Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
To by bol zázrak, keby sa mi malý narodil zajtra na moje meniny 😀
ahojte babulky ako sa cítite ku koncu ja už hrozivo dnes by som dokonca povedala že to už bude mám take kontrakcie trochu bolestivé ale ešte to nebudú asi tie pravé 🙂
Ahojte baby, mam pre vas jeden tip, pokial sa už neviete dočkať pôrodu 😀 aspon u mna to zafungovalo ,v piatok som umyla okná,samozrejme opatrne zo stoličky - na stoličku,ale na druhy den som už bola na sále 😅 a to som ani cely dom neumyla,4ks kuchyna - to mam take menšie, a 2ks obyvacka - to su väčšie,take tie balkonove/asi tak 2,20x2m
tak vyskušajte,ale so všetkou opatrnosťou-mne to zafungovalo aj pri Natalke a aj teraz pri Adamkovi 😀 🙂 😀
@janulienka36 ja som uz okna umyla, posadila v zahrade, pohrabala, po schodoch beham stale hore dole, na prechadzky chodim so psom a este stale som 2v1. Mojej malej sa proste nechce.
juuuj kočky jauž sa skutočne neviem dočkat...okná umyté...záhrada pokosená...popraté aj povešané a nič...i ked ešte nieje termín ale najradšej by som bola keby to bolo aj teraz hned a náš malý krpček by bol už v mojom náručí... 🙂
@deanka85 Dakujem velmi pekne. Neboj sa, dievcatka moc netrpia kolikami, teda aspon o ziadnom som nepocula, tak tvoja malinka by nemala mat taky problem. Zatial Adamko nema problem s kolikami ale nechcem to zakriknut, lebo co viem a co som citala Prvy krat sa objavia okolo 1 mesiaca a su as do 4 mesiacov. Juj keby ho vidim trapit sa, tak by mi to bolo velmi luto ... Co Oliverko je maly certik, ci ako ;)? Ale aspon vies ze ho mas ;D! Drzim palceky k porodu.
@ivuskase Ahoj ja som dnes bola na kontrole u lekara a tak sme sa rozpravali o porode so sestrickou a tam i vravela ze ked robila na porodnej sale tak ze zvykli dat mamicke co bola po termine dat 24 hodinovu hladovku a ze potom porodila ze vraj hladovka vyvola porod no neviem co je na tom pravdy ale tak ma nejaku tu prax za sebou tak neviem
Ahojte babule. My sme boli vcera na kotrole a na pasy. Robili nam ich na dvakrat, nakolko pri prvom merani malej lietal tep od skoro nula az po 179. Vsetko tam blikalo na cerveno a piskalo ako sialene. Na druhom merani bolo vsetko v poriadku, tak nas poslali domov a mame prist opat vo stvrtok. Som ako na ihlach a uz ju chcem mat pri sebe. Drzte prsty, nech to je vo stvrtok v poriadku. Alebo skusim do stvrtka este tie okna poumyvat, pobehat po schodoch a neviem co este, nech sa to urychli. 🙂 Zatial ale nic nepomaha.
Jupiiii! Boli sme na kontrole, v 37w+1d mame 2 450 g a rastieme! Doktorka povedala, ze vody je sice stale malo, ale na vyvolanie to nevyzera! Straaaasne sa tesim!
@nany12 no ja mam este 6 dni. No tu sa to riesi tak, ze ak neporodis do terminu tak potom ti daju dalsi termin a ak ani do toho nie tak maju nejake prirodne metody ako vyvolat porod, neviem uplne presne ako, len viem, ze ziadne vyvolavacky a ak sa neotvaras tak ti davaju ten gel alebo balonik. No uvidime. Muz povedal, ze porodim cez vikend, bodaj by mal pravdu. Zajtra idem ku svojej barnmuske tak uvidim co mi povie.
@monika060 babatka proste vedia kedy je ich cas a my to asi neurychlime. Inak ta hladovka to by som ja nezvladla 24 hod bez jedla, mam nizky tlak a nezjest nieco by ma uplne odrovnalo a potom zasa ak to aj vyvola porod tak potom odkial zoberiem silu na porod? To nechapem, takze tejto metódy sa vzdavam
@martinka_martinka no rada by som aj ja, ale okrem obcasnych kontrakcii sa nic nedeje ☹
@ivuskase a kedy to máš termín ???? 🙂 lebo ja už dva dni prenášam ... a tiež mavam slabe kontrakcie, ale vždy ked idem od doktorky tak som taka ubolená mám pocit že mi tam strčí celú ruku bleee... :D
@martinka_martinka termin mam v pondelok, uvidim co mi zajtra povedia. Joj som prave vysla z horucej sprchy actaka kontrakcia ma chytila, ze az. No tu sa zospodu nevysetruje takze toho sa nebojim, len ona mi to brucho vzdy tak pomaga, ze ma cele boli.
@ivuskase ako tej hladovke nerozumiem ani ja a dokonca u nas ked žena pride na prijem s bolestami nedovolia ani pit ani jest pocas kontrakcii ako jedenie chapem ale pitie?A ked som sa pytala ze preco sa nesmie pit tak mi povedali ze nikdy nevedia ze ako porod skonci a keby koncil akutnou sekciou tak musia mamicku uspat a nemoze mat nic v žaludku.Takze ked ma zena 18 hodin bolesti tak nemoze nic pit a presne este ma mat silu na porod to je velmi cudne tu u nas.
@ivuskase
@bebe2013 u nas vela zaleži ze v akej nemocnici sa rodi lebo kolegyna rodila v Banskej Štiavnici a tam mohla tiez pit. To len tu su take zastarale metody mna to jedenie ani moc netrapi ako ta voda a tie tekutiny to neviem ako zvladnem. Lebo ked su bolesti tak moc nad jedlom nerozmyslas ale ked predychujes bolesti sak v ustach musi byt sahara bez vody
Tak ja z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že jedlo mi nechýbalo počas pôrodu, ale tá voda veľmi. doslova som poslednú hodinu ani na nič iné nemyslela, len na to, že chcem piť. A to som nerodila dlho. vraj pomáha zobrať ai nejaký balzam na pery, tak to tentokrát skúsim. Uvidíme v sobotu, už som sa dohodla s doktorom, že ak do soboty neporodim sama, tak v sobotu určite.
Neviem, ci sa boja, ze im zienka bude stale odbiehat na wc, ale tu je wc normalne na sale. A odporucali mi doniest si vodu v spreji na tvar na osviezenie.
No tak sme po poradni, vsetko ok, buduci tyzden zasa a potom ak neporodim tak 27 do nemocnice, no to uz by bolo aby z majovky bola junovka 😀
to je pre prípad akútnej sekcie, keby sa niečo skomplikovalo, mne dovololili len si navlhčiť pery tamponom, ale to som mala ešte väčší pocit smädu. Tentokrát sa predtým viac napijem . Ale aj tak som si potajomky dala 3 glgy vody 🙂

@lydusska Krásny je Adamko 🙂 môžeš byť hrdá mamina 🙂 to je úplne v poriadku, že chce spinkat iba s maminkou, ved ste boli dlhú dobu 2 v 1, tak sa aj teraz cíti tak najlepšie. Koliky nemava? môj Oliver mával strašné, až do 4 mesiacov. To bolo oAj strašné, vyzerala som ako chodiaca vysusena mrtvola. Teraz už viem, že taký novorodenec pokiaľ nemá koliky, je to taká rozkošná bábika 🙂 Dúfam, že naša Sabinka nebude mať problémy s bruskom, lebo pri tom našom certovi si to vôbec neviem predstaviť.