icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

nany12
27. mar 2013

@ulu465 aj ja tomu verim

ivuskase
27. mar 2013

@ulu465 asi nieco bolo vo vzduchu ja mam vacsinou mile sny, uz vidim malinku, ale dnes sa mi snivalo o tej mojej sesternici co zomrela, ze stala za nejakym murom a ja som sa ku nej nevedela dostat no des proste

ulu465
27. mar 2013

@ivuskase asi bolo 😖

inviav
28. mar 2013

@dominika1516 presne to chybalo aj nam..capacky a hracky 😉 ale uz aj to mame...bola som v takom obchodiku, kde mali nadherne vecicky, ale zato drahe, ale dalo sa tam najst aj nieco akciove, ked som sa posnazila 😀
kolko kosielok si beries do nemocnice? a aky bol posledny den v praci?
velmi vam to zelam, aby sme uz boli sami ako rodinka a vsetko bude ovela lepsie..uvidis 🙂
prenosnu posielku nebudeme mat...sestra si chcela kupit k nim, aby tam mohla Simonka spinkat, ked k nim prideme, ale nakoniec kupila iba take lehatko..neviem presne ako vyzera, lebo som ho este nevidela, ale snad jej bude pohodlne...vcera mi inak volali z firmy, kde som si objednavala kocik, ze ten vzor, co som si vybrala uz nevyrabaju a nemaju ho ani na sklade, tak som si musela vybrat iny 😒 to bolo obrovske sklamanie

daanda76
28. mar 2013

@bebe2013 dakujem 🙂 🙂 🙂

daanda76
28. mar 2013

@julinka88dakujem za privitanie.Co sa tyka mojho problemu- toho sa bojim aj ja lebo si to uz teraz neviem zatlacit uplne dnu a staci aj mala potreba a mam to viac von znovu nastastie ma to neboli a ani nekrvaca aspon zatial.Raz som to uz mala aj take podrazdene ze to zacalo krvacat

lulu10
28. mar 2013

@bebe2013 ahoj ja dnes tiez utz 31+5 1600g tiez nic moc ale rastieme...takze bojujeme spolu 😉

lulu10
28. mar 2013

baby nestava sa vam zeby sa vam babatinka v brusku tak zatriasli?

angel31
28. mar 2013

@bebe2013 veď ja sa nehádam s tebou... ja dokonca nezosmiešňujem tú vec...ja som len opísala slovne čo ma prvé napadlo pri prečítaní názvu danej knižky...a aké výsady ešte majú inteligentní ľudia? Majú atom, alebo pentium? Lebo ja sa v tom nevyznám...

inviav
29. mar 2013

@lulu10 mne sa niekedy tak brusko jemne zatrasie..ale neviem cim to je

ivuskase
29. mar 2013

@angel31 prosim ta chod si uzit prazdniny, ked sa tak nudis alebo posli svojho manzela na protidrogove liecenie, staraj sa o svoje vazne chore diete a tvor so svokrou rodinny trojuholnik a este sa nezabudni starat o svojho milenca a tak podobne a neotravuj normalnych ludi, ktori sem pisu o realite a nie o svojej bujnej fantazii, ale mozno s tvojou fantaziou by si mohla zacat pisat nejaku knizku

lydusska
29. mar 2013

@ivuskase lol Ivka ja som na tom podobne, kazdy tyzden musim ist nieco kupit aby som sa citila dobre hhhh 🙂)). Ved preto cakame babtka, aby sme si to pred ich prichodom uzivali ;))).

@ajka30 Ahoj Ajka, ja mam po minulo tyzdnovom ultrazvuku prcka tiez otoceneho ritkou dole o to je to moje brusko citlivejsie, ta gravitacia je fakt neprijemna zakazdym ked sa postavim zo sedu alebo z lehu, ake inak OK. Buduci tyzden mam dalsi utz ci sa Adamko otoci, ja uz moc toho casu nemam aby sa otocil spravne .... problem je v tom ze mam opat menej plodovej vody ako by jej malo byt, takze bude mat problem sa otocit a ja sa hrozne bojim ze mi daju Cisarsky :((( .... to je jedina vec co nechcem mat .... Toho jedineho sa bojim ako cert kriza, zatial som ziadnu operaciu nemala, tak hlavne nechcem mat kvoli tehotenstvu ... Drz mi palceky aj ja tebe drim palceky aby sa ti este prcko otcoil, ty mas este dost casu na to ... Inak vitaj medzi nami ...

bebe2013
29. mar 2013

@lulu10 lekar mi povedal, ze porodna velkost nic neznamena. Ludia nebyvaju vsetci rovnako velki. Moja svagrina mala 2,5 kg, ked sa narodila a teraz ma 180cm.

bebe2013
29. mar 2013

Zienky, prajem vam krasnu Velku noc plnu pohodicky, sily a radosti!

lydusska
29. mar 2013

@nany12 A preco sa bojis si nieco nakupit??? ved uz si vo vysokom stadiu tehotensstva, ako pochopila by som keby si v prvom trimestri ale nie v tretom trimestri, ci doktori ta stale strasia s niecim??? A aj keby sa ti babo narodilo teraz tak nemusis stresovat, ved 8my mesiac je dobry na porod, uz CNS je uplne vyvinuta, teda koncom 33tieho tyzdna je ... babo citi a ked sa narodi uz v34tom tyzdni je schopne i sat mliecko ... ked sa narodi dovtedy, take predcasne narodene krmia hadickou, ty uz si skoro tam ... tak sa nestresuj, lebo to ti nepomoze!!!! Drz sa ....

lydusska
29. mar 2013

@bebe2013 moja ja sa porodu nebojim ako podaktore buduce mamicky tu, vobec nemyslim na tu bolest pocas porodu, mozno preto ze neviem co cakat, alebo preto ze sa na prcka tak velmi tesim .... jedina vec ktorej sa bojim ze budem mat Cisarsky rez ;(((( ak sa Adamko nezachce sa otocit ... bojim bojim bojim .... a ako to ze este budes musiet pred porodom ist do prace???

@dominika1516 Dominika to mas az mesiac medzi poradnami? Mne to pride velmi dlho ... dokonca i tu v UK je to uz u
ku koncu tehotenstva trosku castejsie. ... alebo kto vie mozno to mas kvoli tej tvojej cudnej doktorke .... Drzim palce aby vsetko dopadlo dobre na kontrole, ako chapem tie tvoje problemy ... ale tak snad to konecne aspon trosku ustupi .... ja mam kontrolu buduci tyzden v stredu, lebo tento tyzden mi zistili opat nizky objem plodovej tekutiny a budu ju opat kontrolovat buduci tyzden a Adamko je otoceny ritulou dole .... takze uuuuzas ... :(

lydusska
29. mar 2013

@lulu10 looool stava sa to isto aj ostatnym mamickam, lebo ja mam obcas take pocity tiez ... lol to bude asi tym ked sa prckovia pomechlia ....hhh. Ja napriklad vobec nemam a to uz som v 35tom tyzdni .... silne kopance, ja mam iba to mechlenie. Mozno je to dane poziciou babatka, alebo ako je akcne. Ja uz od prveho trimestra nemam velmi akcne babo .... Citim ho max tak 3-4 za den a v noci ma necha vyspinkat sa ;))), len sa budim na plny mechur,ked ho vyprazdnim Adamko sa opat trosku pomechli najde si svoje miestecko, ale spinka dalej a potom sa zobudi tak hodinku po mne ;))). Ma super rytmus.

@inviav to bude asi to jemne zatrasenie/vlnenie tym ked babo sa pohmyri a tak plodova tekutina sa uvolni na ine miesto kde sa kvoli velkosti babatka predtym nedostala, to ako ked mas vodu vo flaske a zatrasieis s nou ... teda ja si to aspon tak vysvetlujem ;))).

lydusska
29. mar 2013

@bebe2013 presne tak to i mne povedali doktori tu lebo som sialela po 29tom tyzdni ze moje babo je velmi malinke oproti ostatnym, ale stale zodpoveda velkosti ako tak .... Si myslim tiez ze velkost pri narodeni nehra ziadnu rolu pokym ma vsetko dobre vyvinute babenko :D

lydusska
29. mar 2013

Buduce mamicky prajem vam Krasnu a Stastnu Veselu noc ;))). vela vody a krasnych vonavych parfemov na velkonocny pondelok 🙂)). Drzte sa a starajte sa o tie vase ratolestiky v brusku a tie co su uz maminkami,nech sa vam dari ;)

inviav
29. mar 2013

@lydusska my mame teda podobne babatka...moje ma tiez necha spinkat a ani bolestivo nekopka..je taka pokojna, ze sa len mrvi stale....vela ludi mi vravelo, ze mam pockat do 3. trimestra, ze sa uz ani nevyspim a aj bolesti mi bude sposobovat babatko..no zatial sa tak nestalo a som aj velmi rada 🙂
moze byt, ze to bude tym pohybom plodovej vody....a inak, tiez sa moc porodu nebojim, lebo este neviem ake to bude...ale cisarsky by som nechcela velmi...ale Simonka je uz otocena dolu hlavkou, tak zrejme nebude, ked sa nevyskytnu problemy...Adamko sa este neotocil?

lydusska
29. mar 2013

@inviav No ved prave to ze on sa uz otocil a bol hlavickou dole v 29tom tyzdni ale ma minuly tyzden v nemocnici na sobe prekvapili ze je zase ritulou dole ;((( a to som sa velmi zlakla, ale este ma stale uistili ze do 36teho tyzdna je to OK ze sa este moze otoct kym tak velmi nepriberie hmmm .... tak neviem uvidime co miv stredu povedia, snad sa opat otoci.mi povedali aby som praktizovala poziciu na macku, ze mu tak dam viac miesta a volnosti na pohyb v brusku ze by sa mal otocit tak to skusam az kym ma v krixoch nezacne pichat pri tej pozicii...

To som rada ze Simonka tiez velmi nekopka, ale mi je to trosku tak luto ze si nemozem tak zdeforovane brusko odfotit, no ale tak aspon ze to neboli a je to take prijemne a vzdy sa pri tomked sa zacne hmyrit zacnem usmievat prcko moj krasny ;))). Len nech sa mi otoci .... len to si prajem ... drz mi aj so Simcou palceky ;))) .... ja chcem prirodzeny porod a nie byt rozrezana ....

inak este stale mama 5-6 tyzdnov do porodu, takze mozno nam tie nase ratolesti nalozia hhhh ... uvidime ... Ale tak drzme si palce zlatino .... Som citala vyssie ze uz si si dokupila aj posledne vecicky co si este nemala. Ja som sa rozhodla ze dneska chcem ist este nieco malinke kupit 🙂))), aby som si urobila radost ... ak teda nieco najdem ;))

ivuskase
29. mar 2013

Prajem vam vesele Vianocno-Velkonocne sviatky dievcata.... 😉

lulu10
29. mar 2013

@lydusska
@bebe2013
@inviav dakujem babule, ste zlate, vzdy tu najdem utehu a rady 😵

bublinka711
29. mar 2013

Krásne veľkonočné sviatky dievčatá! Hoci vonku to vyzerá skôr ako na Vianoce... 😀

lydusska
29. mar 2013

@bublinka711 no to je veru pravda, pocula som ze na slovensku nam navalilo dobre snehu ;((( brrr. tu je tiez zima, ale aspon nesnezi ... i ked po pravde v Anglicku sa to moze zmenit z minuty na minutu hhh

ajka30
29. mar 2013

@lydusska AHoj, no budem ti drzat palce, mne doktor povedal, ze uplne v pohode sa otoci az okolo 37 tyzdna, a nie je vynimocne, ze sa otoci par dni pred porodom. Inac, mimochodom, 2 dni po navsteve pohotovosti som bola u svojho gyndasa a uz bol otoceny hlaickou dole 🙂 V noci som citila ako sa otocil 😉 A teraz savrti raz tak raz onak. Prvy sa tak nevrtel, tento ma viac miesta 😀 Ozaj, vraj pomaha, ak cca 20 minut klacis, tak sa vraj babo moze lepsie otocit hlavickou. Drzim ti palce.

ivuskase
29. mar 2013

@ajka30 no tak teraz uz chapem, preco sa mi mala tak v pohodicke otocila ani som nevedela ako, lebo ja umyvam podlahu len pokolenacky. Ale uz mam zakazane, vsetci nA mna hned kricia, ze ci som normalna.

bublinka711
29. mar 2013

@lydusska No veď my sme sa ráno zobudili a manžel hovorí, že sneží. Som myslela, že si zo mňa uťahuje. Pozriem a za oknom 20cm snehu 🙂. Skoro mi oči vypadli 😀. A pokiaľ ide o Adamka neboj, on to ešte môže stihnúť. Poznám prípad, keď sa bábätko otočilo len pár hodín pred pôrodom. Inak toto som čítala v mailíku pre bruško, čo mi chodí každý týždeň tehotenstva:

Pôrodné baby zo zahraničia nám ponúkajú niekoľko metód ako sa môžete pokúsiť dieťatko otočiť do správnej polohy.
Čas a kľud – to pomáha najviac. Niekedy sa deti do správnej polohy otočia až tesne pred pôrodom, dokonca i v čase prvých pôrodných kontrakcií.
Pomocou hudby alebo svetla. Veľmi milá metóda, ktorá vám určite neublíži. Svetlom baterky prechádzame cez bruško až k miestu, odkiaľ má bábätko prísť na svet. Akoby mu ukazujeme cestu. Takisto si môžete v tých miestach pustiť príjemnú hudbu. Možno ju dieťatko bude chcieť lepšie počuť a otočí sa.
Plávanie – skvelá metóda. Vaše telo sa uvoľní, nadľahčí, bábätko má viac priestoru otočiť sa.
Indický most – nedáme vám presný návod, pretože túto techniku je dobré vyskúšať len za prítomnosti pôrodnej asistentky alebo iného znalého človeka
Akupresúra alebo akupunktúra, moxovanie – všetko činnosti zamerané na pôsobenie na určité reflexné zóny. Je potrebné, aby ich robil odborník.

ajka30
29. mar 2013

@ivuskase 😀 Podla mna je lespie robit nieco po kolenacky ako sa zohybat alebo natahovat, ked si na kolenach tak sa ti nenamaha ani brusko ani padnut nemozes 🙂

bublinka711
29. mar 2013

Baby mám ešte takú otázočku, už ste pozerali, čo všetko je treba vybaviť po pôrode? Myslím hlavne také tie veci ako papierovačky na príplatky, doplatky a príspevky, že čo treba kam zaniesť a kam manželov poslať a aké sú kde termíny, lebo ja mám z toho španielsku dedinu...