icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

ivuskase
19. apr 2013

@nany12@bublinka711 no ja mam tiez placentru v predu. Ale inokedy ju citim ako blazon co ta tam stvara. Asi uz nema moc miesta. Neboj uz bude iba dobre ale tiez uz by som ju mala najradsej tu pri sebe.

emakiki
19. apr 2013

@bublinka711 velmi pekne dakujem... uz som si napisala na listok aj tu alchemilku... v nedelu kupim a zacnem pit,ked ukoncim 36tt...ale to som nevedla ze treba takto postupovat... dufam, ze sa donutim to pit pravidelne...ja na caje moc nie som...este raz pekne dakujem

emakiki
19. apr 2013

@bublinka711 aj ja mam placentu vpredu a tiez mala niekedy nekope...vtedy ju ale trosku pojedujem, ked sa v sede trosku prehnem do predu, to sa jej nepaci a hned kope... ja som tiez moc pohyby necitila, teraz uz vie byt ale niekedy zakerna 😀

ivuskase
19. apr 2013

@emakiki sa sa tiez nutim pit ten caj, lebo tiez nie som moc cajova, tak manzel mi ho vari z donutenia. A potom sa smeje, ze ci chuti tak mu vravim, ze ci by mu chutila zaliata trava horucou vodou. Dufam aspon, ze to bude mat pri porode efekt.

emakiki
19. apr 2013

@ivuskase tak to dufam aj ja... vela som o tom citala na forach...ale je to tak pol na pol...jednej to mozno pomohlo a druhej nie...ale nie je nad pozitivne myslenie... 😀

ivuskase
19. apr 2013

@emakiki presne tak ja vravim, ze uz sa na porod tesim, proste uz chcem mat moju babulku tu.

emakiki
19. apr 2013

@ivuskase ja aj ked si uvedomujem, ze pozitivne myslenie robi svoje, sa bojim...ale chcem tiez aby to uz bolo za nami a nasa laska bola s nami...ja sa hrozne bojim sitia ...

bublinka711
19. apr 2013

@emakiki
@ivuskase
Ach, ja už sa tiež veľmi teším na pôrod, že už to bude za mnou a že už konečne uvidím moju malinkú žubrienku 🙂. Ale ten nástrih a šitie je aj moja nočná mora ☹. Vlastne ani neviem, ako to vzniklo... Ale začínam teraz cvičiť s EPI- NO, neviem, či to poznáte, pozrite na nete aj tu na MK je taká diskusia a aj kamoška si to nevedela vynachváliť. Tak uvidíme, mne sa zatiaľ podarilo dostať iba na obvod 20cm, ale tak verím, že sa to ešte zlepší 🙂))). Vyskúšala by som čokoľvek, keby to malo nástrihu predísť 🙂

bublinka711
19. apr 2013

@emakiki nie je za čo, kedykoľvek 🙂

emakiki
19. apr 2013

@bublinka711 no ja viem, ze by som sa nedonutila to pouzivat... asi by to ostalo v skrini ...

emakiki
19. apr 2013

@bublinka711 akoze 20 cm... to si si tak roztiahla?

ivuskase
19. apr 2013

@emakiki a ty si neskysala tu knizku hypnoporod? Je velmi dobra uplne cloveka ukludni Bebe nam ju tu poradila a fakt super. Ja na to sitie ani moc nemyslim, kedze viem, ze tu vo Svedsku aj nastrih je velmi ojedinely a aj sitie. Neponahlaju sa tak a porodne asistentky proste vedia ako na to. Ale neboj, ved ked uvidis malinku tak ani nebudes vnimat, ze sa okolo tebanieco deje

ivuskase
19. apr 2013

@bublinka711 tu to davaju ak sa neotvaras bud gel alebo ten balonik a poslu ta s nim chodit, kym nevypadne. Tak mi to moja barmuska vysvetlovala.

bublinka711
19. apr 2013

@ivuskase Tak to je super. To by som brala taký prístup, ja nemám nič proti nástrihu pokiaľ je nevyhnutný, ale vadí mi, keď ho robia akože preventívne... A tomu by som chcela predísť. Uvidíme, ale inak sa na pôrod teším, po tej knižke mám fakt dobrú náladu a nepochybujem, že to zvládnem a všetko pôjde tak ako má 🙂...

emakiki
19. apr 2013

@ivuskase nie neskusala, necitala...ale skusim ju kuk v obchhode.. a to sitie...no citala som vela pribehov porodnych a vela zien to opisuje ako este vacsiu bolest ako je samotny porod...a ja ked si spomeniem ako mi zasivali ruku a porovnam bolest s tym ako to musi boliet tam dole....aaaaauuuu mam z toho neskutocny strach... a tu sa teda strihá bezne...

bublinka711
19. apr 2013

@emakiki 😀 hej, ten balónik funguje akoby na princípe masáže hrádze. Samozrejme to ide postupne. Taký bežný obod detskej hlavičky je okolo 31-33cm, takže ešte mám čo robiť 🙂. Vlatne to len pomaly nafukuješ, pocvičíš a potom skúšaš akoby ten balónik vytlačiť 🙂. Mne to možno viac pomohlo na to sebavedomie, že to ide, a že som schopná to zvládnuť 🙂.

bublinka711
19. apr 2013

@emakiki hej, toto som aj ja počula, asi to ma tiež vyviedlo pôvodne z miery...

emakiki
19. apr 2013

@bublinka711 ja som uz o nom pocula, ale nebojis sa ze ked sa budes takto ,,roztahovat,, ze potom budes sirsia? 😀 ja viem znie to hlupo ale ja by som sa veru toho bala...ze mi to tak ostane 🙂

bublinka711
19. apr 2013

@emakiki nie, ale tiež mi to na začiatku napadlo 😀. Lenže potom mi aj lekár vysvetlil, že svaly tam dole, majú jednodocho schopnosť sa sťahovať. A ono s tým zas necvičíš dlho, to max. tak 5 minút 🙂. Môžem ťa ubezpečiť, že som sa nijako nezväčšila 🙂))

emakiki
19. apr 2013

@bublinka711 aha a ako casto s tym cvicis? ja by som sa urcite nedonutila...

bublinka711
19. apr 2013

@emakiki úprimne, .... keď sa prinútim 🙂. Väčšinou keď je manžel v práci na poobednej alebo na nočnej 😀, lebo jemu to príde ohromne zábavné 🙂. Vraj, či môže ten balónik nafukovať on, ale to som sa rozhodla neriskovať 😀. No štandardne cvičím tak raz za dva - tri dni. Ale teraz som si dala záväzok, že zvýšim frekvenciu na každý deň 🙂... tak asi tak...

emakiki
19. apr 2013

@bublinka711 tak tomu verim ze manzelovi sa to zda zabavne... 😀 a on sa neboji ze sa moc roztiahnes? 😀 inak viem si predstavit ako by to vyzeralo u nas, keby s tym zacnem... 😀

ivuskase
19. apr 2013

@emakiki ja mam olejcek na masaz hradze no a ta masaz samotna je tiez tak troska mimo, ale uz to manzel berie ok, orve dni si zo mba robil srandu, ze ci mi on nestaci

emakiki
19. apr 2013

@ivuskase hahaha...😀 inak nad tym som aj ja uvazovala... kedy treba zacat?...ale neviem si predstavit ze by mi niekto behol do spalne ked budem masirovat...kedze byvame so svokrovcami...sice na poschodi...ale velmi radi sem chodia...

ivuskase
19. apr 2013

@emakiki no vravia, ze 4 tyzdne pred porodom. Hehe to by som ja nezvladla, keby mi takto niekto robi prekvapko. My mame to stastie, ze ani jeden z nas tu nemame rodinu, takze ak niekto chce prist musi si kupit letenku.... iba svagor tu zije ale to je taky exot mestsky rakze za nami bol za posledneho pol roka iba raz a aj to iba na otocku. Tak sa treba zamknut pri tom ved predsa obcas chce mat clovek sukromie no nie?

bublinka711
19. apr 2013

@emakiki
Masáž hrádze som aj ja najskôr skúšala, ale toto mi ide lepšie 🙂. Ten balónik vlastne nerobí nič iné, len pomáha spevňovať svaly panvy a má rovnaký účinok ako samotná masáž hrádze 🙂, len je mi to také pohodlnejšie 🙂. A nie, manžel sa nebojí 😀. Ono, skúsenosti ukazujú, že práve ten balónik pomáha dostať sa do formy aj rýchlo po pôrode, čo je teda oveľa väčšia záťaž ako nejaké cvičenie 🙂.

nany12
19. apr 2013

@emakiki No tak toho šitia sa veru bojim aj ja s inym nenarabam ked sa bavime o porode lebo ked pridu bolesti tak ok to musis nejako predychat ale to sitie je robene ked je uz po vsetko a tesis sa a zrazu pride to šite no ako u nas robia nastrih ci treba ci netreba takze asi nejaka masaz hradze alebo nejake baloniky su my zbytocne.

bebe2013
20. apr 2013

Uf, s tou masazou hradze by som mala zacat aj ja. Este mam 5 tyzdnov do terminu.

ivuskase
20. apr 2013

@bebe2013 ja uz len tri tyzdne a tri dni 😉 joj dnes sme mali v noci plany poplach trosku, uz som skoro myslela, ze je cas ale potom kontrakcie presli, nebolo to az take strasne ale poznam aj prijemnejsie veci 😀

emakiki
20. apr 2013

@ivuskase ved jasne, ja som si tu uz urobila poriadky..najlepsia bola svagrina, ked tu boli na navsteve 5 x nam vrazla do izby v tom najlepsom... a ani ju nenapadlo, ze ma klopat...tak som jej jasne povedala, ze slusní ludia klopu...a odvtedy hore ani nepride, ked tu je a mam pokoj... 🙂 to som len tak zo srandy myslela...ze ako by som to vysvetlovla, co robim 🙂))