Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dominika1516 Dominika, inak u mna tiez troska cudne, ze ked som si merala tlak doma, tak som mala 103/70 a teraz u dokora 135/95...ja tomu vazne nerozumiem ako je mozne, ze raz je nizky a potom zasa takyto vysoky 😒 nikto mi nato ale nic nepovedal, tak asi to tak v tehotenstve byva alebo ja neviem
@inviav Noooo moja ano ano je mi tak smutno lebo teraz uz tak najskor asi az po porode rodicov uvidim, takze to bolo asi posledny krat teraz ;((( .... Iba ak oni pridu, lebo s babatom hned po porode cestovat nechcem a pred porodom to tiez riskovat nebudem tak toto bude asi najdlhsie obdobie co mojich rodicov neuvidim. To mi je tak luto 😖 . Som rada ze uz ti je trosicku lepsie, i u mna sa i ta unava trosku zkorigovala a uz nie som az tak vycerpana ako som byvavala kym som este nevedela ze som tehotna ;))), uz sa i usmievam a robim si svoje, nie len ze spim a tak. Vsak coskoro uz budeme koncom tohto mesiaca za 3 tim mesiacom, takze si zacneme uzivat tehulkovanie ;)))), jupiiiii ....
Len dufam ze i @sisus123 to prejde skoro a bude si to moct uzivat. Ako si povedala, ano ano spytaj sa doktorky ci aspon nieco neexistuje na tie nevolnosti. Si to nedokazem predstavit ze by mi az tak zle byvavalo .... Uf ale myslim na teba .... pocuj a neskusala si mozno nejaku tu zasadu ze by ti to stiahlo tu k,yselinu? Neviem ako sa tie pripravky volaju, ale nieco musi na to existovat. Take co sa pouzivaju ked mas vela kyseliny a ti vyraza do krku tak sa dava nejaky ten pripravok co je mierne zasadity aby ti vyrovnal to extremne kysle pH co mas v zaludku. Skus sa i v lekarni spytat .. a uvidis ci je to vhodne pre tehotne, alebo na internete skus pohladat co tak moze pomahat.
Papa babenky a cmuk cmuk ;)
@lydusska to je teda dost dlha doba...neviem si to ani predstavit, ze by som tak dlho nevidela svojich blizkych..ale verim, ze ti to rychlo ubehne 🙂 aj doktor mi dnes povedal, ze sama postupom casu pridem na to, co je dobre a co mi naopak bude robit nevolnosti...ale dnes mi je uzasne a vobec ziadne nemam 🙂
@angel31 mi ani nehovor..ona doslova ani vodu pit nemohla..fuuuuuuu 😲 ona je bleda jako stena a chlapca caka. ja si skor myslim ze je bleda koli tomu ze nic poriadne nezje a stale len spi. teraz uz je doma, ale neni to bohvieco ked mamicky su len v nutry zatvorene.ja mam vychadzky a tak sa mozem aj po vonku poprechadzat aj na navstevu ist ale doma zatvorena by som to nevydrzala...brrrrrrr
@inviav surany hej..ked sme mali svadbu tak nam ju robil nejaky pan Papp ci ako sa vola. mily pan 😀 tak sme tam zopar krat boli ale inak nejako extra nie..ja som z mesta na dedine sme si dom postavili.. najlepsia vec na svete byvat na dedine. to mesto sa mi uz hnusi..vsak sadnem do auta a vsetko tu mame na skok.. a v meste to je otrasssssss uz by som sa tam nevratila
@lydusska ja som uplne vylucila vyprazane a koreniste jedla, lebo po nich mi je katastrofalne 😒 dobre mi robia cestovinky a jem inak vsetko, ale ked som hladna si musim dat len kusok, lebo potom je zle...ja som vtedy nic nehovorila, ale ako sa blizim k ordinacii, tak nervozita stupa..skusim si od svokra pozicat na vikend tlakomer a uvidime...nase babo ma 1,89cm, takze sme o nieco mensi ako vy 🙂
Ahojte dievky dlho som tu nebola ale bolo mi neuveritelne zle nič som neudržala ani vodu ani jedlo schudla som 1,5 kg zajtra idem dokymu snáď bude všetko o.k. tak sa držkajte ozvem sa ako som dopadla papa
@lydusska ..mooje,to je mi luto ze rodicou tolko neuvidis,ale nie si sama..ja sm na tom podobne..ja zijem v chorvacku a nasi na slovensku..a tiz ich teraz nebudem vydat casto:((neviem,nechcem si nic kupovat bojim sa ze to nejako ublizi babetku..Pockam a dufam ze to tak ako rychlo prislo,tak aj odide...Ale co som citala diskusie tak zevraj niektore zeny to maju do tretieho mesiaca,ine zasa celych devet mesiacou a su aj take ktore blinkaju este aj v nemocnici...:(...Takze duufam ze ja patrim do tej prvej skupiny...vcera mi pomohli pomarance...a zevraj pomaha coca-cola,je v nej pepsin a ten je na zaludocne problemy...neviem,budem skusat,aby sa tabletkam nejako dalo obist:(..Prajem pekny dniik🙂
....tak dnešné vyšetrenie mám za sebou.........a nedopadlo to dobre ☹ ...........babatko tam je aj mu už bije krasne srdiečko........mame 7tt ...............ale je tam aj nejaka krvava škvrna.......ktora sa bud vstrebe.......alebo vyjde zo mňa von......ale v tom pripade môžem prisť o moju bublinku ☹ .........takže mam nariadeny kludovy režim ☹
@inviav ....29.10. to mi už aj budä brať krv............tam sa uvidí či sa tá zrazenina vstrebala.........ale ja si myslím, že všetko bude v poriadku..........iné si ani nepripúšťam......babatko rastie.....mame 7tt a meria 10mm a srdiečko mu bije 😀 bublinka to vydrží a žiadna škvrna ju neohrozí 😀
@lola7712 no az tak neskoro? ja idem uz o dva tyzdne, ale ako tak ratam, tak ty budes akurat v 11tt a vtedy sa vraj robia dolezite odbery..tak preto mna zavolali uz o dva tyzdne...som zvedava, ako to cele dopadne...paci sa mi tvoj pristup a tak to treba aj brat 🙂 aby sa babatko nestresovalo a vsetko dobre dopadne 🙂 🙂 🙂
Ahojte baby..Drzte mi palce..idem na sono..minule sme videli len vacok,odvtedy presli skoro tri tyzdne takze teras by sme mali pocut uz aj srdiecko🙂)O stvrtej som objednana,potom napisem ako to dopadlo🙂)
@inviav fuu a tym tlakom netusim cim to moze byt mozno tym ze ked ides k dokimu tak si rozrusena v ocakavani ci je male v poriadku mozno aj to ma vplyv .. tak mne je coraz horsie a horsie myslela som ze mna nevolnosti obidu ale nie uz ani napapanie nepomaha ako kedysi ale vzdy si poviem ze moze byt aj horsie 😉 .. v pracicke pohoda ide to tam stale rychlo lebo je vzdy co robit akurat tam maju neskutocny neporiadok vyzera to skor ako sklad a nie kancelaria a mam chut niekedy zapnut vysavac aoebo hodit na tie papiere zapalku aby to zmizlo a bol poriadok 😀 😀 😀 ale tak snad do konca praxe to tam dame dokopy aspon ako tak :-P .. a co ti povedal doki?a fotecku mas?
@lydusska jaaaaj moja ja bez cukrikov by som obijmala tu misu od rana do obeda v praci vycmulam asi 3-4 a je dobre a co sa tyka papania papam vsetko mozne aby malo babo rozmanitu stravu dokonca kazde rano pijem pohar mlieka aj ked ho neznasam cize babo snad ma vsetko co potrebuje a sladkosti som obmedzila len na tie cukriky ostatne nemusim ... ja radsej uz necitam lebo by som len stresovala vcera som pozerala modre z neba kusok aj ked to nemam rada a akurat davali ten pribeh s tymi dvoma dievcatkami chorymi a poviem ti ze doteraz sa neviem zbavit obavy ze co ked aj mne sa take nieco stane :'( viem ze mam mysliet pozitivne ale asi kym nepojdem na kontrolu tak budem na ihlach ..
@andy03 fuuu tak ona si zatial tehulkovanie asi neuziva :-\ .. no dufam ze mi budeme fajne tehulky a ze aj tie nalady nas prejdu lebo ja som zla na partnera najcastejsie a potom to lutujem ze som bola taka a to nemusi prejst ani minutka od vybuchu k lutosti cize fakt si viem predstavit ake to ma somnou tazke teraz 😀
@dominika1516 fotku uz mam..dala som si ju akurat do albumu 🙂 povedal, ze je vsetko v poriadku, len sme o jeden den mensi, tak mame datum porodu 12.maja 🙂 no tak ty im tam takto poupratujes...nam akurat dnes priniesli novy stol, tak som robila upratovanie, ale nastastie je uz po nom...mne sa zda, ze mi je praveze o nieco lepsie..tak asi to trosku preslo aj na teba, nech si aj ty trosku uzijes nevolnosti 😒
Ahojte baby🙂)Tak sa chvalim ze vsetko je super a uz nam bije srdiecko🙂)

Ahojte maminky..tak navsteva doktora uspesne za nami..pekne rastieme a aj srdiecko nam krasne bije a mame uz aj miniaturne rucicky a nozicky...bolo to nadherne 🙂 maminka si samozrejme urobila aj fotecku 🙂 podla ultrazvuku sme ale 8tt a 3d to znamena, ze sa nam termin posunul na 12. maj 🙂 kontrola o dva tyzdne 🙂