icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

ivuskase
4. máj 2013

No ja tiez pijem ten caj a dnes som muza poslala kupitvmi Schweppes , nenavidim tieto napoje ale je tam chynin a ten vraj tiez moze zacat porod preto sa nema pit v tehotenstve. No asi si aj ja pojdem urobit ten odvar, len nemam zazvor. Moje dnesne nepravidelne kontrakcie uz ma stvu, ved malej hovorim, ze bud alebo, vrti sa tam ako cert, chudatko moje uz tam fakt asi nema miesto lebo take hrce mi robi na brusko, ze hroza a pred chvilou som sa postavila na vahu a zistila som, ze od oondelka som kilo pribrala. Neviem z coho ale. No tak zasa dnes som zjedla cely ananas pol kila jahod a polovicku melona, tak som mozno len zavodnena.

martinka_martinka
4. máj 2013

@ivuskase @bublinka711 @monika060

baby som tak rada, že to neprežívam sama a som rada, že zdielame rovnake pocity, že bny sme už najradšej porodili a mali svoje malicke pri sebe :P ale mne ten caj nejak nepomaha... predchviločkou som sa vratila z horucej sprchy a mam pocit že to maleho skôr ukludnuje ako keby ho to malo hnať von :D je po mne co vam poviem :D :D
Bublinka som zvedavá aký termín teda vyde... ale mam pocit, z toho čo tu čítam a v mojom okoli to nieje nikdy skorší termín ako je určený skôr prenšaný :D :D ale ked ti povedal manžel že to bude vtedy tak to potom bude 🙂 mne povedali že už sa mi narodí zo štvrtka na piatok a už je sobota a malický stále čučí v brušku :D :D

monika tak aj ty čakaš chlapčeka ??? a kolko už važi ???? nebojíš sa pôrodu ???? ja raz ano dostanem taky impulz strachu ale vacsinu času sa strašne teším, že čo to bude a ako to bude prebiehať 🙂

ivuskase to ma vôbec nenapadlo kupiť si tonic 🙂 dobrý nápad 🙂 hehe moja mličký ma tiež už strašne malo miesta v brušku tak už by mohol ísť von 🙂 niekedy tie kopance už aj bolia ked sedim tak ako by som nemala 🙂 mi to dava riadne najavo co sa mu paci a co nie 🙂

martinka_martinka
4. máj 2013

@ivuskase tiež ti tak chuti to ovocie ???? mne strasne som rada, že teraz je take obdobie ... aj ked sa maly narodí tak už nebudem mať take chute na sladke ale skôr na ovocie ... 🙂 a hlavne nebudem sa doma nudiť tym padom bude môcť byť chladnička stale prazdna a nebude mi to vadiť :P ale ovocie musí byť... a jahody zbožnujem 🙂 a už sa teším na nektarinky 🙂

monika060
5. máj 2013

@martinka_martinka Ano chlapčeka, v 38 tt mal 2700 g, odvtedy neviem, lebo chodim len na poradnu a tam mi dr nič nepovie. A či sa bojím pôrodu? Nebojím sa, lebo neviem do čoho idem a rozmyšľam nad epi alebo rajskym plynom, jedno z toho určite. Len mam strach, aby maly nezostal dlho v brušku, lebo prvy termin mam 9.,maja a druhy až 21.maja podľa utz. Ale podla utz je to vraj najpresnesnejšie v 12 tt a mne to povedal v 20 tt.

monika060
5. máj 2013

@ivuskase Ja sa radšej na váhu už nestaviam 🙂 Ale pojdem aj ja na ten tonik a dnes si pobehám aj po schodoch. Všetky kamošky porodili týždeň pred termínom a ja budem asi výnimka. Žiadne príznaky blížiaceho sa pôrodu.Ale idem práve variť ten čaj z ostružiny malinovej a buchnem si tam škoricu s klinčekami 😀

inviav
5. máj 2013

@dominika1516 no to je vazne super, takto cloveka prehanat a zbytocne a ste aj Martin mohol byt kludne v ten den v praci, ved este volno bude potrebovat neskor...ach jaj, no to by ma nastvalo
dufam, ze ti uz teraz dali poriadne lieky na ten zapal, ved uz ho mas strasne dlho
takze svokra o vasom stahovani nic netusi? to bude mat pekne prekvapenie, ked sa vrati...bude mat byt aspon sama pre seba 😀 ozaj a ako to vyzera s tou vasou svadbou? kedy by ste ju chceli?

ivuskase
5. máj 2013

@martinka_martinka no aj ja som rada, sice viem, ze by sa ovocie vecer nemalo, ale radsej si dam misku jahod ako celu cokoladu no nie? Lebo posledny mesiac som sa strasne napchavala cokoladou, pohar nutelly padol za dva dni a tak podobne. Ja som urobila smotanovu tortu s ovocim tak to mam ako ranajky, aj je to zdrave aj mozem ist v poho na zachod a som z toho najedena. Ale pisledne tri dni som akosi neni moc hladna.

ivuskase
5. máj 2013

@martinka_martinka no a ten tonic tiez ma to najskor nenapodlo ale pozerala som si nejake stare fotky z leta a pila som tam gin s tonicom a tak ma to napadlo, ze ved predsa aj ten pomaha.

ivuskase
5. máj 2013

@monika060 teraz chceme aby uz boli tu a potom nam v tych bruskach budu chybat 😀 ja beham po schodoch stale, lebomyz ma pracovnu na poschodi a zahradu mame kaskadovitu takze tiez sa nabeham po schodoch, kedze upratujem este a sadim a tak. Vcera som zasa zhrabala kus a aj tak nic, teraz som vypila caj aj s klincekami, no tak uvidim. Chcem aby bola

ivuskase
5. máj 2013

@monika060 aby bola bycek moj, ale tymto tempom sa bojim, ze budem prenasat, ono aj ja som bola prenasana a aj moj brat

monika060
5. máj 2013

Kde sa daju kupiť tie popôrodne podložky na posteľ? To jediné mi chýba.

ivuskase
5. máj 2013

@monika060 v zdravotnickych potrebach alebo mozno aj v lekarni, to su take co sa davaju starym ludom aj, ked sa pocikavaju. Mne ich babicka davala vzdy pre psika, ked sme ju ucili cikat a kakat, lekarka jej ich vzdy predpisala ale ona ich nestastie nepotrebuje.

monika060
5. máj 2013

@ivuskase No to som zvedavá ktorá skôr porodí 😀 Potom daj hneď vedieť. Ja dám tiež ktorý termín mi vyšiel.

ivuskase
5. máj 2013

@monika060 jasne dam, dufam, ze toto som zdedila po mamine, ta uz 2 hodky po porodebehala a telefonovala 😀

lydusska
5. máj 2013

Ahojte mamicky a cakatelky ;). Ako sa mate? Tu je najaktualnejsia fotocka mojho prcka Adamka. Ja som na vas nezabudla, len cakam ktora z vas sa stane dalsou mamickou ;))). dajte vediet co najskor po tom ako ten vytuzeny moment nastane ;). tesim sa na inforsky od vas.
My uz tu po konecne 2 tyzdnoch dorastame do velkosti 50 ;)), coskoro zacneme nosit i 56tku ;))).

monika060
5. máj 2013

@ivuskase No dnes som ich kupila v lekarni, tak už mám konečne všetko. Už len porodiť 😀

monika060
5. máj 2013

@lydusska Je nádherný. Už sa teším na môjho Jakubka. Ja mám najmenšie veľkosti v 56, tak ak bude malinký, budeme dokupovať menšie 😀

ivuskase
5. máj 2013

@lydusska je chutnucky drobcek. Ja som rada, ze som nedala na ,, mudre,, rady kade tade na nete a kupila som si aj c.50, lebo pochybujem, ze malinka bude taka dlha. Brala som rady od skusenych kamaratiek a tie mali aj 4kg babo a prve tyzdneobliekali c.50 . No som aj ja zvedava, ktora z nas bude dalsia 🙂 ved uz prvy majovy tyzden je fuc 😀

lydusska
5. máj 2013

@monika060 nech co najskor pride Kubko ;), drzim palceky!

@ivuskase Ivka dobre si urobila s tou velkostou 50, ja som mala vsetko iba tu 62ku, ale v tej a moj maly uplne topi tak sme museli dokupit 2 baliky velkosti 50 na spanie a 3 baliky bodiciek juuuj inak by to neslo, ale trvalo to pouzivanie iba 2 tyzdne teraz uz tak podrastol ze som dneska sla kupit tu velkost 56 naviac balik bodiciek a balik veci na spinkanie.

maminkaja
5. máj 2013

ahojte maminky, no stale je malinka v brusku len kope o 106 a sem tam kontrakcia... ani sprcha, ani kupel, ani caj, ani skorica, ani upratovanie a fyz. namaha to neprivolalo ☹ vecicky zbalene, 8x prelozene, skontrolovane a babo nikde... juj uz ju chcem... zajtra poradna, kedze mi predlzili termin o tyzden, ale uz sa mi to nepaci... bodaj by si ma tam zajtra nechali uz :'(

monika060
5. máj 2013

@maminkaja Neboj, raz musí vykuknúť a bude to už čochvíľa ani sa nenazdáš. Tieto posledné dni sú nekonečné...mne predľžili termin až o 2 tt, tak čakám jak taká trubka čo a kedy 😀

maminkaja
5. máj 2013

@monika060 boze ak mi povedia ze este tyzden mam cakat tak sa tam rozplacem uz... mala som termin 1.5 a uz nikam ani nechodim telefony pomaly nezdviham lebo kazdy sa vypytuje ci uz a ja ako teliatko este niiiic... strasneeeee

bublinka711
5. máj 2013

@lydusska to je drobček krásny, už si ho obzerám tretíkrát 🙂. Júj, my máme zopár najmenších vecičiek v 56, hádam to nejako vydržíme 🙂. Ale teraz ti trošku aj závidím, tiež už by som chcela mať malinkú pri sebe. Ako sa inak cítiš, najmä po cisárskom? Aj ti Adamko dáva zabať? Ako to celé prežívaš? Ja si to zatiaľ neviem ani predstaviť 😀.

lydusska
5. máj 2013

@bublinka711 Moja si mysim pokym sa ti nenarodi tak malinky drobcek ako ten moj tak 56tka ti bude uplne stacit. adamko sa narodil iba 44cm takze tam sa ani nedalo rozpravat o velkosti 56 nie kdezto este o velkosti 62 co som mala iba doma nakupene hhh ... Takze pokym ti doktori netvrdia ze bude malinka malilinka, tak s kludom v dusi ta 56tka ti staci, lebo vacsinou babatka sa rodia okolo 50cm. A ako vidis ten moj prcko za 2 tyzdne dorastol do 50tky, ma ju presne napasovanu, takze ta 56tka ak sa ti malinka narodi ako 50cm, tak za 2 tyzdne po porode budes moct vymenit a zacat nosit 62ku ;).

Co sa tyka materstva je to uzasna vec, ale obcas velmi vycerpavajuca, ked mi malinky place a nikde inde nez mne na prsiach spat nechce. Dnesna noc bola OK, ale to asi iba preto lebo si to chysta na mna dnesnu noc 😀 . Ak to zase bude tak ako predchadzajucu ze nechcel spat ani za milion a 3 hodiny som ho uspavala tak potes pan bozko ... brrrr.
Inak nepredstavuj si to, ked sa to stane, tak pojdes s tokom, vsetko bude uplne prirodzene pre teba! O to to bude uzasnejsie ak si to nebudes predstavovat, lebo nikdy nevies co tie nasu pupatka si pre nas pripravia ;)). velmi ti drzim palceky nech sa cosoro stanes maminkou. uz sa tesim ked zacnete vsetky tu zdielat krasne fotocky vasich pupatok;))). Aj uz mas pre malinku meno vybrane? Ak ano a nevadi ti ho zverejnit, prezrad 🙂.

A cisarsky, no da sa po 2 tyzdnoch je to uz ok, len ked urobim blby pohyb tak to citim ze vo vnutri to este nie je uplne fajn ... Dufam ze ty budes mat prirodzeny, keby som mala taky asi uz beham ako gazela a ani neviem ze som rodila 🙂.

Apropo vsetkym vam tu prajem vela stasticka kopu krasnych zazitkov s malickymi ;))).

zblazniva
5. máj 2013

Ahojte babule. Zjavne sa sem pridavam az vo finale, ale kym som chodila do prace, tak som bola rada, ze som rada. 🙂 Tiez sa mi to krati a stale si to ani neviem predstavit, ze ake to bude, ked sa malicka narodi. Verim, ze to budeme vsetky v pohodicke zvladat. Drzim nam prsty. 🙂 lydusska Tebe samozrejme gratulujem a hlavne zdravicko prajem celej rodinke

dominika1516
6. máj 2013

@inviav noo ved nas to vytocilo a na druhej strane sme si povedali ze uz mame vsetky vysetrenia za sebou cize uz mi je vsetko jedno uz ma snad nemaju kam poslat jedine ak na salu 😀
nezaberaju nic ani tieto tabletky ja uz som na mozog ako je to mozne vzdy mam pocit ze robia presny opak lebo po vyskusani vzdy a vzdy novych to prve dni tak boli ze mam chut ich vyhodit :-\
uz vie ze sa stahujeme Martin to napisal sestre a ona to musela povedat svokre lebo vcera svokra volala Martinovi a sa normalne tvarila ako by sa nic nestalo ze ci uz je baba sa pytala ci je pravda ze odchadzame a ze preco?! ako chapes to cipana jak keby niiiic proste 😀 ale kaslem na nu uz ma dokaze rozhadzat len ked sa vrati a bude moc aktivna abo nebodaj bude mat potrebu mi pomahat so stahovanim tak ju stopnem a nemama problem potom musim byt na nu zla lebo si to zasluzi a na druhej strane ja chcem od nej pokoj a ne zeby som ju mala v byte nasackovanu nonstop 😀 .. vcera sme boli u tety dohodnut podmienky byvania a kuknut bytik a sme nadseny uz sa nevieme dockat je to uplne holobyt ale teta vie ze nemozeme moc vyskakovat a ona je zazobana takze sme vyfasovali postel,kuchynsku linku,stol a stolicky do kuchyne a este ovyvackovy stol a najnovsie nam vraj doruci aj gaucovku a skrine cize ideal teta sa tomu hovori a nechce od nas ani zalohy na dajake mesiace dopredu a v byte si mozeme aj vymalovat podla seba aj ked tam je to krasne no spalna je biela a ja moc chcem nejaku farbu aby to ozivilo kusok este viac cize uz len pomalovat pobalit prestahovat porodit a byvat 😀 😀 .. uvidim kedy sa maly vypyta na svet ale typujem az po 15tom maji skor to nevidim 😀

dominika1516
6. máj 2013

@lydusska jeeeej mojka uzasny je .. veeelmi chcem mat aj ja Matka uz pri sebe snad nebudem posledna majovka :-\

bublinka711
6. máj 2013

@lydusska 🙂 nie, nie je to žiadne tajomstvo. Budeme mať Laurinku 🙂 . Máš pravdu, že je lepšie si to asi nepredstavovať, lebo tak ono realita vždy prinesie niečo iné, ako človek očakáva 🙂. Ale je super, že to s Adamkom tak super zvládate. No ja sa najviac obávam tých nocí, že ako to ustojím, lebo ja som inak dosť veľký spachtoš 🙂, budem si to musieť nejako zorganizovať 🙂. Joj a myslím, že tak ako všetky aj ja dúfam, že nebudem posledná májovka, lebo termín mám 16.-teho, ale to je ten "doktorský", podľa mojich skromných výpočtov to vychádza ešte aj o týždeň neskôr 😀, tak snáď sa vojdeme aspoň niekde medzi to 🙂, lebo už je to fakt náročné, také brušinko so sebou všade nosiť 😀

bebe2013
6. máj 2013

@lydusska
@bublinka711
@monika060
@maminkaja
@martinka_martinka
@ivuskase No moj update je, ze vcera som mala v brusku taku technoparty, ze by sa za nu nemusel hanbit ziadny klub na Ibize. Kontrakcie nemam ziadne, obcas citim nejake tlaky, ale teda neviem, ci su to kontrakcie, alebo nie. Este mame podla kalendara pred sebou 22 dni, tasku zbalenu este stale nemam, lebo nejako nemam vnutorny pocit, ze to bude tak rychlo. Mna maminka prenasala 3 tyzdne a ked isla rodit, ani nevedela, ze ma kontrakcie, vraj tiez len citila, ze sa volaco deje a zrazu som bola vonku za 2 hodky, od kedy ju pre istotu doviezli na salu. Nase babo je taky drobcek, takze cim dlhsie v brusku vydrzi, tym lepsie. A vecicky mame od velkosti 44, lebo nam lekar hovoril, ze porodna vaha bude maximalne 2 800g.

bublinka711
6. máj 2013

@bebe2013 To bolo asi preto, že včera bola nedeľa 😀. My sme tiež mali parádnu diskotéku včera a dnes si už len tak pokojne pokopkávame, že aby sa nepovedalo 🙂. No ja mám ešte oficiálnych 10 dní do termínu, taška zbalená a už len čakáme 🙂. U nás zas nikto v rodine nevydržal do takého vysokého týždňa kao ja, tak je to celkom sranda, na to ako ma celé tehu strašili, že pozor na predčasný pôrod a tak.... 😀. Ale to ti veľmi prajme, aby si mala aj ty taký pohodový pôrod, to by sme ti všetky závideli 🙂. Mne zas moja mamina vravela, ako sa trápila 12 hodín v bolestiach, lebo si ju nikto nevšímal a ešte ja celú noc stála na chodbe v pôrodnici, lebo bolo plno a nemali voľnú posteľ 😒 . Potom sa jej ušiel ešte aj oxytocín a keď už sa spýtala sestričky, či môžu ísť na sál, lebo už to asi bude, tak tá jej povedal, že to by inak kričala, keby to už bolo... No a nakoniec potom všetci panikárili, že čo nekričala... 😀 a ona, že veď ja som sa Vás pýtala 😀 . Takže nejaké pozitívne zážitky na pôrod jej neostali.... čo vysvetľuje, prečo som jedináčik 😀