icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

aaddeell
15. apr 2013

ahojte a prepacte ak vas nahodou otravujem, mam junoveho chlapceka 2011, chcem predat jeho vecicky za dobru cenu nechce sa mi to vsetko fotit do bazaru , nakolko je toho vela a niektore veci vobec nenosil, najlepsie by bolo osobne sa prist pozriet, ozvite sa mi do IP, som z Ruzinova (kedze prve mesiace babo iba lezi a moj Adamko rastol ako z vody vecicky su ako nove)

aaddeell
15. apr 2013

este som zabudla napisat, ze vacsina veci je neutralna takze je to vhodne aj pre dievcatko aj pre chlapceka 😉

lydusska
15. apr 2013

Ahojte babulky ;))), tak nakoniec to tu v Majovkach vzdavam, mam planovany cisarsky na 18teho. Drzte mi palceky prosim, som trosku nervozna z toho ze sa to takto rychlo vsetko blizi.
@miamoja2012 Inak boli by sme mali uplne rovnaky termin porodu keby ten moj prdola nerobil somarinky po 29tom tyzdni a nezasekol sa hlavickou hore ;( .... Drzim palce

miamoja2012
15. apr 2013

@lydusska
18....astááá, to je už tento týždeň 🙂) ja by som nestihla 🙂) Ale bude ti lepšie, tieto posledne týždne budu najhoršieee... aj ked sa odpojiš, daj vedieť ako ste dopadli, daj foto 🙂) Asi budeš prvá 🙂
Tak držim palce, aby šlo všetko podľa plánu 🙂

lydusska
15. apr 2013

@miamoja2012 hihi vsak ja vase pokecy budem stale sledovat ;))). A bude vam samozrejme vsetkym drzat palceky. Uz viem o jednej majovecke co porodila uz minuly tyzden kvoli vysokemu tlaku a bielkovinam v moci ... tak ho mala vyvolany dokonca o tyzden skor. Ale maly sa narodil so skvelou vahou 2.8kg a dlzkou 48cm, co je skvele. Urcite aj fotocky pridu ked sa trosku zotavim ;))). Podla utz by mal byt prdola malinky tak som zvedava.

ivuskase
15. apr 2013

@lydusska tak sa drz a potom daj vediet ci ste obaja v poriadku. Aspon to budes mat za sebou a budes mat Adamka konecne pri sebe. Budem na teba mysliet 😉

lydusska
15. apr 2013

@ivuskase Dakujem Ivka, isto dam vediet co a ako ;).

lulu10
15. apr 2013

baby mi budeme tiez v apríly, uz mi len tlmia kontrakcie aby sme skoncili aspon 35tt co mi konci v piatok... tak uvidime co sa bude diat cez vikend 😕 no drobec sa proste ponahla na svet k maminke

sense
15. apr 2013

@lydusska ja som mala povodne tiez termin v maji...a budem rodit 18.4 ale nie cisarak ale vyvolavacka, len cakali kedy skoncim 38tt

bublinka711
15. apr 2013

@lydusska @lulu10 @sense nejako sa tie vaše bábätinká ponáhľajú, ale aspoň ich už budete mať skôr pri sebe. Všetkým vám držím palce, nech ste hlavne zdravé, vy aj detičky 🙂. Budeme vám posielať pozitívne vibrácie, aspoň na diaľku 🙂.

miamoja2012
15. apr 2013

@lydusska prave dnes mi hovorila kamoska, co ma termin 20.6., ze jej budu koli tlaku vyvolavat tiez skor, ale neviem kedy. ale ide na rizikove uz :(
ale ona ma cel tehu takééé... kazdy den vyvracia co zje a doteraz pribrala 0,5 kg...a to je asi 32 tt...

sense
15. apr 2013

@bublinka711 dakujem, no moje sa ani tak samo neponahla, ale musi zial von, kvoli protilatkam....ale tak si myslim ze sme dost vydrzali ked sa ma skorsim porodom strasia uz od 27-28tt

lydusska
15. apr 2013

@lulu10 Juuuuuj tak drzim palceky, ako to ze uz tak skoro dostavas kontrakcie? Drzim tiez palceky pre vas obe, nech ste zdravucke!
@bublinka711 Dakujem velmi pekne za prianie tiez. Dufajme ze vsetko dobre dopadne.
@sense Takze i ty budes rodit 18teho? No supeeeeer, bodaj by som i ja mohla vyvolavackou, bola by som najstastnejsia na svete, ale neda sa ... tak co uz .... O kolkej ti daju vyvolavacku? Ja mam byt v nemocnici o 7.30 rano a uvidime o kolkej pojdem pod noz, mozno ma dokonca s porodom i predbehnes ;))). Potom porovname cas porodu, ok?! Drzim palceky nech vsetko dobre dopadne

lydusska
15. apr 2013

@sense To ste krasne dlho vydrzali v brusku

@miamoja2012 juuuj to ta tvoja kamoska nema teda bohvieco ze pribrala iba tak malinko, ale tak pokym malinke pribera na vahe a rastie, je to najdolezitejsie.

sense
15. apr 2013

@lydusska dakujem tebe tiez, no ja si mam o poldeviateej zavolat ci mam prist hned o deviatej al. mam prist neskor, aby mali pre mna porodnu salu....takze myslim ze cisarsky prebehne rychlejsie, i ked mozno sa stane zazrak a to si prajem aby sa stal a netrapila som sa dlho....no vydrzali sme dlho ale uz posledne tri tyzdne som mala stale hraniciace hodnoty a u lekara som bola castejsie ako doma...v nemocke ma uz kazdy lekar aj porodna asistentka pozna po mene....a preco rodis cisarskym? sa ti mimi neotocilo?

lydusska
15. apr 2013

@sense no moja s tymi doktormi a midwives tie ma tu uz poznaju tiez ;)))), rovnako posledne 3 tyzdne som na tom velmi podoben, aspon 2x do tyzdna na sone aby porovnavali hodnoty plodovej vody, lebo som mala podozrenie na to ze mi unika plodova voda .... a k tomu este malinkeho nasli ze sice rastie ale nie je dostatocne velky, proste zodpoveda najnizsim hodnotam, ale ako hovorim pozitivum bolo ze rastie a samozrejme cisarsky je kvoli tomu ze je zle umiestneny v brusku ;(. No ale inak je dost mozne ze ma tiez predbehnes ja budem musiet cakat ak by nahodou nejaka emergency C-section, tak to budem musiet cakat, niekedy sa stane ze rodicka moze cakat az do dalsieho dna, tak uvidime ze co a ako ;))). ale inak nase deticky asi budu oslavovat v ten isty den, dufam ze to nebude velmi boliet! A keby i tak na konci toho vsetkeho nas tie nase zlaticka cakaju ;).

sense
16. apr 2013

@lydusska no presne aj u nas to je tak, ze kazdu chvilu som tam bola varena pecena...ale tak ked treba treba, som povedala keby som na slovensku tak ma z nemocnice ani nepustia a nechaju tam, takto som vzdy este odchadzala z pocitom ze este to nieje take uplne najhorsie ked mam o tri dni dalsi termin...a predsa len doma je doma, aj ked toho moc robit nemozem len cakam ale tak uz mame len dva dni...aha no ja dufam ze u nas nebudu vsetky porodne saly obsadene az do piatku....lebo doteraz som to brala uplne v poho ale uz len ratam kedy to bude....ja tiez dufam ze to nebude moc boliet a hlavne nech to netrva prilis dlho...ale uz sa na nasu malu zabku tesim, lebo bude ozaj malinka. Casom som aj rada ze chlap trval na tom aby sme kupili aspon po dva kusy aj velkost 50 lebo ja som tvrdila ze na co, a on potom co zacali vraviet o predcasno porode trval na tom ze to musime kupit lebo ze po porode to zhanat nebudem mat chut a v 56 sa utopi....takze som aj zvedava nakolko sa lekari sekli pri vypocitavani rozmerov podla sona, lebo podla toho sme 35-36tt. No a tym ze nakonci bolesti ma caka dieta je moja upokojujuca metoda, vzdy ked ma chytia obavy tak myslim len na to ako sa na nu strasne tesime.....tak vam prajem nech vam to dobre dopadne, vela zdravia a nech to dlho netrva a neboli....

lulu10
16. apr 2013

@lydusska mna strasia predcasnym porodom a lezim od 21tt takze je zazrak, ze sme tolkoto vydrzali 😅

lydusska
16. apr 2013

@sense Hovoris ze nie si na Slovensku, teda kde si? Hej hej dufam ze nebudeme dlho cakat . Inak ta operacia s celou pripravou co som si citala max do 3hodin aj s epi, ale inak celkovy porod par minut .... hhh. Hmmmm mavas a take tie pocity ze kedze to ide tak ryhclo ze sa stanes za 2 dni maminkou .... nemas take stavy ako ja ze neviem co cakat, ci sa tesit? A hlavne ked si predstvaim ze po tej operacii budem v posteli priputana kym nezacnem behat a tak aspon 24 hodin ... juuuuj dostavam soky z toho ... Aj ja vam prajem vela zdravicka obom a krasne zazitky. Isto to nebude lahke, ale tak pokusime sa o to byt najlepsie mamicky. Aj ti povedali ako to bude s kojenim po cisarskom? Ja trubadurka som sa zabudla spytat, a to vobec nenapadlo ... planujes kojit ci flaska to isti? Ja sa len toho bojim ze sa mi mliecko spusti neskor kvoli tomu cisarskemu ... ;(. Vidis taketo stresy mam ... A nech to neboli velmi ....

lydusska
16. apr 2013

@lulu10 No tak to je uzasne co zenske telo vydrzi pre ten malinky zazrak co nam rastie pod srdieckom, ze? Velmi ti fandim aby si este potiahla, ale ak nebudes moct, tak sa drzte a prajem bezproblemovy porod, nech ste obaja v poriadku!

lulu10
16. apr 2013

@lydusska mozno este nieco potiahneme, ale tak 10 dni max, viac nie, ja som uz siesty den len na infuzkach, ale aj tak smei bojovnici ked sme to od 21tt dotiahli az sem, aj ja tebe prajem nech to vsetko dobre dopadne, nech sa rychlo zotavis a mozete si drobcom uzivat spolu 😉

lydusska
16. apr 2013

@lulu10 Tak daj potom vediet ked to uz pride tak to pride, bohuziakl to uz ani ty a ani infuzky neovplyvnia. Tesim sa na dalsie info, kedy ten tvoj malicky/a pride na svet. A dakujem velmi pekne tiez

sense
16. apr 2013

@lydusska no ja nebudem mat cisarsky, ale klasicky porod len zial vyvolany, takze ak pojde vsetko ako ma tak mozem behat hned ved aj dieta budem mat cely cas pri sebe....pokial budem mat mlieko budem kojit a po materskej ked sa vratim do prace tak odsavat, ale vsetko zalezi ci bude co odsavat a co na kojenie, ak nebude tak co sa nezblaznim....nebudem ani prva ani posledna, ale pokial budem mat dost mlieka budem kojit ako aj mna niekedy napadne ci budem moct kojit, ci bude dost mlieka, lebo mne ani nejak bradavky ani dvorce nestmavli, ani mi nic z nich nevyteka, len sa mi na zaciatku tehu zvacsili a odvtedy nic, tkaze uvidime ale nejak extra sa snazim tym nestresovat, ked bude bude ked nebude nebude, ved by som nebola ani prva ani posledna....inak ja som vo Svajciarsku.....a co sa tych pocitov tyka ma napadaju skor vecer ked je chlap v praci a som sama, vcera som si aj poplakala, nastastie prisiel za par minut domov a hned boli myslienky, obavy a strachy zahnate...ale tesit sa teesim......

ivuskase
16. apr 2013

Ahojte babulky, tie co uz idete rodit drzim palceky nech vam to vsetko dobre dopadne. Ja mam dnes od rana pocit ako keby som mala menstruaciu a taku riadnu. Malinka sa hybe ok len ta bolest je taka divna. Dufam, ze sa malinka nerozhodla tiez prist skor, ale tak aj keby podla merani ma skoro 3kg takze ok. Inak to oblecko, ja som mala vsetko velke ale ked potom mi baby vraveli, ze babatka mali 4 kg a domov z porodnice isli v c.50. Tak som si zbalila ajvacsie aj mensie pre istotu.

lydusska
16. apr 2013

@sense no jasne mas pravdu si vravela ze ides rodit vyvolavackou, prepac ja som popleta. K tomu mliecku, veru mas pravdu ked bude bude a ked nie tak sa nic nestane ... to sa mi paci taky postoj, len si hovorim ze je to lepsie. Ale dufam ze sa mi mliecko spusti, lebo mne obcasne i samo kolostrum vyteka ale to iba obcas takze nemusim este ani tie vlozky do podprsenky nosit, tak to je taky pozitivny naznak. Inak nemyslim si ze to stmavnutie dvorcov je znamkou ze budes mat mliecko. Ak sa zvacsili tak isto sa ti tam mliecko vytvori. Asi pozitivne myslenie najlepsie pomoze. No a ako to funguje vo Svajciarsku? Tiez tam mate iba midwife, alebo ste v opatere doktorov vy tehulky? Co sa tyka toho pochmurneho myslenia tak to je asi tiez u mna tak ked som sama a premyslam nad somarinami tak ma take veci napadaju, ale ked ten moj chlap pride a zacne sa pytat ze co sa deje, tak ma to prejde. On je zlato, teda aspon tera kto vie ako bude ked sa maly narodi ;), dufajme ze rovnaky zostane! Ako vidim i ty mas taku super oporu v tom svojom ...ak mozem vediet kolko ma rokov tvoj a ty mas kolko? Aj vies co cakas? je to chlapcek ci dievcatko? Aj mas uz meno pre prcka? Uz len 2 dni a sme mamickami, to je neuveritelne wow ;)

lydusska
16. apr 2013

@ivuskase Ivka no vidis mozno ty nas dokonca i predbehnes ;). Ale ak este mozes pockat, tak cakaj ... lepsie to bude pre tvoju malinku. obcas taku hnusnu bolest mavam i ja ked mi to vystreluje do krizov jaaaaj, to mi zacalo okolo 35teho tyzdna dovtedy som mala iba tych BH = poslickov .... a potom zacalo toto a to je fakt hnusne .... som uz par krat kvoli tomu i z mesta sa musela vratit domov lebo sa mi nedalo velmi behat po obchodoch. Uz mas zbalene veci so sebou do nemocnice ak by to prislo? Ja s achystam dnes alebo zajtra balit. Boze ja som hrozna na poslednu chvilu, ako mam vsetko dom anakupene, teda aspon si myslim ze mam vsetko, ale este to nemam zbalene ... lebo do vcerajska som este dufala ze nebudem musiet rodit cisarsky skor ... Inak ja som este 50tku nikde v UK nevidela: alebo je to ta velkost do 3.5kg? Ak hej tak tu som si tiez kupila tyzden dozadu 3 bodicka a 3 body na spinkanie tak snad nebudem potreboivat viac, ak hej tak sa bude musiet dokupit lebo inak mam vsetko tu velkost 62ku (3-6kg). Takze do nemocky si beriem tiez vacsie a aj mensie vecicky, uvidime, ked tak bude mat vacsie oblecene. Ako sa teraz citis? uz ta tie bolesti presli? A to ti iba do krizov vystreluje? netlaci ta na velku alebo malu potrebu? Lebo to su vraj kontrakcie.

ivuskase
16. apr 2013

@lydusska no ja mam veci nachystane, lebo toho nepotrebujem moc. Tu vo Svedsku su aj 50 a potom este pre predcasniatka. Ale maminka nam nakupila toho dost takze uvidim, co a ako. No akosi to neprechadza, bolia ma aj krize a aj podbrusko. Sice nepravidelne ale uz od siedmej od rana. My este nemame pult a pistielku zmon tovane ale akby nieco tak totatinko nachysta, aj tak nebude moct byt pri mne stale, bude musiet odskocit za havinom. Inak vcera sme sa milovali a potom som mala taky ruzovkasty vytok, ale len tesne potom a potom uz nic.tak uvidim. Dufam, ale ze je to len plany poplach. Tak sup sup pekne si uz vsetko nachystaj, nech sa nestresujes potom. Aj tak ti čiastočne zavidim, ze uz to budes mat za sebou.

sense
16. apr 2013

@lydusska mozes rodit len s porodnou asistentkou al. mozes rodit aj lekarom, ja som v opatere lekara, v podstate od zaciatka tehu a ma ambulanciu priamo v porodnici, tkaze ja mam vsetko po nosom ale mas viac moznosti na vyber, porod s porodnou asistetn. a lekarom, al. porod. asistentku v nemocnici plus porod. asistent, kt. sa o teba stara uz pocas tehu, alebo aj len ambulantny porod kde ides o sest hodin domov ked je vsetko ok...

lydusska
16. apr 2013

@ivuskase mozno ti trosku odisla zatka ta obcas moze byt ruzovkasta, ale nemyslim si ze by to bol predcasny porod, lebo to preslo a ako sama hovoris nebolo toho moc. Ta zatka vraj ked odtecie je jej vela a to sa rata za to ze si uz otvorena. Kedy mas dalsiu kontrolu u midwife? Sa jej na to spytaj, alebo radsej si zavolaj, ale okym bolesti nemas pravidelne tak si viem predstavit co ti povedia. A co keby ste sa dneska s tatinkom pustili do zmontovania postielky? Ved mas uz iba 3 tyzdne do datumu porodu, boooooze ako to vsetko rychlo ubieha si pamatam ked si sa k nam pridala to bolo okolo 20teho tyzdna tehotenstva no uzasne!!!

@sense Juuuuj vy tam mate moznostiiii, no teda ... Tu sa rodi iba s midwife (porodna asistentka), alebo v pripade komplikacii je privolany doktor. Ja somm od 26teho tyzdna pod dohladom konzultanta kvoli tej oligohydramnios (malo plodovej vody). Ale konzultanti nie su u porodu a doktora malokedy stretnes, iba v nemocnici.

nany12
16. apr 2013

Ahojte ženičky tak ja dnes idem skapat na križe aj hore medzi lopatkami ale aj dole uz neviem co robit nuti ma lezat ale lezat sa mi neda koly nenormalnej kyseline ani len vodu nemozem dat do seba uz nech sa toto cele skonci. Ja len dufam ze tie kríže nic nenaznačuju .