icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

miamoja2012
12. apr 2013

@maya.h no mne tato alternativa asi unikla tak prosim info

inviav
12. apr 2013

@kvetinka888 nie netreba...ale my chceme malinku dat pokrstit este v maji, tak si idem zajednat termin a spytat sa, co vsetko treba...po porode totizto asi vela casu na to nebude

kvetinka888
12. apr 2013

@miamoja2012 ja mám termín od lekárky na 02.05. ale podľa kalkulačiek na nete mi to vychádza na 27.04., čo je skoro o týždeň skôr, tak som veľmi zvedavá kedy to príde. a prenášať by som nechcela, tak dúfam, že sa vypýta pekne na svet.

maya.h
12. apr 2013

@kvetinka888 To je pravda, že niekedy nebolo nič, rodilo sa kadejako a zvládlo sa.. Ale keď sa dá uľahčiť pôrod, tak prečo nie, keď niekto chce. Ja som už raz rodila, dalo sa, nebolo to až také hrozné, porodila som za 4 hodiny, ale boli momenty, keď som myslela, že si tú ihlu strčím sama medzi stavce 😀 A tento plyn že zaberá hneď a dopĺňa sa podľa potreby.

kvetinka888
12. apr 2013

@inviav aha, no preto teda tak skoro, tak to už chápem. my počkáme asi tak dva - tri mesiace a potom to budeme riešiť. V máji budeme mať asi kopu iných starostí 🙂

miamoja2012
12. apr 2013

@inviav
no v NZ sa nechodi do porodnice na poradnu.lebo vraj ju nema kto robit. Inak vraj kazdu stredu oficialne je!
Podla mna je to len na skodu, podla mna je dobre trochu to tam poznat, a aj DR by spoznali nas a nas stav.
No neva, aj tak som bola na prehliadke porodnice a teraz pojdem este 2 x tam na finalne vyšetrenia...
Niekedy by si mohla poslat trochu nudy... ja neviem co skor...prave som vcera skonstatovala, ze MD by mala byt dlhsia pred porodom 🙂 mam taky zoznam co urobit...jajaaaj
Inak za posl.tyzden som pribrala 2 kg. asi ma dr pokazenu vahu :((( ale kamoska hovori ze teraz sa zavodníme... a vraj decka teraz naberu najviac... a to som sa tesila, ze ma len 2850 gr zatial, ze nebude valibuk... ale asi pojde nad 3,5 kg. uvidime, No idem vykladat jarne veci lebo vcera som si nevedela rychlo co obliect, musim spravit nejaky prehlad co ten mesiac budem nosit, uz kupovat nechcem... aj tak kopu veci nenosim :(

maya.h
12. apr 2013

@miamoja2012 No, doky mi hovoril, že ho majú hneď po ruke na sále, netreba k tomu žiadne pred vyšetrenia ako pri epidurále. Keď si ho vypýtaš, tak Ti ho podajú, uvidíš, či zaberie a keď áno, dýchaš si ten plyn keď máš bolesti, ale keď Ti nezaberie, tak ho odmietneš a neplatíš za to. Čo je super. Cena okolo 60 eur, oproti epi riadny rozdiel a navyše to, že sa vieš rozhodúť na sále.

miamoja2012
12. apr 2013

@kvetinka888
ja som tiez chcela aby bola cim skor vonku, tak som si predstavovala ze uz 38 tt ... ale teraz chcem az v maji. 1.týžden 🙂
No ale asi si nevyberem 🙂)

kvetinka888
12. apr 2013

@maya.h keď ja by som aj uvažovala nad niečím od bolesti, ale čítala som aj na tú epiduárlku dosť negatívnych príspevkov, aj keď samozrejme viem, že nie je to vždy len o tom lieku, ale hlavne aj o pacientke, bábätku, lekárskemu tímu, tak ťažko povedať. Ja sa stále spolieham, že mám posunutý prah bolesti, že to zvládnem 😀 ale je pravda, že keď sa nedám vopred vyšetriť anesteziológom, tak potom tam môžem kričať od bolesti koľko chcem a žiadnu EDA nedostanem. Musím to ešte nejako zvážiť. A keď budem mať viac info o tom rajskom plyne, tak daj vedieť, určite to ocenia aj iné kočky, keďže o tom som tu ešte nejako nečítala.

miamoja2012
12. apr 2013

@maya.h dííky, zaujimave, pisem si na moj zoznam otazok 🙂

kvetinka888
12. apr 2013

@maya.h no popýtam sa na to v pôrodnici teda aj ja, možno by som radšej zvolila takúto formu proti bolesti 🙂

maya.h
12. apr 2013

@kvetinka888 Veď aj ja som si hovorila pri prvom, že bolesti zvládam v pohodičke, ale boli tam momenty, riadne bolestivé 😀 tiež sa mi do tej epi vôbec nechce, čítala som kadečo, niekoho miesto vpichu dlho bolí, a toto je taká dýchačka, že to mimnku nijako neubíži a účinok veľmi rýchly, ikeď krátkodobý, ale to presne na tie kontrakcie pasuje. Ja idem do toho, teda, ak mi to zaberie.

kvetinka888
12. apr 2013

@maya.h Môj bude toto prvý pôrod, tak som veľmi zvedavá. Za opýtanie ale nič nedám a za vyskúšanie tiež nie 🙂 takže ďakujem za takúto pre mňa novú pomôcku od bolesti.

maya.h
12. apr 2013

@kvetinka888 Najsuper na tom je, že nemusíš ísť na žiadne pred vyšetrenie a keď budeš mať ozaj také bolesti, že si povieš, tak teraz by sa niečo hodilo, tak si ho vypýtaš. Otázne je, či zaberie. Ale že dajú vyskúšať, nezaberie -neplatíš, zaberie - dýhaš si a platíš potom 🙂 Čo som čítala, že je potom sucho v ústach, ale ja som bola taká vysušená pri pôrode aj bez plynu 😀

kvetinka888
12. apr 2013

@maya.h Oni používajú tento plyn na uspávanie nie? Takže mali by ho tam snáď aj mať. Ale nehovoril zatiaľ nikto nič. Spýtam sa a bude. Ako záchrana pri bolestiach pomôže aspoň toto možno, aspoň po psychickej stránke 😀

maya.h
12. apr 2013

@kvetinka888 To niee, teda aspon si myslím, že nie na uspávanie. Ale že - vraj aj náladu zlepšuje 😀

dominika1516
12. apr 2013

@lydusska teraz som v 36tt o dva tyzdne idem na poradnu poslednu a potom asi nemocka uz cize tak v 38tt-39tt

ivuskase
12. apr 2013

@miamoja2012 ja som veru oblecenie neriesila, chcela som mat tehu akty, jednu som sem aj dala, ostatne mi akosi nejdu pridat a par je takych len pre tatinka hihi. Uprimne bolo to dost narocne, po troch hodinach fotenia som bola uplne k.o. ale velmi sa z tych fotiek tesim

ivuskase
12. apr 2013

@maya.h tu vo svedsku ho mas k dispozícií na sale a dost ho tu propaguju viac ako epi, ale dufam, ze to zvladnem aj bez toho. Naozaj kedysi nebolo nic a zvladali to, len teraz mam pocit, ze pozerame moc americkych filmov, kde baby rucia ako zmyslov zbavene a potom ma clovek strach.

inviav
12. apr 2013

@miamoja2012 tak to som teda nevedela, ze ju nema kto robit, ale ja som len rada, lebo sa mi nechce trepat az do nemocnice..staci raz...aj keby sme do nemocnice teraz chodili, tak nemame istotu, ze nas bude vysetrovat lekar, ktory nas aj odrodi, tak je to v postate jedno 🙂
co take mas naplanovane vybavovat pocas MD?
ja som si tiez vsimla, ze v poslednej dobe nejak vela priberam a pritom jem rovnako ako predtym...asi to bude ozaj tym zavodnenim
ja budem musiet tiez poprezerat v skrini, ze co budem teraz nosit, ked bude teplejsie...veru zbytocne je kupovat nieco, ked navleciem este nohavice, co som nosila predtym, akurat len na brusku su male 😉

kvetinka888
12. apr 2013

@ivuskase no aj ja mám taký skôr pocit 😀

kvetinka888
12. apr 2013

@inviav ty oblečieš rifle ktoré si nosila aj bežne??? Ja som ako pribrala 13 kíl, čo si myslím, že nie je až tak veľa, ale rifle navlečiem tak max na lýtka a končím 😀

maya.h
12. apr 2013

@ivuskase Áno, to je Amerika, všetko preafektované, a koľko vedia rozprávať okolo ničoho, pravda je. Ja nie že by som mala strach, zvládla som prvý krát, dá sa to prežiť úplne v pohode aj bez toho, tu som, živá zdravá bez traumy z pôrody, ale ako hovorím, boli tam momentky, keby mi niekto vtedy ponúkne, tak si z toho plynu potiahnem 😀

inviav
12. apr 2013

@kvetinka888 zatial ano 😀 ja mam zatial 9kg navrch, ale vacsina je v brusku...zvysok sa asi rovnomerne rozlozil po tele...tak aspon mas dovod ist na nakupy, ked sa drobcek narodi 😉

kvetinka888
12. apr 2013

@inviav no veď ja som si kúpila iba jedny tehotenské rifle a potom nosím ešte legíny a to je všetko. A mám takú predstavu, že keď porodím a prejde pár týždňov (max. 4) tak svoje pôvodné rifličky pekne späť oblečiem, tak dúfam, že to tak aj bude 😀 veď ide leto

dedikatessa
12. apr 2013

Zienky pekne sa nám to blízi ako tak pozerám 🙂

kvetinka888
12. apr 2013

@dedikatessa to teda ánooo, konečne 😝

dedikatessa
12. apr 2013

@kvetinka888 ja si uz tiez vravim niekedy hlavne vecer ked idem spat a najlepsie by sa mi spalo asi po stojacky 😀 to malinké da poriadne zabrat a to je este len v domčeku 🙂 ale radost sa stupnuje kazdy den to je pravda 🙂

miamoja2012
12. apr 2013

Nič sa nededje baby? kedy sa to celé začne? kto má prvý termín ? ja? 6.5.? aprilovky uz v marci o takomto case mali 8 bábätiek 🙂 ja sa už nevieem dočkať.
Momentalne ale mam problem zbaliť malej oblečko. Nejak neviem skombinovať farebne... horedole som kupolvala, co sa mi pacili, teraz to tak vyzeraaa 🙂) take problémy mam🙂

ivuskase
12. apr 2013

@maya.h no ja som sama zvedava na svoj vykon, ale tak velmi sa tesim a ta knizka hypnoporod velmi pomaha som taka plna ocakavani. Ale ten plyn ak uz by sa naozaj nedalo tak to tiez zvazujem ak by to velmi dlho trvalo, no dufam, ze to bude sup sup. Tu je to zadarmo aj epi je free ale to nezvazujem, lebo nemozem a aj keby som mohla tak urcite nie mam z toho strach.