icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

mm22
11. apr 2013

pekny den vsetkym 🙂 chcem sa spytat - od ktoreho tt chodite na merania prietokov?

inviav
11. apr 2013

@simi906 sranda je ale v tom, ze sa som do porodnice uz davno zbalena 🙂 to ale ona nemohla vediet, ze ja nerada taketo veci odkladam na poslednu chvilu...nic extra tam veru nie je
a ake mas druhe meno?

inviav
11. apr 2013

@mm22 mne ich meria moj doktor v ordinacii od 33tt

emakiki
11. apr 2013

a ako vam ich meraju? mne merali iba raz v 30tt ked mi robili sono a srdiecko pocuvali tiez len raz v 32tt a dalsie sono mi budu robit az v 36tt...ja nechapem ako to mozu takto nechat, ked vobec nevedia co je s malou...a spoliehat sa len na pohyby tiez nie je bohvieco... ☹

mm22
11. apr 2013

@emakiki ved prave aj mne ich merali na tom velkom sone a odvtedy nic a to uz mame 35 tt

nany12
11. apr 2013

@inviav Ahoj akurát čitam ze aj ty si z Nových Zámkoch ja mam sice termin az 22 maja ale kto vie mozno to pojde aj skor uvidime. Chcem sa spytat ze akemu lekarovi chodis a ci si vybavujes tu v NZ nejakeho lekara k porodu. Ja som najprv planovala ist rodit do Štiavnice ale potom kedze som a mam komplikacie ze som rizikova tak som to nechala tak ze budem tu ale dost sa bojim co som vsetko pocula.A este sa chcem spytat na ten zoznam do nemocky lebo ja mam tiež nejaky zoznam ale taky vseobecny presne do Novozamockej nemocnice mi nevedela dat. Ani neviem ci ma mat babo svoje oblecko alebo erárne sestrička mi nevedela nic povedat.

dominika1516
11. apr 2013

@lydusska tak je to merane len po kostrc bez noziciek preto sa ti to zdalo malo ked zaratas aj nozky tak to sedi 😉
aj ja mam chut ju uskrtit ale od nej sa nicoho uz nedockam jedine ma tesi ze uz len jedna poradna a uz smer porodnica takze coskoro bude uz dobre dufam 🙂

miamoja2012
11. apr 2013

@lydusska podla mna nad tym nestresuj, takto to je a hotovo. Polovica deti sa narodí CRom, aj co som pozerala aprilovky 22 CR:35 PP, takze kazda z nas musi byt zmierena s tym ze budeme muset suhlasit s CR.
Ty aspon vies do coho ides, kedy to pride, a budes mat asi prvá šťastne po tom.
A ked je mala malicka, ani ty nepriberas? kolko kg mas +?
Inak moja tiez nema mega vela 2850, ale tesim sa ze nebude mat vyse 4 kg... Vela apriloviek ma nad 4 kg, dokonca 4,5 kg...

miamoja2012
11. apr 2013

@inviav Mne dnes tiez nerobil teraz merania, ale povedal, ze nabuduce uz priparvi vsetky papiere a merania pre pripad ze to pride...takze o tyzden... ale to uz budeeeem v 38 ttt ....aaaaa....uz sa to blizi baby 🙂

miamoja2012
11. apr 2013

@emakiki
Mne vsetko meraju UZ -om, tak su rozne ukazovatele, vzdy mi nieco ukazuje na monitore, ale mna zaujima len " v norme" 🙂
Viem ze z velkosti hlavy-priemeru + dlzky koncatin vyratavaju výsku a váhu... preto su tam odchylky do 500 gr, lebo dieťa je schúlene, a hybe sa.

miamoja2012
11. apr 2013

@lydusska moja, inak okrem toho váhu odhaduju s toleranciou 500 gr... mozno ma aj tvoje 2700 🙂)

dominika1516
11. apr 2013

@inviav nooo tak ako poradna moja? ..
ano je to bez noziciek myslim ze a nozickami je to este aj tak v norme ale ani ja ani Martin sme neboli velky takze sa moc nedivym aj ked na to co zjem by mal mat aj 6kg 😀 😀
noo tazko sa vybera ale co uz treba len viac hladat a ked uz najdem nieco pekne tak uchmatnut 😉 .. jeeej tak to zavidim ze sa citis tak dobre ja poslednu dobu zavinam mat pocit ze mi dojdu aj nevolnosti lebo niekedy mi je tak zle ze mam pocit ze poutekam na wc ale uz aj to pocasie ma na mna vplyv lebo dennodenne ma boli hlava a o nizkom tlaku ani nehovorim hlavne ze pulz mam vzdy nad 100vku ale sestricka sa uz necuduje 😀 .. a co strie mas nejake? ja na brusku zatial ani jednu a dufam ze to tak ostane ale na prsiach mam par takych fialovkastych a mam take divne rozliate flaky po prsiach ako keby sa mi bradavky rozliali 😀 😀

lydusska
11. apr 2013

@miamoja2012 Si zlatino, dakujem velmi pekne bodaj by si mala pravdu 🙂)) a bol by aspon 2.7kg. No ako vidim u apriloviek je teda dost tych cisarskych rezov, som tolko ani necakala.
@dominika1516 takze do nemocnice do poradne ides v ktorom tyzdni?

emakiki
11. apr 2013

@mm22 tak to by si mala ist za tyzden zase na sono, teda ja to tak mam aspon v knizke ze v 36tt sono

emakiki
11. apr 2013

@miamoja2012 a tebe pri kazdej poradni robia sono?

miamoja2012
11. apr 2013

@emakiki No zakazdym mi robi ultrazvuk, to je to iste ako sono, nem ? Vzdy pozreme srdiecko, polohu, pup.snuru ci nie je obmotana,, ci je dost PV, poloha placenty, odmeria hlavu ci zodpoveda tt ... neviem co este kuka, vselijake cisielka tam ma.
Ale fotky mi nerobi.
Viem ze niektore kočky mávaju sem tam aj fotky...ale mne povedal ze uz by neboli dobre. Ale dnes som videla, a nabuduce si vypytam

emakiki
11. apr 2013

@miamoja2012 to mas super...ja by som tiez radsej keby mi ju pozru zakazdym, ale u nas sa to tak nerobi...☹ a ja som nervozna, lebo neviem co sa tam deje...

kvetinka888
11. apr 2013

@emakiki
@miamoja2012 To je podľa mňa veľmi dobrý prístup lekára. Mne robila ultrazvuk a pozerala tieto veci len v 10, 20 a 30 tt. a pozerali mi to tento týždeň už v poradni v pôrodnici.

miamoja2012
11. apr 2013

@kvetinka888 @emakiki
UZ ma tesi, ale vyšetrenie moc nemusim. Dnes sa mi vobec nechcelo vyzliekat. Min.week pozrel aj prietoky a ctg

kvetinka888
11. apr 2013

@miamoja2012 ja som bola dnes tiež na opakovanom CTK, ale našťastie všetko dobre dopadlo. a do ďalšej poradne pôjdem asi až v pondelok. Vyzliekať ani mne - ale tak snáď to už vydržíme tých pár krát 😉

miamoja2012
12. apr 2013

@kvetinka888 a nemam ani streptokoka 🙂))
ale uz zacinam si uvedimovat aj ja ze uz to moze prisst...ak ked ziaden naznak.

miamoja2012
12. apr 2013

@miamoja2012
Nedelu sa ideme fotííííť, idem najprv vizážistke a potooom... musim vybrať nejake oblečko a miesto ... to su moje dnesne ulohy.

maya.h
12. apr 2013

Ahojte dievčatá! Už sa to kráti. 🙂 Nezvyknem prispievať, ale sem-tam tu nakuknem, že ako sa Vám darí. Chcem sa opýtať, neuvažujete niektorá nad tým rajským plynom či čo to je?? 😕 Ja rozmýšlam, epidurál nechcem, ihly nemusím a toto, že si niektoré pochvalujú...

inviav
12. apr 2013

@nany12 tak to sa tam mozno aj stretneme 🙂 ja chodim k lekarovi do Surian a k porodu si nikoho nevybavujem, necham to na nahodu...ty si vybavujes? je lepsie ist takto blizsie podla mna...ja som tiez vselico pocula, ale nic si z toho nerobim...urobim si vlastne postrehy, ked tam budem...najviac sa iba obavam toho, ze robia strasne vela cisarskych a nechcela by som ho podstupit, ked to naozaj nebude nevyhnutne...na moj nazor sa ale asi zial nikto pytat nebude 😒
zoznam ti poslem do posty...mam ho od manzelovej sesternice, ktora rodila na konci roku 2011, ale hadam sa veci nepomenili

kvetinka888
12. apr 2013

@miamoja2012 ja som mala tiež tie výsledky negatívne. veď už to máme o chvíľočku 🙂 som strašne už zvedavá. ale cítim sa stále úplne super, fakt žiadne náznaky.

inviav
12. apr 2013

@dominika1516 nas pokladik je v poriadku...doktor ale najprv riesil zle vypisanu matersku, potom vyter a ked robil sono, tak mi ju ani neukazal a iba srdiecko som pocula ako jej bije...ale nic sa nedeje, uvidim ju buduci tyzden...zelezo mam uz v poriadku, takze uz ani to nemusim uzivat...a predstav si, ze ja nebudem do nemocnice vobec chodit, iba odrodit tam pojdem...vsetky vysetrenia a aj prietoky robi on 🙂
ja vas tak vsetky lutujem, ked tu citam, ake problemy vselijake mate...ja mam praveze tymto pocasim stale viac energie a vcera som dokonca aj v praci bola nieco porobit...to bol krasny den 🙂 ale dneska znova nuda, tak si musim nieco vymysliet
no Marian ten mal praveze cez 4kg, ked sa narodil, tak sa asi mam coho bat, ja som bola len taky chrustik...dufam, ze ta nasa herecka bude teda po mne...ja som na tom so striami ako ty...na brusku ziadna a na prsiach ich mam aj napriek pravidelnemu natieraniu...co uz, teraz uz len dufam, ze po porode trosku vyblednu, nech ich nie je tak moc vidno
buduci tyzden uz idem vybavovat veci ako krst, nausnicky a pod....alebo sa doma zblaznim, ked budem len tak sediet 😀 a co ty takto cele dni porabas?

kvetinka888
12. apr 2013

@miamoja2012 idete fotiť? super, ja som bola tiež 3 týždne dozadu, ale ešte fotečky hotové nemám. to je krásna spomienka, tak si to užite potom 🙂 a pekne vymýšľaj teda

kvetinka888
12. apr 2013

@maya.h Ahoj, o tom rajskom plyne som nejako nič nečítala ani nepočula, takže neviem poradiť. Epidurálku nechcem moc ani ja, bojím sa, že nebudem vedieť tlačiť, a že sa oslabia ozvy bábätka, tak uvidím ako sa nakoniec rozhodnem. Každá "staršia" rodička mi povie, že niekedy nebolo nič a rodilo sa aj tak. Je to vraj taká znesiteľná bolesť a všetky tieto oblbováky proti bolesti sú len nejakým luxusom.

kvetinka888
12. apr 2013

@inviav moja a ty ideš vybavovať aké veci ohľadom krstu? to tak skoro treba?

miamoja2012
12. apr 2013

@kvetinka88
kamoska rodila v decembri a tiez nemala az dokonca ziadne priznaky... az prenasala... ty si este o tyzden vpred, kedy mas T ?
ja 6.5.