icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

ulu465
26. mar 2013

@daanda76 Ahoj, ja som si hemoroidy vytlacila pri prvom porode a bolelo to dlho a ovela viac ako nastrih 😒 zial mne na to nikto nechcel dat nic kedze som kojila ani tie cipky preparation, poradili mi len sedave kupele v odvare z dubovej kory a tak som si v lekarni kupila mast z nej a postupne sa to upravilo, tak do pol roka od porodu, teraz uz nemam ziadne tazkosti ale tiez sa bojim ze sa mi teraz pri porode znova vratia

ulu465
26. mar 2013

@daanda76 a detralex uzivam aj ja, treti mesiac ale mne ho dali na krcove zily a na to veru zabera

daanda76
26. mar 2013

@ulu465 dakujem za odpoved sedave kupele v dubovej kore som skusala aj ja ale ani to mi nepomahalo viem ze detralex je dobry na zily a v navode sa pise aj davkovanie pri hemoroidoch mne doktorka kazala zobrat prvy den 3x2tbl a dalsie dni 2x2 ale spolu iba pol balenia t.j.30 tbl A ty kolko tabliet beries denne?

ulu465
26. mar 2013

@daanda76 no to je slabe ale mne povedali ze kym kojim nemozem nic ine... 😒 ja uzivam stale rovnako, 2x2tbl denne, nevedela som ze to pomaha aj na tieto veci tak super, dufam ze mi to pomoze aj na to ak by sa mi po porode objavili

daanda76
26. mar 2013

@ivuskase dik za radu skusim

ulu465
26. mar 2013

@daanda76 a ako dlho ho uzivas? lebo mne na tie krcove nezabral hned, tak cca po mesiaci a pol som si zacala vsimat ze sa to zlepsuje

ulu465
26. mar 2013

@daanda76 jeminenku som sa pomylila, ja uzivam rano 2tbl teda len 1x2tbl, som asi nejaka ospata alebo co 😀

daanda76
26. mar 2013

ja som ho uzivala predtym ako som otehotnela lebo tiez som zacala mat problemy s krcovymi zilami mame to v rodine dedicne takze sa toho uz nezbavim ale ked som doktorovi povedala ze planujem babo tak mi ho odporucil vysadit uplne a gyn mi ho predpisala len nedavno a neviem ci mi ho odporuci aj nadalej.Po sviatkoch idem do poradne tak uvidim.

miamoja2012
26. mar 2013

Babyyy...uz chodite na CTG a prietoky?

bebe2013
26. mar 2013

@angel31 uz si ju precitala!? Skoda pre teba, ze si ju nepochopila. Ale v trinastich rokoch je na taku literaturu asi este trochu priskoro, ze? ;D

julinka88
27. mar 2013

@daanda76 Ahoj a vitaj medzi nami....
k Tvojmu problému hemeroidy trápia aj mňa a to od prvého pôrodu v zásade ja si na to nič nedávam problem snimi mám iba ked mám tvrdšiu stolicu a doky mi povedala že si to mám zatlačiť dnu aj to tak robím a je to v pohodke len sa bojím ako to bude pri pôrode bo tam sú iné tlaky a určite mi vyskočia von kamoška vravela že to v takýchto prípadoch riešia operačne po pôrode tak neviem

miamoja2012
27. mar 2013

Baby, cvicite nejake tehotenske cviky? pripravujete sa nejak fyzicky na porod? masaz hradze a tak?
poradte niecooo prosiiim

fopka
27. mar 2013

ja necvicim, ziadne natahovacky ani nic... doktor mi to ani velmi neodporucal, aby som si neoslabovala brusnu dutinu zbytocne aj vzhladom na to, ze pri akejkolvek zatazi i mensej uz "citim" brusko, Chcela by som chodit plavat, ale bojim sa zase infekcie. Takze mi ostala len fit lopta ... ale to som asi velmi neporadila 😀

julinka88
27. mar 2013

@miamoja2012 ahojky ja som cvičievala tehu cviky aj dvd mám ale nakolko mi tvrdne brucho a bolí ma panva a kríže doky mi to zakázal 😒 a s tou hrádzou sa chystám začať už teraz niekedy aj keď neviem či mi to pomôže nakoľko malý bude veliký a aj môj prvý syn bol ..... ale keď viem čo ma čaká tak za pokus to stojí 😀

julinka88
27. mar 2013

@fopka Ahojky počula si o tamponoch pre tehotné????sú také aby si sa mohla bezpečne kúpať aj na kupku ale osobnú skúsenosť nemám ale v lekárni by Ti určite povedali o nich viac sú špeciálne pre tehotné 😀
ja som sa bola kupkať naposledy pred mesiacom a pol ale nemala som ich .

angel31
27. mar 2013

@bebe2013 nie neprečítala... len keď mi to celkom tak prišlo.. po slovnom rozklade...

bebe2013
27. mar 2013

@angel31 vies, jednou z vysad inteligentnych ludi je nezosmiesnovat veci, o ktorych nic nevedia a neposmievat sa ludom, ktorym nerozumeju.

bebe2013
27. mar 2013

@daanda76 Vitaj medzi nami.

bebe2013
27. mar 2013

Tak, dnes sme boli zase na UZV, v 32+1 vazi drobec 1560 g. Nie sme tabulkovi, ale RASTIEME! Tesim sa.

bublinka711
27. mar 2013

@bebe2013 Drobček si možno len povedal, že nebude maminku trápiť veľkou hlavičkou pri pôrode 🙂

bublinka711
27. mar 2013

Kočky, prosím vás, aj vám sa snívajú také divné sny ako mne? Mne sa už druhý týždeň každú noc sníva nejaký sen o kojení. Vždy t istá pointa, že moje bábätko je hladné a ja buď neviem, ako ho nakŕmiť, alebo nemám mliečko. Je to strašne frustrujúce... Žeby nejaký podvedomý blok, alebo čo? Pred tým som sa nad tým vôbec nezamýšľala... Už je mi to až smiešne 😀

bebe2013
27. mar 2013

@bublinka711 tiez si myslim, ze sa snazi maminku setrit. :D Mne sa snivali uplne desne sny tak pred dvoma tyzdnami. Ale teraz uz nie. A s tym kojenim, taketo sny su vraj uplne normalne, nerob si starosti, je uplne normalne, ze sa aj podvedome nad takymi vecami zamyslas. Skus si pred spanim povedat, ze v tomto sne budes mat mliecka dosta a babatko bude mat plne brusko. Mohlo by to pomoct, ak tam nieco je zablokovane, to odblokovat.

nany12
27. mar 2013

@bublinka711 No mna tiez trápili nočné mory tiež to bolo s bábätkom ale hrozne nieco to sem ani pisat nebudem len manzel ma normalne zobudil ze co tak placem tak nahlas som plakala zo sna cely den som mala v prdeli.

nany12
27. mar 2013

@julinka88 No ja neviem ci sa mi vobec oplati s masirovanim tej hrádze ked u nas v porodnici robia nástrih ci treba alebo nie hmm

ulu465
27. mar 2013

@bublinka711
@bebe2013
@nany12 no mne sa tiez uz snivalo vselico a vacsinou len zle...vcera zas, ze som lezala v posteli s mrtvolou 😕

nany12
27. mar 2013

@ulu465 Jeemine to je hroznee . No ja sa na vcerajsi sen nemozem stazovat snivalo sa mi s mojou maminkou co mi zomrela pred 8 rokmi a to sa mi s nou snivalo od vtedy asi 2 krát. A ze sa pytala ze mam noveho a ja som jej povedala ze cakam bábätko a velmi sa jej to pacilo a aj meno ake sme vybrali a cely sen bol velmi dojimavý a velmi živý cely den na nu myslim .

ulu465
27. mar 2013

@nany12 Ked som pozerala na nete vyklad, tak vidiet mrtvolu znamena slavnostny krst a mat mrtvolu v dome, zas narodenie alebo svadba v rodine 🙂 takze sa to snazim brat pozitivne aj ked samotny sen mi moc prijemny nebol....
Tvoja maminka sa s tebou asi spojila touto cestou...ja na taketo veci verim.

bublinka711
27. mar 2013

@ulu465 jeminky, tak to take zle sny az nemam... 😖

bublinka711
27. mar 2013

@bebe2013 tak to som rada, že je to normalne... 🙂 Lebo som rozmýšľala, že či si to nejak navodzujem, alebo čo...

fopka
27. mar 2013

@julinka88 po pravde nepocula, ale neviem, ci by som riskovala hoci s nejakymi tamponmi... ale mozno len treba vyskusat 😉