icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lulu10
24. apr 2013

caute majovky, tak my sme uz na svete, Matejko sa narodil 20.4.2013 o 19,50hod. Porod bol skvely, drobec sa vypytal sam na svet v 35+1, rodila som prirodzene a vsetko prebehlo uuuuplne hladko. Matejko je uzasny, akurat nas trapi zltacka.
Prajem Vám všetkým nech prebehne porod čo najlahsie, nech máte z neho taký pekný zážitok ako ja 😉

ivuskase
24. apr 2013

@lulu10 tak super gratulujem a ako je velky?

lulu10
24. apr 2013

@ivuskase dakujem, je to taka moja mala blška, mal 2450g a 44cm, akurat do ruky 😉

ivuskase
24. apr 2013

@lulu10 tak to je celkom v pohodicke, moc sa tesim, aj ja uz chcem mat malinku pri sebe 😉

bebe2013
24. apr 2013

@lulu10 gratulujem k vasmu zlatemu Jankovi Hraskovi.

miamoja2012
24. apr 2013

@emakiki v 36 tt mali urcite robit. trvaj na tom. pripadne si vymysli nejaky dovod, ze si si buchla brucho, alebo ze "odvcera"necitis pohyby,,,to ti urcite urobi. Mne robi na kazdej poradni.

emakiki
25. apr 2013

@miamoja2012 ďakujem, ja som sa asi pomýlila a 36 tt budem az v stredu a v utorok ideme znovu na poradnu, tak uvidim, ak mi ho neurobia, budem si pýtat...ja uz som z toho magor, doteraz som presne vedela ktory tt som a teraz v tom mam chaoz 🙂

bublinka711
25. apr 2013

@lulu10 gratulujem k drobčekovi, nech ste čoskoro fit a môžete si v kľude užívať už doma jeden druhého 🙂

bublinka711
25. apr 2013

@emakiki morfologické sono sa robí v 36 tt, to znamená, keď máš 36 tt ukončený. Je to predpis, takže ak ti ho v tedy nespravia, potom sa dožaduj. Zas ožarovať drobčeka dvakrát len tak tiež nie je dobré. Neboj, veď oni si to iste skontrolujú 🙂

bublinka711
25. apr 2013

No, ja som sa dnes dozvedela, že náš drobček sa zrejme predsa len rozhodol, že počká do mája. Všetko máme v poriadku, až na vyšší tlak, takže máme prestať soliť 🙂. Akurát ma rozladilo, že teraz už musíme chodiť do nemocky dvarazy týždenne na CTG a raz do týdňa k dokimu na poradňu. Šak to som tri dni z piatich iba u doktora. Ach jaj, furt lietať hore-dole... Aj vy to tak máte holky, čo ste v 37tt?

emakiki
25. apr 2013

@bublinka711 no to dufam, si ma ukludnila, dakujem... ukonceny 36tt budem mat asi az v stredu....tak uvidime... 🙂

bublinka711
25. apr 2013

@emakiki neboj sa, to je jeho povinnosť, to si aj on musí ako lekár strážiť, lebo potom by mohol mať aj on problémy zas s poisťovňou a UpDnZS. Ale keby náhodou ani potom nič, tak sa ho len nenápadne opýtaj, že či ťa ešte čaká nejaké ďalšie sono, že si zvedavá, čo ešte všetko musíš podstúpiť a uvidíš, čo ti povie 🙂

bublinka711
25. apr 2013

pomóóóc, ja mám takú hroznú kyselinu dnes... už neviem, čo by som robila... 😠

lucianka01
25. apr 2013

bublinka711 to mávam aj ja, hlavne večer. Vyskúšaj mlieko, mne pomáhali aj piškoty alebo suchý rohlík.

dominika1516
25. apr 2013

@inviav nooo tak to pride akurat v pravy cas ani prach ti na neho nestihne nasadat 😀
jasne ze napisem este nevieme presne kedy tam pojdeme ale chceli by sme v nedelu no neviem ci realitaci robia obhliadky aj cez vikend 😉
Inak dnes mam super den svokra odchadza na 2tyzdne do CR k dcere takze oslavujem a dufam ze maly sa coskoro narodi aby tu nebola kym sa vratime s malym z porodnice 🙂
A hlasit sa idem v pondelok asi a ano tam kde budem rodit chcem ist cim skor ze keby mi povedali ze cisarak tak ze stihnu spravit vysetrenia lebo v poslednej dobe mam dost casto tie falosne kontrakcie aj dnes v noci cize mozno kazdu chvilu to pride 😉
Neviem preco je taky malinky prietoky mam v poriadku ale vraj to moze byt stresom alebo tym ze som stale podrazdena takze uz nestresujem len sa tesim ze stara odchadza ze kym bude prec tak snad porodim a najdeme bytik aby ked sa vrati sme jej dali len kluce a vsetci traja resp. styria odisli do nasho krasneho kludneho hniezdocka 😀

bublinka711
25. apr 2013

@lucianka01 mlieko som už skúšala, to nepomohlo, tak vyskúšam ešte ten rohlík pohľadať. Ďakujem 🙂

ivuskase
25. apr 2013

@bublinka711 na kyselinu mi zaberaju mandle, mna trapi teraz pre zmenu palenie zahy 😒

ivuskase
25. apr 2013

No prave sme sa vratili od barmusky, takze malu uz mam uplne dole a pripravenu na prichod, takze uz len cakat. Dalsiu kontrolu mam az 8.5. Tak uvidim ci ju este stihnem alebo uz nas pride sestricka pozriet domov. Joj uz nech to pride, lebo je to so mnou horsie a horsie 😀

dedikatessa
25. apr 2013

@bublinka711 fatra popijat celý den po kusku naozaj to pomaha

nany12
25. apr 2013

@ivuskase ahooj a to ti zistili ako ? ze je uz uplne dole aj bruško ti kleslo ? mne zase dost tvrdne brucho ale tak zvlaštne ze tam ako mam žaludok tak tesne pod prsamy a mam pocit je je to stuhnute stale.Ale ked to zacne ani dychat mi neda takto mi este netuhlo

tonita
25. apr 2013

robinoo - no tak to sme na tom podobne 🙂))ja mam termin 31.5.2013 ale budem rodiť v Ruzinove🙂))

ivuskase
25. apr 2013

@nany12 no uprimne prijemne to moc nebolo, tolko ma magala a hmatala a nadychovala som sa a vydychovala. Proste oni to tu vedia a nepotrebuju ku tomu ultrazvuk. Ale ja to sama citim, ze ju mam nizsie a nizsie, ved aj na zachode som permanentne. Joj toto cakanie ma zabija

nany12
25. apr 2013

@ivuskase No ja som cely cas citila ze mam malu nejako nízko lebo aj pri chodzi a aj pohyb hlavicky som citila tak dole ale teraz mam pocit ze je nejak hore vravim aj to tvrdnutie mam hore ako je zaludok a nenormalne ma svrbi brucho ani len tricko nemozem mat na nom jaaj veru toto cakanie aj ja som tak ze sa bojim aby som to odhladla spravne ze kedy to uz ide lebo teraz su tie pocity vselijake raz bolia krize potom podbruško a co ja viem co a bruško tvrdne tak uz si len pisem ze kedy a ako a stale sa sledujem. No a dnes mi kamoska volala uz je po porode noo uff chuda nemala to moc lahke tak som ju lutovala co nas to len caka ja sa len modlim nech to prebehne bez komplikácii.

bublinka711
25. apr 2013

@lucianka01
@ivuskase
@dedikatessa
juj dievčatá, tak ja mám kyselinu aj s pálením záhy spoločne, to mi tak robí od začiatku. Už som si dala mandle aj rohlík a zapila to mliekom. Nepomohlo, ale asi som to nemala do seba nasypať jedno za druhým, však? 😒 Fatru teraz nemám, ale zajtra to bude prvá vec, ktorú si kúpim. Hádam sa to ešte do večera zlepší... ďakujem za rady 😉

bublinka711
25. apr 2013

@ivuskase jój, to je super, že už máš malinkú nízko. Tá moja bambula sa rozhodla, že si v brušku ešte polebedí, nechce sa jej moc klesať 🙂 . Ale doktorka ma dnes teda tiež riadne pomágala, som zatínala päste na tej koze o život 😖 . a ona ešte že: ja viem, že je to nepríjemné, ale pôrod bude horší 😠 . No nie je milá 😀 ?

nany12
25. apr 2013

@bublinka711 juuj no to palenie záhy a aj kyselina su mi velmi zname ja mam pocit ze v tomto tehotenstve mam vsetko co sa len da ešte aj nepokojne nohy mam a tá kyselina no mna to aj v chrbáte boli až taky tlak na hrudi hrúza toto a aj ja skusam mlieko sodu bikarbonu a nic nepomaha

bublinka711
25. apr 2013

@nany12 hej, je to taký hnusný pocit, chvíľami sa mi zdá, že mám balvan na hrudi a všetko sa mi vracia. Nedajbože, že si ľahnem, to ma ide zadusiť... No čo už. Utešujem sa, že už iba 21 dní a máme to za sebou... 🙂

nany12
25. apr 2013

@bublinka711 No tak strihame meter spolu ja mam termin na 22 maja uff za chvilu je to tu

ivuskase
25. apr 2013

@bublinka711 no tak to bolo velmi mile od nej. Nuz tu ta nekontroluju na koze zospodu takze neviem, ze ci sa otvaram alebo nie. Nevadi, ved ako povedala, to ze je to tu spoznam hned. Aj som bola prekvapena, ked sa ma dnes pytala, ze ci chcem kojit alebo nie, ze aby to dala do poznamok pre nemocnicu aj s mojimi inymi zelaniami pocas porodu, ono tu ti niktoziaden papier neda, hocikam prides zadaju tvoje osobne cislo a vyskoci Iim kazdy jeden zaznam, jediny papir co mam je na matersku a pre muza papier na narok na 10 dni doma. Aj ked u nas bude on poberat matersku, lebo jemu vychadza ovela vyssia ako by vysla mne. Tu sa nikto nic nevypytuje. Zvolus si kto bude akoze doma s babom a hotovo. No a vkastne este jeden papier o ockovani, kedze tu je to dobrovolne.
Mne teraz pridelili novu barmusku a som jej ukazovala slovensku tehotensku knizku no ta uplne nechapala 😀

bublinka711
25. apr 2013

@ivuskase tak to je super! Takýto prístup by som tiež potrebovala. Mne kontroluje krčok pri každej návšteve a nikdy to nebolo nič príjemné. Teraz som sa začala zaujímať o pôrod v nemocnici, že ako to celé prebieha a známy doktor mi povedal, že preboha len žiadny pôrodný plán! No tak potom nechápem. Tvárime sa, že plníme priania rodičky, že sme tu pre ne, ale najlepšie je, keď dotyčná drží hubu a robí to, čo jej povedia.... No nechápem. Troška mi tu u nás chýba dôvera v sily a kompetencie rodičiek. Veď ani ja nie som blbá a keby boli nejaké komplikácie tak samozrejme verím lekárovi a príjmem aj možno nepríjemné rozhodnutie, ale prečo sa už od začiatku fixovať na komplikácie, ktoré ešte ani nenastali....