icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

julinka88
27. sep 2012

Dievčence tu čítam o robote v tehotenstve a o tom že tehotenstvo nieje choroba to je síce pravda ale niekedy sa cítim nie na chorobu ale na umretie že????ked mi začne byť zle tak len ležať a chodiť na záchod jak chorá.no a čo sa roboty týka tak ja len bežné domáce práce a ostatné manžel porobí ale s malým do škôlky tak na bicykel ho musím vysádzať a už má 20 kg tak trochu námaha

dominika1516
27. sep 2012

@inviav ale no nehovor tak ved podla foto sudim ze si kocicka 😉 .. no mas pravdu setrit sa aj ked tehotenstvo nie je choroba ale neprehanat to iste netreba .. no az tak dlho mozno zajtra vecer najskor ale musim sa pobalit a tak vsetko a nasi to beru smutne ze odchadzam tak vies musim pokecat bo si myslia asi ze ked odidem tak uz ich nebudem tak casto vydat ake mylia sa sak budeme len 9km od seba 😉 .. no ved aj ja som rozmyslala ze ci by nebolo dobre nejake poistenie ale sak to urazove staci si tiez myslim .. 😉

lydusska
27. sep 2012

@angel31 boooooze to nemysli na taketo veci. A ohladne toho samana ... to je ako vestec, proste takym veciam never. Kazdy ma tak tazky zivot ako si ho kto urobi tazkym, takze mysli pozitivne a budes mat najsamlepsi zivot na svete 🙂 !!! Ani manzelovi sa nic nestane, levy ho budu obchadzat z daleka lebo budu vediet ze sa ma stat tatinkom ;))).

inviav
27. sep 2012

@dominika1516 dakujem za povzbudnie..hned mi je o nieco lepsie 🙂 ja som to o tebe z tvojej fotky tiez hned usudila 😉 ja ked som sa od maminy odstahovala tiez som mala 21 rokov...mne bolo velmi smutno a aj jej..no ale, budujeme si nove rodiny, tak sa s tym musime vsetci nejako zmierit 😒 pri baleni opatrne..a aj si oddychni popri tom...ja som bola este volakedy dobrovolne nemocensky poistena, az kym to nezrusili 😒

dominika1516
27. sep 2012

@inviav hehe dakujem 😀 😀 .. noo viem ze to aj mamina ma tazsie ale tak aj ona raz odisla od svojej maminy kazdyla si tym prejde ale ved nebudeme daleko od seba cize sa nemusi bat ze ma neuvidi len musime s drahym zacat zit spolu a mal by byt pri mne pocas celeho tehu aby vedel co sa deje a prezival to somnou a bol toho sucastou 🙂 .. len rozmyslam ze co vsetko si zoberiem lebo tam nebudem mat izbu uz iba pre seba ale musim sa delit s drahym a ja mam neurekom vela veci asi ho poziadam aby mi vypratal aspon este jednu skrinu a policku aby som sa troska uzpokojila lebo inak by som sa tam citila asi ako na navsteve a to nieje dobre chapes jak v base jedna postel a skrina bo este svagrina si musi vypratat veci lenze ona sa vrati az v decembri tak musim pockat a vymysliet zatial nejaku alternativu :-\

inviav
27. sep 2012

@dominika1516 a kde je teraz svagrina? no to ano..musite si uz zvyknut zit ako rodina 🙂 ja tiez nebyvam od maminy daleko..iba v druhej dedine..ona si totizto kupila domcek blizsie ku mne 😉 ale tak aj tak sa kazdy den stretavame v robote...az tak vela veci mas? ja som na tom tiez tak podobne..akurat ja budem musiet urobit babatku miesto v mojej skrini, kym mu neurobime izbicku 🙂

dominika1516
27. sep 2012

@inviav noo tak to mame rovnako aj mi sme jednu dedinu od nasich takze pohoda za 15 minut som u nich 😀 😀 .. a mozem sa opytat preco spominas len maminu a nie oboch rodicov? .. noo az tolko mam tych paksamentov a tiez sa budem delit o veci s babom takze mam dilemu jak to spravit aby som tam mala vsetko co potrebujem a chcem a zaroven este mala aj miesto pre babo a zmestila sa to jednej skrine 😀 .. ona je uz 3 roky v Cesku kde aj byva takze ona sa uz nevrati byvat spat ale vzdy na sviatky chodi k mamine jej a veci si tu par nechala ze nemusi nosit ked pride .. ale myslim ze to zmakneme vsetko svokra je v pohode byt maju velky svokor sa vratit nechysta dufam z Ceska takze by to malo byt idealne :-P

angel31
28. sep 2012

@lydusska asi to tak budem musiet spravit.. ked ja som nikdy nestanovala, tak si ani neviem predstavit chudacika mojho ako tam vobec bude spat.. sa musi stahovat kade tade po krajine ako taky kocovnik.. uz nech je ten november, potrebujem aj kopec toho porobit.. sama to nechcem lebo sak sa bojim o muchotravecku.. lyduska a ty to mas ako , ked ten tvoj je v maroku? a on ked je moslim vobec nepije? to by aj dobre mal.. aspon si mozes kupit nieco na seba, ked usetrite na vinku a inych pozitkov 😀 to u nas sa veru moc neda.. ten moj je maskrtný jak decko.. a ked nema maskrty tak volaco nasosava do seba.. (ale zas ne do nemoty)..ani si neviem predstavit jak tam v tej afrike trpi bez cokoladky 😀

inviav
28. sep 2012

@dominika1516 svokor je tam tiez spolu so svagrinou? ocina nespominam preto, lebo ani neviem, ci zije...nasi sa rozvidli a odvtedy sa nezaujima...tak sa nezaujimam ani ja o neho..tak aspon, ze maju velky byt a budete tam mat dost miesta pre rodinu..my sme nemohli zostat u nikoho..ani docasne, lebo moj manzel ma 5 surodencov a on bol prvy, co odisiel z domu a ja mam sice len sestru, ale zato maly domcek si mamina kupila...tak tam by sme sa nezmestili 🙂

dominika1516
28. sep 2012

@inviav jaaaj tak to si na tom ako moj priatel ich oco opustil ked mal 18 a odvtedy sa ozval len ked daco potreboval od svokry dajake papiere bo on bol alkac a teraz dostal cukrovku a uz mu odvhadza zrak a boli dva moznosti ze bud sa vrati k svokre aj ked neboli zobraty ale byt maju pol na pol abo si vybavy pobyt v Cesku aj s dochodkom nastastie pre vsetkych ostava v Cesku a nie nieje tam so svagrinou on je az na hraniciach s nemeckom a ona v jablonci nad nisou ani sa nevidaju ani si nevolaju nic nema zaujem on o nich tak ani oni onho asi ako to je aj u teba ☹ .. noo sak toto ze miesta mame traja sme na trojizbak takze parada dnes sa stahujem vecer tak sa aj tesim aj mi smutno koli mamine ale viem ze raz musim zacat zit so svojou novou rodinkou 😀 .. inak dnes rano som myslela ze budem objimat wc ale nic no hlava sa mi tocila krize ma bolia a tie vyplachy mi nepomahaju zatial mam taky pocit a pise tam ze uz po jednom dvoch mas citit viditelne zlepsenie tak doskusam este tych osem a snad bude dobre vsetko uz .. a ty si ako na tom?

inviav
28. sep 2012

@dominika1516 no dnes...ani sa nepytaj..tiez mam pocit, ze asi jedlo neska nezostane vo mne..no zatial bojuje..strasne mi je ☹ ako sa ti vlastne ten zapal prejavuje? mas nejake tazkosti? ked vies ze sa to zatial nelepsi...dufam, ze ti to cim skor pomoze, aby si bola zdrava...su to take komplikovane vztahy v tomto svete..ale nechapem tomu, ako sa niekto moze prestat uplne zaujimat o svoje vlastne deti...inak mam pocit, ze sa mi k veceru trosku brusko zvacsuje, no rano vzdy splaskne

dominika1516
29. sep 2012

@inviav presne ten pocit mam aj ja vecer som jak balon rano jak doska takze sme na tom rovnako 😀 .. ten zapal tak vytokmi a niektore dni aj palenim ci svrbenim ale tak verim ze sa to zlepsi vyplachy robim kazdy den uzivam len antibakterialne mydlo este musim zacat nosit klasicke nohavicky asi a sexikovat mozeme len s ochranou tak verim ze sa to musi zlepsit ved pre to robim vsetko .. inak mna od vcera tak bolia krize ze mam pocit ze ma sekne a mam chut od bolesti skrabat steny proste mi tam daco puklo a odvtedy riadna pichlava bolest :-\
to nechapem ani ja ako to moze niekto spravit a dufam ze mojim detom sa to nestane lebo je to smutne a trapi to cloveka moj priatel sa sice tvari ze mu to je jedno ale viem ze by mal rad oca ako iny no on ich mal odmala v pazi zaujimal ho len chlast a kamosi a nakoniec odisiel takze to sa neda nazvat otcom skor len sploditel :-\ :-\

inviav
29. sep 2012

@dominika1516 dufam aj ja, ze sa nam take nieco nikdy nestate..tej moj sa uplne inak sprava a sme spolu skoro 8 rokov a klape nam to perfektne 😉 uz teraz sa s babom rozprava a posiela mu pusinky..je to velmi zlate 🙂 s tymi krizami, ked to bude takto, tak by si asi mala skocit obvodnemu doktorovi, ci sa s tym da nieco robit..ved to aj tazko na prax budes..ja som zatial este taketo problemy nemala...to ano...mali by sme vela veci zmenit pre pohodlie babatka...este zistime, co vsetko mu nevyhovuje 😉 tak sa liec a uzivaj si novy domov

dominika1516
29. sep 2012

@inviav dakujem budem sa snazit si uzivat novy prechodny pobyt tak snad to aj pojde a s tymi krizami budem musiet skocit ked sa to nezlepsi bo dnes sa sotva hybem :-\ .. jeeej fakt zlate ten moj sa s bruskom nerozprava ale casto si polozi hlavu na neho a pocuva a vecer pred spanim da pusinku a pohladka takze fakt je to rozkosne 😉 .. fuuha dost ste spolu a super ze vam to klape nasli ste sa 🙂

inviav
30. sep 2012

@dominika1516 no tak my sme sa vazne nasli...mame rovnaku krvnu skupinu a este aj posledne 4 cisla rodneho cisla (teda tie co prideluju)..este sa ale najde viac podobnosti 😉 dnes som bola u svokra a odmerala som si tlak a predstav si, ze po chodzi som mala len 103/70..a teraz cuduj sa svete, preco mi je tak zle stale...neviem ako ho zvysit inak ako kavou, tak budem to musiet vydrzat, lebo kavu nechcem pit kvoli drobatku 😒 a ako sa dnes mas? co krize?

market26
30. sep 2012

ahojík kočeny, pokud byste některá čekala malou slečnu dejte vědět prodám oblečko za pár korun, papa

dominika1516
30. sep 2012

@inviav ja som si nedavno merala a mala som v klude 110na90 ale pulz som mala 96 a u lekarky mi namerala nieco malo cez 130 a to som sedela v cakarni takze mi oznamila oficialne ze vdaka mojej srdcovej poruche v ziadnom pripade nemozem rodit inak ako cisarskym tak neviem ci sa na to tesit alebo nie .. a tvoj tlak tiez nic moc ale kavu nechces a ani by si nemala a inak skus nech ta muzik nahneva tak jedine pohnes s tlakom 😀 😀 😀 ... ale nieeee 😀 :-P 😀 .. a ja dnes no krize bolia menej vcera ma drahy masiroval dllllllho takze zabralo a nevolnosti boli ale bez vracania tak snad to aj zajtra tak ostane lebo uz idem ,,makat,, 😀 .. inak nie si precitlivela lebo ja si pripadam jak hysterka chvilu som smutna potom nervozna sama v sebe sa nevyznam a neviem co chcem :-\ ?!?

sisus123
30. sep 2012

ahojte baby,no co je nove?pochvalte sa🙂My ideme stvrtok ku doktorke na sono tajkze sa uz neviem dockat:🙂)A inak m zacalo byt dost zle...dneska rano som len otvorila oci a uz som musela utekat:((

inviav
1. okt 2012

@dominika1516 mas nejaku srdcovu poruchu? no neviem, ale niektore baby si pochvaluju cisarsky..no ale ja som este neskusena, tak ti neviem povedat, ci sa tesit a ci nie...mne este doktor tlak nemeral..mozno teraz v stredu, ked mi da knizku...idem rovno aj na preventivnu prehliadku zubarke, lebo ich musim mat 2 pocas tehotenstva a musia sa aj zapisat do tehotenskej knizky 🙂 to mas dobre, ze mas doma takeho sikovneho masera...aspon sa nemusis zatazovat doktorom a uzivat si pracu 🙂 ja zatial taketo stavy na sebe nepocitujem..ale urcite skoro pridu 🙂

inviav
1. okt 2012

@sisus123 Ahoj, my ideme doktorovi uz v stredu a tiez sa uz neviem dockat 🙂 zle mi byva stale cele dni..uz si na to pomaly aj zacinam zvykat...az by mi bolo cudne, keby mi nebolo..ale utekat som este zatial nemusela....musim zaklopat 🙂

andy03
1. okt 2012

cafte kocky.pridavam sa ku vam..dufam ze teraz uz uspesne. 😀 😀 pred 2 tyzdnami som zistila ze som tehu po 4 mesacnom snazeni. sono uz ukazalo 3 mm machulku a vzhladom na to ze prve tehu skoncilo v marci uzivame lieky preistotu a kazdy tyzden na sono.teraz ma caka v piatok, tak dufam ze pojdem zasa s usmevom na perach domov :D lem ma trapi to ze som prechladla a mam kasel, mate s tym nejake skusenost? moze to uskodit tej mojej "machulke"???

sisus123
1. okt 2012

@inviav ...Zavidim,ja utekam uz kazde rano:((Neprijemny pocit🙂)Noo,tak srzim palce nech ste v poriadku;)

inviav
1. okt 2012

@sisus123 dakujem..aj ja vam 😉 no nemas mi co zavidiet...kazdu chvilu cakam, ci sa to vo mne udrzi a ci nie...mam taky blby pocit cele dni 😒

margotka666
1. okt 2012

ahojte babulky, ak by ste mali zaujem mam na predaj gender test pohlavia od 10tt -- za 20eur: presne tento:
http://www.testpohlavia.sk/

ja som si ho tiez robila, a ak ultrazvuk neklame, tak ani test neklamal.. 😀 😀
druhe dietko neviem kedy bude, tak nech mi nestoji doma, mozem posunut dalsej zvedavej maminke 😉
prijemne tehulkovanie prajem vsetkym 🙂

inviav
1. okt 2012

@andy03 dufam, ze tentokrat uz budete v poriadku...kedy mas termin? nemam s prechladnutim skusenosti..ale skus si urobit zazvorovy cajik

dominika1516
1. okt 2012

@inviav ano mam od kedy som prekonala 2.zapal pluc tak to poskodilo aj srdce lieky beriem len ked mam navaly a busenie ale od kedy som tehu tak ich neberiem aby som neuskodila babu tak srdiecko musi vydrzat .. no aj mna predstava na cisarsky viac tesi takze som sa s tym zmierila 😉 .. noo maser je dobry a ohladuplny stara sa o mna pekne aj nakupuje same fajnotky zdrave ale to iste aj tvoj muzicek 😉 ... tak a dnesny prvy absolventsko-pracovny den mam za sebou zle mi bolo kustik ale mala som cukriky so sebou a ked som bola hladna tak som papala rozok alebo pila takze sa to dalo musim poklopat ,,klop klop,, 😀 .. a ty co aky den a aky bol vikend okna mas umyte 😀 😀 😀

dominika1516
1. okt 2012

@andy03 Ahoooj gratulujem a prijemne tehulkovanie zelam 😉 ako sa citis a co nevolnosti?

lydusska
1. okt 2012

Babenky moje krasne, tak dneska som bola prvy krat na ultrazvuku a videla som ten moj poklad malinky ;))). Hihi dvojicky to nie su, ale zato valibuk to je hihi 😝 . Ma 2.45cm a som presne v 9tom tyzdni+0dd ;))) podla sono vysetrenia ... Ako ste na tom vy babenky???? Ako sa mate? Prepacte ze som dlho nepisala, ale som na Slovensku a casto sem nechodim ... Cmuk cmuk cmuk ;)

zuzigirl
1. okt 2012

tak my sme 7w+6d a mame 13.93 mm 🙂 srdiecko bilo ako zvon 🙂🙂🙂🙂🙂🙂

andy03
1. okt 2012

@inviav pijem cajcek, naparujem sa a beztresne sa valam v posteli 😀 komu lepsie. a termin neviem kedy presne ani som to nepocitala lebo sa este bojim aby sme sa toho vlastne dozili...po 3 mesiaci budeme mat moznost sa radovat 😅 😅 😅 gratulujem ti k babu a dufam ze sa aj my dozijeme 9 tyzdna :D

@dominika1516 dakujeeeeeeeeem :D zle neni ale posledne tehu v 8tt mi bolo tak akokeby som mavala kazde rano opicu po prezurovanej noci tak ocakavam v blizkej buducnosti nieco podobne :D tebe prajem tiez :D drzim palce nech vsetko dobre dopadne...a rana ako zvladas ty?