icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

miamoja2012
5. apr 2013

Baby, tvrdne vam uz brucho ? ja som vcera bola na poradni a odvtedy mam pocit ze tvrdne... a zacala ma znova palit aj záha :(

bublinka711
5. apr 2013

@ivuskase Júj, ja to poznám 🙂. Ja mám detské vci všade, kam sa pozriem, toľko mi toho rodina nanosila a to som sa na začiatku bála, že či nám nebude nič chýbať. Teraz mám skôr strach, či to v tej kope vecí vôbec nájdem 🙂. Mm sa smeje, že budem malú prezliekať trikrát denne, aby sme stihli všetky tie vecičky ponosiť. A napriek tomu, že aj ja sa držím preč od všetkých obchodov, nakupovaciu mániu dostala moja maminka a ako príkladná babka príde každý deň s niečím novým 🙂. Tak som jej povedala, že čo si donesie, to si bude musieť nechať u seba, lebo ja už fakt nemám kam dávať 😀.

bublinka711
5. apr 2013

@miamoja2012 Mne bruško tvrdne o dosť menej od kedy pijem alchemilku a to som vysadila Mg. Ale pýtala som sa na to aj dokiho a vraj je to v tejto fáze tehu normálne aj tak 5-6krát denne. Ja to mám teraz tak asi 3-4krát. No a pokiaľ ide o pálenie záhy ja večer bez Maaloxu ani nemôžem zaspať, akoby som mala hrdlo v absolútnom ohni... Začína to tak poobede, cez deň to ešte vydržím, ale večer, keď si ľahnem je to hrúúza, ale to je asi tým ako je bábätko v tomto štádiu tehu vysoko a tlačí na žalúdok a pečeň... (o pľúcach ani nevravím 😀). Neskúšala si si pomôcť aj ty nejakými liekmi na tú záhu? Mne ich dal doki.

ivuskase
5. apr 2013

@miamoja2012 mne tvrdne uz riadne dlho, teraz je to viac casto hlavne vecer a strasne ma boli panva, ked chodim

ivuskase
5. apr 2013

@bublinka711 no ja som zvedava s cim este moja maminka pride, ked sa mala narodi, ta naskoci na prve lietadlo hned ako mi odtecie voda hehe. My ideme este buduci tyzden kupit komodu pre malu, ale aj tak pochybujem, ze to tam vsetko napracem

bublinka711
5. apr 2013

@ivuskase 😀 no, to keby som sem hodila fotku, koľko máme my plných skriniek 🙂. A práve došla maminka s ďalšími vecami. Ma asi porazí, ale také sú krásne, že to človek ani nemôže povedať nič iné akože: jupíííí, tie sú nádherné 🙂. A ono zas, keď sa pozriem na tie ružové opaľovačky s bielymi bodkami, tak je mi jedno, že či mám, alebo nemám miesto v skrini 😀.
Takže neboj, čo nedáš do komody, to sa mestí na ňu alebo vedľa nej 😀.

miamoja2012
5. apr 2013

@bublinka711
no ja to tak neviem sčitať, ja ho mam tvrde cely den. teraz uz lepsie.ALe mala sa hmíri ako divá...nikdy sa este tolko nemixovala :(( az to je neprijemne. A vraj ku koncu prestnanu spohybmi

julinka88
6. apr 2013

Ahojte baby mne tvrdne brucho od 4 mes. Berem magnezium ale rozmyšlam že ho už vysadim bo som počula že su potom nepravidelne kontrakcie.
Ozaj a načo je dobra ta alchimejka?

froggynka2013
6. apr 2013

@julinka88 Vsetko sme znova zvladli mala je bojovnica, ani sa nezobudila a to som mala kontrakcie 100, takze ona v pohode ja menej psychicky je to brutalna zataz uz niekedy nemam sil...a ta depresia...snad sa to nejako poriesi tento tyzden...uz ju chcem mat pri sebe..velmi sa bojim aby bolo vsetko OK

froggynka2013
6. apr 2013

@julinka88 Magnezko sa ma vysadit v 36tt tu v nemocnici to tak je....tak vysad

bebe2013
6. apr 2013

@froggynka2013 super, ze ste to zvladli! Mala aj mamina su bojovnicky! Drzte sa! Velmi vam drzim palce!

bublinka711
6. apr 2013

@miamoja2012 keď sa malinké hýbe, tak je normálne, že bruško je tvrdé, to mi povedal doki. To vraj nie je taký problém, tak neviem. Mne tiež hneď vravel, že tvrdnutie bruška sa ráta iba ak nesúvisí s pohybmi.... (čo je teraz tiež ťažké rozoznať, lebo mám pravé rebro nakomplet okopané 😀).

miamoja2012
6. apr 2013

@froggynka2013 Aky mate problem s malou ?
uz by si ju chcela porodit? v 36 tt uz mozme, ne?

bublinka711
6. apr 2013

@julinka88 Ja som Mg už tiež vysadila a namiesto toho som nasadila alchemilku 🙂, mne pomohla viac ako Mg. Jej hlavný účinok je, že posilňuje maternicu a pomáha pripravovať svaly na pôrod. Netreba sa dať vystrašiť, nemá žiadny vplyv na vyvolanie pôrodu, alebo podobne, na to som sa hneď informovala 🙂. Pije sa jeden až dva poháriky denne, ja zvládam tak jeden a pol, lebo potom je už studená a to mi nechutí 🙂. Tak môžeš vyskúšať, je v lekárni aj sáčková aj ako sypaný čajík. My máme nazbieranú 🙂.

bublinka711
6. apr 2013

@ivuskase Jú, ešte ma napadlo s tou panvou, ja som hádam dva týždne nemohla ani chodiť a už vôbec sa v noci otočiť, to bolo hrozné. Teraz som dva týždne ležala a ustalo mi to. Keď si aj troška pochodím, tak to už ani z ďaleka nie je také strašné ako predtým...

bublinka711
6. apr 2013

@froggynka2013 verím, že to zvládnete dobojovať. Neboj, keď ju budeš mať pri sebe, na všetko zlé sa zabudne 🙂. Držím palce.

bublinka711
6. apr 2013

mimochodom, čítam knihu hypnopôrod, poviem iba - vďaka Bohu za ňu 🙂. Kočky, ktoré ste mi to poradili, máte u mňa obrovské ďakujem 🙂 - veď vy viete ktoré 😀.

ajka30
7. apr 2013

@bublinka711 ahoj a kde si ju kupila?

bublinka711
7. apr 2013

@ajka30 Knižku? V martinuse, ale potom som zistila, že v iných internetových obchodoch ju majú lacnešie. Skús pohľadať na nete cez google. Len si nahoď hypnopôrod (autorka je Monganová). Je to fakt super kniha 😉

julinka88
7. apr 2013

@froggynka2013 ahojky neviem si to ani predstsvit ako sa musiš citit ale verim že ten koniec bude stst za to všetko 😉
a dik za radu s tym magnezkom držkajte sa

julinka88
7. apr 2013

@bublinka711 dakujem tak teda skusim

slavka89
7. apr 2013

Ahojte ...mam taky problem a achcela by som sa opytat ...je mozne aby som otehotnela aj ked som den po akte dostala menstruaciu a teraz nejako meska aj ked uz presiel mesiac od vtedy?? partner je v praci a od vtedy nic nebolo... test som si nerobila .... ak ste ma pochopili o co mi ide to vas pekne prosim o radu ... dakujem

emakiki
7. apr 2013

@slavka89 v prvom rade je toto téma, pre buduce mamičky majovky...je tu mnozstvo tem kde sa mozes opytat...ale ked uz pisem tak ti odpoviem.... samozrejme ze mozes byt tehotna...ak ti meska menstraucia je na case urobit si test... alebo ist k lekarovi...

slavka89
7. apr 2013

@emakiki dakujem za odpoved ...ja som prvy krat na tejto stranke takze som nevedela kam presne mam ist s takou otazkou len som potrebovala odpoved aby som si nahodou nenamyslala hluposti ..dakujem

ajka30
7. apr 2013

@bublinka711 vdaka. A je tam aj nieco prakticky vyuzitelne pri porode?

bublinka711
7. apr 2013

@ajka30 áno, je 😉 treba naštudovať 🙂

robinoo
7. apr 2013

@bublinka711 od vcera aj ja citam a zatial sa mi to velmi paci 🙂

ivuskase
7. apr 2013

@bublinka711 ja uz mam polovicku knihy za sebou, je uplne perfektna

dominika1516
7. apr 2013

@inviav jeeeej nadherne to tam mas a velmi ti taku krasnu zahradku s jazierkom zavidim viem si predstavit aj niekolko hodinove sedenie na tej lavicke joooooj nadhera u nas ked si sadnem vonku na lavicku tak vidim punkerskych ozranov s cucom v ruke a pocuvam namiesto sumu vody vulgarne a blbe reci 😀
noo ten tyzden je pre mna uplne rajsky a uzivam si kazdy jeden den lebo je tam klud pohoda sme s Martinom sami no aj s Nelkynkou 😀 a je nam uzasne ale vymenim ten tyzden tento rok s radostou za nove a samostatne byvanie a verim xe potom budu vsetky tyzdne take ako su ked sme v Tornali ..
tak vyzera to dobre Martina v praci nechaju lebo su s nim spokojny sef mu prislubil zvysenie platu od maja a zaucenie na viac masin cize sa mu aj trieda zvysi a mozme ist do banky a zacat balit 😉 .. dufam ze to nezakriknem ale vyzera to ze do leta sme v nasom vlastnom bytiku 😉
Neboooj nie si sama aj ja mam take nutkanie nakupovat ale vzdy samu seba v hlave presviedcam ze naco ved maly ma dost veciciek a nevynosi to a tak sa presvedcim ze nemam nikam ist a uz nenakupovat ze ked sa drobec narodi tak potom pojdem 😀😀

lydusska
7. apr 2013

Ahojte babule, ako sa tu mate? Uz dlho som sem zase nezavitala. Ako vidim viacere ste skusali tu Alchemilku .... hmmm zaujimave ... len tak dalej ...

Ako tiez vidim niekto ma take stastie ze i skor bude rodit ako mal termin najprv nastaveny 🙂)) .... juuuuj aj ja by som uz veru brala ... len si musim este pockat ....

@froggynka2013 inak neboj sa vsetko bude OK aj ty uz snad iba par dni do terminu mas takze ziadny stres ...

@inviav ta zahradka vyzera uzasne! To je vasa, ci to este len planujete mat taku? Ak ju este nemate tak drzim palce aby taka bola a ak ju uz mate tak tisko zavidim 🙂). Tu v meste sa nam moze o takom niecom iba snivat lol...