Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@bublinka711 tak sa v Trenčíne možno stretneme 😀
@inviav nooo napisane bolo ze je komplet prerobeny ale realita je riadne odlisna ako okna a podlahy boli ale kupelka bola menena len vana a wc ostatok staresinaaaa takze minimalne 5000 by sme este museli do vsetkeho vrazit lebo tam bolo aj gamatkove vykurovanie a to nie moc schopne takze sme to vzdali s tym bytom a ten druhy je v tej istej dedine my len tam hladame a stoji 14500 takze tento tyzden ideme niektory den 😉
juuj tak o toto mam ja menej zhanania kedze nam nausnicky netreba 😀
fuuha davaju si nacas s tym kocikom ti poviem snad to stihnu kym porodis 😀 😀
no uz som mala tu ,,cest,, zoznamit sa s falosnymi kontrakciami a viem ze uz ich nechcem uz chcem len normalne 😀
moj je zas natlaceny napravo v poslednej dobe a kopka jak keby sa chcel tiez dostat vonku tak uvidim kedy najde cestu na svet ci este v aprili alebo v mojom vysnivanom maji 😉 ..
inak dnes sme boli v poradni a zas mi dala antibiotika na ten zapal a konecne ma poslala do porodnice ze mam zobrat par z tych liekov a potom ist do porodnice aby videli ci zaberaju a este mi povedala ze mam zlatu zilu :-\ ale maly je v poriadku az na tu nizku vahu no on to dopapa este 😀
@monika060 je to možné 😀. Ja má termín 16. ale uvidíme, kedy to bude. Ty máš 9., však? Aj chodíš na nejakú prípravu, lebo ja som to odflákla ☹, vždy keď som chcela, tak sa niečo vyskytlo a teraz sa mi už nechce, dochádzať kvôli tomu 22km, lebo tam to býva štvrtky a ja mám štvrtky akurát poradňu v bánovciach, lebo tam mám svojho lekára... Tak také komplikované? Ty aj chodíš do Tn na poradne? Lebo ja zatiaľ nie a neviem, či by som mala alebo či to treba chodiť 🙂.Do teraz ma nikto neposlal... 🙂. A ako sa cítiš? Lebo ja mám taký dojem, že by sme to nakoniec aj pekne do termínu mohli vydržať 🙂. Teraz ma chytil nejaký druhý energetický dych 🙂.
@dominika1516 snad bude tento druhy krajsi a aj tam na nom bude viac prerobeneho, aby ste teraz s tym nemali roboty, ked sa ma drobcek narodit...to gamatkove kurenie si myslim, ze je nic moc...ale som ho zatial nikde nezazila a to som sa uz v zivote stahovala hadam aj 10x...cakam teraz, ze sa nam ma ozvat byvala predavacka v jednom nasom oblubenom zlatnictve, ktore uz ale zrusili a teraz nam pomaha s kupou zlatych nausniciek, aby nas nevysli tak vela ako v obchode...no ale asi je dost zaneprazdnena...no ja pockam, ked tak jej uska nedam prepichnut v porodnici, ale nastralit niekde v parfumerii
ja takto, ked som este nemala tu cest, tak som z toho zmatana, lebo neviem presne co ma caka...ale tak nech pridu radsej len tie ozajstne....ja mam ten maj tiez taky vysnivany a mohlo by to teda aj vyjst...co som ale pozerala v tej skupine majovky 2013, tak uz sa narodilo strasne vela deticiek a niektorym mamickam aj s terminom, co mali po mne
uz buducu poradnu mas v nemocnici? a kedy? same problemy teraz uz mame...u mna sa tiez zacala strasna bolest v rebrach (tych mojich krivych) este vcera a aj v noci, ked som chcela ist na zachod, tak mi Marian musel pomahat vstat z postele...uz je to o nieco lepsie, ale stale to nie je ono
kolko vazil dnes malicky?
Sme pomerani, zvazeni, a hura, rastieme! Na konci 35.tt ma nas bambuliacik 2 050g!
@bublinka711 Ja tiež nikam nechodím, žiadne predprípravy ani cvičenia, do poradne chodím k svojmu dr.do Nového Mesta n/V. a tiež ma nikto nikam neposielal okrem prietokov. Prvý termín mám 9.mája a druhý až 21, tak som veľmi zvedavá, ale už sa mi brucho spúšťa pomaly dolu, žiadny poslíčkovia ani nič. Malý len kope a kope.
ahojte, ja stale neviem kolko nasa laska vazi, kedze nam este nerobili sono a to som myslela ze v 36tt mi musia urobit ☹
@emakiki baby vy sa tu rozculujete nad tym sonom ale v zahranici je to uplne normalne, tu vo svedsku mate narok na sono 2x tusim ak chcete viac tak 800sek cize cca 90 euro, max ak su vazne komplikacie tak vtedy. Ani krcok nepozeraju. Ja ked som bola naposledy na kontroletak zobrala centimeter zmerala brusko, popocuval srdiecko a hotovo.Ziadne kontroly v nemocnici nic, proste len cakas kedy to pride, ja som to zo zaciatku tiez akosi nevedela stráviť ale tak zvykla som si a teraz mi starostlivost na svk pripada prehnana.
@monika060 Ani ja nemám žiadnych poslíčkov, teda aspoň myslím 🙂. Bruško mi tvrdne, ale to viac menej ako si malinká kope. A bruško mám stále hore, nikam sa neposúva 🙂. Ale už by aj mohlo 🙂. To som rada, že nie som jediná, ktorá nikam nechodí 🙂, lebo aj som mala výčitky svedomia... Ale na druhej strane si vravím, že možno aj dobre, lebo asi nechcem aby mi niekto o tom všetkom čo ma čaká rozprával a strašil ma. Asi to ani nechcem vedieť a počkám si na tú realitu 🙂
@emakiki ja si tiez myslim, ze ked tie morfologicke ultrazvuky maju byt len 3 pocas tehotenstva, tak preco su tam tie stlpce 4....ja mam este k tomu na papieri prilohu ultrazvuku a tam su tiez 4....uz nam teda nic ine nezostava len poprosit lekara, aby nam tu vahu povedal bez toho, aby to tam pisal 😉
@inviav aj ja verim ze uz bude lepsi a ten byt je vo vedlajsom bloku od mojich rodicov takze viem ze tam zila mlada rodinka taka normalna takze verim ze bude v lepsom stave ako ten co sme boli pozerat 😉
tak to by bolo super keby sa vam podarilo zohnat nausnicky lacnejsie lebo ja ked som este nevedela ze cakame chlapceka tak som len tak orientacne pozerala ceny a boli ze riaaaaadne vysoke :-\
malinky vazi 2400g mal by mat uz aspon 3kg tak uvidim ako este dorastie do konca .. nemam termin kedy tam mam ist len povedala ze kedy chcem ale mam najprv par dni vybrat aspon cast liekov co mi dala aby videli ci zabrali takze niekedy natyzden skocime s Martinom snad sa maly dovtedy este udrzi vomne 😀 .. ved aj ja som pozerala ze sa majovky nejak rozrodili a z casti im aj zavidim ze to maju uz za sebou a uzivaju si babatka lebo uz sa fakt len kotulam a ako hovoris vstavanie z postele sem tam ani ja sama nezvladam ale aspon sa nasmejem aka som nemotorna 😀 😀
@bublinka711 Presne tak, najlepšie na tom je, že nevieš do čoho ideš, každá znáša pôrod inak, tak ja na to ani nemyslím, viacmenej sa teším. Všetky moje kamarátky prednedávnom porodili a ani jedna ma nestrašila že je to také hrozné. Nevieš koľko stojí epidural v Trenčíne?
@monika060 viem, vraj 100€ a vybraný lekár pri pôrode 280€. To len tak mimochodom, lebo minule sa ma to voľakto pýtal 🙂. Aj uvažuješ nad epiduralom? Ja som sa rozhodla, že nie... Ale majú tam rajský plyn, tak v prípade núdze si dýchnem 😀...
Dnes som si uvedomila, aká som zúfalo nemotorná 🙂. Keby ma niekto nakrúcal ráno pri vstávaní z postele, bol by z toho celkom slušný trhák 🙂. A napríklad včera večer som prišla na to, že sa neviem vyštverať ani do vane... tak už mi zostal iba sprchovací kút 😒 . Nikdy som si nemyslela, že sa niekedy budem takto cítiť... Kočky aj vy si pripadáte také smiešne a neohrabané pri všetkých tých obyčajných denných aktivitách?
@dominika1516 tak mi potom napis, ako ste boli spokojni s tymto druhym...snad to uz bude ten pravy pre vas
je teda poriadne malinky..a aj sa vie, ze preco? a to ti doktorka vzdy povie, ze kolko vazi? musim sa zajtra aj ja na to spytat, lebo takto som taka nepokojna, ked absolutne nic netusim...u nas sa do nemocnice nechodi, tak budem az do porodu chodit k mojmu doktorovi, co sa mi aj pozdava..a ides na poradnu do nemocnice, kde budes aj rodit? ja sa az tak velmi nekotulam...sem tam aj zabudam, ze mam babatko v brusku 😉 ...ale uz mi robia problemy niektore pohyby a s tymi rebrami je to uz dnes lepsie...dokonca som mohla v noci spat aj na tej strane
uz mi to nedalo a volala som, ze kedy nam pride ten kocik a zevraj buduci tyzden...takze ho budeme mat uplne novucicky, ked sa nam narodi
@bublinka711 nechcem provokovat, ale ja sa praveze vobec tak necitim a myslela som si, ze to prave tak bude 😉
@bublinka711 ja som uplne nemozna a to mam 67kg necelych, prave pred chvilou som upratovala komoru pod schodami a nevedela som sa odtial vypratat a to som sama doma tak mi ani nemal kto pomoct, proste slon v porcelane. V nedelu som kupala psa a ani to som uz nezvladla po prvom nssamponovani to musel prevziat manzel
@bublinka711 to je uplne v pohodke..ja som sa najprv vsetkym chvalila,ze ako sa mi da hybat..vsetko som robila bez problemov...a teraz? brusko sice nemam take velke ale babo na svoj tyzden poriadne 🙂 neviem kde sa mi tam mesti...a o sprchovani ani nehovorim...normalne sa mi nechce,ked si predstavim,ze sa mam dostat do vane :/ a potom z nej...to uz len povzdychy a fucanie pocut z kupelky :D z postele vstavam a la velryba 🙂 a chodenie...to je des..hlavne teraz ked je vonku tak krasne a ja uz nevladzem :(
rodite tu niektore aj na antolskej v blave? 🙂
@bublinka711 Rozmýšľam aj nad rajským plynom, ten stojí 60 eur, kamoška ho mala a hovorila, že jej to urýchlilo aj kontrakcie a že by si ho dala aj druhý krát, tak uvidím ešte.
@inviav 🙂 🙂 🙂 šťastná žena 🙂. Ja sa cítim ako malý slon 🙂. Teda, je mi výborne, len som strašne nemotorná 🙂
@ivuskase úplne ťa chápem, presne si to vystihla, že slon v porceláne 🙂. Ja mám tiež také stavy, napríklad v pondelok sme boli sadiť zemiaky, reku aspoň hrablami zahrabávať budem... no a dopadlo to tak, že som tri hodiny presedela na stoličke, kým všetci ostatní sadili a zahrabávali, lebo som fakt, že nevládala. Na moje ospravedlnenie poviem, že som si zasadila aspoň 4 chryzantény 😀.
@merynka3 júj, áno, to poznám, kúpeľňa je zabiják 🙂. začínam blahorečiť sprchovému kútu 🙂. Aj ja som bola ešte pred mesiacom, že v pohode, ale v tedy som zas musela ležať, teraz, keď môžem robiť normálne, tak zas nevládzem 🙂. Už sa na tom smejem 😀
@monika060 Ja si to tiež nechávam v zálohe, keby bolo treba. Inak práve som si písala s jednou úžastnou holkou, čo rodila tiež v trenčíne a veľmi si chválila, aj mi veľa vysvetlila, že ako to celé prebieha a funguje. Tak som taká rada, že som sa s ňou zoznámila 🙂. Inak, keby ťa niečo zaujímalo, kľudne skúsim zistiť, ak neviem 🙂. Lebo mňa napríklad zaujímalo, že v akých polohách sa rodí, či sa dá na vzdychárni chodiť a tak... 🙂
Ahojte baby dlho som tu nebola lebo sme boli od štvrtku v nemocke nakolko som chytila horúčky a zimnicu si nás tam nechali a doteraz nevedia čo nám je iba tolko že malinký je o.k. ale mám v tele baktériu alebo zápal a nevedia zistiť aký a z čoho ešte aj dnes som bola na nejakých testoch tak uvidíme.
Ako sa inak máte????

Tak sa v Trenčíne možno stretneme, ja budem mať chlapčeka, už sa neviem dočkať, keď budem mať všetko za sebou.