Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dominika1516 susedina dcera, co rodila v decembri mi hovorila, ze ona tiez tie falosne vobec nemala a moja mamina tiez...ona mala este k tomu aj hnacku, tak ani nevedela, ze je sprevadzana kontrakciami...iba zavolala sanitku a v nemocnici jej povedali, ze uz bude rodit 🙂 ktovie, kedy sa ti nasi drobci rozhodnu opustit brusko, ale ja mam taky pocit, ze tak skoro to v mojom pripade nebude...tak ty mas terminov viacej, tak sa to neda tak jednoznacne urcit, ze co je u teba po termine
u nas je to v podstate jedno, lebo obaja sme boli deticky s velkymi modrymi ocami a blondavymi vlaskami, takze je predpoklad, ze aj ona tak bude vyzerat...ale nemyslim si, ze to bude hned vidno ta podoba..mozno po case 😉
ozaj, a tento byt, co ste pozerali je komplet prerobeny? a kolko bude stat? tych 14500?
@dominika1516 ako kedy, pred dvoma tyzdnami 3 x za den, a dnes som mala raz a par dni do zadu tiez...je to nepravidelne a vzdy sa zlaknem 🙂
@froggynka2013 Ahojky tak sa velmi blahozela k mlinkej Olivii a prajem vsetko dobre, nch sa dari obom!!! Snad sa podarilo to vymysliet s mlieckom, uz mas a malinka papa o zivot? Daj vediet ako sa mate a ako prezivas materstvo ;). Je to krasny pocit ze? V ktorom tyzdni si rodila? Lebo moj sa narodil priblizne rovnako az na to ze mal o 90g viac lol, takze taki mali prckovia su to hihi. este ste v nemocnici, ci uz domka?
@lulu10 Ahojky tak sa velmi blahozela novopecenej mamicke! Ako sa dari Matejkovi? Ak sa smiem spytat kolko vazil a meral malinky? Musi to byt tiez taky nejaky chrustik malicky, ze?! Nech mamicke aj Matejkovi zdravcko sluzi. Uz ste doma z nemocky, alebo si vas tam este drzia? Jeeeeeeeej az teraz citam ze bol presne taky velky ako moj Adamko: 2450g a 44cm chichi to je mila nahoda 🙂)).
@lydusska ahoj no to je paradna nahoda 😵 a ako sa mate? my sa trapime s vahou, vela schudol az na 2170g ale uz sme sa vysplhali na 2200g ale ide to tazko, mame aj silnu zltacku takze to tiez urobilo svoje, ako papate? mas mliecko? ja odsavam a dokrmujem... kolko papa drobec na jedno krmenie?
@lulu10 Ahojky moja, juuuuj to mate teda problemy, ja som sa snazila o zivot odsavat rucne este v nemocnici a vyplatilo, schudol iba 8.9% v nemocnici (takze mal 2240g) tak boli spokojni a pustili nas domov. Maly bol tiez zlty, ale nie tak aby ho na to liecili, mi povedali ze staci iba riadne kojit a vsetka ta zlta farba sa mu vyluci z tela. Trosku som sa onho bala, lebo mal i trosku zlte bielka na ociach ale kazdopadne dneska je to uz omnoho lepsie mali pravdu.
Ako to ze mate zltacku? Ty mas krv rH negativ a Matejko ma pozitiv? Co to iba taka zltacka ako Adamko mal ze ten novordenecky bilirubin sa musi prefiltrovat cez jeho terajsiu krvicku? Snad sa z toho dostanete rychlo.
Co sa tyka toho kojenia, ja vobec neviem kolko spapa, lebo som sa rohodla neodsavat radsej ... lebo som pocula ze to moze ovplyvnit tvorbu mliecka, lepsie je iba prikladat, lebo babatka potom ako vyskusaju flasku zacnu byt lenive tahat z prsnika bohuzial, tak akokolvek sa brani tahaniu, ked je hladny musi, lebo inak by bol hladny ;)))) a on to vie lol. Som nanho hrda takto, i ked neviem kolko vytiahne na cucanie, ale za 5 dni pribral neuveritelnych 195g, takze v piatok nam chybalo iba 35g aby sme sa dostali spat na porodnu vahu a dneska si uz myslim ze sme ju predbehli, lebo sa mi zda byt kazdym dnom tazsi.
Ved vyskusaj tiez bez flasiek, koniec koncom vobec u tak malinkeho babatka nemusis vediet kolko vypije, staci aby bol spokojny a zaspinkal po krmeni, nemyslis? Netahaj si mliecko z prsnika do flasiek, lebo tam Matejko fakt nemusi tahat nakolko to tecie z flasky samo a aj ten kontakt medzi mamickou a dietatko sa straca a predsa len ta odsavacka nie je tak dobra aby nahradila babatkove ustocka a ten tah je iny.
Tiez som mala dilemu ze kolko papa drobec na jedno papanie lebo som pocula maminky ako hovoria ze ich babatka su prisate na prsniku aj 45minut a ten moj max 10-15minut a odkvecol hotovy a zaspal hihi a midwife mi povedala ze to je individualne, pokym mu to staci a spinka tak to nemam riesit ved i my kazdy papame inou rychlostou tak na tom asi nieco pravdy je, lebo ako som videla pekne pribral, ked sa to tak vezme tak skoro 40g denne, co je uzasne.
Mliecko sa mi pustilo na 3ti den lebo som si tie prsia zdimala o zivot tie prve 2-3 dni aby som ako tak prenho dostala to kolostrum z prs, tvoj nemal ziadny problem sa prisat ked sa narodil tak malicky? Ja musim este do teraz pouzivat taku nasadku na prso = silikonovu bradavku, lebo moja je dost malinka a on ma velke problemy sa prisat, ale zatial nam to ide s touto bradavkou.
Inak aj tak je dolezite ze idete pozitivnym smerom hore. Ste doma, alebo este stale v nemocnici? Lebo ako pocitam tak vy ste schudli prve dni viac ako 10% porodnej vahy. Pouzivas i cumlik? Ten tiez mi poradili nepouzivat, tak radsej nepouzivam a od prichodu z nemocnice krmim kazde 3 hodiny, nenecham ho spat kolko chce, iba ak spi velmi tvrdo tak mi je ho luto budit, ale inak budim kazde 3 hodiny aby mal rytmus. Co ty robis presne, mozno toto by ti tiez mohlo pomoct nadobudnut viac gramov a predbehnut porodnu vahu. Povedz mi co vsetko robis. Snad som ako tak poradila.
@nany12 Ahoj babo v poslednom mesiaci nabera tyzdenne podla nemocnice co som bola 200-300g...ale nie je velka kolegyna co tam lezala so mnou mala dcerku 4290g to bol ale pokladik
@emakiki som zvedava ako dlho to bude trvat kym sa dostavia tie prave kontrakcie ale iste by som bola radsej ako toto zazivat .. 😉
@inviav tak z bytu asi nic lebo nam nechcu dat hypoteku kym im nenavalime naruku 6000€ to je zostatok z uveru ktory zobral drahy pred par rokami takze sa v sobotu ideme poradit s tym mojim ujom co je poradca a uvidime ake mame moznosti a ak ziadne tak jedine ostava podnajom :-\ tiez ziadna vyhra ale aspon budeme sami ale podla mna sa aj tam daco poserka a mi budeme musiet ostat tu .. neeeeee uz teraz mam z toho nervy v kybliku :'( :'(
no dnes mi povedali ze moj termin je 15.5. a ziadny iny takze idem si to prepisat a si predmnou uz hehe ale v stvrtok idem zas do poradne do nemocky tak uvidim co mi tam povie lekarka lebo dnes som tam bola prvykrat ale len na pasoch 😉
tak uvidime kedy sa vypytaju ale oni vedia kedy maju prist ja sa len bojim riadne a dnes ked som bola v tej nemocke ako vsetko tam bolo krasne aj atmosfera mamicky maju babatka pri sebe aj behaju po chodbach a bavia sa navzajom pesnicky im hrali tam kukali telku a tak ale ja mam fobiu z nemocky asi 😀 😀
@dominika1516 tak to mi je luto 😢 spravne som to pochopila, ze si v minulosti bral uver a este z neho nema splatenych 6000€...fuha, to je teda poriadne dost penazi...my ked sme brali uver, tak nam tiez nechceli dat tolko kolko sme chceli, ale my sme nastastie mali nieco nasetrene...ked ani ten tvoj ujo vam nebude moct pomoct s tym, tak aspon ten podnajom teda...kolko to u vas stoji taky najom na povedzme 3 izbovy byt?
je mi z toho smutno aj za teba
to ti v nemocnici povedali, ze sa mas riadit tym starym terminom? a co sa robi na tych pasoch? kedze ja na take nepojdem...vo stvrtok mam poradnu aj ja 🙂
no vyzera to tak, ze atmosfera je tam dobra...nemaj preto fobiu a tes sa....ja napriklad absolutne netusim ako to je v nasej porodnici a dozviem sa to asi az v den D...takze to bude cesta do neznama
@inviav skusime este uja ci nieco nevydume a ak nie tak fakt ostava len podnajom a do podnajmu chceme len jednoizbak a to vychadza tak 150-180€ mesacne so vsetkym ale sancu mame este aj u mojej tety ta ma dvojizbak a tiez ho prenajima len neviem dokedy tam este bude mat terajsich podnajomnikov ale asi take 3 mesiace este :-\
uvidime po vikende budeme mudrejsi snad ..
noo ano povedal mi ze prvy termin je smerodajny podla vsetkeho a tie ostatne co mi povedala man kaslat na nich tak uvidim kedy nakoniec pride drobcek 😀 .. na pasoch co bolo?!? tak lahla som si na nemocnicnu postel dajaka mlada baba asi na praxi mi dala take dva pasy cez brucho s takym pristrojom pripnutym a pustila potom ten mega stroj pri posteli a uz som pocula drobceka a riaaaadne hlasno mu bilo srdiecko a z toho stroja isiel taky zaznam o cinnosti srdiecka vies jak papier z tlaciarne 😀 😀 .. trvalo to 10minut a potom som uz sla to bola cela moja poradna 😉
jeeej tak obe mame vo stvrtok rovnaku cinnost dufam ze tam nebudem dlho lebo nechce sa mi presediet pol dna medzi tehulkami aj ked su pekne 😀 a este ma hneva ze to mam daleko od bydliska a musi somnou chodit Martin sice v praci to chapu a ze neni problem s tym ze nosi na mna paragrafy no aj tak vies take mi to je ze sa bojim zeby ho potom nevyhodili kedze od teraz uz asi kazdy tyzden budem chodit do tej nemocky a potom porod a tak no snad su fakt taky empaticky ti jeho zamestnavatelia a bude dobre 😉
Ahojte baby - majovky, tak ideme sa podeliť po týždni s našou velikánskou novinou......dňa 20.04. o 14:20 hod sa nam narodil cisarskym rezom náš krásny malý chrústiček ADAMKO. Vážil 3940g a meral 52 cm - čiže riadny chlap.Skor sa nám nejako nepodarilo dať vám vedieť,ale konečne po týždni čo sme doma sme si našli nejaký režim.Dnes sme boli na prvej poradni a po týždni sme pribrali len 80g ,čo je dosť málo ,ale tak musíme si pomocť umelým mliečkom.Ak sa chcete na niečo spýtať,kludne napíšte, podla možnosti vám odpovieme 😀
@janulienka36 boze aky je chutny a koľko ma vlasov. moc gratulujem a prajem veľa zdravicka
@janulienka36 gratulujem, je nádherný a aké má už vlásky, ako malý dospelák 🙂
@dominika1516 dufam, ze sa mu podari najst nejake riesenie...no najom tam nemate drahy, ale chapem, ze lepsie je platit vlastne ako niekomu cudziemu....teta by vam dala aj nejaku zlavu, keby ste isli k nej?
mas pravdu, drobcek si uz sam vyberie termin a nebude sa nikoho pytat 😉 cize na tych pasoch to je nieco take ako EKG...mne to asi budu robit asi az pred porodom, kedze doktor nic take nema v ordinacii a do nemocnice sa v nasom okrese nechodi
ja tiez chodim vzdy tak, aby som tam bola prva, lebo nechce sa mi tam sediet...potom sa tam musim stale len prechadzat, co sa mi uz sediet nechce, lebo ma vsetko zacne tlacit a tak dokola
to je fajn, ze to tak dobre beru v jeho praci, ved este chvilocku a potom uz s tebou nebude musiet chodit, ked uz budete chodit k detskej doktorke
mas aj ty v poslednej dobe taky pocit, ze babatko uz v brusku nema vobec ziadne volne miesto?...zda sa mi, ze je tam uplne stlacena a ked sa co i len trosku chce pohnut, tak sa mi hned na brusku vyduje obrys casti telicka....a aj prsia mam akesi ovela viac naliate ako napr. pred tyzdnom
@janulienka36 krasny chlapcek..hlavne vela zdravicka prajem 😉
@janulienka36 Gratulujem, užívajte si jeden druhého a veľa zdravia prajem 🙂
Dievčatá, kde ste všetky, to už rodíte, alebo sa len sústredíte na to, čo nás čaká? 😀 Lebo ja sem stále chodím, že čo má ktorá nové a furt nič 🙂. My ideme zajtra na poradňu (zas) tak som zvedavá, že ako sme sa posunuli. Ale nevidím to ešte na tak skoro, lebo stále mám bruško nejako vysoko a ani sa necítim tak, že by som mala ísť rodiť... CTG zatiaľ tiež nejaví známky kontrakcií, dúfam, že nakoniec nebudem prenášať 😀. Vy sa ako cítite? Už máte všetko pochystané aj pobalené do pôrodnice? Juj, a je tu ešte niekto, komu stále volajú z tej pupočníkovej krvi, lebo ja už neviem, čo si mám o tom myslieť...
@bublinka711 no akosi 4o tu stichlo, to mas pravdu. Tiez sa tu vzdy mrknem a nic nove. Ja uz mam veru pochystane vsetko, tak uz len cakam na tie prave kontrakcie, lebo tie falodne ma trapia uz tyzden ak nie aj viac a malinku mam uz vraj nachystanu na prichod. No este 12 dni ale fakt by som bola rada keby sa uz aj poponahlala. Uz som jej aj mrkvicku nasadila do zahradky, aby som jej narobila domace prikrmy, nie tie hnusoby z obchodu. Cele noci nespim, mam pocit, ze ratam sekundy uz.
@bublinka711 No ja mám termín až 22., ale keďže už jedno bábo mám, s ktorým sa treba stále naťahovať (ešte nemá ani rok a pol), doktor ma varoval už pred dvoma týždňami, aby som ešte trochu vydržala, lebo už vtedy mi hovoril, že mám zmaknuty krcok, dnes idem do poradne, tak som zvedavá, čo povie dnes, lebo malú uz ozaj citim medzi nohami 🙂 a už celý týždeň mám pocit, že každý deň to príde. V pondelok som si narýchlo dobalila tašku, lebo ma nejako prehanalo a aj prsia ma zrazu začali bolieť. Keď som čakala maleho, mala som tašku pobalenu uz hadam dva mesiace pred porodom, ale malý ma tak zamestnáva, že všetko robím na poslednú chvíľu. .. Aj keď som za celé tehotenstvo pribrala len 7kg, moje telo už vôbec nevladze a moj drobec to vôbec nechápe bohužiaľ, tak sa ozaj už na porod teším.
@bublinka711
@ivuskase
@deanka85 Ahojte baby no veru to tu stichlo kazda sem len mrkne a nic nepiše 🙂 . Ja uz cele noci nespim stale sa budim s tym ze ci dnes to uz bude ale stale nic . Ja si zacinam mysliet ze aj prenasat budem cele tehotenstvo lezim a bojim sa aby to neprislo skor a teraz na konci je zrazu vsetko ok okrem tvrdnutia bruska ale uz si z toho nic nerobim lebo na nalez to vplyv nema takze ja to asi tak pocitujem. V noci stale rozmyslam nad tym ze uz len par dni budeme s manzelom samí a ze ake to bude ked tu bude mala a samozrejme mam strach z porodu neviem si to predstavit ze tam budem a ze ja to zažijem bojim sa komplikacii a proste všetkeho aj vy mate taky strach? Vybaveneho lekara nemam hoci ma kamošky strasia ze by som si mala vybavit ale tak ja neviem pchat prachy niekomu a kde mam zaruku ze urobi pre mna maximum? vy ste ako na tom ?
@bublinka711 Ahoj, no mne tiež stále vyvolávali ohľadom pupočníkovej krvi a prestala som im zdvíhať mobil, tak ich to prešlo. To som sa len zaregistrovala v súťaži o kočík.
@ivuskase ahoj, pozeram, ze ty mas termin podobne ako ja 🙂... Ja mam 11.5, no obavam sa uz aj toho aby to nebolo este neskor...Malickej sa moc nechce na svet 🙂!!!
Ako sa citis? J
a uz zo dna na den horsie, v noci sa stale budim, krize ma bolia, nemozem kvoli tomu spat a tie falosne kontrakcie, fuuu..uz by som to rada mala za sebou....
@inviav ano aj ja mam pocit ze sa uz nezmesti poriadne v brusku a kopance bolia coraz viac a to nehovorim o tom ked robi tie pukle kedy sa mi az tazko dycha :-\ .. uz sa tesim ako bude vonku a budem sa z neho vytesovat iste uz aj on by bol najradsej pekne narovnany v postielke 😀
noo akurat ocakavame telefonat co a ako pochodil a co nam pozistoval ze ake mame moznosti ak vobec nejaku na ziskanie toho uveru mame ale zacinam byt optimista a verit ze ano 😉
no ja som dnes bola na poradni aj na pasoch zas a zabudli tam na mna takze namiesto 10min. som tam bola cez pol hodinu a ku koncu to uz aj bolelo bo maly kopal a tei pasy som mala dost stiahnute a potom som este hodku cakala kym ma vysetrila lekarka a aj tak tam musim ist zajtra na krv skoro rano a asi ma poslu aj na predoperacne interne takze dalsi den odgabany nehovoriac o tom ze Martin uz v robote koli mne nebol 3x a ja sa zacinam bat ci nebude pruser z toho aj ked on hovori ze majster to berie v pohode ze to teraz tak bude kym neporodim :-\
@janulienka36 nádherný je, gratulujem moc, hlavne veľa zdravíčka aj ja som chcela Adamka ale manželovi sa to meno nepáči tak budeme mať Alexandra asi.
@bublinka711 ja mám tiež bruško ešte tak normálne ešte mi neklesá dolu a to mám termín 8.5. takže si myslím, že budem možno aj prenášať ale už by som nerada lebo sa hroozne tešim na malého. A čo sa týka tych telefonátov o pupočníkovej krvi tak aj mne volali asi 2,3x lebo som sa zapojila do nejakej súťaži o kočík a odvtedy mi volajú ale už som im 2x povedala nech ma vyškrtnú zo súťaže, že nemám záujem tak snáď už volať nebudú. A ty máš kedy termín pôrodu?
@vevaaa no ja som uz uplne k.o. vsetko ma boli a picha, neviem ako sediet a ako lezat proste nic, obcas uz mam problem aj chodit. Prave som bola na wc a na toaletaku som si vsimla par malinkych kvapiek krvi, no tak uvidime. Je to fakt nekonecne cakanie. Ja tiez dufam, ze nebudem prenasat, nech je malinka bycek ako babka, prababka a praprababka. Keby sa narodila 5.5. Tak by to bolo na narodeniny jej praprababky. Keby zila mala by 101 a to zomrela 3 roky dozadu. Prave pozeram reflex a tam porod. Haha
@nany12 ja sa nad tym nemusim zapodievat, lebo tu lekar pri porode nie je takze o problem menej, no a ta pupocnikova krv chodia mi maily iba, ale tu mam v poznamke do nemocnice, ze si nezelam aby krv odobrali a aby mi snuru prestrihli az ked bude placenta dotepana, tak dufam, ze nebudu nejake komplikacie a splnia mi moje zelanie. Som zvedava ako to kuzik zvladne prestrihnut 😀
@ivuskase To ti asi zacina odchadzat ta hlienova zatka ci nie? ked mas trocha krvi pri utretí. Aj ja by som rada keby sme sa narodili skor aby bola mala býk. Inak nam to vychadza na blíženca ale tak uvidime a ako je to s tou placentou akoze kym bude dotepana tomu nerozumiem ako necitala som o tom preco a ako to robia bezne ?

@emakiki 😉 mi hovor hrajem hrdinku ale vtedy mi riadne cipi 😀 .. a ako casto ich mas?