Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@ivuskase zial u nas si take zasoby nerobia 😒 tak to mas super...inak ty budes asi mat mlieka pozehnane.
No tie tamponiky to je nic, to hned pretecie,,,ja na noc jedine plienku a to rano som ju mohla zmykat 😀 nastastie sa to neskor upravilo a tvorilo sa ho len tolko, kolko drobec potreboval. Najhorsie to ale bolo ked som mala ist medzi ludi, stale som sa sledovala ci mi netecie a ak hej tak rychlo domov lebo na flakate tricko ludia dost pozeraju 😀
@inviav ani náznak... ☹
@ivuskase presne tak, tiez si myslim, ze vsetky potrebne vitaminy mame zo stravy a co chyba, to si telo vie vypytat. Som rada, ze si nasla nemocnicu. Karolinska viem, ze je fajn, ale s tym, ze je to univerzitna je to taka naozaj dvojsecna zbran - na jednej strane ma clovek asi menej sukromia ale na druhej strane, ak by sa dialo nieco vazne, su tam najvacsi odbornici rovno na mieste. Ale naozaj, vo Svedsku by som sa v ziadnej nemocnici nebala. :D My sme vcera boli pozriet ten hypnoporod a fakt je to super. A hlavne to, ze presne viem, s kym budem rodit (su 3 PA a bude to jedna z nich) a viem, ze sme na jednej vlnovej dlzke s prirodzenym porodom. Skus si zohnat knizku HypnoBirthing - A Celebration of Life. neviem sa od nej odtrhnut a som rada, ze su PA, ktore ide podla nej a nemocnice, ktore to uplne akceptuju a nezasahuju do nicoho, len poskytnu porodnu miestnost a v pripade komplikacii lekara.
So zaludkom je to lepsie, dnes som na ranajky zbastila 5 bezlepkovych bioparkov s domacim kecupom. :D
a to kde ste zobrali že by malo už teraz vytekat kolostrum ženam ? 😀 ja som pri prvom nemala ani naznak že by mi niečo v tehu vytekalo z prsnika a to som mala po porode mliečka aj pre tri deti. Teraz mi sice vyteka nejaka tekutina ale to len sem tam.Mlieko sa plne rozbehne aj tak až po porode ,ja som mala asi na 4-5 den,
@bebe2013 mnam parocky by som si veru dala, len sa ich tu bojim kupit, lebo naozaj neviem co v nich moze byt a okolo masa to asi ani nechodilo. No ved my ideme este vsetko pozistovat spolu, ked sa vratime po velkej noci a uvidime co a ako. Mas super, ze je to tam takto, ved uz nam toho casu moc nezostava.
@lulu10 ahoj po tyzdnoch v nemocnici mala vazi 1900g a dnes padlo konecne rozhodnutie zostavame tu az do porodu a ak sa nebude darit a placenta bude dalej strajkovat buduci tyzden porod ☹
@bubinko83 ahoj mne kolostrum uz vyteka cca 3-4 tyzdne a niekedy aj celkom dost vela...a lekarka tu v nemocnici mi to potvrdila ze to je ono
@ivuskase v tej knizke napriklad je, ze to, ze porod ma byt bolestivy, je mylna predstava, ktora sa nam zenam vsugerovava odmalicka, a pritom za tym stoji rany stredovek a predstava cirkvi, ze Eva ako zena zvodkyna musi zaplatit za svoj hriech bolestou. Grecki lekari ako Aristoteles o porode pisali vela, ale nikdy nehovorili o bolesti. Ak je zena zdrava, nema vazne komplikacie, nema STRACH, citi sa v pohode a bezpeci, porod moze byt velmi prijemnym a uzasnym zazitkom.
@froggynka2013 ja inak dost dobre nechapem, ved malinka ma cca tabulkovu vahu na 34tt u teba hrozi, ze ak by ti nepodavali vyzivu tak by dalej nerastla? Ale v kazdom pripade sa drz, vsetko bude dobre a babulka to rychlo dozenie
@froggynka2013 ahoj, no to ma mrzi ☹ to budes uz 35tyzdnik, neboj to uz bude dobre, mala to urcite zvladne ak by ti mali tehotenstvo ukoncit 😒 treba sa snazit mysliet pozitivne 🙂
@froggynka2013 1900g, tak to je dobra vaha! Mysli pozitivne a velmi si zelaj, aby telicko spolupracovalo. Lebo mnohe zelania sa plnia, Len ich treba vyslovit!
@ivuskase nooo veci zo zoznamu... jednorazove nohavicky, cicaderma, olej weleda na prsia, ostružina malinova, termofor na kríže a rektálna rúrka pre bábo, a objednali sme ešte arnika montana 9 ch...
@miamoja2012 no weleda je draha to je fakt, ja som si kipila olej na masaz hradze pred porodom v bio obchode aj ten stal cca 10 euro, na prsia mam mast z dm vraj je velmi dobra, ved je to kvazi lanolin a vitamin e tusim aj cajik z ostruziny som si kupila, ale kedze som to kupovala postupne tak som si to neuvedomila. Este ten pupik si chcem kupit kym som tu, vraj je velmi dobry , ked babo boli brusko.
Ahojte dievcata, budeme mat dievcatko!!! Doktor nam to dnes konecne prezradil 🙂 A vsetko je chvalabohu OK, vahu mame 1400g...som straasne stastna 🙂 🙂 🙂
@froggynka2013 ahoj moja, to mi je lúto že tam musíte ostať ale držkám palčeky nech všetko dobre dopadne 😉
viem ze ta hmotnost 1400g je len predpokladana ale je to podla vas v norme na to ze som v nejakom 30/31.tyzdni???
@ivuskase Vies co mne nepodavaju vyzivu nas monitoruju rano vecer na CTG a chodime na prietoky, lebo mame poruchy prietokov a placenta nam dozrieva, hlavny problem je ze brusko zaostava cca 3 tyzdne co je problem, podla nich....
@ulu465 ja myslim pozitivne kazdy den ale po kazdej vizite ma to vzdy prejde....no je to na palicu, porod, kyretaz, cisarsky a stale dookola uz som tu najdlhsie....sestricky super gynekologia Ruzinov uplne najlepsie...staraju sa o mna aspon ako o vlastnu
@bebe2013 Zelam si zelam a myslim pozitivne este take 2-3 tyzdne by mohla vydrzat opicka aby sme mali tu vahu lepsiu a potom to snad bude OK....drzte sa aj vy hlavne nech je vsetko OK
@ulu465 1400g sme mali v 31tt ked nas prijali do nemocnice.....hlavne ci mas dobre prietoky a nezreje ti placenta...nechcem ta strasit, ale ja tu stym uz lezim 3 tyzdne
@froggynka2013 lekar mi zmeral aj prietoky a povedal ze je vsetko v poriadku, k placente sa nevyjadril len povedal ze je na zadnej stene. Myslim ale, ze sa o svoje pacientky stara vzorne, ved preto som k nemu prestupila, tak hadam by nic nepodcenil. Tebe chcu porod vyvolat koli tomu ze mas prezretu placentu, vsak? Teda hrozi ze malicka nebude dostatocne zivena??
@ulu465 no mne zatial nechcu vyvolavat porod, uvidime co bude, lebo mala pribrala 500g za 3 tyzdne tak uvidime, ze co bude dalej ale ked bude malo zivena tak samozrejme pojde mala von. tak ak mas vsetko v pohode tak to je superrr ja len vravim, ze nas takto hospitalizovali lebo prietoky boli hranicne...
...pomoooc dievčata.....aj vy si vidíte krčok ?????

@ulu465 no moja mamina mrkvicku a hrasok zo zahradky zamrazuje, aj ovocie, rajcinky susi a robi vselijake pasty a pretlaky a presnidavky, domace dzemiky tak ma zasobuje, no a nastastie vo svedsku si davaju pozor na potraviny, tak tam nemam problem kupit bio produkty a produkty priamo z farmy.