Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@inviav mne netece ale kvapka🙂 uz dlho
@froggynka2013 jasne, len si ma trosku vystrasila, ja uz do nemocky nechcem ist, som si tam uz tiez odlezala svoje...ale clovek si nevyberie. Ja som vdacna za kazdy den/tyzden co je mala v brusku a cim som blizsie k terminu tym som pokojnejsia. Ja ked budem v 34t. tak si uz fakt vydychnem ale budem sa modlit aby este som este aspon dva tyzden vydrzala.
A tych 500 za 3tyzdne je malo alebo to staci?
A dievcata, ktory termin porodu vlastne plati??? Podla posled.menzesu ho mam 26.maja, podla prveho UZV 31.maja a podla druheho UZV 29.maja...Pri synovi mi platil ten podla menzesu ale teraz mi lekar zvyraznovacom zvyraznil ten 31.maja, teda podla prveho UZV. Tak som z toho jelen 🙂
@janulienka36 no to uz veru je 🙂
@ulu465 no ved to nemas veliké rozdiely,moj malý je o 2tt väčší,aj mi doki pri sone vždy napíše že napr. 33+2,alle termín mi nemenil.....stale mi ostava podla PM,povedal,že to meniť nemusí,aj ked by som isla skor, tak budu v nemocke vidieť,že podla sona bol vždy väčší.....
Baby, zacinam si nevidiet "tam dole" a bojim sa naslepo holiť...myslite ze mozem pouzit nejaky depilačný krem ? pouzivate v tehotenstve?
Baby , ktore ste uz rodili, ktore poporodne vlozky su dobre?
@miamoja2012 no ja si tam dole nevidím už asi 2-3 tt a holím sa pomocou zrkadielka osvedčilo sa mi to aj pri prvom tehu tak mám prax 😉 ale tam okolo otvoru si ešte vidím akurát pod bruškom si nevidím ...
s depilačným nemám skúsenosť ale radšej by som si nechala džunglu jak toto to by som ti radšej asi neodporúčala 🙂
a mimochodom mužík nemá záujem ti pomôcť????môj bol ochotný ale odmietla som nakolko na tieto partie som našla ten trik so zrkadielkom tak v poho 😀
@ivuskase ahojky ja som mala tena lady ale iba ráno pred vizitou lebo lekári sú nato háklivý aj na nohavičky že by si ich nemala nosiť aby ti to tam dole všetko pekne dýchalo
inak som celý den nosila normálne s krídielkami a aj nohavky lebo bez nich sa teda velmi ťažko chodí 😉
a podla toho ako moc budeš krvácať tak obyč. 3mm alebo potom hrubšie 9mm uvidíš
@ivuskase No ja som este nerodila, ale porodna asistentka mi povedala, ze najlepsie su DEPEND super plus, 5 kvapiek, fialove...ze treba mat aspon 5 ks na prve dni... ze ine "porodnicke" sa len varia ako porodnicke, ze tie budu dobre len na neskor. Este spominala BATIST.
Ale na depend.sk, sa da objednat vzorky, tak som zadala 3 adresy a objednala 3 ks. A este 2 objednam 🙂
@lulu10 no moja kamoska ma termin v juni, a pribrala len 200 gr... ale brucho jej rastie, nosi tehu gate a musela si kupit aj ten pas do auta, tak nerozumiem...
@lulu10 ja som mala v 32 tt, 1836 gr., a vraj teraz bude rast 200-250 gr. tyzdenne.

@janulienka36 ....nahmatala som si ho ...........tak kuk zrkadlom......a neviem či v 32 tt je to OK alebo nie.....