icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

emakiki
20. apr 2013

@nany12 presne tak... ja neviem mozno to ozaj pomoze trosku rychlejsie sa zotavit...ale ja som taka pohodlna v tomto...a potom budem nariekat.. 🙂 ale idem si objednat emulziu na hradzu, tak hadam ta pomoze...

monika060
20. apr 2013

Ahojte budúce mamičky. Chcem sa spýtať, koľko váži vaše malinké v 36 týždni. Malý mal váhu 2700 g. Podľa menštruácie som v 38 týždni a podľa utz v 36 týždni,tak som z toho domotaná, ale brucho mi už tvrdne.

monika060
20. apr 2013

@nany12 Mne pomáha na kyselinu TALCID, dám si 2 tabletky a prejde to.

emakiki
20. apr 2013

@monika060 ahoj ja sa vahu dozviem az v utorok, ale dnes som mala kontrakciu resp. poslíčkov...aj minule som mala az tri kart za den...

froggynka2013
20. apr 2013

Ahojte takze mala sa narodila 18.4.2013 o 13.44, váha 2360g a 46cm, všetko v poriadku apgar 10/10/10 volá sa Olivia. Len zatiaľ nemáme mlieko tak neviem čo stym a som zufala dnes sme tu 50. Deň. Držte palce nech ideme čoskoro domov. Dnes už ju mám pri sebe krasku.rodilu sme prvé normálne 6 hodín po vybolavacke a potom aj tak cisarky.treba sa po 12 hodinách postaviť ja už behom ako Lanka

dominika1516
20. apr 2013

@inviav fuuuha tak to asi telepatia co sme ich spominali ich dokopkala k tomu aby sa zaujimali o Simonku 😉
moji rodicia byvaju hned vo vedlajsej obci ale da sa to nazvat dedina aj ked tam nechodia babky v krojoch 😀 .. ja som strasne rady ze ich budem mat blizko nie zeby som mala maminu nasackovanu u seba dennodenne lebo ona taka nie je ale budem rada ze som daleko od svokry a blizko ludi co nas maju radi a ktorych mame radi mi a poslednu dobu martin svoju mamu uplne prestal mat rad tak ako to byva medzi matkami a synmi a ovela radsej ma moju maminu ale za to si svokra moze sama takze uz nas nic nezastavi pred odchodom cize zajtra zatni prsteky a mysli na mna nech je bytik uzasny 😉
no na vychode su miesta ako toto kde sa da zohnat byvanie za uzasnu cenu a aj naklady su super ale su miesta kde je vsetko predrazene az sa ti oci vyplestia nad cenami a pritom je to to iste len na inom mieste 😉
poradnu mam v utorok a tam sa dozviem aj vysledky vyteru a snad ma uz posle do porodnice lebo ak nie tak maleho asi vytratim niekde 😀 😀
noo tak Martin rozhodne nie je pokojny a v poslednej dobe kopka az tak ze ma to boli a riadne no chapem ho kedze ja som stale nahnevana asi mu to nerobi dobre :-\

bebe2013
20. apr 2013

@froggynka2013 gratulujem! Som rada, ze vsetko dobre dopadlo! A mliecko sa urcite este upravi! Juj, velmi sa tesim, ze je vsetko ok, velmi som vam drzala palce!

deanka85
20. apr 2013

@froggynka2013 Gratulujem k princeznicke a prajem rýchle zotavenie 🙂 A neboj sa, mlieko sa ti urobí. Čím viac budeš malu prikladať, tým skôr.

deanka85
20. apr 2013

@monika060 naša malá mala 2650 g a tiez by som podla pm mala byt uz 38t, ale som 36, ale to uz od zaciatku, takze je to uplne v poriadku. A to, že ti tvrdne brusko v tomto štádiu tehotenstva je tiez ok 🙂

ivuskase
20. apr 2013

@froggynka2013 gratulujem, som rada, ze to mate za sebou, neboj vsetko sa upravi, hlavne uz bud pokojna. Malinka rychlo naberie a co chvilka budete vsetci doma. Cmuk

ivuskase
21. apr 2013

Uz len 22 dni .... no dnes v noci som myslela, ze uz len par hodin, mala ma zasa potrapila kontrakciami ale nastastie to potom ustalo, no bolest za zacina zakazdym stupnovat, tak uvidime co nam povedia vo stvrtok.prajem vam krasnu slnecnu nedelu 😉

inviav
21. apr 2013

@dominika1516 asi som to nejako privolala, ale som rada, ze sa spytali...aj ked malinke uz vsetko mame 🙂
a kolko je od tej dediny km do mesta? moja mamina tiez zas taka neni, ale ona ma aj velmi vela prace, takze asi k nam ani nebude tak casto chodievat...vies, dve zamestnania daju zabrat, ale co uz, ked sa to inak neda 😒
samozrejme, ze si za to moze svokra sama a u nas je to presne o tom istom...ja ju lutovat nikdy za nic nebudem...budem drzat palce a daj vediet, ze ako sa vam bytik pacil..je to naozaj vynikajuca cena a hned by som brala aj ja 🙂
daj vediet aj potom po poradni, ze co mas nove...uz vies, kde chces rodit? treba sa nejako upokojit, lebo nervozita vam vobec nerobi dobre
inak, dobra sprava..planovali sme babatko maleho bycka a keby sa dnes narodi, tak uz aj je...tak sa z toho vytesujem, ale dohovaram jej, nech v brusku zostane do maja, lebo si velmi zelam majove babatko 🙂

inviav
21. apr 2013

@ivuskase ako sa tie kontrakcie vlastne prejavuju? inak, krasnu nedelu aj vam 🙂

ivuskase
21. apr 2013

@inviav stahuje mi vsetko vnútri, potom zasa povoli, strasne ma bolelo podbrusko ako pri tej nejhorsej menstruacii. Jedinekedy to povolilo tak ked som klacala pri posteli alebo robila macaci chrbat. Ale nastadtie to nebolo ppravidelne a preslo to po cca dvoch hodinach. No ale uz aj teraz to zada zacina, len nie tak silno ako vcera. No uvidime, mozno este aj prenasat budem a mozno nie. Tieto posledne dni su hrozne.

monika060
21. apr 2013

@deanka85 A to mi termin v tehotenskej knižke nikto nezmenil, iba nástup na materskú posunuli.Zajtra poradňa, tak uvidím čo nové.

bublinka711
21. apr 2013

@froggynka2013 Gratulujem k malinkej princezničke 🙂. Už bude len dobre, s mliečkom si starosti nerob, mne teraz kamarátka vravela, že jej naskočilo mliečko až 5 dní po cisárskom a kojí už ôsmy mesiac, síce sa na začiatku vytrápili. Teraz je hlavné, že ste obe v poriadku,a užívajte si jedna druhú 🙂

bublinka711
21. apr 2013

@monika060 my sme mali 3200g, ale to je iba veľmi približné.... To ti asi nepomôže. Ono inak termín je smerodajný pre lekárov a úrady ten podľa MS, takže preto ti to lekár nemenil...

bebe2013
21. apr 2013

@ivuskase Jejda, Ty mas teda vsetko nachystane! Mliecko uz mas, kontrakcie trenujes... Snad
Miuska este pobudne v brusku. Prajem ti pokojnu noc bez treningu. Treba zbierat sily na den D.

dominika1516
22. apr 2013

@inviav noo ahoj moja tak bytik zatial nevysiel je na nom este veeeela roboty ak by to malo byt podla nas a teraz asi fakt nebude cas na dlhodobu prerabku ale v nedelu ideme este na jeden bytik pozriet a ten sa mne pacil od zaciatku ale len podla foto ale vies realita moze byt ina takze pojdeme pozriet 😉 .. je to 9km od mesta cize takych cca 10minut autom tak to aspon nam trva 😀
ved jasne sami si za to mozu a lutovat ich netreba ba ani sa nimi zapodievat nejako 😉
ano uz viem kde chcem rodit budem v Krompachoch je to cca 20km odtial takze to stiham v pohode dufam a Martin zamnou moze chodit dennodenne mam vybavenu ViP izbu lebo som rada sama a navyse tam moze Martin prist kedy bude chciet nie len cez navstevne hodiny a je tam telka 😀 😀 😀 😀
jeeej takze uz budu byckovia heeej tak to sa aj ja tesim a ja som sa s Martinkom dohodla ze moze uz ist na svet ale lepsie by bolo keby prisiel az po 10tom maji ze snad uz budeme mat vlastny bytik tak uvidim ako si on vyberie ale poslednu dobu je nepokojny mam pocit ze mi spravi dieru z brucha ako sa rozkopkal a tie falosne kontrakcie su skoro kazdy druhy den takze neviem ako este vydrzi 😉
Inak uz dosiel kocik?

inviav
22. apr 2013

@ivuskase tak to som teda ja este tie falosne nemala...ktovie, ci vobec pridu 😒

inviav
22. apr 2013

@dominika1516 tak to mi je luto a to si spominala, ze je uplne prerobeny...a tento druhy by kolko stal? ten je v tej istej dedine, ci inde? no 9km nie je az tak vela...to aj na bicykli zbehnes 😉
ja mam porodnicu vzdialenu tiez zhuba tolko km...ale VIP som si nevybavovala, lebo je na oddeleni len jedna a ked tam zrovna nejaka maminka je, tak ma aj tak supnu do normalnej...tak ma aspon ziadne sklamanie necaka...kolko za nu budes platit denne? a moze tam s tebou aj drahy spat?
mne sa malinka strasne tlaci na lavu stranu a potom ma to aj boli, neviem co sa jej na tej druhej nepaci...niekedy si myslim, ze by uz chcela ist velmi von, len nevie kadial...chudatko malinke
ty uz tiez mavas tie falosne kontrakcie? ja este stale nie
kocik este neprisiel, ale uz by veru mohol, ved aj autosedacku treba namontovat....a jedna dolezita vec, co nam chyba su nausnicky, ale aj na tom sa uz pracuje

ivuskase
22. apr 2013

@bebe2013 no uz naozaj len cakat, akurat som si nachystala veci v ktorych pojdem domov z nemocnice a hotovo. Ale aj tak som si vcera nedala povedat a behala som s hrablami po zahrade. Ked bolo tak nadherne a ta zahrada je po zime katastrofalna.

monika060
22. apr 2013

ktorá budete rodiť v Trenčíne?

ivuskase
22. apr 2013

@monika060 keby som na slovensku tak sa zrejme stretneme 😉

ivuskase
22. apr 2013

Baby poradte co varit, ja som uz zufala ☹

bebe2013
22. apr 2013

@ivuskase dnes k nam pridu znami a maju alergiu na cibulu. Takze som lovila v pamati, ci poznam nejaky recept bez cibule. Dnesne menu je teda (vsetko samozrejme bezlepkove, bezskrobove, bezcibulove, bezcukrove) starter: krevety na mede a citrone s chilli polozene na salatovych listkoch, ako hlavne kuracie prsia na jemne osmahnutych hribkoch, cukine a paprike s tymianom, priloha zapecene sampinony plnene syrom a dezert: citronovy cheesecake s mandlovym dnom ozdobeny jahodkami. Pomohlo?

nany12
22. apr 2013

Ahojte babulky tak dnes sme po kontrole robili nam aj prietoky tak vsetko je ok mala je vyzivovana az moz podla merania ma 2900 g neni to trocha vela? Ako lekar mi povedal ze je to +- 500 g no ako ked je to + tak je asi dost velka.Neviete kolko este naberie babo v poslednom mesiaci? lebo inak bude porod zaujimavy uff.Ale je ok to je hlavne

ivuskase
22. apr 2013

@bebe2013 jeej no veru pomohlo, mam vytiahnute kuracie prsia a vcera som kupila sampinony. U nas to musi byt bez papriky, lebo tu ja nemozem ale zachranila si ma, lebo ja som uz na nervy z toho vymyslania, ze co varit. Kolacik som urobila. Jablkovy pernik, skusala som prvy krat tak uvidim ci bude chutit 😉

ivuskase
22. apr 2013

@nany12 no vidis uplne super tak uz sa len tes. No babo by malo priberat cca 250g tyzdenne, tak uz len vydrzat 4 tyzdne a uvidis 😉

bublinka711
22. apr 2013

@monika060 jaaaaaaaaaa budem rodiť v TN 🙂
@nany12 no, moja mala v 36tt 3200g podľa toho ich odhadu. Tiež som sa zdesila, ale doktorka mi tvrdila, že je to absolútne primeraná váha, tak ja už ozaj neviem 🙂. Tiež som počula, že by to malo byť 200-250g za týždeň, z čoho mi vyplýva, že v termíne by mala mať skoro 4 kilá, čo si teda fakt neviem predstaviť... 🙂. Ale veď hlavne, nech sú tie naše slečny zdravé 🙂