Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Tak vcera sme sa boli merat a vazit uz mame 2960 g a 51 cm, takze rastieme uplne super, ale aj tak strasili ake velke babo budem mat a este stale nemame 3 kg a to uz mame 2 tyzdne. Ale oapame o dusu, kakame tiez ako blazon a sme zdravi 😉
@ivuskase my sme tiez boli vcera merat a dost nas doktorka potesila, uz sme prekonali odhadovanu porodnu vahu a drobec nebude zase az taky drobec, namerala vyse 3 200 g. Je mi jasne, ze tie merania nie su presne, ale znie to velmi pozitivne oproti tomu, ako ma cele tehotenstvo strasili, ze mozem byt rada, ked bude mat 2 800g a nebude musiet ist na novorodenecke.
@bebe2013 tak to je super, dufam, ze to tak aj bude, lebo ja som bola troska zaskocena, pretoze v cca 34tt mala mala tolkoako ked sa narodila, tak neviem, bud prestala rast, lebo uz ju placenta nevyzivovala alebo su tie merania az moc nepresne. Ale ja si hovorim, ze dievcatko ma byt drobne a krehke, nie ako tieto svedky obludne, ved oni maju ppostavy akomchlap a nie ako zena. Inak vsetci boli prekvapeni, ze nas hned pustili domov s takou vahou ale zasa mala je zdrava tak nas nemali dovod zdrzat, ved co by jej tam pomohli. Doma sme v klude, papame a spinkame, mamina ma vykrmuje, aby som nahodou neschudla. No ved mam 60kg dva tyzdne po porode 😉
Ja som zvedava, kedy ten tvoj chrustik pride na svet, uz sa tesim na foto
@ivuskase Jooooj, Ivuska, to si este nevidela holandanky. To su obrovske zeny. Ale pekne. A fakt velikanske. Ja sa tomu mojmu zdam krehka oproti tym megazenam, na ktore bol zvyknuty z domu. :D
Tie merania ku koncu su dost nepresne, ale lekarka sa mi zarucovala, ze urcite aj s odchylkami je to uz viac ako tych 2 800g. A vcera som sa dozvedela, ze ak odidem z nemocnice skor, tak mam narok na navstevy porodnej asistentky az do 10 dni od narodenia babatka. Ja som vedela o 5 dnoch od narodenia. Tak ma to potesilo. Boli sme pozriet aj nove izby v nemocnici, lebo ked sme tam boli na prehliadke, vsetky boli obsadene, takze sme videli len tie stare, ale aj tie su super. Ale tie nove vyzeraju fakt ako hotel. Tmave parkety, bledosede steny, vlastna kupelka cela elegantna ebenova, zastena za postelou je tiez z takeho ebenoveho dreva a mas tam vlastnu vstavanu skrinu s mikrovlnkou, kanvicou na horucu vodu a chladnickou. Plus tam je zvlast vyhrievana prebalovacia miestnost s vanickou pre babatko. A nezabudajme na non stop servis. A sestricky boli strasne zlate, lebo prehliadky robia len raz do tyzdna, ale ked ma videli s tym bruskom a povedala som im, ze to mam uz len za par dni, tak mi ochotne vsetko poukazovali.
@bebe2013 tak to je super, je to hned örije nejsie, ked mas taketo prostredie okolo seba. Ja som to sama videla na sebe, az taketo som to teda nemala ale bolo to ako lepsi hotel, no vies tu mas max 48 hodin po porode a ak je vsetko ok tak idete domov. No u nas bola na prvej navsteve a teraz budeme chodit kazdy tyzden, kym nebudeme mat 5 tyzdnov a potom uz pojdeme k normalnemu pediatrovi. M6cinka moja spinka na terase a my ideme ostrihat toho nasho krpca, lebo uz je zarastena a ked vonku beha tak pozbieta vsetko co je v zahrade.
zelame krasny den 🙂 tak aj my sme uz na svete - nasa Lea sa narodila 14.5. s 53 cm a 3600 g 🙂
@mm22 gratulujem 😉 pekna vaha 🙂
@bublinka711 Gratulujem k babatenku, krasne spolocne chvile Vam prajem a nech je zdravucka...
Maminky, ktoré kojíte, prosím vás, ako papajú vaše bábätká. Máte nejaké pravidelné intervaly? Ale bo im dáte prsník vtedy, keď si zapýtajú? Lebo tá naša bambula má hlavne pri večernom kŕmení 4 cykly 🙂 - napapať, odgrgnúť, napapať, odgrgnúť, troška oddýchnuť, zas napapať a tak. Máte to tak tiež? A ako uspávate bábänká? Lebo my sme si nejako zvykli zaspávať spoločne, malá na mne, len všetci mi hovoria, že je to zle, tak teraz neviem. Ona sa mi skrátka v postieľke zobudí a plačká a mne to srdce trhá... Ako to celé riešite vy?
kedy to uz budeeee? 🙂 neviem sa dockat...
@bublinka711 no my tiez nemame nejake upne pravidelne intervaly papania, zacinam mat pocit, ze sa nam splieta nemocnicny rezim a pomedzi to dalsie kojenia. kazde si zapisujem, aby som si to vedela porovnat, ale nie vzdy papame rovnako ako predosly den. napr. tuto noc sme mali jedno kojenie rozkuskovane tiez na viacero etap a trvalo od 1 h. az do 3 h. mala mala oci ako sova a proste nebude spat 🙂 inak spava v postielke, ale vzdy uz ked ju pocujem ako mlaska, tak k nej vstavam, lebo viem, ze ideme papat. no a inokedy ked rovno zacne plackat, tak tiez som hned pri nej, lebo mi to neda, ale hned ako nakojim - ked sa sama odpoji - dame odgrgnut a ukladam ju spat do postielky. a kedy mava vasa taky nejaky cas bdenia?
@bublinka711 u nas je to to iste, papame na 4 x cca hodinu a dam jej ked si pyta, ziadne budenie a podobne. No a to spanie orvych par dni zaspavala iba na mne, teraz zvladame uz aj postielku ale to max 4 hodiny, inak buva vedla mna v posteli, oni nas potrebuju citit.kasli na to co ti hovoria, ty vies najlepsie co tvoje babatko potrebuje. Prvy mesiac proste malinka potrebuje citit tvoje srdiecko a tvoje teplo. Inak my buvame najlepsie v kociku, chodime von od 3 dni. Len nas troska trapia koliky v noci. Uz si neviem rady. Cvicime, ja nejem nic take co naduva, pijem feniklovy caj, dufam, ze to coskoro ustupi.
ahojte, tak my dnes zase nic... ak do piatku neporodim, mam prist aj s vecami... ☹ bojim
Ahojte! Tak aj my to už máme za sebou a sme doma. Dnes na poradni nám povedala doktorka, že drobec nepriberá, tak musíme začat s prikrmovaním. A tak som chcela len kojit, zas to nevyšlo.
@mm22 No my sme hore najmä ráno tak od osmej do približne jedenástej alebo potom poobede od tretej aj do siedmej, potom ideme papať a spinkať. To sa jej tak strieda, keď je hore doobeda, nie je poobede a tak.
@ivuskase som rada, že to tiež tak máte, lebo som nevedela, že či je to ok, malinká si sama nabehla na takýto režim, prekvapilo ma to, lebo v nemocke sme boli týždeň a to sme iba spinkali, ale to asi preto, že mala žltačku a vtedy sú vraj detičky viac také spavé... Zrazu sme prišli domov a malinka mi papa o život 🙂. Ale som rada, lebo po začiatočných problémoch, ešte aj zápal prsníka som schytala hneď na piaty deň, sme si pekne zvykli na kojenie a vyhodili fľašku, ktorou nas prikrmovali v nemocke, nakoľko kojiť sa chodilo len každé tri hodinky (malá bola na fototerapii) a to ona zrovna spinkala. Tak jej potom namiesto toho, aby ma zavolali (šak som bola iba o poschodie nižšie) strčili do pusy fľašu... (našťastie aspoň s mojím odstriekaným mliečkom). My máme inak hlavne večer taký papací maratón. Papáme od osmej aj do desiatej, potom sa uloží na mne a tak zaspinká. Inak cez deň mi spinká aj v postieľke, ale v noci som istejšia, keď ju mám pri sebe
Inak s tými kolikami mi zatiaľ nemáme problém, malinkú vie bruško vytrápiť, ale zatiaľ nám stačí zobrať medzi kojeniami na ruky na tigríka, ona si pekne odgrgne, poprdká a je dobre...

@bublinka711 gratulujem k Laurinke, je krasna! A som rada, ze si mala prijemny porod. My na nas den D este stale cakame.