Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@bublinka711 no u nas sa este len kamienky z cesty odpratavaju v maji takze asi tak, budem rada, ked bude prijemne na konci maja.
@ulu465 no ja mám alchemilku pasienkovú, neviem, či je to nejaká iná, ale to sa mi moc nezdá, lebo my zbierame iba tú... Chodíme na ňu v lete, inú nepoznám a akú majú v lekárni, to napríklad tiež netuším 🙂. Ja začnem alchemilku piť teraz, tie malinové listy nie, tie až od 34tt, ani nie preto, že by vyvolávali sťahy ale preto, že uvoľňujú svalstvo a to teraz ešte ozaj nepotrebujeme 🙂
@ulu465 tak a je to jasne 🙂
@bublinka711 no pasienkova je ta zltozelena 🙂 ja sa na to opytam v lekarni ked tam najblizsie pojdem, kto sa ma v tom vyznat 😀 a potom ked budes od toho 34t.pit aj tie malinove listy tak si to budes miesat?
a inak babenky, ste tu spominali ze sa vam zial robia strie...tak ak mozem skusim poradit peeling domaci, ja si ho robim tak odoka, zmiesam panensky olivovy olej s cca 2KL medu a 2KL soli alebo cukru a tym sa vo vani pekne vydrhnem, krasne to prekrvi pokozku a mam ju potom ako babatko
som to niekde citala ze to je super ako prevencia proti striam, lebo sa pokozka prekrvi a tym sa zlepsi jej pruznost ale ja si ho nerobim moc casto lebo ako masirujem brusko tak mi niekedy pri tom tvrdne, takze s mierou 😉
@ulu465 ja už som z toho zmagorená 😖 . No nič, uvidíme 🙂 . Rozmýšľala som, že to zmiešam, ale potom mi napadlo, že Alch. sa má piť iba jedna šálka denne z jednej kavovej lyž., zato ostružina malinová až trikrát denne z polievkovej lyžice, tak si to asi nejako rozumne rozložím do dňa. Asi vyhodím jednu šálku ostružiny a nahradím ju alchemilkou. Nejako to tak pokombinujem 🙂.
ja neviem, ci nebudem musiet ist este pred porodom do roboty (cca 36. - 39. tt.), takze ja uz mam vsetko nachystane okrem kozmetiky. Veci naskladane v skrini podla velkosti, izbicku, kocik, flasky, vybavenu odsavacku z lekarne (da sa v pripade potreby prenajat).
@ivuskase Ivuska, urcite si precitaj tu knizku, co som ti spominala, som si ista, ze sa ti bude pacit, nenechaj sa odradit tym divnym nazvom, ze hypnobirthing. A potom sa ti aj veci do skrine budu skladat lahsie a s vacsou radostou. :D fakt ja sa vdaka tej knizke uz na porod tesim a nebojim sa. 😀
@bebe2013 má to niečo spoločné s týmto - http://www.hypno-porod.sk/ ?
@inviav este nam treba nejake tie capacky a hracku nemame ani jednu zatial takze toto musime dokupit a ostatne by sme mali mat vsetko este mi dojdu kosielky nocne a mozem sa balit aj ja 😉
noo ved toto ze oni sa rozhodnu kedy chcu ist vonku my mozeme planovat no sefov mame v brusku 😀 .. jooj ja mam schodov az az a hlavne ked nejde elektrika tak z osmicky slapat dole vyvencit Nellku potom hore ju odniest a spat dole do prace :-\ a v praci teraz beham jak handra kedze konecne terminy na danove ale uz len do konca mesiaca robim a potom materska 😉 .. no netesim sa na nu lebo svokra je doma zas bo v praci nemaju dajake suciastky ci co takze sa mi ani nechce byt tu cely den a pocuvat ju takze dufam ze bude pekne a budem chodit s Nellkou na dllllllllhe venciace prechadzky 😀 😀 a potom pojde ona do CR a toto bude dovolenka pre nas vcera sme s Martinom uz v nervach a smutku konstatovali ze nam lezie na nervy a mne aj na mozog cize kukame dennodenne inzeraty ze aj keby nam nevysla hypoteka tak berieme podnajom len aby sme uz boli od nej sami a zacali zit ako rodinka 😉 ..
inak mate aj tu prenosnu postielku kupenu?
@lydusska praveze ja a Martin sa uplne zhodneme co sa tyka veciciek on mam pocit dakedy ze ma vkus zeny v tom dobrom samozrejme takze ked som mu ukazala na tej stranke co som nasla vecicky tak ukazal na presne tie co ja 😀 ..
noo tak dufam ze Martinko a Adamko zostanu v bruskach kym sa nepobalime a vsetko nepochystame potom uz nech idu vonku nie 😉 .. len to pocasie ma hneva mam pocit ze vsetko je posunute a ze aj v maji bude este asi zima :'(
Kedy mas dalsiu poradnu? ja som mala poslednu 5.3. a dalsiu mi dala az 9.4. mne sa to zda nekonecne dlho a neviem preco az tak mi dala a navyse ten zapal sa mi nepreliecil nic nezabera a ja uz od bolesti sem tam neviem co robit nikdy by som nepovedala ze pindula vie tak boliet :-\ :'(
mile mamicky, rada posuniem oblecenie po nasom drobcovi, pekne veci za lacno. IP, ak mate zaujem (uz aj vacsie cisla)
@bublinka711 presne tak, knizka je presne o tejto metode a je uzasna! Velmi mi pomohla. Odporucam kazdej buducej maminke! Knizka sa vola Hypnobirthing: The Mongan Method.
@bebe2013 už len zistiť, či ju zoženiem aj na slovensku 🙂, lebo inak sa mi tá metóda veľmi páči 🙂
@bublinka711 no tak to bude asi dobry napad 🙂
@bublinka711 @nany12 ahojte, bola som dnes na gynde, doktro urobil vysetrenie, vytery, UZV, moj stav sa mu nezdal byt tragicky, vraj je to podla neho v norme, a to ze mam bolesti, ze to asi ta pocitujem, ale on to ako nejaky velky problem, kym nemam kontrakcie nevidi, tak snad to bude dobre
@ajka30 to je super, tešim sa s tebou 🙂 , ono veď aj pozitívne myslenie robí veľa 🙂 .
Ahojte som tu nova len dnes som sa zaregistrovala tiez cakam prve babo-chlapceka som v 34 tt a potrebovala by som poradit so zdrav.problemom vonkajsimi hemoroidmi mam problemy uz od polovice teh a uz mi gynekologicka predpisala aj lieky detralex aj cipky- tych som mala uz 20 ks aj krem procto-glyvenol ale stale mi nic nezabera a obavam sa ci to vobec prejde do porodu pri tom tlaku to mozno bude aj nebezpecne.
Vie mi niekto poradit? 🙂
@bublinka711 zozenies maju ju na martinuse a aj v inych internetovych knihkupectvach, daj si do google hypno porod a najde ti ju.
@ivuskase super! Ďakujem 🙂
@ivuskase a už ju mam aj objednanu 😉 juj sa teším 🙂

@nany12 neboj sa nic, ja mam sice vsetko pokupene, ale kedze domov cestujeme az po velkej noci, nemam ani izbicku nachystanu, ani nic oprane a ani tasku do porodnice.. len dufam, ze si mala nezmysli prist na svet niekde po ceste, lebo 1400 km je dost