icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

inviav
2. okt 2012

@dominika1516 tak to mi je luto..s tym tvojim srdieckom..aspon ze ti je dobre teraz a nemusis brat lieky..co sa tyka cisarskeho..tak jedna moja znama musela rodit cisarskym, lebo mala tlak 180/130 a uz su to skoro dva tyzdne a stale je v nemocnici, lebo jej nasli zapal na oblickach...ale malinka je uplne v poriadku..nastastie 🙂 veru pekne sa o nas staraju..vcera ked som zaspavala, tak dohovaral babatku, nech si uz v brusku zvykne, aby uz maminke nebyvalo tak zle 🙂 nepomohlo sice, ale hadam coskoro 🙂 len tak dalej a celkom pekne to zvladnes, celu tu prax..okna samozrejme neumyte, lebo sme robili zase nieco ine..snad to uz tento vikend vyjde

inviav
2. okt 2012

@lydusska tesim sa s tebou..takze to sa ti potom zmenil aj predpokladany datum porodu...ja to zistim az zajtra aky vlastne bude...uz sa neviem dockat..zelam vela zdravicka a uzi si Slovensko 🙂 🙂 🙂

inviav
2. okt 2012

@andy03 urcite to dobre dopadne a o par mesiacov si ani nespomenies, ze si mala nejake pochybnosti..netreba sa zatazovat negativnymi myslienkami 🙂

lola7712
autor
2. okt 2012

.........Ahojte dievčatá...............ako sa máme????? ..........nevoľnosti ako čítam nepoľavili............ale u nás je to tiež tak......akurát už nie také intenzívne...........ale stále sú tu 😀 .............my sme zajtra objednaní na ultrazvuk........tak konečne zistíme, v ktorom sme týždni........už sa neviem dočkať........len nech je všetko v poriadku a bublinka nech rastie..............ozaj a už sa podarilo aj niekomu pribrať????? Mne teda ano 😀 až 1 kilečko 😀

dominika1516
2. okt 2012

@andy03 fuu tak rana na pocudovanie znasam ovela lepsie ako veceri staci ze rano ked vstavam spapam keskicek maly a je dobre sice este nevraciam ale tak sem tam mam pocit ze poutekam a kedze som v 8tt tak to uz aj ocakavam no zatial nastastie nic ale asi to este len pride :-\ 😉 .. jedine na tehulkovani co mi vadi je ta precitlivenost som ako uzlik nervov raz nervozna hned nato smutna nechapem samu seba :-P

dominika1516
2. okt 2012

@inviav dakujem no vyzera to tak ze to bude dobra prax kolektiv je zensky ale okrem mna su tam este dvaja mladnaci takze aspon maju ozivenie v podobe zajacikov ja ich poznam uz dlhsie takze aspon je s kym kecat aby ten cas zbehol 😉 .. noo kym bije tak je dobre teraz musim byt v klude ziadne stresy a tak a bude dobre koli babatku a potom mozem byt zas nervacka 😀 😀 .. jeeej zlaty moj mi vcera natieral brusko inak tebe uz vykuklo?..zle mi je ale nevraciam no ovela horsie je to vecer nez rano vcera v pizzerke som myslela ze poutekam bo ta cibula cervena ci fialova ci jaka to bola farba bola tak aromaticka ze som sa toho pachu nevedela zbavit :-\ ..

dominika1516
2. okt 2012

@lola7712 Ahoooj aj ja jedno kilecko ale brusku mam jak balonik nafuknute ze to vyzera jak keby som aspon 5kg pribrala 😀 😀 ... jeeej tak zajtra uz uvidis svoju fazulocku iste sa nevies dockat .. tak daj zajtra vediet ako si dopadla a uzi si to lebo prvykrat vidiet fazulocku je nadherne 😉

dominika1516
2. okt 2012

@lydusska Ahoooj jeeeej tak krasna fazulocka len nech pekne rastie dalej 😉 .. tak nevolnosti su ale slabe a vacsinou len vecer takze pohoda zatial uz len cakam kedy zacnem obijmat zachodovu misu no dufam ze to nebude take hrozne .. a dali ti aj foto fazulky?

inviav
2. okt 2012

@lola7712 Ahoj..no tak zajtra mame teda rovnaky program...tiez nas caka ultrazvuk, merania a urcenie presnejsieho terminu 🙂 ja som naopak jedno kilecko zhodila..ale o chvilu to pojde hore, ked mi uz bude lepsie 🙂

inviav
2. okt 2012

@dominika1516 tak to je dobre, ze ti to tak rychlo ubehne...inak, uz som zistila, co mi pomoze na tie flaky co mam na tvari a celkom sa to zlepsilo, tak si znova pripadam pekna 🙂 esteze tak..lebo keby sa to zhorsovalo, by som si to musela natierat a to by nebolo dobre pre babo...radsej ziadne lieky a bolesti aj pretrpiet...nechcem, aby som mu ublizila 😖 ty si taka nervacka? no ja praveze vobec 🙂 zda sa mi, ze mi uz trosku vykuklo..dnes rano som mala male brusko uz ked som vstala a isla som si ho ponatierat 🙂 fuu ani nehovor o jedle..tu vedla kancelarii mame bageteriu a ked tam nieco vyprazaju, tak ma tu len napina a potom sa mi uz vobec nic nechuti ☹ uz sa ti inak zlepsil ten zapal? my ideme zajtra doktorovi, tak som velmi zvedava, ze ako sme podrastli 🙂

lydusska
2. okt 2012

@dominika1516 oh moja dufam ze nebudes pozerat do misy .... ja nastastie tiez tam nepozeram ale velmi dobre mi nie je teda!!! Mam velmi pomale travenie, ale aspon ze nepriberiem, lebo jem s rozumom!!! A to som i rada, mozno i schudnem trosku hihi ;)))) .... a neskor to dobehnem, ale nebudem az taka masineria ... 😀

Inak som vela citala teraz o tehotenstve a je to uplne normalne ze sa mame tak ako sa mame ... ;((( ale hlavne ze davame nasim babatkam to co potrebuju. Ze vraj dokonca uz teraz mozeme ovplyvn it to ake zubky budu mat nase deticky .... vdaka nasej strave, takze nie vela cukrikov, ale plne vyvazena strava!!!! Ze vraj i dospelackym zubom sa tvori zaklad pocas tehotenstva, takze si precitajte a pomyslite si pri kazdom maskrtneni na miminko!!! Ja to tak robim tiez ;)

lydusska
2. okt 2012

@inviav Vies co neviem este ten predpokladany termin, ja som sa ani nepytala, lebo som chcela vidiet iba to bijuce srdiecko a ten termin necham na Anglicanov aby mi ho vypocitali, lebo ten isto nebude presny kedze mam ja tu moju periodu vzdy hore/dole hhhh. Takze pocitam ten termin od 20/4/13-18/5/13 co zodpoveda 40+/- 2 tyzdnom. Mozno budeme mat i rovnaky termin ;)))) ....

Ako sa inak citis? Zajtra drzim palceky moja, nech len dobre spravy zajtra dostanes ;)). A dakujem za prianie. Na tom Slovensku to leti o zivot, takze uz o 2 dni bohuzial odlietam ;(((( a bude mi chybat velmi rodinka ;)...

lydusska
2. okt 2012

@zuzigirl No tak vitaj medzi nami Zuzka!!! Nech sa dari ;)))) .... Mas aj fotocku? Ja mam a je tam dokonca uz i ocicka vidiet a aj nozicky a rucicky som tam videla na tej machulke ;))). To je uzasne. Normalne sa mi zmenili tie zmiesane na pocity na to moje tehotenstvo len na radost!!! 😀

zuzigirl
2. okt 2012

@lydusska dakujem 🙂 mam fotocku, jasne 🙂 tvoje drobatko je uz o cosi vacsie ako to nase... vlastne skoro 2x take velke... u nas vidiet len hlavicku a mamina spozorovala mini nozicky 🙂 som rada, ze nie som sama so zmiesanymi pocitmi 🙂

sisus123
2. okt 2012

Baby prosim poradte nieco na tie nevolnosti,vsetko co spapam ide okamzite von....a hlavne rano:(neviem co s tym...aspon keby boli miernejsie,ale mne to ide este aj nosom:((

lydusska
2. okt 2012

@zuzigirl ach a preco mas ty tie zmiesane pocity??? Lepsie bude ak sa zacnes tesit, to lepsie bude vplyvat na dietatko ... aj mne ide o najdolezitejsi karierny krok, ale proste som sa rozhodla ked mi Boh doprial dietatko tak sa budem tesit. Mohlo by sa kludne stat ze to je nasa prva a i posledna moznost ... Takze treba brat a tesit sa z tych nasich malych pokladikov. Takze ked tak i tie nase karierne postupy, alebo cokolvek ine preco ty mas tie zmiesane pocity, tak to treba hodit za hlavu, OK!!! 😝 Dufam ze som pomohla

angel31
2. okt 2012

@lola7712 ahoj.. tak zajtra budem drzat palce.. mne sa podarilo.. 1 kilecko islo dole.. jak ten moj odisol do ugandy, ani jest mi nechuti.. 😝 tak uvidime aku formu budeme mat na konci roka a v novom roku

lydusska
2. okt 2012

@sisus123 Booooze moj to mi je luto .... skus vyradit to z coho ti je az tak zle. Mne bolo neuvertelne po vajickach .... ale teraz som ich kompletne vyradila zo stravy a ako tak mozem zaklepat, tak aspon trosku lepsie i ked pomale travenie mam stale .... Ale vraj je to normalne. Musis skusit iba pomalicky, hlavne nieco suche. Mozno suchary su schopne ti aspon trosku stiahnut tu kyselinu co ti vyleti a prinuti ta vyvratit vsetko ... To je iba taka strela, mozno nepomoze, a mozno i hej ... 😉

zuzigirl
2. okt 2012

@lydusska my sme sa sice nechranili, nechali sme to na nahodu. A ked ta nahoda prisla, tak ma to napriek tomu dost zaskocilo. Niezeby som sa netesila, ale este stale tomu akosi nemozem uverit ;)

zuzigirl
2. okt 2012

@sisus123 ach, chudatko... Lydusskin sucharovy napad nie je zly. Pokus sa vela pit. Alebo chod na akupunkturu. Ale zial nezostava nic insie, ako preckat. Prajem, aby ti to co najskor preslo 😉

lydusska
2. okt 2012

@zuzigirl No Zuzka to je pravda ... tak podobne moja, moj manzel to planoval a jeho rodina a ja som si povedala ze dobre teda vsak uz vek na to mame, ale ked to prislo tak zrovna v tom case ked som dostala najlepsiu kariernu ponuku v zivote a to mi to tak vsetko poplietlo plany .... mmmm. Ale uz som stastna po tom sone 😀

adell34
2. okt 2012

@zuzigirl ahoj,akoby si mi hovorila z duse, presne take pocity mam, som smutna, pocity uzkosti mam a tiez sme si povedali, ze uz je cas, lebo uz mam svoje rocky a teraz ? taketo pocity dosli, si nahovaram, ze je to strach z neznameho, ci ?

andy03
2. okt 2012

@inviav asi mas pravdu..dnesok zasa prelezany v posteli.sice to neni az taky brutal ale preistotu..na piatok sa neskutocne tesiiiiiiim...a ty si z novych zamkov alebo nejaka dedika pobliz?

andy03
2. okt 2012

@dominika1516 fuuuuu to poznam...chudak mazel aj s nasim psikom uz ani nekomentuju a pes ani nestekne - doslova 😀 😀 😀 mne vadi uz aj to ked nepolozi salku na nespravne miesto..otrasna som 😅 😅 😅 ale neboj to prejde.aj ja si hovorim..a mam akurat jednu susedku - chuda je v 5 mesiaci a furt len vracia priesvitna je uplne. ja len dufam ze toto ma necaka 😖 😖

zuzigirl
2. okt 2012

@lydusska ani nevies, aka pracovna ponuka na teba este v buducnosti caka... pravdepodobne este lepsia ako ta, co si dostala teraz... 🙂
@adell34 podla mna su tie pocity v poriadku... caka nas obrovska zmena, zodpovednost... ono to prejde ;)

sisus123
2. okt 2012

@lydusska....ahoj,skusala sm uz aj tie suchary aj ciste aj so syrom ale nic to nepomohlo...dneska som rano spapala sisku,utekala som..potom som si spravila len suchy chlebik a dzus a musela som si dat kyselinu listovi a utekala som,pobede som papala obed este som ho nedojedla a zasa som bezala...neviem ci je to normalne..fuj a aj ked nevraciam je mi velmi zle...aj cele dni..vo stvrtok ideme ku lekarke tak sa jej musim spytat co a ako.

sisus123
2. okt 2012

@zuzigirl ..skusala ale nepomaha to:((..noo dufam ze je to vsetko normalne a ze to rychlo prejde🙂Zavidim babam ktore pisu na roznych strankach ze nemaju ziadne priznaky🙂)

inviav
3. okt 2012

@lydusska viem si predstavit...kedy ich prides znovu pozriet? Dakujem ti velmi..uz som nasla aky taky system v jedeni, aby mi az tak velmi zle nebolo..ale iba trosicku 🙂

inviav
3. okt 2012

@andy03 tak to je dobre, len oddychuj ak sa ti da...pre babo bude len to najlepsie ked sa cim skor zotavis 🙂 nie som z novych zamkov ale zo surian...ale teraz ked som sa vydala, tak byvam v jednej dedinke 🙂 poznas to tu? odkial si ty?

angel31
3. okt 2012

@andy03 jaj no poviem ti... asi aj caka 😀 to neminie nikoho.. u susedky je to vracanie a bielost ... a u teba to moze byt ze ta bude nadrapovat jak na skripci ked sa mucilo..a ta bielost sa moze tiez prejavit.. to je hlavne vtedy ked mas dievcatko 😀 a vtedy ani kysleina listova nepomoze 😀