meraju tieň a nie hlavu... takze netreba sa báť takychto udajov... kopa kamaratok mi hovorila, ze im hovorili pred porodom ze bábo bude malé alebo velké, a bolo uplne naopak !
dnes som vybavila pediatra... 🙂 a nakupila v lekarni za 40 :((
@ulu465 to fakt neviem, len ono telo je v podstate zavisle na nom, tak isto ako na tehu vitaminoch a babatka sa potom mozu narodit s abstinencnymi priznakmi a to ja nechcem takze kym to nie je naozaj velmi akutne radsejnie. Ja mam pocit ,ze na svk lekari odporucaju vsetko to co v inych krajinach neodporucaju. Je to kazdeho osobna vec ako sa zariadi, mne napr aj tehu vitaminy robili zle tak som ich po par dnoch vysadila a hned mi bolo lepsie. Kazde telo reaguje inak.
@miamoja2012 co si preboha nakupovala v lekarni ?
@ulu465 sama neviem a mam pocit ze ani lekarka nevie lebo mi uz dala 2druhy silnych antibiotik a nezabrali ba priam sa to zhorsuje mam to od zaciatku tehu asi od 5tt a od vtedy mi to lieci na zaciatku mi povedala len ze je to tehu zapal vonkajsi aj vnutorny ale na zaciatku som ani nevedela ze ho mam vobec nic ma nebolelo no od polky 2.trimestra to ide dole vodou a posledne 2 mesiace uz ani sediet poriadne nemozem nehovoriac o to ze je to otrasne na pohlad a az sa hanbim ako pojdem do porodnice a oni uvidia ten hnus proste opuch jak keby som si ju na par hodin omotala gumickami a ona tak spuchla 😀
@julinka88 riadny chlapisko to bude :-P .. a to mas este cca 6tyzdnov pred sebou ..
@dominika1516 juj no to nezavidim 😒 hadam sa to porodom spravi 😒 a porodnicu neries, tam urcite videli aj horsie veci a neboj ked pojdes rodit, bude to vtedy to posledne na co budes mysliet 😉 vravim aj za seba lebo ja som zas hrozne hambliva 🙂 a to koli tomu mas planovanu sekciu?
@dominika1516 no zostala som z toho v soku...a to este k tomu nebolo ani take hnusne pocasie ako dnes...ale vsetko je dobre nastastie a aj doktor ma ubezpecil, ze malokedy sa aj pri autonehodam babatkam v brusku nieco stane, ze su tam dostatocne chranene proti narazom 🙂
ja len dufam, ze sa vam to vsetko podari a uz budete byvat sami...v dnesnej dobe je to s tou robotou vselijake... ale dufam, ze sa vam aspon ten uver podari vybavit a aj keby nahodou isla firma do konkurzu, tak to urcite nevadi, lebo ako pises, tak Martin je sikovny a pracu si najde raz dva 🙂
podla mna ti mohla dat kontrolu ohladom toho zapalu aj skor, lebo strasne dlho musis takto cakat...ale na jednej strane je to fajn, lebo cisarsky si aj chcela..ci uz si zmenila nazor? ...no ako pozeram, tak mame poradnu v rovnaky tyzden...to uz budeme vtedy pekne doma oddychovat, ale najprv ma caka velke jarne upratovanie
Uz vam zacalo tiect kolostrum?
@ivuskase co sa tyka tehu vitaminov to je podla mna cisto len biznis....ak mas pestru stravu tak si myslim ze sa netreba zbytocne pchat umelymi vitaminami. Ani pri prvom som nebrala a ani teraz sa nechystam, to si radsej vždy ked som v obchode kupim cerstvu zeleninku ktoru doma zbastim 🙂
@inviav ale urcite bude, mne pri prvom zacalo tiez az tesne pred porodom, mozno tri tyzden pred a to len tak trosku, len som si vsimla ze mam zvnutra podprsenky nejake flaky...A mliecka som mala tooolko, ze ked sa potom drobec narodil, v noci mi tak tieklo ze som si do podprdy musela davat bavln.plienku a ta este aj pretiekla 😉 kolko krat som mala az vankus a paplon mokry 😀 takze by som sa tymto urcite netrapila
@miamoja2012 ano počula som že to nemusí byť presné ale ja som bola na sone v nemocke a aj moj prvý syn mal 4100g a 51 cm ked sa narodil takže asi to mám geneticky dané alebo čo.... ☹ tak uvidím ako to dopadne 😉
@dominika1516 veď to ešte ale kilo určite priberie ak som nepovedala málo... 😒 hlavne že je zdravý 😀
@bebe2013 ved my predsa papame zdravo tak na co by sme nieco brali? Ja mam ten pupok pol na pol, polovicku mam stale normal u a vrchnu polovicku uz mam vonku. Zaludok uz funguje ok zasa? Ja idem v pondelok do poradne tak mi dr slubila, ze mi urobi vsetky merania a vazenia a tak aby som v klude mohla ist domkov. Uz sa tak tesim. Konecne sme vybrali aj porodnicu, tesim sa ked tam pojdeme kuk. Matthew sa ma pytal, ze ci je to ok aj ked je to dalej ako Karolinska ale ja nechcem rodit v nejakej skuskovej sale a mat medikov okolo a hlavne prve co bolo, ked som pozerala Karolinsku tak tam bol velky putac o pupocnikovej krvi. S textom v style urobte zo svojho novorodenca darcu. Tuto co sme vybrali vyzera fajn, no este uvidim a hlavne prvorodicky tam nechavaju dva dni, tak som si vydychla, ze nepojdem hned domov, lebo z toho som mala obavu.
@julinka88 Ahoj, presne, hlavne aby bol zdravucky 🙂 A ked bol prvy vacsi tak bude asi aj druhy, ja sa tiez pripravujem na
to, ze ak budem mat chlapca tak bude mat cez 4kila...ale ked pises ze sa ti zacina skracovat krcok tak mozno porodis o tyzden, dva skor a vahu bude mat idealnu 🙂

Babulky ja som bola dnes na velkom sone a teda už panikárim lebo malý má 2550g a to je moc moc tak sa bojím čo sa týka pôrodu!!!!!!!inak sme zdravučký a peknučký 😀 akurát prísny klud lebo sa mi začína skracovať krčok maternice