Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@bublinka711 vdaka, tak asi objednam 🙂
Ahojte kočky chcem sa Vás spytat ci aj vy cítite pohyby tak od spodu ako keby v nutri v pošve je to take neprijemne hlavne pri chôdzi alebo pri státi no dufam ze to nic neznamena lebo normalne ma nuti mat hohy pri sebe alebo prekrížene ked stojim. Stretli ste sa aj vy stakym niecim?
@nany12 Ano, niekedy citim kopance tam dolu a je to dost neprijemne. A prave dnes som citila aj nejake pichanie alebo co, ale myslim, ze to nebolo od drobca... 😒 AKo bonus mi zacala nejaka mykoza alebo co; mam stipanie a svrbenie, esteze idem v utorok na poradnu.... Takze opat vyfasujem nejake cipky, to uz bude tusim aj piatykrat ☹
tak to by aj mna vyplasilo, ale mozno sa len maternica pripravuje na porod a ty to tak pocitujes... a malu mas otocenu dole hlavinkou? keby je dole nozkami, tak to chapem...
@robinoo,
@ivuskase
@bublinka711 baby, som rada, ze sa vam ta knizka paci. Ja som z nej uplne nadsena. Na hodine s PA sme robili tu meditaciu, manzel ma drzal za rameno a ona mi popri Tom stlacala koleno. Mazel sa bal, ci ma to nebolelo, lebo vraj tlacila dost silno, ale mne sa to v Tom stave relaxacie zdalo ako prijemne hladenie. Fakt to funguje.
@dominika1516 dakujem, no moja zasluha to nie je 🙂 nas ocko je veru sikovny, len ktovie ci bude mat na taketo veci cas uz aj ked bude drobec na svete
jeej, no to som rada, ze sa vam to takto pekne rysuje...tak verim tomu, ze to v tej praci aj tak bude a bude povyseny...bude to sice o nieco narocnejsie, stahovat sa s tym malym stvorenim, ale dufam, ze to pekne vsetko zvladnete
vcera som normalne odolala..boli sme v Nitre v nakupnom centre a vobec nic som Simonke nekupila...tiez ma to tak napadlo, ze by to bolo uplne zbytocne..neviem ci uz teraz nemame vela veciciek a este co prinesu znami, co k nam chcu prist hned v maji cerstve babatko pozriet 😉
ako sa inak citis? velka a nemotorna? ci? ja praveze pravy opak...ani nemam pocit, ze som uz pomalicky v 9. mesiaci...este pred tehotenstvom som si to predstavovala uplne inak...a praveze sa citim vynikajuco 🙂
ahojte kocky, prepacte ye sa miesam do vasej diskusie, len chcem dat do pozornosti, ye vypredavam vecicky po malom (rozne velkosti a vsetko mozne), tak mozno by ste niektora mala zaujem. rada sa dohodnem aj na cene alebo mensom balicku. pekny den
Tak aj my mame dalsiu kontrolu za nami. Drobciatko ma v 34tt 1750 g! Rastieme!
ahojte kocky, chcem sa spytat ci si zajednavate pri porode aj epidural? A je tu niektora z vas, ktora bude rodit v Leviciach 🙂?
@bebe2013 Ahoj, dnes sa dozvieme co dalej, mala nepribera ja mam cca kazdu hodku kontrakcie, bolesti v podbrusku a krize to ani nehovorim, tak som zvedava co bude...dakujem ze na nas myslite
@miamoja2012 Ahoj vies co je to tak ak je mala ako tak v pohode a nemam ziaden problem tak sa caka do 37+1 podla pediatrov a neonatologov, kvoli tomu aby nemala status nedonosene dieta...takze aj u nas sa teraz caka do 37+1 a potom by sa to malo riesit....a mala nepribera, mame zle prietoky, placentu prezretu a tak no krasa
@bublinka711 Ved ano ale uz je to dlho, sme na oddeleni rizikovej gravidity a uz sme tu vselico videli a zazili takze to je na psychiku brutalita ale tak nech je mala a v poriadku a ideme pomaly domov
@julinka88 Mne magnezko vysadili tak mam teraz kraasne kontrakcie kazdu hodinku, ale vraj je to v tomto tyzdni normalne a ze mam na to narok, no neivem 😖 uz nech je mala ok a ideme domov
@froggynka2013 ahoj, a koľko váži tvoja malinka?
@froggynka2013 v ktorej si nemocnici?
@froggynka2013 tak to máš pestré teda.... neboj už len chvíľku a malinká bude na svete ty budeš šťastná že to máš za sebou a hneď ste doma neboj utečie to ako voda aj keď mne sa to hovorí keď som doma a ty v nemocke 😒
Ahojte májovky 🙂
tak včera som bola na sone kde mi robili ozvy srdiečka a kontrolovali aj prietoky. Všetko v poriadku, maličká je hlavičkou dole, podla priemeru hlavy má okolo 2800g. Do pôrodnice sa ešte nemusím chystať, ale cítim že sa mi to blíži 🙂
Mávate aj poslíčkov? U mňa som také niečo vobec nepostrehla, občas ma pobolievajú kríže ale to je vše... Takže žiadne príznaky pôrodu, ani komplikácii nesledujem. Už to je za rohom. Držte sa všetky 😉
@ivuskase mne teraz gynekologicka naplanovala kotroly na kazdy druhy tyzden.
@froggynka2013 velmi vam drzim palce. Aj keby sa malinka narodila uz teraz, uz je to v pohode. Prajem vela sily a trpezlivosti.
Baby, od kedy vam gynekolog kontroluje aj krcok? Lebo mne zatial len raz, v 7tt. Odvtedy nie.
@bebe2013 ja ked som chodila este k mojej doktorke, tak mi zakazdym urobila sono, ale z vnutra ma nekontrolovala...ta ale bola tiez tehotna a isla na MD, odvtedy chodím do nemocnice kde mi ale sono robili len raz a krcok mi kontroluju na kazdej kontrole... a naposledy ked som bola tak mojej malej počuvali srdiečko prvý krát... od 30 tt neviem kolko narastla a pribrala... to je vsade inak...
@bebe2013 Mne kontroluje pri každej návšteve. NErobí sono, to robil len v prvom trimestri a potom už len tie predpísané poisťovňou. Teraz len skontroluje ako je na tom krčok a popočúva srdiečko. Ale raz som bola u inej doktorky a tá mi robila iba sono, tak som sa jej pýtala, či netreba aj krčok skontrolovať, keď som s tým mala problém a vysvetlila mi, že m
ôže, ale nie je to potrebné, lebo to vidí na ultrazvuku. Tam to vraj vidieť lepšie a vie si všetko aj pekne pomerať. Vnútorným vyšetrením to vraj kontrolujú už fachmani, ktorí to vedia dobre odhadnúť, tak asi tak...
mne krčok doktorka kontrolovala v 30 tt a teraz mi to kontrolovali na prvej návšteve v nemocnici v 37 tt. Ale uvítala by som to asi aj častejšie, pretože je to dosť dlhá doba. A nemám rada prístup lekárov - spraviť len to čo sa musí a nič viac. držím preto všetkým palčeky
@inviav Aj ja som videla 2 takeeee velke tehu, ledva vstavali a sadali na stolicku, asi pred 2 mesiacmi,,,ja som sa tak zlakla, ze tak budem aj ja, ale zatial sice uz 14 kg, citim hlavu medzi nohami, ledva sa prevratim v posteli, ale inak v poho 🙂) jaj a naplnim vaňu, ani vodu netreba🙂
@froggynka2013 Ja som myslela, ze ked uz sme 36 tt + tak uz nas nechaju rodit... Ja som vcera bola u DR, vraj 36+1 a 2848 gr... podla mna to uz by bolo na porod... mozno sa este milia 1/2kg... takze mozno ma aj 3400...
Takze, keby to na mna teraz prislo, budu malu este udrziavat vo mne?

@dominika1516 No to su skvele informacie ze su s tvojim Matom spokojni v praci! Moc drzim palceky nech vsetko vyjde ako ma .... takze si chcete vziat hypoteku, hej? Ale myslis si ze to vam daju ak este len tak kratko pracuje pre tu firmu? myslela som ze to musi aspon rok robit minimalne clovek pre nejaku firmu aby mu banka dala hypoteku, ci ako je to u nas na Slovensku? Hmmmm no ale tak nech je to akokolvek ... nech sa podari odstahovat sa do vlastneho lebo zit so svokrou ci uz s jednou alebo s druhou dobrotu neprinasa veru ... ;))).