Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@dominika1516 😀 😀 😀 😀 bosorky sme..mam stastie ze moj drahy je taky nekonfliktny a sa smeje ze uz je zmiereny s osudom ulacaneho muza 😀 😀 😀 zajtra ma caka sono sa tesiiiiiiiiiim co zasa uvidiiiiiiiiiiiiiiiiim 😀 uz zaciatok 7tt sa bojiiiiiiiiim..v 8 tyzdni som potratila tak ma uz vselijake veci napadaju ze ma ide z toho slahnut..stale si hovorim ze musim mysliet pozitivne 😀 ....
@inviav my byvame v čechynciach. kusok od nitry.a bola som aj vo vasej dedinke.ked sme nieco od toho pana potrebovali este pred svadbou. si pamatam ze ste tam mali strasne peknu faru.taku novu 😀 a mne fakt to mesto staci len na to ze raz tyzdenne vybehnem na nakupy a koniec..aj co sa tyka deti..neviem si predstavit ich vychvavt niekde na sidlisku ..fuj
dievcata ja som taka hapi.. vcera som bola na utz a videla som ten gestorsky vacok.. dogy povedal ze je vsetko uplne super .. tak som hned mailom poslala do ugandy mojemu muzickovi.. nech tam len na tie levy necxumi..
@sisus123 presne dnes je to 6 tyzden. dnes mi doki robil sono a minuly tyzden som mala 3mm vacek a dnes to bol uz 11mm zatial prazny ale vravel ze buduci tyzden by sme mohli uz vidiet aj vnutry mozno uz aj akciu.boze moc sa bojim, mam taky vnutorny stres ze az. dal mi dalsie lieky dufaston a za tyzden na kontolu. verim ze toto uz dobre dopadne :D
@angel31 ona asi ze ma riziko potratu tak vychadzky ziadne..toto mi aj doktor hovoril lebo ja som zatial u obvodnej na pn a na gynde mi hovoril ze nech ma tam podrzi ako len bude moc lebo ze ked mi on da pn tak to bude bez vychadzok ☹ tiez tomu nechapem , lebo ked je clovek zavrety doma tak to je brutus 🙄 🙄 🙄
Ahojte, je nejaka tehulka? som tu nova, prave som sa zaregistrovala. Som v 13tt,a chcem sa s vami podelit a zaroven poradit o svoje poznatky a skusenosti 🙂
@inviav a ked si mym predstavit klokocinu na nitre..no dovi dopo..tie deti nepoznaju nic ine ako internet a krcmy..ja by som bola moc rada keby moje deti mali taku vychovu ako my doma.my sme so sestrou vzdy dostali jeden keksik a sme sa delili na polku a ani sme ho nedostali pokial sme cely obed nezjedli..teraz ked to vidim.aaaaaaaaach..svokra skace okolo svagrininych malych ze az.. chce hento- ma to, skace po novej sedacke-nevadiiii, nechce jest -strci jej keksik do ruky...ako dovi dopo...to je strasneeeeee 😨 😨 😨
ahoj andy03, ano pomalicky koncime prvy trimester, a ty si ako na tom?
ahojky @inviav, ja som nevolnosti nemala vobec, len teraz v poslednom tyzdni pocitujem nechut do jedla. Niekedy rano v praci jogurt s musli bol u mna pravidelnostou,teraz sa nan nemozem ani pozret. Radsej si nakrajam len ovocie,aby som aspon daco dostala do seba. Termin mame 5.4, len este som to nepovedala ani v praci ze som tehu,lebo zatial to na mne vobec nevidno. Vy ste ako na tom?
@25lenocka mne sa praveze nevolnosti zacali pred 2-3 tyzdnami (neviem presne)...ked jem velmi malicko, tak mi je celkom dobre, ale akonahle to prezeniem, tak mi je strasne zle...dufam, ze sa to do konca tohto trimestra upravi a budem sa moct normalne najest 😒 hovori sa inak, ze ked nemas ziadne nevolnosti, tak by si mala cakat chlapceka..no uvidime teda 😉 my mame termin 12. maja 😉 kedy sa to chystas v praci oznamit?
@inviav na zaciatku su tak enove domceky tam my sme tiez medzi nimi. my sme to zobrali opacne. postav dom, zasad strom a detuuuuuuurence. ja som z trencina a byvali sme u svokrovcov pokial sme nepostavili dom. no bolo to .....vsak vies si predstavit. ako ni nie su zli ale generacne a hlavne mentalne rozdiely strasne!!!tak sme za rok postavili dom do obyvatelnej podoby a tento rok sme dokoncoovali vonkajsok a taaaaaaak...tesime sa teraz na inu estapu zivotom.. a my sme tiez povodne chceli kupit stary domec, taky ten dlllllllhy sedliacky a chceli sme ho poprerabat ale zistili sme ze asi sa to vobec neoplati tak sme zvolili takuto cestu
Ahojte kočky, som tu nová, chcem sa spýtať na názor, som v 7+5tt, doteraz mi bývalo celkom dosť zle od žalúdka a celkovo som sa cítila veľmi unavená... Odrazu teraz nič. Je mi fajn, zle mi nie je, na poslednej kontrole som bola u lekára 27.9.(dal mi TK) a predpísal Utrogestan, ale tvrdí, že je všetko ok a že je to iba preventívne. Teraz som nervózna, lebo sa odrazu akosi necítim tak ako pred tým, a stále rozmýšľam, či je všetko ok. Aký je váš názor a ako sa cítite vy???
@inviav No moj drahy by bol strasne rad keby bol chlapec,ako kazdy chlap 🙂 stale tvrdi ze on robil chlapca 😀 , je si nejaky moc isty. Zatial kym sa nic zvlastne nedeje a mam pracu ktoru mozem robit aj ked som tehu tak to nejako neriesim. Ale myslim ze uz buduci tyzden im to poviem. Doma a kamarati uz vsetci vedia, tak nech sa to v praci nedozvedia od niekoho ineho. Ty tiez pracujes alebo si uz doma na PN? Ja som sa len tento tyzden vratila do prace po 3tyzdnovej PN. Chytila ma hnisava angina, no a najhorsie ze ma nemohli liecit ziadnymi silnymi liekmi,tak to trvalo tak dlho.
@bublinka711, myslim ze je to uplne normalne, nemyuslim zeby si to mala spajat s niecim zvlastnym. Ja som sice v 13tt a doteraz ani neviem ze som tehu 🙂 teraz zacinam pocitovat nejaku nechut do jedla,tak sa snazim aspon ovocie nejako "nasilu" dat do seba. Ale myslim ze by si nemala robit nejaky poplach. Ja neuzivam ziadne tabletky len femibion 800, uzivas to aj ty?
@andy03 tak my sme to v podstate tiez tak riesili, lebo byvame vo vlastnom uz stvrty rok...ale pri hypoteke sa prerabat tak rychlo neda...nechceme si brat uvery a radsej si pomaly nasetrime a prerobime o par rokov...nemusime sa nikam ponahlat...my sme u svokrovcov byvat nemohli a ani u nasich zial..tak sme nemali inu moznost...nas domcek nie je az taky stary, ale potrebuje nejake tie upravy 🙂 musite to tam mat krasne 🙂
@25lenocka to moj by chcel dievcatko 🙂 uvidime, ci sa mu splni sen 🙂 ja chodim do prace normalne...nastastie som uplne v poriadku, tak PN-ka nie je potrebna...musim zaklopat...ani nepracujem vo velkom kolektive, tak nastastie nemam od koho chytit nejaku chorobu 🙂 kamaratka mi spominala, ze to je najhorsie..ona bola pocas tehotenstva casto chora a ziadne lieky nemohla..tak sa musela trapit 😒
Dakujem 25lenocka,
áno, užívam femibion, len neviem, prečo som tak odrazu znervóznela. Asi preto, že sme včera boli u známej pre nejaké veci pre bábo, lebo sa sťahuje a potrebovala sa ich zbaviť práve teraz a mne zrazu došlo, že veď je to ešte strašne skoro a čo keď to náhodou nedopadne dobre. Okrem toho mám v okolí dosť katastrofických scenárov a nejako ma to zrazu vyviedlo z miery. Je to smiešne, vždy som si vravela, že ja keď budem tehotná tak rozhodne nebudem panikáriť... a vidíš to... Ja mám inak strašný problém dostať do seba ovocie a zeleninu. Už som zúfalá a neviem čo s tým. Stačí že ju zacítim a okamžite ma napne, akurát včera a dnes som do seba dostala banán...
@inviav no moj drahy je nevyliecitelny futbalista,tak ten len chlapa by chcel 🙂 ale samozrejme nech je to hocico len nech sa nam to narodi zdrave. Mas uz aj tehu knizku? Beres aj ty femibion 800, lebo mne nedal doktor nic viac toto papam uz od zaciatku tehu. Teraz po chorobe, som dostala mykozu zo spodu takze teraz preliecujem to :( som strasne na to citliva,aj ked som tehu nebola tak som to mala skoro pravidelne. Vybavicku nejaku uz chystas? Ja ked pozeram vsetky tie stranky s malymi vecickami tak ma trha to neobjednat 🙂
@bublinka711 Myslim zeby si mala byt pokojna, je to tiez tvoje prve tehu? 🙂 asi preto sme take citlive na seba,lebo vnimame vsetky zmeny a snazime sa byt co najlepsie. Ja zatial nemam ziadne problemy, az na mykozy zo spodu,tie ma trapia stale, aj pred tehu aj teraz. :( Vidis ake sme odlisne, jedna zeleninu moze, druha nemoze, kazde tehu je ine. TAkze uz aj chystas vybavicku?

Hej,bol.bol:))Take bolo malinke jak taka mala zabka🙂)...Sme v siedmom tyzdni a ty?A inak nevies oni ako to rataju??Podla posledneho menzesu??Lebo mne to inak nevychadza,eln ked to ratam tak🙂)